salibinka Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Bardzo się cieszę, że Iwa została szczęśliwym kanapowcem :) Przy okazji, jeśli ktoś chciałby pomóc niewidomemu staruszkowi Yogiemu, zapraszam na bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/186481-Kobieco-zwierzęco-poetycko-dla-niewidomego-staruszka-Yogiego-z-ciasnej-komórki Quote
salibinka Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Dzięki kontaktowi przekazanemu mi przez Foksię - Beatko, jeszcze raz dzięki :) - jutro jedziemy na wizytę p/a. Pani dzwoniła po Ariankę Beatki, ale suczka ma już DS, więc jest szansa, że Patynce się uda. Rozmawiałam już z panią telefonicznie - dobre wrażenie, dom warto sprawdzić :). Jesli tak, pani poczeka do przyszłego tygodnia, bo ja muszę dokończyć diagnostykę Patysi zanim komukolwiek ją wydam - a w niedzielę inny psiak zająłby na aukcji jej miejsce. Samochody są niefajne, ale z dużym Krzysiem jest w miarę: Właściwie tak jest ok... Albo może lepiej tak... Trawo, strzeż się zębisków... Quote
hop! Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 salibinka napisał(a):Dzięki kontaktowi przekazanemu mi przez Foksię - Beatko, jeszcze raz dzięki :) - jutro jedziemy na wizytę p/a. Pani dzwoniła po Ariankę Beatki, ale suczka ma już DS, więc jest szansa, że Patynce się uda. Rozmawiałam już z panią telefonicznie - dobre wrażenie, dom warto sprawdzić :). Jesli tak, pani poczeka do przyszłego tygodnia, bo ja muszę dokończyć diagnostykę Patysi zanim komukolwiek ją wydam - a w niedzielę inny psiak zająłby na aukcji jej miejsce. To trzymam kciuki! Oprócz allegro zrobiłam Patynce kilka innych ogłoszeń, ale wygląda na to, że się nie przydadzą. ;) Quote
Florentynka Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Powodzenia! Trzymam kciuki za domek dla Patynki! Quote
salibinka Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 hop! napisał(a):To trzymam kciuki! Oprócz allegro zrobiłam Patynce kilka innych ogłoszeń, ale wygląda na to, że się nie przydadzą. ;) Dzięki serdeczne, hop!. Jutro zobaczymy. Quote
hop! Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Super byłoby, gdyby Patynce się udało. Mocno trzymam kciuki i czekam na wieści! Quote
salibinka Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Patysia ma DOM. Dwie serdeczne panie - mama i córka, które chciały dać szczęśliwe życie starszej suczce. Całe życie były z nimi psy - ostatnia sunia trafiła do nich z nowotworem - ratowały, nie udało się. Na zdjęciach - w łóżku, w objęciach... Pani Ela jeszcze pracuje (mam szczęście do bibliotekarzy ;)), mama w domu - Patysia nigdy nie będzie sama. Czekało posłanko, miseczki i RC. Ale będą Patysi gotować, bo Patyczek nie jada suchej karmy. Do spacerów spokojne, miłe osiedle. Będą leczyć Patysię, bez względu na to, co się okaże - przekonały mnie, że nie ma sensu, żeby nadal przyzwyczajała się do dt. Została. Spróbuję tylko przełożyć dr Chwastowską na Hutę - bo to dużo bliżej i jeszcze dzisiaj dowiozę antybiotyk. Patynka dostała nowe imię - Lola. Z panią Elą i mamą Z mamą Z panią Elą Z panią Elą na spacerze Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Bardzo ,bardzo sie ciesze ze nastepna weteranka znalazla kochajacy domek .Patynka w normalnych warunkach byla w schronisku niezauwazana ,prawie czarna ,krotkowlosa ,takich nikt nie chce ,a pani Eli bylo obojetne czy sunia ma kolor bialy ,czy rudy czy czarny ,czy krotki włos czy długi poprostu chcial podarowac domek starszej suczce w potrzebie .Zreszta zdjecia mowia same za siebie ,że serce tej pani jest ogromne . Quote
Ank@ Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Ależ jej się udało !!! Super :) Lepiej chyba nie mogła trafić. Ale Patynka zasłużyła właśnie na taki dom - idealny. Dla niektórych psów, takich jak Patynka (czyli przeciętnych, niczym szczególnym nie wyróżniających się) ta ewakuacja była prawdziwym wybawieniem. Quote
dorota1 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Salibinko, Ty to masz rękę do tych psiaków i do wspaniałych domków:loveu: Też bardzo się cieszę:lol: Quote
Florentynka Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Gratuluję Patynce takiego domku! Ale się suce udało! Quote
hop! Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Wspaniale! :multi: Patynka - Lola na pewno będzie szczęśliwa w takim domu. Quote
__Lara Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 To już kolejny domek utopca :D :D :D :D :D :D :D Quote
salibinka Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Przed chwilą wróciłam z Patysią. Nie ma domów idealnych, bo życie nie przestanie zadziwiać. Mama pani Eli dostała ataku - jeśli dobrze zrozumiałam dość bezładną realację - coś z ciśnieniem, było pogotowie, lekarz podobno stwierdził groźbę wylewu i paraliżu. Pani Ela zadzwoniła po dwudziestej pierwszej. Przywitała mnie z płaczem. I cóż, wszystko przestało być ważne. Nie oceniam. Nie mogę. Nowe posłanie z ręcznie doszytym kocykiem i poduszką w poszewce, żeby było miękko, dwie pary szelek, kubraczek na deszcz... Dobra wola, chęć i serce i... Wszystko przygotowane przez panią Elę dla Patysi - przyjechało ze mną. Tyle z adopcji. Quote
Florentynka Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Ojej, jakie to przykre...dla każdego na swój sposób. Żal mi Patynki i żal mi pani Eli - siła wyższa w tym przypadku - może dobrze, że od razu, psinka nie zdążyła się przywiązać. Ale Patynka Ma Ciebie, Salibinko i to już jest jej wielka wygrana. Mocno wierzę w happy end dla Patynki. Quote
salibinka Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Ja również w to wierzę - teraz przez łzy, ale to nic - równie mocno. Quote
hop! Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Przykra niespodzianka... W takim razie zrobię jeszcze jakieś ogłoszenia. Quote
salibinka Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 Dzięki, hop!. Patynka była dzisiaj na aukcji. Wszystkich maleńka miała dość, ze mną włącznie. Ludzie, psy, deszcz i słońce... Dużo naraz dla niej... Nie było zainteresowanych jej adopcją. Śpi teraz jak kamień. Quote
Florentynka Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Salibinko - znajdziemy kogoś dla Patynki. Maleństwo zgubiło się w tłumie na tej aukcji - ale to taka słodzizna, ktoś na pewno ją pokocha. A ja Ci chciałam baardzo , bardzo , bardzo podziękować za wszechstronne wsparcie przy moich utopcach !!! Quote
salibinka Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 [quote name='Florentynka']Salibinko - znajdziemy kogoś dla Patynki. Maleństwo zgubiło się w tłumie na tej aukcji - ale to taka słodzizna, ktoś na pewno ją pokocha. A ja Ci chciałam baardzo , bardzo , bardzo podziękować za wszechstronne wsparcie przy moich utopcach !!! Patynka jest szczególna - jest psem z rodzaju NIEWIDZIALNYCH. Oczami nie do zobaczenia, do zobaczenia sercem. Jest jak pewien zmyślony stworek ze schodów w Chitorze, którego skarga przypomina szelest jedwabiu i którego człowiek musi powoli wprowadzić na szczyt schodów Wieży Zwycięstwa, żeby rozbłysł błękitnym światłem... I to nie może być każdy. To musi być człowiek szczególny. Takiego szukamy... Dzięki serdeczne za zdjęcia - proszę, wyślij mi te dot. tej białej, pogryzionej suni i podpalanego psiaka, z którym będzie w kojcu: [email protected]. Quote
Recommended Posts