Fela Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Pieniądze potrzebne na diagnostykę i leczenie, a także niestety - na hotel. Niestety, nie mamy ani kawałeczka miejsca w bezpłatnym DT :-( Chyba że tu się znajdzie Quote
gonia66 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [quote name='Fela']Pieniądze potrzebne na diagnostykę i leczenie, a także niestety - na hotel. Niestety, nie mamy ani kawałeczka miejsca w bezpłatnym DT :-( Chyba że tu się znajdzieZapomnialam calkiem o hoteliku..:( A tak naparwdę, to zeby jakakolwiek operacja..to musi byc chlopaczek w hoteliku, żeby byl doglądany i pielegnowany...najlepszy bylby hotelik domkowy... Ale ja tam wierze w cuda.... [quote name='polubek']******** CHOPAK DLA CIEBIE BANERKINo...juz są cuda na wątku...długo nie trzeba bylo czekac...te banerki są cudem, zaraz wklejam jakiś piękny..tylko ktory..???:) DZiekujemy polubek:D Quote
idusiek Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 dzięki polubek! piekne te bannrki, niech i Masterkowi przyniosą szczęście ! Kto jeszcze może pomóc? Psiak jest naprawdę fajnty, tuli się , przerwaca do góry kołami przed człowiekiem, buziaki rozdaje. Tylko ta łapa i schron :( Quote
Fela Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Sytuacja się komplikuje. Mamy kolejnego, nadprogramowego podopiecznego. Zabranie kolejnego - to wiązanie sobie kamienia do szyi. Zupełnie poważnie :-( Quote
Ukryty Smok Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Bardzo, bardzo proszę, odpowiedzcie na moje pytania. Aby pomoc była skuteczna, akcję należy podjąć jak najszybciej. A więc: * Gdzie w chwili obecnej znajduje się pies? * Czy dysponuje jakąkolwiek kwotą na pierwsze potrzeby? * Czy jest osoba, która byłaby w stanie zawieźć psa do lekarza i zająć się nim w czasie diagnostyki? * Czy w okolicy znajduje się jakiś hotelik? My naprawdę chcemy pomóc, ale musimy wiedzieć konkretnie, co i jak. Pzdr, Ukryty Smok Quote
Fela Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Ukryty smoku, pies jest w schronisku, w Ostrowi. W Ostrowi nie ma szans na diagnostykę praktycznie żadną, brak rtg (żaden lekarz w mieście nie ma rentgena). Żeby cokolwiek ustalić, musimy zabrać go do Warszawy. Przywożenie i odwożenie do schroniska nie wchodzi w grę - to ponad 100 km w jedną stronę. Potrzebny jest hotel na miejscu, w Warszawie. Te, które znamy, do których mamy zaufanie i gdzie są miejsca, są drogie 20 zł za dobę. A trzeba się liczyć z najgorszym - że psiak będzie w hotelu długo (nasza rekordzistka jest ponad 2 lata). Jeśli trafi pod naszą opiekę, oczywiście go nie zostawimy. Ale ja się nie bardzo już wyrabiam, więc bardzo by się przydał ktoś z Wawy do pomocy w zajęciu się psem (wożenie do weta m.in.) Z pieniędzmi krucho. Konkretnie dla niego nie mamy nic. Natomiast ja jeszcze mam trochę zakitranych fantów bazarkowych, więc coś by się może dało uskubać. Ale to tylko na początek. :-(( A najgorsze, co dalej. Quote
ludwa Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 a nie ma ktoś jakiegoś tymczasu dla psiaka? Mamy problemy transportowe a z nim trochę wożenia będzie, moż ejakiś tymczas z samochodem by był.... (tak sobie marzę po cichutku:)) Quote
Ukryty Smok Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 MOja propozycja brzmi tak: Poszukajcie jakiegoś płatnego DT w Warszawie. Niech określi sumę. Gdy będziemy ją znać, łatwiej nam będzie uzbierać pieniądze. Następnie, wydaje mi się, że wiem, jak załatwić konsultacje w Warszawie u super-specjalisty. Gdyby się udało wyleczyć tę łapinę, łatwiej dom byłoby mu znaleźć... Pzdr, Ukryty Smok Quote
Fela Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Cały czas szukamy. Jednak jedyny pewny tymczas to zaufany hotel o którym pisałam. (Z resztą, niezależnie od ceny za dobę – i tak nie wiadomo, jak długo pies będzie pod naszą opieką i ile ostatecznie trzeba będzie kasy na jego pobyt). Quote
zachary Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Wiem,że najlepiej by było, aby domek tymczasowy był w Warszawie.Jeśli się nie znajdzie, to może pod Warszawą... Quote
gonia66 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Ukryty Smok napisał(a):MOja propozycja brzmi tak: Poszukajcie jakiegoś płatnego DT w Warszawie. Niech określi sumę. Gdy będziemy ją znać, łatwiej nam będzie uzbierać pieniądze. Następnie, wydaje mi się, że wiem, jak załatwić konsultacje w Warszawie u super-specjalisty. Gdyby się udało wyleczyć tę łapinę, łatwiej dom byłoby mu znaleźć... Pzdr, Ukryty SmokPropozycja Smoka jest konkretna i powinnismy opierac się teraz o konkrety. SKoro jest jakis hotelik w okolicy W-wy a Smok by mogla załatwic konsultacje u super specjalisty- to bgyloby cudownie. Ja mysle ze czas się liczy dla tego psiunia... Fela pisala cos o hoteliku- gdzie , za ile...czy jest miejsce..?? JAk sie zdecydujemy- wiemy o co prosic ludzi wchodzacych na watek- bo teraz nie za bardzo mozna precyzowac prosby...:) Podejmijmy wspolnie jakies decyzje i "rura" do przodu:) Quote
zachary Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Właśnie goniu66, dobrze piszesz! Czas działa na niekorzyść pieska... Quote
gonia66 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 POd Warszawa w Sochaczewie, Renatka otwiera swój "hotelik", dla 7 piesków..nie wiem, czy wszystkie miejsca sa juz zaklepane- ale Sochaczew, to 60 km do W-wy- to daleko, jesli mialby byc dowozony na rahabilitacje np...no ale w okolicach bliższych W-wy chyba są hoteliki albo platne DT (jeszcze lepiej)...trzeba szukac i zaklepywać miejsce...i jak najszybciej mozliwe- wieśc tam Masterka...oraz diagnozować... Czy ktos zna jakies osoby, ktore moglyby pomoc i podpowiedziec hotelik w poblizu W-wy??Moge do nich dzwonic i pisac..zreszta zaraz sama zadzwonie do Renatki- moze Ona cos podpowie na juz...jak się dodzwonie- (bo wlasnie u nich zaczyna "zalewac", to dam znać..ale moze ktos tez cos znajdzie- to piszcie...pliiisssss...:) Quote
ludwa Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Tylko najlepszy by był hotelik, który sam może pojechać na konsultację, bo z wożeniem jest duuuuzy problem...niestety. Jak ktoś ma samochód, to nie może jeździć, jak dysponuje czasem, to nie ma samochodu i tak wkoło. Quote
gonia66 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 ludwa napisał(a):Tylko najlepszy by był hotelik, który sam może pojechać na konsultację, bo z wożeniem jest duuuuzy problem...niestety. Jak ktoś ma samochód, to nie może jeździć, jak dysponuje czasem, to nie ma samochodu i tak wkoło.No tak, z pewnoscia masz racje- dlatego warto poszukac gdzies najbliżej tego punktu, gdzie bedzie diagnozowany...kurcze...teraz uciekam.,..nie bedzie mnie do wieczora...:( Poki co, nie mam żadnych wieści... Quote
IVV Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 dziewczyny sorry za off ale sprawa jest gardlowa ! ewakuacja schronu w Toruniu!!! prosze rozeslijcie link do znajomych!!! potrzebne domy tymczsowe dla psow!!! http://www.dogomania.pl/threads/185986-TORU%C5%83-przygotowania-do-ewakuacji-schroniska-miejskiego-POTRZEBA-OK.-70-TYMCZAS%C3%93W Quote
pumcia02 Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Fela pisze o hotelu w Otrębusach koło Warszawy. koszt 20zł doba = 600zl miesiecznie. Quote
Ukryty Smok Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Raczej drogi ten hotel... Zresztą, nie wiem, nie znam cen, może to normalne... Raczej trudno będzie nam chyba zebrać taką sumę co miesiąc... Myślę... Myślę... Ukryty Smok Quote
IVV Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 jest hotelik u yumaji kolo Garwolina i wydaje mi sie ze cena jest bardziej rozsadna Quote
Niebieska713 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 IVV napisał(a):jest hotelik u yumaji kolo Garwolina i wydaje mi sie ze cena jest bardziej rozsadna A sa tam wolne miejsca i jak cena? Quote
IVV Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 musze poszukac dokladniej,widzialm to na jednym z watkow a tutaj cos budujacego http://demotywatory.pl/1616445/Wola-zycia:) Quote
Recommended Posts