Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 381
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pieniądze potrzebne na diagnostykę i leczenie, a także niestety - na hotel. Niestety, nie mamy ani kawałeczka miejsca w bezpłatnym DT :-(
Chyba że tu się znajdzie

Posted

[quote name='Fela']Pieniądze potrzebne na diagnostykę i leczenie, a także niestety - na hotel. Niestety, nie mamy ani kawałeczka miejsca w bezpłatnym DT :-(
Chyba że tu się znajdzieZapomnialam calkiem o hoteliku..:( A tak naparwdę, to zeby jakakolwiek operacja..to musi byc chlopaczek w hoteliku, żeby byl doglądany i pielegnowany...najlepszy bylby hotelik domkowy...
Ale ja tam wierze w cuda....

[quote name='polubek']********

CHOPAK DLA CIEBIE BANERKINo...juz są cuda na wątku...długo nie trzeba bylo czekac...te banerki są cudem, zaraz wklejam jakiś piękny..tylko ktory..???:) DZiekujemy polubek:D

Posted

dzięki polubek! piekne te bannrki, niech i Masterkowi przyniosą szczęście !

Kto jeszcze może pomóc?
Psiak jest naprawdę fajnty, tuli się , przerwaca do góry kołami przed człowiekiem, buziaki rozdaje.
Tylko ta łapa i schron :(

Posted

Sytuacja się komplikuje. Mamy kolejnego, nadprogramowego podopiecznego. Zabranie kolejnego - to wiązanie sobie kamienia do szyi. Zupełnie poważnie :-(

Posted

Bardzo, bardzo proszę, odpowiedzcie na moje pytania.
Aby pomoc była skuteczna, akcję należy podjąć jak najszybciej.
A więc:
* Gdzie w chwili obecnej znajduje się pies?
* Czy dysponuje jakąkolwiek kwotą na pierwsze potrzeby?
* Czy jest osoba, która byłaby w stanie zawieźć psa do lekarza i zająć się nim w czasie diagnostyki?
* Czy w okolicy znajduje się jakiś hotelik?

My naprawdę chcemy pomóc, ale musimy wiedzieć konkretnie, co i jak.

Pzdr,

Ukryty Smok

Posted

Ukryty smoku, pies jest w schronisku, w Ostrowi. W Ostrowi nie ma szans na diagnostykę praktycznie żadną, brak rtg (żaden lekarz w mieście nie ma rentgena). Żeby cokolwiek ustalić, musimy zabrać go do Warszawy. Przywożenie i odwożenie do schroniska nie wchodzi w grę - to ponad 100 km w jedną stronę. Potrzebny jest hotel na miejscu, w Warszawie.
Te, które znamy, do których mamy zaufanie i gdzie są miejsca, są drogie 20 zł za dobę. A trzeba się liczyć z najgorszym - że psiak będzie w hotelu długo (nasza rekordzistka jest ponad 2 lata).
Jeśli trafi pod naszą opiekę, oczywiście go nie zostawimy. Ale ja się nie bardzo już wyrabiam, więc bardzo by się przydał ktoś z Wawy do pomocy w zajęciu się psem (wożenie do weta m.in.)
Z pieniędzmi krucho. Konkretnie dla niego nie mamy nic. Natomiast ja jeszcze mam trochę zakitranych fantów bazarkowych, więc coś by się może dało uskubać. Ale to tylko na początek. :-(( A najgorsze, co dalej.

Posted

a nie ma ktoś jakiegoś tymczasu dla psiaka? Mamy problemy transportowe a z nim trochę wożenia będzie, moż ejakiś tymczas z samochodem by był.... (tak sobie marzę po cichutku:))

Posted

MOja propozycja brzmi tak:

Poszukajcie jakiegoś płatnego DT w Warszawie. Niech określi sumę. Gdy będziemy ją znać, łatwiej nam będzie uzbierać pieniądze.
Następnie, wydaje mi się, że wiem, jak załatwić konsultacje w Warszawie u super-specjalisty.
Gdyby się udało wyleczyć tę łapinę, łatwiej dom byłoby mu znaleźć...

Pzdr,

Ukryty Smok

Posted

Cały czas szukamy. Jednak jedyny pewny tymczas to zaufany hotel o którym pisałam.
(Z resztą, niezależnie od ceny za dobę – i tak nie wiadomo, jak długo pies będzie pod naszą opieką i ile ostatecznie trzeba będzie kasy na jego pobyt).

Posted

Ukryty Smok napisał(a):
MOja propozycja brzmi tak:

Poszukajcie jakiegoś płatnego DT w Warszawie. Niech określi sumę. Gdy będziemy ją znać, łatwiej nam będzie uzbierać pieniądze.
Następnie, wydaje mi się, że wiem, jak załatwić konsultacje w Warszawie u super-specjalisty.
Gdyby się udało wyleczyć tę łapinę, łatwiej dom byłoby mu znaleźć...

Pzdr,

Ukryty Smok
Propozycja Smoka jest konkretna i powinnismy opierac się teraz o konkrety. SKoro jest jakis hotelik w okolicy W-wy a Smok by mogla załatwic konsultacje u super specjalisty- to bgyloby cudownie. Ja mysle ze czas się liczy dla tego psiunia...
Fela pisala cos o hoteliku- gdzie , za ile...czy jest miejsce..??
JAk sie zdecydujemy- wiemy o co prosic ludzi wchodzacych na watek- bo teraz nie za bardzo mozna precyzowac prosby...:)
Podejmijmy wspolnie jakies decyzje i "rura" do przodu:)

Posted

POd Warszawa w Sochaczewie, Renatka otwiera swój "hotelik", dla 7 piesków..nie wiem, czy wszystkie miejsca sa juz zaklepane- ale Sochaczew, to 60 km do W-wy- to daleko, jesli mialby byc dowozony na rahabilitacje np...no ale w okolicach bliższych W-wy chyba są hoteliki albo platne DT (jeszcze lepiej)...trzeba szukac i zaklepywać miejsce...i jak najszybciej mozliwe- wieśc tam Masterka...oraz diagnozować...
Czy ktos zna jakies osoby, ktore moglyby pomoc i podpowiedziec hotelik w poblizu W-wy??Moge do nich dzwonic i pisac..zreszta zaraz sama zadzwonie do Renatki- moze Ona cos podpowie na juz...jak się dodzwonie- (bo wlasnie u nich zaczyna "zalewac", to dam znać..ale moze ktos tez cos znajdzie- to piszcie...pliiisssss...:)

Posted

Tylko najlepszy by był hotelik, który sam może pojechać na konsultację, bo z wożeniem jest duuuuzy problem...niestety. Jak ktoś ma samochód, to nie może jeździć, jak dysponuje czasem, to nie ma samochodu i tak wkoło.

Posted

ludwa napisał(a):
Tylko najlepszy by był hotelik, który sam może pojechać na konsultację, bo z wożeniem jest duuuuzy problem...niestety. Jak ktoś ma samochód, to nie może jeździć, jak dysponuje czasem, to nie ma samochodu i tak wkoło.
No tak, z pewnoscia masz racje- dlatego warto poszukac gdzies najbliżej tego punktu, gdzie bedzie diagnozowany...kurcze...teraz uciekam.,..nie bedzie mnie do wieczora...:(
Poki co, nie mam żadnych wieści...