kinga Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 salibinko - zaplątałam się na ten wątek przez przypadek :), wciągnęłam się po czubki uszu. mocno kibicuję! Quote
salibinka Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 kinga napisał(a):salibinko - zaplątałam się na ten wątek przez przypadek :), wciągnęłam się po czubki uszu. mocno kibicuję! Witaj, Kinga :) Cieszę się, że się zaplątałaś ;) i jesteś. Widzisz, jak to jest, miało nie być więcej tymczasów - ale to się nie da tak łatwo. Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 salibinka napisał(a):Dzisiaj dzwoniła pani, która zobaczyła Patysię w piątkowym artykule w GK. Dotarła do mnie przez schronisko i wolontariuszkę - p. Małgosię. Ma już 13letniego schorowanego pinczerka. Teraz wyjeżdża, ale po niedzieli ma się kontaktować - jest gotowa przyjechać, żeby poznać Patysię, wybrać się na wspólny spacer ze swoim psiakiem i Patynką. Jeśli zaiskrzy, sprawdzimy domek. Pani Edyta (z Metra) zainteresowała się młodą suczką Tajgą - dom będzie sprawdzony - jeśli z jakichś względów ta suczka nie, a dom będzie ok., może którejś z podanych przez Was suczek się uda. Zobaczymy. Ciekawa jestem czy tm razem sie uda? Malgosia rano do mnie zadzwonila z ta wiadomoscia i zapytal czy przypadkiem nie wiem kto ma Patynke bo ma pania chetna. Małgosia K to wolontariuszka od kotow ktora dzila 15 lat w schronisku Quote
Szarotka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Patynko koncentruje pozytywne fluidy na twoim domku :):) Quote
Szarotka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='fizia']oj to trzymam kciuki!!! ta sunia, o której pisałam - ma dom http://www.dogomania.pl/threads/1863...!!!!Pomóżcie Link nie dziala ........... Quote
kyra Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Witajcie! Cieszę się, że to maleństwo trafiło właśnie do salibinki:) Trzymam kciuki. Quote
fizia Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Kurcze z tymi linkami jakieś cuda się dzieją chodzi o tę sunieczkę http://www.dogomania.pl/threads/186386-Suczka-ewakuowana-z-krakowskiego-schroniska-na-czas-powodzi-szuka-domu!!!!Pomóżcie Quote
__Lara Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Foksia i Dżekuś napisał(a):Ciekawa jestem czy tm razem sie uda? Malgosia rano do mnie zadzwonila z ta wiadomoscia i zapytal czy przypadkiem nie wiem kto ma Patynke bo ma pania chetna. Małgosia K to wolontariuszka od kotow ktora dzila 15 lat w schronisku Trzymamy kciuki! :D Quote
salibinka Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 Z Patysi wychodzi mały kochany, uparciuch :). Dzisiaj rano wymysliła, że wyliże mi twarz i szyję - nie wiem, czy zasmakował jej nowy krem:-o, czy wręcz przeciwnie - uznała, że trzeba mnie uratować od tego czegoś "śmierdzącego":evil_lol: - dość, że się uparła strasznie - jak zasłoniłam się rękami, zaczeła mnie odkopywać łapką - jak nie dało rady, zabrała się za szyję. Mam wrażenie, że troszkę poweselała. Śledzę - jak Holmes - każdy przejaw radości. Kiedyś śmiałam się ze znajomego, który ma od lat w zwyczaju liczyć szczeknięcia swojego psa i robić dzienne zestawienia - teraz sama jestem tego bliska. Merdnięcie, podskok, wesoła mina...;) W życiu nie widziałam psa, który potrafiłby spać tak mocno jak Patysia. Pytałam weta, czy może mieć to związek z sercem. Jego zdaniem Patysia - po czterech latach stresu - poprostu odsypia i nie ma się czym martwić. To jest niesamowite, jak wszyscy wchodzą np. do domu - ogólne poruszenie a Patysia nic - śpi - a potem robi z oczek guziki - jak to, już jesteście? A słyszy napewno. Quote
Florentynka Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Salibinko, masz zapchaną skrzynkę!!! Chcialam się umówić w kwestii jutrzejszego hoteliku i psich zdjęć. Quote
salibinka Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 Florentynka napisał(a):Salibinko, masz zapchaną skrzynkę!!! Chcialam się umówić w kwestii jutrzejszego hoteliku i psich zdjęć. Dzięki za telefon :) i do zobaczenia jutro. Miałam kolejny telefon z powołaniem na papierowe Metro:-o - ale dom nie nadaje się dla Patynki :shake: i wogóle raczej do niczego, bo oddał na wieś poprzedniego psa (owczarka) a kolejny ma być dla dziecka za wyniki w nauce. Quote
ewaal1982 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 salibinka napisał(a): Miałam kolejny telefon z powołaniem na papierowe Metro:-o - ale dom nie nadaje się dla Patynki :shake: i wogóle raczej do niczego, bo oddał na wieś poprzedniego psa (owczarka) a kolejny ma być dla dziecka za wyniki w nauce. Salabinko w końcu będzie ten właściwy telefon i zadzwoni ktoś zasługujący na towarzystwo Patysi:) Quote
salibinka Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 ewaal1982 napisał(a):Salabinko w końcu będzie ten właściwy telefon i zadzwoni ktoś zasługujący na towarzystwo Patysi:) Wierzę w to mocno. Udało mi się po wielu trudach dodzwonić się do dr Chwastowskiej, bo na wizycie nie było rozmowy o diecie. Zamówiłam RC Cardiac w puszkach. Ma to wspomóc pracę serduszka i ograniczyć zatrzymywanie się wody. Proszę trzymać kciuki, żeby Małej zasmakowało, bo Patysia ma gust kulinarny wybiórczy... Quote
Tia Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Przepraszam! Potrzebna jest wizyta przed-adopcyjna w miejscowości "Kazimierza Wielka" niedaleko Krakowa. Jest ktoś może z okolic, kto mógłby ją przeprowadzić? Dla Marcelka z Wielkopolski. To jego wątek: http://www.dogomania.pl/threads/184919-BOLERO-i-MARCEL-od-nowa-ucz%C4%85-si%C4%99-ufa%C4%87-ludziom!-jest-DS-dla-Bolero-%29/page28?p=14827145#post14827145 Quote
paoiii Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Cześć w sumie niewiedziałam na jakim wątku napisać więc pisze na tym najbardziej aktualnym. Otóż organizowałam w lutym razem z KTOZem wystawę zdjęc kociaków z krakowskiego schronu mojego autorstwa aby wypromować i zareklamować te najbardziej potrzebujące. Gdyby ktoś podchwycił mój pomysł aby powtórzyć w miare możliwości tą akcje z psiakami prosze o kontakt. Sama jestem wolontariuszką lecz Rybną odwiedzam rzedko ze względnu na to ze dosyc daleko mieszkam. Jestem chętna do współpracy i pomocy przedewszystkim tym najstarszym i najbardziej potrzebującym psiakom. Mój mail [email protected] Kilka zdjęc z kociej wystawy i dwa psie: http://img121.imageshack.us/gal.php?g=img0620c.jpg Quote
salibinka Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 [quote name='paoiii']Cześć w sumie niewiedziałam na jakim wątku napisać więc pisze na tym najbardziej aktualnym. Otóż organizowałam w lutym razem z KTOZem wystawę zdjęc kociaków z krakowskiego schronu mojego autorstwa aby wypromować i zareklamować te najbardziej potrzebujące. Gdyby ktoś podchwycił mój pomysł aby powtórzyć w miare możliwości tą akcje z psiakami prosze o kontakt. Sama jestem wolontariuszką lecz Rybną odwiedzam rzedko ze względnu na to ze dosyc daleko mieszkam. Jestem chętna do współpracy i pomocy przedewszystkim tym najstarszym i najbardziej potrzebującym psiakom. Mój mail [email protected] Kilka zdjęc z kociej wystawy i dwa psie: http://img121.imageshack.us/gal.php?g=img0620c.jpg paoiii :), wkleiłam Twój wpis na wątek krakowski, będzie bardziej dostrzegalny. Wspaniała inicjatywa. Quote
paoiii Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 bardzo dziękuje :), chciałabym się tu bardziej udzielać ale dopiero zaczynam ! Quote
salibinka Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Odezwała się pani "od" p. Małgosi (od kotów). Prowadzi zbyt intensywny tryb życia, ale mocno zainteresowała mamę. Rozmawiałam dzisiaj długo z mamą. Mama bardzo chce, ale jeszcze raz musi wszystko przemyśleć. Mieszkanie w domu z ogrodzonym ogródkiem, nastoletni pinczerek z chorymi nerkami, spokojny tryb życia 45 letniej pani na rencie. Rodzice i córka w zanadrzu. Minus - Pszczyna. Zobaczymy... Uśmiałam się dzisiaj Patysi - spotkałyśmy dużego, grubego kota, który sobie siedział i wszystko miał w nosie ;), więc pozwoliłam jej podejść na bezpieczną odległość. Chodziła przed nim i pobukiwała bez przekonania i z wielkim zdziwieniem. Kot patrzył na nią z politowaniem a Patysia kompletnie nie wiedziała, co robić. Tyle kocich testów. Sympatią do nich Patynka nie pała. Wyraźnie ją niepokoją ;). I na dobranoc... Idę spać z brudnymi łapkami Ale o czystość innych muszę dbać ;) Dobranoc, maleńka... Quote
dorota1 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Zdjęcia rozbrajające. Po prostu szczęśliwa sunia:loveu: Quote
salibinka Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 dorota1 napisał(a):Zdjęcia rozbrajające. Po prostu szczęśliwa sunia:loveu: A mnie coraz bardziej ściska w gardle. Wraz z Patynką narósł we mnie potworny "strach adopcyjny"... Quote
Florentynka Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Śliczne te fotki- absolutnie rozbrajające! Ten "strach adopcyjny" to bardziej z braku zaufania do ludzi czy dlatego, że trudno Ci się będzie rozstać z Patynką? Quote
Recommended Posts