Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 381
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fela napisał(a):
Prawdopodobnie przyjedzie już jutro.

:):):)<jupi>:D
NO to teraz juz pora na wplaty!!!!!
Kochane deklarujace cioteczki...prosimy o błyskawiczna akcje wplat dla naszego Masterka:):)
Co robimy z kontem..??Mozna wplacac na konto Fundacji, czy wolicie na prywatne..?? Z Fundacja to chyba tylko taki problem, ze musza byc potem faktury..a jak faktury, to hotelik moze chciec wiecej kasy...dobrze mysle..???
No i jeszcze zestawienie deklaracji...nawet nie sparwdzlaam, czy jest juz na pierwszej stronce:):)

Posted

[quote name='idusiek']

\
Spojrzcie w te oczeta kochane...Od jutra nasz chlopaczek moze miec nowe zycie i być leczony...potrzeba mu naszej wspolnej pomocy...Czy jest jeszce ktos, kto zechce wspomóc chlopaka..?? Deklaracji stałych na hotelik mamy 1/3....czyli 33%...:(
ZOBACZCIE, JAK MASTEREK PROSI......

Deklaracje stałe:
mysza1 - 30zł
Niebieska713 - 50zł
Ukryty Smok - 50zł
Igusia - 20zł

Deklaracje wpłat:
Ukryty Smok - 100zł
iwka100 - 30zł
zachary - 200zł na diagnostykę/leczenie
NO I PIEKNY, CUDOWNY, NAJCUDOWNIEJSZY BAZAREK NA SWIECIE (na ktory absolutnie nie wchodźcie:eviltong::eviltong:), NA KTORYM JUZ "TROSZKE " KASKI SIE ZEBRAŁO:):):)

Posted

gonia66 napisał(a):
:):):)<jupi>:D
NO to teraz juz pora na wplaty!!!!!
Kochane deklarujace cioteczki...prosimy o błyskawiczna akcje wplat dla naszego Masterka:):)
Co robimy z kontem..??Mozna wplacac na konto Fundacji, czy wolicie na prywatne..?? Z Fundacja to chyba tylko taki problem, ze musza byc potem faktury..a jak faktury, to hotelik moze chciec wiecej kasy...dobrze mysle..???
No i jeszcze zestawienie deklaracji...nawet nie sparwdzlaam, czy jest juz na pierwszej stronce:):)

Z kontem wszytsko jedno chyba. Może być konto fundacji. Faktury na pokrycie bezfakturowych kosztów hotelu jakoś będziemy załatwiać (z Waszą pomocą, mam nadzieję), a to zawsze lepiej wygląda. No i ciotka Ludwa będzie pilnowała stanu kasy.
Z resztą - jak uważacie, mnie wsio rawno.

Posted

Fela napisał(a):
Z kontem wszytsko jedno chyba. Może być konto fundacji. Faktury na pokrycie bezfakturowych kosztów hotelu jakoś będziemy załatwiać (z Waszą pomocą, mam nadzieję), a to zawsze lepiej wygląda. No i ciotka Ludwa będzie pilnowała stanu kasy.
Z resztą - jak uważacie, mnie wsio rawno.
Ja jak najbardziej sie zgadzam:):)
Teraz koniecznie trzeba podac numer konta do wplat, ja roześle wszystkim deklarujacym na wszelki wypadek,. gdyby tu nie zagladali:)
Albo tutaj, albo na PW prosze o numer konta:):)

Posted

[quote name='gonia66']Ja jak najbardziej sie zgadzam:):)
Teraz koniecznie trzeba podac numer konta do wplat, ja roześle wszystkim deklarujacym na wszelki wypadek,. gdyby tu nie zagladali:)
Albo tutaj, albo na PW prosze o numer konta:):)

Fundacja Międzynarodowy Ruch na rzecz Zwierząt Viva, ul. Kopernika 6/8 Warszawa,
65 1370 1109 0000 1706 4838 7306
z odpowiednim dopiskiem - rzecz jasna

Posted

[quote name='Fela'] Fundacja Międzynarodowy Ruch na rzecz Zwierząt Viva, ul. Kopernika 6/8 Warszawa,
65 1370 1109 0000 1706 4838 7306
z odpowiednim dopiskiem - rzecz jasna
DObra- to ja rozesle po deklarujacych cioteczkach na wszelki wypadek:):)Niech tylko juz jedzie!!:D
EDIT
Juz zaproszenia do przesłania deklaracji i numer konta rozeslane wszystkim deklarujacym:):):loveu:

Posted

Masterek vel Maciejka jest już w hoteliku, po prześwietleniu. Nie wiadomo, czy łapa do uratowania. Sorry, teraz lakonicznie, wieczorem szczegóły i foty.

Posted

Fela napisał(a):
Masterek vel Maciejka jest już w hoteliku, po prześwietleniu. Nie wiadomo, czy łapa do uratowania. Sorry, teraz lakonicznie, wieczorem szczegóły i foty.

Cuuuuuudnie...bo teraz przynajmniej bedziemy wiedziec co dalej..jak z łapeczka...MAm nadzieje, ze obedzie sie bez amputacji...
Czekamy na wiesci bardzo (nie) cierpliwie:):):P

Posted

Ciotki, przepraszam, że krótko i bez zdjęć, ale od odziny walczę z netem - rwie się połączenie albo coś nie tak, więc szybko piszę cokolwiek:
Pies bardzo sympatyczny, a gdy się w hoteliku rozkręcił, okazało się też, że bardzo zabawowy (tak wieczorem mówiła p. Grażyna). Młody, śliczny, tylko zaniedbany bardzo, skołtuniony.

Prześwietlenie zrobione. Cała stopa niestety była dosłownie zmiażdżona, już dawno. Zbyt dawno :-( Kości , a właściwie ich kawałki w środku każda sobie. Do tego - i to jest niedobre - pies podpiera się na tej łapie, ale zawijając stopę do wewnątrz. Czyli nie opiera się na opuszkach, tylko na zewnętrznej stronie łapy. A to będzie narażało go na zranienia, urazy non stop.

Nasz doktor bardzo się zafrasował, jak łapę zobaczył. Zalecił teraz natychmiast buta założyć, żeby jej nie urażał. Mówi, że najprostsze, to amputacja. Ale on by nie obcinał, tylko spróbował tak połatać i pogwoździować, żeby choć przywrócić normalny układ stopy - czyli żeby Maciejka (sorry za to imię, samo wyszło, no i zaczął na nie reagować ;-)) stawiał ją na opuszkach. Doktor ma myśleć jeszcze intensywnie do poniedziałku, a my się oczywiście będziemy konsultować ze wszystkimi świętymi, żeby zrobić operację jak najlepiej. Na pewno trzeba będzie usunąć jeden palec (wisi kompletnie obok, nie ma tam dużego fragmentu kości).

Niestety, łapa - nawet jak się ją da częściowo zrekonstruować - raczej nie będzie już nigdy normalna.

Posted

dziękujemy Felu za relacje.

Czy Maciejek ( toż to chłop!) odczuwa ból w tej stopie czy to jest "tak stare" że stan zapalny w środku się... hm.. wyleczył??

Kangurek też miał łapę do kitu a sobie radzi i do tego grzeje dupsko w nowym domu. JEMU TEŻ SIĘ UDA :)

Posted

Łapa nie jest bolesna. Już nie. Dał sobie spokojnie ją zbadać, wymacać, prześwietlić bez najmniejszego problemu. Wbrew pozorom, to wcale nie jest dobrze.

Ciotki, przepraszam. Zdjęcia (i filmik) jutro, bo zaraz wyrzucę komputer przez okno

Posted

Jesssooo..jaka jestem szczesliwa, ze maciejek juz jest bezpieczny i zaczelo sie "leczenie"....no, i ze doktor mimo wszystko bedzie próbował składac łapke- to chyba radosna wiesc- choc wiem, ze bedzie to skomplikowana operacja..to ogromnna szansa dla Macieja:):)
Koszta pewnie tez bedą niemałe, wiec naprawde dobrze byloby pomyslec o Allegor cegiełkowym..Felu- czy na Wasza Fundacje mozna robic takie Allegro..?? Poprosilabym kogos moze, jesli tak- zeby zrobil...
Bardzo jestem Wam wdzieczna dziewczyny, ze JUZ wyciagnełyście Maciejka ze schroniska- bo tak jak wszystkie myslalysmy- dla niego jednak czas sie liczy (dla łapki zwlaszcza)...a dzieki szybkiej interwencji- wszystko moze sie dobrze ułozyć..:):):)I sie ułoży!!!!!!!!!:D

Posted

Ech, Gonia, można było szybciej... Ale za dużo tego nieszczęścia.
Aukcję ceiełkową jak najbardziej. Cegiełki też mamy, do wyboru (piłeczki psie, kartki psie, i dużo nie psich gadżetów). Tylko trzeba będzie wysyłki pilnować. Ciotka Ludwa znów będzie miała co robić?

Posted

Fela napisał(a):
Ech, Gonia, można było szybciej... Ale za dużo tego nieszczęścia.
Aukcję ceiełkową jak najbardziej. Cegiełki też mamy, do wyboru (piłeczki psie, kartki psie, i dużo nie psich gadżetów). Tylko trzeba będzie wysyłki pilnować. Ciotka Ludwa znów będzie miała co robić?

NO wiem wiem Felu, ze mozna bylo wczesniej..ale tak jest z kazdym psem...uwazam, ze i tak bardzo szybko zadzialalyscie:):)NAwet błyskawicznie:) I za to wielkie dziekuje- przede wszystkim za zaufanie w nasza pomoc:)
No to teraz trza zakasywac rekawki;)
Rozumiem, ze cioteczka Ludwa jest specem od Allegro cegiełkowego??:) Byłoby cudnie...jeśli w czyms moge pomoc i bede umiala- piszcie:):)

Posted

Fela napisał(a):
Ciotka Ludwa bywała wcześniej ubierana w wysyłanie cegiełek, bo z tym zawsze problem bywał...

Byloby ciudownie:) MAm andzieje, ze i tym razem sie zgodzi:):):)
JAkies wiesci od Maciejka..??:D