Kasie Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Frotka napisał(a):To zadzwoń do domu.:eviltong: Masz wiadomość u Mamy. A wiesz, że na to nie wpadłam? Chyba jesteś pierwszą osobą która mi tak wiadomosci zostawia... Quote
AgaG Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Z Wyborczej jeden telefon na razie był. Podałam numer do kasie, tym bardziej, że pan bardzo źle słyszał połączenie. Ale zapisałam też jego numer. mam prośbę, gdyby Dunaj znalazł dom, a jakieś fajne kontakty zostały zapiszcie wszystkie:lol: Quote
Kasie Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Tak, pan do mnie telefonował. Opowiedziałam mu wszystko o Dunajku a nawet chyba troche wiecej...:cool1: Teraz ma porozmawiać z żoną i mają sie odezwać. Mieszkają pod Krakowem. Maja juz 3 psiaki: podhalana, sukę mix bernardyna i przygarnietego owczarka niemieckiego. Psy mają budy, nie ma kojca tylko ogrodzony teren łącznie z domem, około 3ha. Dunaj tez miałby budę. Pozostaje jeszcze problem jak Dunaj by wszedł do takiego stada... Nad owczarkiem niemieckim pan pracował i na szczęście dobrze sie zakończyło. Mam do nich telefon, czekam jak podejma ostateczna decyzję i wtenczas bedziemy się zastanawiać. Quote
Frotka Posted June 6, 2006 Author Posted June 6, 2006 Coś słabo trzymaliście te kciuki:shake: Dunaj nadal szuka domu....:-( Quote
Frotka Posted June 6, 2006 Author Posted June 6, 2006 Potrzebna zdecydowana kampania reklamowa Dunaja. Kto ma jakiś pomysł? I kto ogłosi go na stronach adopcyjnych? Quote
AgaG Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Były jeszcze dwa telefony. Podałam numery do Kasie. Quote
Frotka Posted June 6, 2006 Author Posted June 6, 2006 Dziękuję, Agnieszko. Wiem, że robisz co możesz, żeby Dunaj znlazł dom.:loveu: Na marginesie - mamy do wydania (Ksera, Kasia i ja) łącznie ponad 30 kociaków różnej maści, w wieku 2-3 miesiące. Gdyby ktoś pytał to prosze pamiętaj o nas:oops: . Quote
Kasie Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Owszem, dzwoniono do mnie. Jedni państwo to ci sami, tylko maż z komórki dzwoni a żona ze stacjonarnego. Ale mają już 3 psy (2 psy i sukę), wszystkie duże i obawiają sie wejścia Dunaja do stada. Ale jesteśmy w kontakcie. Wczoraj telefonowała jeszcze Pani z okolic Nowego Targu. Brzmiała bardzo konkretnie. Ale jak usłyszała ze Dunaj prawdopodobnie przeszedł nosówkę to sie wycofała od razu...:shake: Bo jej piesek zdechł na nosówkę... Tylko ze 2 lata go leczyli i dopiero zdechł. Nie pomogły moje tłumaczenia ze skoro przeszedł nosówkę to już nie zachoruje, ze są szczepienia. Nie i nie. Podałam jej nr do Frotki bo pytała czy nie mamy zdrowego psa. Wiec tak sobie pomyślałam, czy to nie o te nóżki jego chodziło? Ale w czwartek ma byc w Krakowie wiec zachecałam ja żeby Dunajka zobaczyła jak biega i szaleje po ogrodzie. Ale już nie chciała... A Dunaj wczoraj biegał z Aszotem -Śmierdzielem jednym. Nawet po schodach, chyba sobie zapomniał, ze ma uwazać... W środę za tydzień wyjezdżam. I nie ma szansy na domek dla Dunajka? Quote
Camara Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Kasia, wysyłałam pw z propozycją tekstu na allegro. Korekta mile widziana. Quote
paros Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Jeżeli potrzeba, to mogę powstawiać na inne fora. :lol: Quote
Kasie Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Oj potrzeba potrzeba... Camara piekny tekst napisała. Wszystkie dotychczasowe domy które były na widoku upadły. Niby sie zastanawiali, prawie zdecydowani itd. I efekt końcowy: DUNAJ NIE MA DOMU :shake: Nie mam mozliwosci wziać go na spacer przez ostatnie kilka dni ale tat opowiada, że coraz lepiej chodzi i za nim chce wszędzie chodzić. Najfajniejsza jest kuchnia, tam zawsze cos spadnie przecież. A i stary sad jest supe, tam jest tyle zapachów, takich innych. I tyle miejsc do zaznaczenia ze Dunajek był. Pogadałam z tatą i doszlismy do wniosku ze Dunaj jeśli sie stawia to w okolicach swojego posłania (+/- 20 metrów wokoło). To jest jego teren. Można przyjść, wygłaskac go wytarmosic itd. Można usiaść na jego legowisku i też ok. Ale on ma tam prawo warknąć. Bo to jego. CZasem tak robi, czasem nie. A poza tym terenem to można go i na ręce brać. Wyciszył się psiak. Moze ktoś ma ochote na odwiedzenie nas? W sobote? Ostatnia szansa, za tydzień już mnie nie ma... Quote
Kasie Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 kiwi wysłałam Ci tekst na pw bo... nie umię go skopiować i wkleic tutaj. No cóż, blondynka. Prawa autorskie są całkowicie Camary :loveu: I bardzo Jej dziekuje :buzi: :buzi: Camara, masz cos przeciwko, aby tekst rozpowszechnić? Quote
kiwi Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 camra miec nie moze nic przeciwko bo ja juz wkleilam w necie :cool3: zaraz wkleje tutaj bedzie wiecej osob moglo rozpowszechnic Quote
kiwi Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 www.zwierzakiwkrakowie.blox.pl 2-letnie życie Dunaja to 2 lata niewyobrażalnego koszmaru. Jako szczenię został przykuty łańcuchem do ściany stodoły i tak wegetował. Bez budy, na palącym słońcu i siarczystym mrozie. Często bez wody i na ogół bez jedzenia. Przeżył… bo ma ogromną wolę życia Został odebrany nieodpowiedzialnym gospodarzom w stanie skrajnego wyczerpania, na granicy śmierci głodowej. Obecnie przebywa w domu tymczasowym i powoli dochodzi do formy. Dunaj jest nieco drobniejszy od rasowego podhalana, ale ma typowy podhalański charakter. Spokojny, czujny, nieufny wobec obcych. Toleruje koty. Inne psy także, ale po odpowiednim wprowadzeniu do stada. Nie wymaga długich spacerów, nie narzuca się swoim towarzystwem. Po przebytej nieleczonej nosówce ma lekkie trudności w poruszaniu się. Nie utrudnia to jednak normalnego funkcjonowania – chodzi a nawet biega, pokonuje schody. Pozostawiony sam w domu nie niszczy, zachowuje czystość. Dunaj rozpaczliwie szuka nowych opiekunów. Ludzi z wrażliwym sercem i ogromnym poczuciem odpowiedzialności. Wskazany dom bez małych dzieci. Kontakt: Pies przebywa w Krakowie. tel: 694 74 00 74 (tylko sms) lub: 501-037-312 [email protected] Aukcja ma na celu znalezienie psu dobrego domu. Złożenie oferty nie jest jednoznaczne z nabyciem. Przed złożeniem oferty – zadzwoń. Zastrzegam sobie możliwość zakończenia aukcji przed czasem, jeśli pies znajdzie ten jedyny, kochający, wymarzony, własny dom poprzez inne ogłoszenia Wersja skrócona: 2-letni Dunaj, owczarek podhalański został odebrany gospodarzom w stanie skrajnego wyczerpania. Obecnie przebywa w domu tymczasowym. Jest psem spokojnym, czujnym, nieufnym wobec obcych. Toleruje koty. Inne psy także, ale po odpowiednim wprowadzeniu do stada. Nie wymaga długich spacerów, nie narzuca się swoim towarzystwem. Pozostawiony sam w domu nie niszczy, zachowuje czystość. Dunaj szuka odpowiedzialnych opiekunów. Wskazany dom bez małych dzieci. Quote
Kasie Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 kiwi, DZIĘKUJE Tobie też. Kto jutro jedzie do programu? Może pokazac jeszcze raz zdjecie Dunaja jutro? Quote
Camara Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Kasie napisał(a):Camara, masz cos przeciwko, aby tekst rozpowszechnić? jasne, że nie mam nic przeciwko a nawet bardzo prosze o rozpowszechnianie :p wszelka pomoc w ogłaszaniu mile widziana :loveu: kiwi, napisz gdzie umieściłaś już ogłoszenia, żeby się nie dublować. Zwłaszcza, że ja będę mogła dopiero wieczorkiem coś podziałać :roll: Quote
Kasie Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Kiwi, wiem, ze Ty też jesteś ważna :p ale chodziło mi o psy któr jadą. W końcu to program o psach i kotach, prawda? ;) Quote
kiwi Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Kasie napisał(a): Kto jutro jedzie do programu? jak dla mnie pytanie precyzyjne :lol: agi trzeba pytac ja prosilam o zgloszenie speediego nie wiem co dostane w zamian bo speedy sie nie nadaje podobno :( Quote
Kasie Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Już sie tłumaczę: Zaimek pytający KTO w stosunku do psów na forum dogomaniackim jest jak najbardziej na miejscu! Przykro mi za Speedy'ego... Dzięki za wszelka pomoc.:loveu: Quote
Kasie Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Na 32 stronie jest tekst o Dunaju do rozpowszechnienia Quote
Kasie Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Dunaj szuka domu. Ten pies juz dość przeszedł. Kto chce podhalana? Quote
Kasie Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Podnoszę Dunaja. Na 32 stronie jest tekst o nim. Proszę, rozmieście w necie gdzie sie da. Quote
Recommended Posts