Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wszystkie osoby musialy wiedziec o warunkach panujacych u Aliny. Ja osobiscie nie wierze ze ktorakolwiek dogomaniaczka oddala by psa do tego miejsca wiedzac o panujacych tam warunkach. Wiemy jak wygladaja transporty, to sa transakcje wiazane, opiekun przekazuje psa, kierowca wiezie go do miejsca docelowego, wierzac ze wszystko juz dograne i sprawdzone, przekazuje wiec psa opiekunowi hotelu i wraca. Poniewaz Alina brala kase z gory, dlatego byla dla mnie osobiscie osoba podejrzana. Nigdy nie zdarzylo mi sie zebym placila za hotelik z gory, nawet w hotelu w ktorym bylam z psem po raz pierwszy. Skupmy sie zatem na przekazaniu Aliny S jak najszybciej w rece Temidy.

• Replies 754
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jestem zaskoczona , ale też zmarwiona
zimą był u aliny Frodo , ślepawy staruszek wyrzucony pod Wwą-dziewczyny ze schroniska bywały u niego ale on był w ∆aktorowiei nie miały żadnych zastrzeżeń , za pieska płąciłąm sama z góry , poszedł do adopcjiii ....mam nadzieję , że na pewno , ale postaram się sprawdzićtorowie
ja mam wielu znajomych w Jaktorowie , oni mówili , że osobiście nie znają hoteliku , ale widzą , że ona ma psy którymi się opiekuje
jak wygląda teraz jej kontakt z wami , czy go macie , czy coś wyjaśniała? mogę jakby była potrzeba prosić znajomych o wizytę u niej o sprawdzenie jak jet w Jak

Posted

Może mnie zaraz zakrzyczycie, ale... do pewnego momentu było dobrze, przynajmniej w Jaktorowie. Przecież bywały tam dziewczyny z wizytami.
Może coś się wydarzyło w życiu Aliny? coś z czym ie umiała/umie sobie poradzić? Tylko czemu nie uprzedziła wcześniej?
Nie wiem może ja naiwna jestem i sądzę, że ludzie nie tacy źli?

Posted

siekowa stworzyła wątek Frodo i mam nadzieję , że to ona znalazłą mu dom
na pewno kilka miesięcy temu była dobrze z alina ja z nią na pv rozmawiałam , może naprawdę niedorze u niej , wiem , że spotkała ją straszna życiowa tragedia i pomoc psom trochę ją podniosło , ale jak jest teraz?

Posted

oki , ale co robic -złożyć doniesienie do prokuratury ? o czym , o znęcaniu nad zwierzętami? obawiam się , że taki zarzut padnie
o nierealizowaniu warunków umowy hotelowania? a kto podpisywał taką umowe?

Posted

[quote name='malibo57']A co tu tłumaczyć? I po co? Przyczyny są bez znaczenia- liczy się efekt dla psów. Tego NIC nie tłumaczy. A tragedia jest starej daty, o ile wiem.[/QUOTE]
Bo nie mieści się to w moich kategoriach rozumowania i postępowania.
ale macie rację, najważiejsze, żeby wszystkie zabrać.

Posted

[quote name='czerda']oki , ale co robic -złożyć doniesienie do prokuratury ? o czym , o znęcaniu nad zwierzętami? obawiam się , że taki zarzut padnie
o nierealizowaniu warunków umowy hotelowania? a kto podpisywał taką umowe?[/QUOTE]

I to jest właśnie sendo sprawy - czy ktoś podpisywał umowy? Nie.
Kiedy szukałam hoteliku dla Topika - ludzie ostrzegali mnie przed tym hotelikiem, ale tylko na pw (dziękuję Wam za te ostrzeżenia)...

Wspomnę dwa pieski z Zamościa, które umarły w hoteliku AlinyS. - [B]Zuzia i Korek[/B]. :(:(:(

Jak mogę Wam pomóc?

Posted

Próbuje nawiązać jakikolwoiek kontakt z ludźmi z watku Korka. Cisza. Czy pies jest juz na Zaginionych na Dogo? Sa chetni, zeby tam jutro jechać? Jeśli to Popielarnia, to trzeba przelecieć całą wieś.
Kiedy dokładnie pies uciekł? Skąd? Odezwie sie ktoś?

Posted

Melduję, że Mozart dotarł cały do hoteliku u Asi do Brzyścia. Jest to niesamowity psiak /pary ma za 10 piesków zważając na moją wagę 44 kg/ wyciągał mnie na smyczy:evil_lol::evil_lol: Bardzo kocha ludzi, ale niekoniecznie kocha inne piesyyy oj niekoniecznie. Mam zdjęcia, ale wstawię jutro. Mozart jest chyba ok -aczkolwiek ma łupież, co ponoć świadczy o złym odżywianiu.

Posted

Wątek Korka znalazłam.
A co się Zuzi stało?

Jestem zdołowana, psiak przeżył zimę między wózkami, żeby trafić do pseudoschroniska.
Dziewczyny trzeba wyznaczyć nagrodę dla znalazcy-wysoką. Dobre serca dobrymi sercami, a pieniądze zmobilizują.

Posted

[quote name='ocelot']Wątek Korka znalazłam.
A co się Zuzi stało?

Jestem zdołowana, psiak przeżył zimę między wózkami, żeby trafić do pseudoschroniska.
Dziewczyny trzeba wyznaczyć nagrodę dla znalazcy-wysoką. Dobre serca dobrymi sercami, a pieniądze zmobilizują.[/QUOTE]

Zuzia umarła na zator po sterylizacji.
Tak powiedziano odpowiedzialnym za Nią osobom.

Posted

[quote name='ocelot']Wątek Korka znalazłam.
A co się Zuzi stało?

Dziewczyny trzeba wyznaczyć nagrodę dla znalazcy-wysoką. Dobre serca dobrymi sercami, a pieniądze zmobilizują.[/QUOTE]

Monika z Katowic na tym drugim wątku napisała, ze Korek nie żyje....

Posted

Ja myślę, że to są niepotwierdzone do końca informacje.
Był ktoś widział, że nie żyje? AlinaS powiedziała? Ja już w nic jej nie wierzę.
A może trzeba sprawdzić schronisko, w którym pracowała czy nie ma tam "wyadoptowaych", zaginionych psów?