Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A może lepiej podłożyć czyste prześcieradło np na posłanie, żeby nie zainfekowala rany i dac spokój z kubraczkiem i kołnierzem na pierwszą noc? Ona musi Cię poznać Gusiu, narazie wszystko jest nowe... Po narkozie powinna spać w nocy, a nie rozdrapywać rany. Masz coś przeciwbólowego dla niej?

• Replies 643
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gusia0106 napisał(a):
Bianka już u mnie.
Sterylizację zniosła dobrze, teraz jest wybodzona. Byliśmy na krótkim spacerze, na którym się wysiusiała.
Mam jednak problem z załozeniem jej kubraczka czy kołnierza. Ucieka z piskiem i łapie mnie zębami za rękę.

ojej, bidula, wystrachana na maxa, ale przejdzie jej na pewno, niech sie dobrze wybudzi z narkozy. Dzisiaj to oszołomiona na maxa.
najlepiej zrobic tak jak pisze Ewa Marta, podłozyc przescieradlo i poczekać az dziewczyna wytrzezwieje ;)

Posted

beka napisał(a):
Jak minęła noc? Spałaś troche Gusia?

Podobno nie, nieźle Gusię załatwiłam...

Kubraczka nie zakładałam w lecznicy, bo bałam się, że się posiusia w drodze, w samochodzie (często psy tak robią po narkozie) i kubrak będzie do niczego. Tymczasem Bianka wyszła z lecznicy, poleciała na trawnik, zrobiła qupala, potem siusiu i do samochodu ;)

Panikara z niej jest, to fakt ale pewnie lekkiego życia nie miała, do dzisiaj jak zapina się smycz to potrafi do ziemi przylgnąć.

Dzisiaj Gusia jedzie na kontrolę pooperacyjną na Różaną.

Posted

Dzień Dobry :)
Jesssssuuuuu ale to panikara jest ! ;)
Odpuściłam jej na noc i kubraczek i kołnierz w związku z czym nie spałam bo pilnowałam, żeby się nie rozlizała.
Nie wiem jak to możliwe ale ona nie była jak po narkozie. To był normalnie pobudzony pies.
Zaciekawiony, wąchający, wiercący się. Poszliśmy jeszcze wczoraj na króciutki spacer, na którym grzecznie się wysiusiała.

Dziś ją wzięliśmy sposobem i na spacerze zamontowaliśmy jej kołnierz. Bez cyrku się nie obyło ale tym razem byłam bardziej uparta ;)

Podkrwawia trochę z tej rany pooperacyjnej. W jednym miejscu. Tragicznie nie jest ale dobrze, że dzisiaj jedziemy na kontrolę bo wolałabym, żeby obejrzał to lekarz.

A w ogóle to jest bardzo fajna sunia:) Przylepka, grzeczna, reaguje na wołanie, na spacerach ładnie chodzi na smyczy, załatwia się na zewnątrz, liże po twarzy.

Komu fajnego psa?:)

Posted

Może niech jej dziś wet założy sukieneczkę... Kołnierz to straszna trauma jest - też bym się marnie czuła w takiej tubie wokół twarzy :) A jeśli chodzi o zachowanie po narkozie - różnie psy reagują. Niektóre rzeczywiście są pobudzone. Moja boksia po sterylce (w wieku 10 lat!) całą noc się plątała po mieszkaniu, a ja chodziłam za nią okrakiem, żeby się o framugi drzwi nie poobijała. Nawet mi do głowy nie przyszło, żeby włączyć TV! :)

Posted

moj Roman po kastracji to był tak pobudzony, że mu 1 szew poszedł w drodze do domu ( latał, biegał i nie chciał nawet sekudny w miejscu usiedziec nie mówiąc o leżeniu w samochodzie ). W konsekwencji zakrwawił mi całe spodnie, bluzkę i ręcę - ale taksówka, którą jechaliśmy była cała i tylko dzięki temu Pan nas nie zabił :D
potem miałam z nim balety przez całą bożą noc...
a potem tydzien obijania się w kołnierzu plus natrętne lizanie ( ani kolnierz go nie hamował ani kubraczek).
Takiego cyrku z psem po zabiegu jeszcze w zyciu nie miałam :)

To i Ci gusia powiem, ze Bianka zapowiada się podobnie ;)

Posted

Nieee, Bianeczka nie będzie tak rozrabiała, ona tylko się boi kiedy coś się z nią chce zrobić, u weterynarza, jak zaglądał w ucho (bezbolesna usługa) taki cyrk odstawiła, że pól lecznicy słyszało a wiła się jak nie wiem.
A tak to jest grzeczna :loveu:

Posted

No to fajna nocka u Was była:-)
Pamiętajcie, że kubraczek trzeba zdejmować nakażdy spacer, więc jeśli jest panikarą, to chyba łatwiej założyć kołnierz... Tyle, że dobrze by było zdejmować go na spacerach, żeby się nie odparzyła w taką pogodę jak Misiek.

Posted

A tak w ogóle to nie pasuje do niej imię Bianka :) Wczoraj z Myszą zgodnie to ustaliłyśmy :)
Ani na nie jeszcze nie reaguje więc......Drogie Ciotki....macie pole do popisu :)

Posted

gusia0106 napisał(a):
A tak w ogóle to nie pasuje do niej imię Bianka :) Wczoraj z Myszą zgodnie to ustaliłyśmy :)
Ani na nie jeszcze nie reaguje więc......Drogie Ciotki....macie pole do popisu :)

Będzie konkurs....:multi::multi::multi:

Posted

gusia0106 napisał(a):

Fakt, ja ciągle na nią wołam Saba, banalnie ale jakoś mi się narzuca. Ale myślę, że coś innego trzeba wybrać. Krótkie, dźwięczne.

Posted

Beka, a powiedz mi Kochana, na ile Ty ją oceniasz?

Ja jak ją sobie poogladałam wczoraj to dałabym jej ze 3 lata, nie więcej.

Mi chodzą takie imiona po głowie jak Lara, Garda...

Posted

Nutusia napisał(a):
Dlaczego trzeba zdejmować?... Tosica paradowała w sukience do samego zdjęcia szwów (bez zdejmowania...).

A nie zasiusiała jej?

Lara i Sara są bardzo ładne:-)

Posted

gusia0106 napisał(a):
Beka, a powiedz mi Kochana, na ile Ty ją oceniasz?

Ja jak ją sobie poogladałam wczoraj to dałabym jej ze 3 lata, nie więcej.

Mi chodzą takie imiona po głowie jak Lara, Garda...

Lara ładnie. Garda kojarzy mi się z boksem. A Zorba? Tylko to chyba męskie :evil_lol:

Sarcię mam w domu:loveu:, trochę porąbane są Sary:evil_lol: