Jump to content
Dogomania

Umieram w schronie...Ocalony ! Juz w swoim domku !!!!!!!

Recommended Posts

Posted

To pierwsze zdjęcie bardzo wzruszające. Taka laurka dla Ciebie, Jaaga. 3 szczęśliwców wyciągniętych z piekła biega po zielonej wiosennej trawce :)

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie ten widok rekompensuje wszystkie trudności. Do tego usmiechnięty pysio Lulki.
mshume, otrzymałam od Ciebie 30 zł. Dziekuję.
Mam nadzieje, że do tej trójki jeszcze dołączy ta starsza czarna sunia.

Laro, a moze podałabym Ci moje hasło na Allegro, to zróbiłabys na mój koszt?

Posted

Jagga staram sie na biezaco uzupełniac wpłaty,ale zerknij na pierwszy post,czy wszystko jest ok:roll:
sorry,pomyliły mi sie watki/chodzi o Szymka/:oops:ale wpłate mshume wpisałam:razz:

Posted

Wiesz o niej. To ta, po która jechałam, ale zabrałam Szymusia. Potem znowu pojechałam po nia i wyjechałam z Lulką. Ma sunia pecha, zawsze sa jakies w wiekszej potrzebie i dlatego mam wyrzuty sumienia. Poza tym to starsza, całkowicie niepozorna kundelka, więc pewnie długo potrwa, zanim jej znajdzie sie dom. Trochę się boję, bo mam już nieadopcyjną Łatke i Sarę.
Dla przypomnienia:

Uploaded with ImageShack.us

Posted

rita60 napisał(a):
Jagga staram sie na biezaco uzupełniac wpłaty,ale zerknij na pierwszy post,czy wszystko jest ok:roll:

Tak. Na niego jest tylko jedna wpłata. W wydatkach proszę zapisz 18 zł za odrobaczenie Aniprazol na 3 dni + ksiażeczka zdrowia. Rachunek wspólny wkleiłam na watek Lulki, to rano skopiuje tu.

Posted

Jaaga napisał(a):
Właśnie ten widok rekompensuje wszystkie trudności. Do tego usmiechnięty pysio Lulki.
mshume, otrzymałam od Ciebie 30 zł. Dziekuję.
Mam nadzieje, że do tej trójki jeszcze dołączy ta starsza czarna sunia.

Laro, a moze podałabym Ci moje hasło na Allegro, to zróbiłabys na mój koszt?

Nie ma sprawy :)

Posted

Jaaga napisał(a):
Najgorsze, ze w tym boksie wszystkie psy są takie małe i biedne. Temu udało sie wydostać, ale czy tamte przeżyją?
Zawsze myslałam, ze jest duze zainteresowanie małymi psami, ale tam jest jeszcze 7 boksów, w których sa dorosłe małe psy i nikt ich nie chce.

Jagna a może sęk w tym, jak te psiaki wyglądają? Wiesz standardowy Kowalski jak idzie po psiaka do schroniska szuka zdrowego, żywiołowego, merdającego ogonkiem... takie trzęsące się bidy, które ani nie podbiegną ani nie wstaną niestety odstraszają :( Może w tym właśnie problem? Ludzie chcą zdrowego, silnego psiaka.

Nodi jest super :) Jak mu się pycholek już śmieje... Jaaaga jesteś wielka! :)

Posted

Magnesiątko, tam w boksie reszta psów jest wesoła, podbiegająca do siatki i tuląca się. Wszystkie wiszą praktycznie na siatce, co widać ze zdjęć Szymka. Są to pieski krótkowłose, wiec nie wyglądają źle, tak jak kudłaczki. Mimo to nikt ich nie chce. Dostaję szał, jak tam jestem i widzę rodziny z dziećmi, które przechodzą przez całe schronisko, oglądaję te ponad sto czy dwiescie zwierząt i wychodzą, bo żaden im nie wpadł w oko. Zastanawiam się wtedy czy to ze mną czy z nimi jest cos nie tak? jak można zobaczyć te warunki, tyle błagalnych spojrzeń i nie wybrac sobie przyjaciela?

mshume, sunia jest mała, taka ok 7-8 kg, ale jest już starsza i niezbyt urodziwa. Ludzie nie chcą takich zwykłych, czarnych kundelków. CVhyba najgorzej takim właśnie znaleźć dom.

Posted

Jaaga, opiszę Ci niby nieadopcyjnego psa: moja Bianca DT, co prawda pudel, ale 8-10 lat, guzy do operacji, zęby do czyszczenia: zrobiłam jej zdjęcie w czerwonym kubraczku, na ręku u córci, z moim psem. Był duży odzew, mimo ze w ogłoszeniach pisałam, w jakim jest stanie i szukałam domu bez dzieci i innych suń. Wyłuskałam 2 domki, gotowe pokryć koszty operacji, do jednego poszła Bianca, do drugiego 12 letni pudel Felus.ja sie upieram,ze ludzie to wzrokowcy i dobre 'rodzinne' zdjecia na wyroznionym Allegro to podstawa.Ludzie od razu oczami duszy widzą tego psiaka u siebie na kanapie i na rączkach ;)

Posted

Jaaga napisał(a):
Magnesiątko, tam w boksie reszta psów jest wesoła, podbiegająca do siatki i tuląca się. Wszystkie wiszą praktycznie na siatce, co widać ze zdjęć Szymka. Są to pieski krótkowłose, wiec nie wyglądają źle, tak jak kudłaczki. Mimo to nikt ich nie chce. Dostaję szał, jak tam jestem i widzę rodziny z dziećmi, które przechodzą przez całe schronisko, oglądaję te ponad sto czy dwiescie zwierząt i wychodzą, bo żaden im nie wpadł w oko. Zastanawiam się wtedy czy to ze mną czy z nimi jest cos nie tak? jak można zobaczyć te warunki, tyle błagalnych spojrzeń i nie wybrac sobie przyjaciela?

No rzeczywiście, dla mnie każda wizyta w schronie jest przygnębiająca, że nie można wszystkim psom pomóc :/ Ale...

mshume napisał(a):
Jaaga, opiszę Ci niby nieadopcyjnego psa: moja Bianca DT, co prawda pudel, ale 8-10 lat, guzy do operacji, zęby do czyszczenia: zrobiłam jej zdjęcie w czerwonym kubraczku, na ręku u córci, z moim psem. Był duży odzew, mimo ze w ogłoszeniach pisałam, w jakim jest stanie i szukałam domu bez dzieci i innych suń. Wyłuskałam 2 domki, gotowe pokryć koszty operacji, do jednego poszła Bianca, do drugiego 12 letni pudel Felus.ja sie upieram,ze ludzie to wzrokowcy i dobre 'rodzinne' zdjecia na wyroznionym Allegro to podstawa.Ludzie od razu oczami duszy widzą tego psiaka u siebie na kanapie i na rączkach ;)

ma rację. Zdjęcia rodzinne z dzieciakami robią wrażenie.

Posted

Tak, pudelki czy inne ładne kudłaczki, ale uwierz, ze takiej suni, jak tamta szuka się długo domu. Nie wiem czemu, ale ludzie nie chcą całych czarnych kundelków. To tak, jak czarno-białe koty. Do adopcji idą bure, czarne, białe, buro-białe, ale dla krówek najtrudniej o dom. Też miałam kiedys maleńką staruszke i znalazła super dom, ale nie była czarna.

Wszystkim robię zdjęcia z dziećmi, ale nie zawsze to pomaga.

Posted

Jaaga, to były stare pudle ;) Biance zabrałam,bo ją chcieli z powodu tych guzów uśpić, do tego jest głucha. Feluś 12 lat i też głuchy ;) Ja tak tylko radzę, według moich doświadczeń. Czasami jest piękny psiak np. Mia, a czeka i czeka.Dlaczego? Wszyscy zachodzą w głowę...

Posted

Wiem, że czasem niektóre jakoś niby adopcyjne, a długo czekają na dom. Tez miałam starszą pudelkę mix. Myslałam, że bedzie trudno, ale mimo wieku ekspresowo znalazła dom.
Napisz mi na PW, co z tą szczeniorką kudłaczką, która jest w schronie, bo za 3 dni kończy sie jej kwarantanna. Czy dom aktualny, co z transportem?

Posted

Niestety, nie dam rady. Nie umiem odnaleźć hasła, a na moim komputerze mam zapamiętane, to mi się otwiera. Zrobisz na swoje? Najwyzej zrób podświetlone, a ja zwroce Ci na konto. Na wyróznione niestety nie mam już kasy, bo robie Szymkowi i kotu.

Może ktoś zasponsoruje Nodisiowi wyróżnioną aukcję?

Nodiś dziś już smarka mocno. Trzeba bedzie podac mu jakis antybiotyk. Mam juz dość tej pogody. Jak tak dalej będzie, to wszystkie sie pochorują.