jusstyna85 Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Ja musiałam się pozbyć przy adopcji mojego 2. psiaka, czarnych rzeczy,bo nie dawałam rady.A teraz wychodząc z domu na klatce biore wałek z ikei i ściągam włosy,sąsiedzi już sie przyzwyczaili :) Oj Kajtusiu,jesteś prześliczny i na pewno ktoś doceni Twój charakterek Quote
Gisic87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 hehe wałek z ikei ja zaopatrzona jestem już w 3 takie tak na zapas:evil_lol: A Kajtuś to naprawdę cudowny psiur tyle że po nim nie widać radości w postaci merdającego ogonka bo go nie ma:roll: A czarnulka bardziej indywidualistka i panikara jak ma sama zostać w domu, z psami ok zostanie i zero protestu ale całkowicie sama nie ma mowy Edit: Wysłałam wiadomość na nk do 30 osób nie wiem czy ktoś odpowie ale jeśli tak to byłoby super Quote
danka4u1 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Witam Kajtusia i Czarnulkę i oczywiście wszystkich, którym los tych psiakow jest bliski. Kibicuję caly czas psiakom i Wam- dzielne dziewczyny!- ale nic nie piszę, bo przykro jest wchodzić na watek i nie mieć nic prócz serca do zaoferowania... Na deklaracje stale rozsądnie porywać się nie powinnam, jeśli mam brać odpowiedzialność za los psiaków ; jednorazowo powinnam coś wyskrobać. Udalo mi się przekonać koleżankę z pracy, ktora opiekuje się zbieranymi z ulic itp psiakami niechcianymi, wyrzuconymi, by zdeklarowala jakąś kwotę na Kajtka i Czarnulkę. Osoba ta nie działa na dogo i kontakt ma tylko przeze mnie. Proszę o nr konta i dane do przelewu. Tytułem- imię psa, coś innego ?? Jeszcze jedno- miejsca u Reni na " ludzkie dożywocie" już dawno zajęte:lol::lol: Słusznie pisała Syla- gonia i ja mamy pierwszeństwo:angryy::angryy: z tym, że ja już nie mam tyle czasu-30 lat:shake::shake::shake:- ot, tak jak te nasze psie staruszki:shake::shake: Quote
Gisic87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 danka4u1 napisał(a):Witam Kajtusia i Czarnulkę i oczywiście wszystkich, którym los tych psiakow jest bliski. Kibicuję caly czas psiakom i Wam- dzielne dziewczyny!- ale nic nie piszę, bo przykro jest wchodzić na watek i nie mieć nic prócz serca do zaoferowania... Na deklaracje stale rozsądnie porywać się nie powinnam, jeśli mam brać odpowiedzialność za los psiaków ; jednorazowo powinnam coś wyskrobać. Udalo mi się przekonać koleżankę z pracy, ktora opiekuje się zbieranymi z ulic itp psiakami niechcianymi, wyrzuconymi, by zdeklarowala jakąś kwotę na Kajtka i Czarnulkę. Osoba ta nie działa na dogo i kontakt ma tylko przeze mnie. Proszę o nr konta i dane do przelewu. Tytułem- imię psa, coś innego ?? Jeszcze jedno- miejsca u Reni na " ludzkie dożywocie" już dawno zajęte:lol::lol: Słusznie pisała Syla- gonia i ja mamy pierwszeństwo:angryy::angryy: z tym, że ja już nie mam tyle czasu-30 lat:shake::shake::shake:- ot, tak jak te nasze psie staruszki:shake::shake: Cioteczko przestań pisać bzdury:mad: ja np. nigdy nie wpłacałam pieniążków na psiaki bo po prosu nie mam z czego. A serce jest NAJWAŹNIEJSZE!!! Bez niego nie było by nas tu wszystkich!!!Ważne że zaglądasz, każdy pomaga jak tylko może jedni dają drobne wpłaty inni oferują dt jeszcze inni ogłaszają psiaki, czy im pomagają. Każdy pomaga ile może ot tyle i nie marudź mi ciotka że ci przykro bo robisz ile możesz! Jeszcze jedno marudzenie i normalnie Kajtka wytresuje tak by cię w tyłek użarł:evil_lol: Quote
Gisic87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Dam wam tak na dobranoc: Ja spać nie mogę iść bo czekam na TZ polazł na 18mojego brata, też miałam iść no ale ze względu na psiaki zostałam obawiałam się reakcji sąsiadów a nie wiem co by było podczas mojej 5 godz nieobecności Quote
danka4u1 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Oj, kochana, moim tyłkiem Kajtek nie byłby zadowolony:shake::shake: mięsa malo, a kosci to on biedak pewnie żarł w tym schronie...:shake::shake::shake: w jakim stanie teraz jesteś? Wybudzenia ? Dla mnie to wczesne popołudnie, a zresztą moje dwa dziadki Psi dziadek i TZ- jeszcze nie dziadek- chrapią na potęgę:mad::mad: Poodwiedzam jeszcze moje pieski, które juz pewnie śpią i wpadnę jeszcze wybudzić Cię, gdybyś zasnęła:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Gisic87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Ja na razie czuwam by TZ bezpiecznie mi do domu wrócił. Psiaki śpią papuga też tylko ja czuwam jak na razie;) Kiedyś to ja o 6 chodziłam spać i tryb wychodzenia na dwór musiałam mojemu psu zmienić ale powróciłam do dawnego czyli siedzimy nie później niż do 3 rano wstajemy koło 9. A dzisiaj pościeliłam psie wyrko więc jakby co ja śpię z psami w małym pokoju a TZ w dużym może chrapać chociaż i tak pewnie to słychać będzie. Co do tyłka chcesz się zamienić:cool3: ja to ciągle twierdzę ze za duża jestem tu i uwdzie chociaż ważę mniej niż 60kg:roll: Quote
Lionees Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Matko,dziewczynki dziękuję Wam za wszystko:loveu: Ja padam na pysk,piwnica nam nasiąka wodą,także jestem zarobiona po pas,jeszcze mam mnóstwo roboty z psiakami.W razie co to jestem pod telefonem Jeszcze raz dziękuję:loveu: Quote
caromina Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Jestem jedną z 30 osób, ktore dostały PW:) Proszę o nr konta, aktualny bazarek pójdzie na Was. Nie jest tego dużo, ale mogę robić je co miesiac. Pozdrawiam P.S. Szukam kogoś z okolic Skrwilna (kujawsko- pomorskie) na wizytę? Moze macie jakis pomysł? Quote
danka4u1 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Dziewczyny, zróbcie efektowny banerek dla Kajtusia i Czarnulki. Ja nie potrafię, a dobrze by było, by wędrował z nami po dogo i opowiadał historię psiaków. Reniu, pomóc Ci nie możemy, ale myślami jesteśmy z Tobą. Quote
jusstyna85 Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Potrzebuje transportu z W-wy do Sochaczewa do Renatki i to w okolicach północy jutro :( CO teraz? :( :( :( Quote
Gisic87 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Ehh mi już ręce opadają, z resztą wszystko mi opada:shake: Napisałam na wszelki wypadek do osoby która jutro o 8 rano jedzie z Katowic do Warszawy oraz poszukam kogoś kto mógłby je podwieźć do Renatki ale godzina fatalna większość ludzi pewnie odpada bo do pracy w poniedziałek idzie:roll: Quote
jusstyna85 Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Monika z Katowic napisał(a):A dlaczego akurat o północy??? Bo transport jest dopiero ok 20 00 te psy są naprawde pechowe :( Quote
Gisic87 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Słuchajcie jest facet z okolic wawy który wozi psy za 0,45kg/km tyle że łącznie mu by wyszło ok 200km bo mieszka w zupełnie inną stronę niż Sochaczew. Jakby nic innego się nie znalazło to może to, wiem że 90zł to teraz dla nas na wagę złota jest jednak na razie nic innego nie znalazłam będę szukać dalej Quote
jusstyna85 Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Gisic87 napisał(a):Słuchajcie jest facet z okolic wawy który wozi psy za 0,45kg/km tyle że łącznie mu by wyszło ok 200km bo mieszka w zupełnie inną stronę niż Sochaczew. Jakby nic innego się nie znalazło to może to, wiem że 90zł to teraz dla nas na wagę złota jest jednak na razie nic innego nie znalazłam będę szukać dalej A na kiedy by to było? Quote
Gisic87 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Justyna to napisałam odnośnie dowozu z Wawy do Sochaczewa o tej 24 w nocy. Napisałam jeszcze do kilku osób z mapy pomocy dogo czy by nie mogły dowieźć sierotek do tego Sochaczewa, dałam im link do wątku poczekamy zobaczymy Quote
jusstyna85 Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Gisic87 napisał(a):Justyna to napisałam odnośnie dowozu z Wawy do Sochaczewa o tej 24 w nocy. Napisałam jeszcze do kilku osób z mapy pomocy dogo czy by nie mogły dowieźć sierotek do tego Sochaczewa, dałam im link do wątku poczekamy zobaczymy Ja też pisałam do ludzi z W-wy,Slapcio popyta... Patrząc na te 90 zł,to sporo,ale to nic w porównaniu z tym,że będą musiały wrócić do Schroniska,bo kto je weźmie...nie tak łatwo o transport teraz...:( Quote
Gisic87 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Psiaki nie wrócą do schroniska nie ma takiej opcji nawet!!!! Coś wymyślimy damy radę musimy:roll: Quote
slapcio Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Gisic87 napisał(a):Ehh mi już ręce opadają, z resztą wszystko mi opada:shake: Napisałam na wszelki wypadek do osoby która jutro o 8 rano jedzie z Katowic do Warszawy oraz poszukam kogoś kto mógłby je podwieźć do Renatki ale godzina fatalna większość ludzi pewnie odpada bo do pracy w poniedziałek idzie:roll: Jeśli by wypaliło z porannym wyjazdem z Katowic o którym piszesz, mogę pomóc - z tym że umawiając się na trasie katowickiej przy skręcie na Sochaczew, bez sensu wieźć do Warszawy po to tylko żeby wracać (ja też mieszkam poza Warszawą). W nocy niestety nie dam rady :shake: Quote
Hotel KADIF Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Jestem na zaproszenie! :loveu: Jeśli nie znajdziecie innej opcji zawiozę psiaki do Renaty! Ponieważ prowadzę psią działalność gospodarczą w ofercie mam również transport. Dla psa w potrzebie cena za 1 km to 0,50 gr. Ode mnie w obie strony to 160 km, wg mapy zumi, czyli wychodzi 80 zł. Wolałabym nie jechać, bo nie cierpię jeździć nocą! Także szukajcie dalej a mnie potraktujcie jako wyjście awaryjne! Quote
Gisic87 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Dziękujemy DIF:loveu: Dostałam wiadomość od osoby która o 8 rano jedzie do Warszawy. Pan musi mieć pewność że pieski zostaną odebrane ponieważ jedzie na lotnisko Okęcie a auto zostawia na Krakowiaków. Ja nie wiem gdzie to jest nie znam kompletnie Warszawy. Na razie odpisałam panu i czekam jeszcze na odpowiedź czy w razie czego slapcio mógłbyś koło 12 odebrać z tego miejsca psiaki? Godzinę podaje mniej więcej bo nie wiem jaka trasa będzie Quote
Hotel KADIF Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Gisic87 napisał(a):Dziękujemy DIF:loveu: Dostałam wiadomość od osoby która o 8 rano jedzie do Warszawy. Pan musi mieć pewność że pieski zostaną odebrane ponieważ jedzie na lotnisko Okęcie a auto zostawia na Krakowiaków. Ja nie wiem gdzie to jest nie znam kompletnie Warszawy. Na razie odpisałam panu i czekam jeszcze na odpowiedź czy w razie czego slapcio mógłbyś koło 12 odebrać z tego miejsca psiaki? Godzinę podaje mniej więcej bo nie wiem jaka trasa będzie OK. Ja jutro jadę ok 11-12 do Nowego Prażmowa z moją hotelowiczką Erką:loveu:, także w ciągu dnia jestem niedostępna. Jakby co dzwońcie 600-968-755 :p Quote
Lionees Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Jestem pełna podziwu dla Waszego zaangażowania:loveu:Dziękuję serdecznie za wszystko:loveu:Czekam na psiaki bez względu na porę dnia lub nocy. Quote
slapcio Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Dabra, dawajcie mi nr do faceta i adres+kom do osoby gdzie psiaki mają pojechać. Mój kom ma Justyna więc mu przekażcie (nie podaję publicznie). Spotkajmy się na parkingu centrum handlowego w Jankach (przy trasie) - niech zakręci do mnie pół godziny przed dojazdem do Janek, tyle zajmie mi dotarcie w to miejsce. Quote
Recommended Posts