IVV Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 to nie to ,ale tu tez bylo miejsce http://www.dogomania.pl/threads/184255-Dom-tymczasowy-Kozienice-okolice-Warszawy-i-Radomia-wolne-1-miejsce-boks-mały-pies poszukam pozniej ,teraz jestem w pracy:) Quote
Tymonka Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Zapraszam na wątek dwóch psów które bez naszej pomocy zginą pod kołami samochodów . Bardzo proszę o pomysły !!! http://www.dogomania.pl/threads/186098-Dwa-psy-z-pod-stacji-benzynowej-przy-trasie-A8-(Warszawa-Katowice)-Potrzebują-pomocy?p=14721483#post14721483 Quote
Fela Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Do Garwolina z Warszawy prawie 70 km. Ode mnie jeszcze dalej - ponad 90, i do teo kompletnie z innej stroniy niż mieszkam i pracuję. Więc w razie największej nawet awarii nie będę mogła tam jeździć. Hotele, które są daleko, często okazują się tańsze tylko pozornie, niestety. Bo z jednej strony dochodzą koszty dojazdów na ewentualne konsultacje do weta, z drugiej rzadko ktoś tam bywa i nie ma wieści i motywacji, by szukać intensywnie psom domów. No i trzecia strona - ludzi potencjalnie chętnych zniechęca konieczność jechania taki kawał drogi. Idą na Paluch i coś tam dla siebie znajdują :-( No takie niestety mamy doświadczenia. Psy w hotelikach, które są względnie blisko (Otrębusy, Teresin) szybciej znajdują domy, niż te daleko. Tak przynajmniej statystyka wygląda. Słuchajcie, a gdyby udało mi się cenę wynegocjowac do 15 zł? Tyle np. bierze Gajowa... A tu warunki są domowe, opieka dobra, jak trzeba zmienić psu opatrunek albo zrobić zastrzyk nie ma problemu. Quote
Ukryty Smok Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Mój Boże... Co tu zrobić? Myślę jednak, że trzeba zacząć negocjować ten hotel... Ile waży mniej więcej maluśki? na zdjęciach to ona z tych nie za dużych jakby... Może rzeczywiście uda się coś wytargować... No, i chyba deklaracje czas zacząć zbierać... Pzdr, Ukryty Smok Quote
Fela Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Napisałam, bo właściwie już to jest wynegocjowane. Hotel w domu - nie kojce na zewnątrz, relatywnie blisko, sprawdzony, opieka dobra, miejsca są. Jęczałam dziś Grażynie - właścicielce i zdaje się, że wyjęczłam 15 zł ;-) Pies jest takim troszkę mniejszym onkiem. Tak ze 20 kilo będzie. Ukryty Smoku, możesz się zająć zbieraniem deklaracji? Pisałaś o kunsultacjach u dobrego specjalisty. U kogo? I czy za free? :-) Quote
Niebieska713 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Fela napisał(a):Napisałam, bo właściwie już to jest wynegocjowane. Hotel w domu - nie kojce na zewnątrz, relatywnie blisko, sprawdzony, opieka dobra, miejsca są. Jęczałam dziś Grażynie - właścicielce i zdaje się, że wyjęczłam 15 zł ;-) Pies jest takim troszkę mniejszym onkiem. Tak ze 20 kilo będzie. Ukryty Smoku, możesz się zająć zbieraniem deklaracji? Pisałaś o kunsultacjach u dobrego specjalisty. U kogo? I czy za free? :-) Jest miejsce dla psiaka,ale za ile???? Quote
pumcia02 Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 15zł za dzien :D teraz to juz realne :) dobra potrzebujemy pomocy w deklaracjach, i to na cito! trzeba go wyciagnac! p.s moim zdaniem nie wazy 15kg ;) Quote
zachary Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 mariolka, chyba ciężko będzie z uzbieraniem całej sumy.Wychodzi przecież 450 zł na miesiąc.Piszę to, patrząc po innych wątkach,gdzie uzbieranie kwoty 300zł jest cudem...Ale próbujmy. Quote
LadyBell Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 zdeklarowanych jest już 130zł więc może jakoś pójdzie? Allegro cegiełkowy by się przydało. Zawsze coś będzie. Quote
gonia66 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 CZyli decydujemy sie na ten hotelik za 15 zł..??potrzeba 450 zł miesiecznie, a mamy 130...???no nic..ja dzis ani jutro nie pomogę..ale po naszym świecie rodzinnym mogę pomoc w szukaniu pieniążkow..ale tak, jak pisala zachary..KAżda złotóweczka bedzie w takim wypadku cenna..teraz 300 zł uzbierac graniczy z cudem- zwykle wyciągamy psa bez kompletu dekalarcji i potem co miesiąc "zebramy", albo nadrabiamy bazarkami...jest to bardzo malo komfortowa sytuacja, zwłaszcza dla osob odpowiedzialnych, czy zajmujących się zbieraniem deklaracji...bo pies zdaje sie byc w ciąglym zagrożeniu "finansowym"..:( Quote
pumcia02 Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 my w tym momencie podpieramy sie bazarkami, zeby utrzymac resztę psow. Tak wiec branie kolejnego "bez kompletu" to jest dosłownie głupota. Nie podzwigniemy go Quote
Niebieska713 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 To w gre wchodzi tylko uzbieranie na pobyt w hoteliku,tak? a na leczenie psiak bedzie mial fundusze,dobrze doczytalam? Quote
pumcia02 Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 mamy 130zł i nic wiecej :( trzeba uzbierac deklaracje i zbierac na diagnostyke (ukryty smok oferuje dac wlasnie ta stowke na diagnostykę). Dodatkowo pytałam czy ktos moze zrobic allegro cegielkowe. MY NIE DAMY RADY. sytuacja jest bardzo powazna. Nie wezmiemy tego psa bez jakis podstaw. Nie mozna ryzykowac jego powrotu do schronu jakby nam zabraklo pieniedzy!!! a juz brakuje na 25 innych! Quote
Niebieska713 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 mariolka napisał(a):mamy 130zł i nic wiecej :( trzeba uzbierac deklaracje i zbierac na diagnostyke (ukryty smok oferuje dac wlasnie ta stowke na diagnostykę). Dodatkowo pytałam czy ktos moze zrobic allegro cegielkowe. MY NIE DAMY RADY. sytuacja jest bardzo powazna. Nie wezmiemy tego psa bez jakis podstaw. Nie mozna ryzykowac jego powrotu do schronu jakby nam zabraklo pieniedzy!!! a juz brakuje na 25 innych! To czyli ten psiak nie ma na razie kompletnie nic? Ani na hotel,ani na leczenie,czy tak? Quote
Niebieska713 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 [quote name='mariolka']MAMY TYLKO ZADEKLAROWANE 130zł :( Czyli nawet jeszcze nie wplacone,tak? Cholera strasznie malo?:shake: Quote
Niebieska713 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Mariolka-czy moglabys napisac mi jakis skrocony tekst tej calej sytuacji Morusa lacznie z kontem na nieg,gdzie trzeba wplacac pieniadze? Ja bym to wydrukowala potem. Quote
gonia66 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Niebieska713 napisał(a):To czyli ten psiak nie ma na razie kompletnie nic? Ani na hotel,ani na leczenie,czy tak? MA na diagnostykę od Ukrytego Smoka pieniązki zadeklarowane...no a reszta..??Dlatego trzeba rozsylac watek i prosic o każda złotóweczkę...dosłownie i w przenośni...nie ma innego wyjscia...ja teraz nie moge się tym zając, z przyczyn obiektywnych- jestem tu tylko "z doskoku"..:(..czy ktos zechce rozsylac watek i prosić o pomoc..?? Quote
Niebieska713 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Niebieska713 napisał(a):Mariolka-czy moglabys napisac mi jakis skrocony tekst tej calej sytuacji Morusa lacznie z kontem na nieg,gdzie trzeba wplacac pieniadze? Ja bym to wydrukowala potem. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Quote
pumcia02 Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Morus to pies, którego zobaczyłysmy będąc w schronisku w Ostrowi. Ma uraz łapy - wygladala tak, jakby była rozjechana. Pies prawdopodobnie cierpi z tego powodu. Nam zaczyna brakować pieniędzy na utrzymanie psów, które już mamy w hotelach, i nie jesteśmy wstanie wziąć na siebie kolejnego. Potrzebujemy zapewnienia kosztów na hotel jak i leczenie. W chwili obecnej mamy zadeklarowane 130zł. Szacujemy koszty : 450zł miesięcznie na hotel plus leczenie: rtg, konsultacje. Nie wiadomo co powiedzą lekarze. Byc moze trzeba bedzie lape amputowac, a moze jest szansa, że da się ja "naprawić". nr konta na razie nie podaje. szukamy pomocy i dekaracji - poniewaz bywa tak, ze jak pojedziemy psa juz moze nie byc... Quote
Fela Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Pies na nas w schronisku ma czekać. To znaczy ma nie być nikomu wydany (choć wątpię, by ktoś chciał takiego psa do pilnowania, na łańcuch czy na budowę). Ale nigdy nie ma pewności. Zawsze może "wyparować" Quote
iwka100 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Witam :) No i następny bidulek :( Już mam taki zamęt w głowie od tej psiej bidy ,że nie wiem którenu pomóc.Na razie mogę tylko 30 zł jednorazowej ,bo jeszcze chciałam coś na Frania dać aw portfelu juz dno widać :/.Prosze o konto.Pozdrawiam wszystkich dzielnych wolontariuszy i innych pomagaczy :)) Quote
iwka100 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 sory nie doczytałam o tym koncie.W kazdym razie jak będzie coś wiadomo to ja deklaruje te 30 jednorazowej Quote
Recommended Posts