Jump to content
Dogomania

Umieram w schronie...Ocalony ! Juz w swoim domku !!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Nio nerwusek jest i taki postrzelony :)
Tak była zrezygnowana sznacerkowata taka troszeczke tylko większa od naszego Urwisa.
Był/a też psiulka czarna chudziutka i też trzęsąca się.......
Tam wogóle gdzie się nie spojrzy to smutek.....
Czekam na focie i zabieram się za ogłaszanie.

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale Słodziak piękny. :loveu: I stoi na łapkach, od razu odżył :pCiekawe, jak on do dzieci? No i co z tym imieniem? Moze Nodi, jak ten krasnalek z bajki ;)

Posted

Nodi, świetne imię. Krótkie i łatwe do wymówienia. Pasuje do niego.
Ma się dobrze. jest raczej przeziebiony. Dalej telepie sie, no i pokasłuje, ale z jelitami chyba wszystko w porządku, bo nawet pogryza suche i nie było jeszcze kupki. Okryłam mu materiałami klatke, zeby miał cieplutko.

Posted

Najgorsze, ze w tym boksie wszystkie psy są takie małe i biedne. Temu udało sie wydostać, ale czy tamte przeżyją?
Zawsze myslałam, ze jest duze zainteresowanie małymi psami, ale tam jest jeszcze 7 boksów, w których sa dorosłe małe psy i nikt ich nie chce.

Posted

Jaaga, bo jest zainteresowanie. Ale ludziska chcą po kąpieli, szczepieniach, na fotkach z dziecmi i na tle przyrody :roll: Ale, zeby isc do schronu i adoptowac,to a fe :shake:

Posted

Jaaga napisał(a):
Najgorsze, ze w tym boksie wszystkie psy są takie małe i biedne. Temu udało sie wydostać, ale czy tamte przeżyją?
Zawsze myslałam, ze jest duze zainteresowanie małymi psami, ale tam jest jeszcze 7 boksów, w których sa dorosłe małe psy i nikt ich nie chce.

Będzie wolny DT ,nie wiem czy dać coś z Rudy,czy z Sosnowca.Problem jest taki,że pies musiałby byc spokojny,załatwiać sie na dworze i być adopcyjny,a tego nie sprawdzimy.W Rudzie szybciej sprawdze,nie wiem sama.Mam Twoją klatke, jak Dawid skończy wcześniej trening w któryś dzień,to podrzuce Ci,chyba że na już potrzebujesz,to cos wykombinuje...

Posted

Kisiaraf napisał(a):
Nio nerwusek jest i taki postrzelony :)
Tak była zrezygnowana sznacerkowata taka troszeczke tylko większa od naszego Urwisa.
Był/a też psiulka czarna chudziutka i też trzęsąca się.......
Tam wogóle gdzie się nie spojrzy to smutek.....
Czekam na focie i zabieram się za ogłaszanie.

caly dzien o nim mysle i dopiero teraz moglam wejsc na watek... piesku - tak sie ciesze, ze kochane Ciotki Cie wyciagnely - w poniedzialek bede wiedziec, ile moge wplacic i poprosze wtedy o nr konta - :):multi: piekna masz mordeczke chlopaku... :loveu:

co do sznaucerowatej suni - czy mozna bedzie zrobic foty? w razie czego to malawaszka jest od sznaucerow...

Posted

carolinascotties napisał(a):
caly dzien o nim mysle i dopiero teraz moglam wejsc na watek... piesku - tak sie ciesze, ze kochane Ciotki Cie wyciagnely - w poniedzialek bede wiedziec, ile moge wplacic i poprosze wtedy o nr konta - :):multi: piekna masz mordeczke chlopaku... :loveu:

co do sznaucerowatej suni - czy mozna bedzie zrobic foty? w razie czego to malawaszka jest od sznaucerow...

Malawaszka o niej wie. Mshume miałaby dla niej dom, ale daleko. Ja mozna wyciągnąć dopiero 19.05.

Nodi to dorosły pies, tak ok. 2-3 letni. Ma juz kamień na zębach i na pewno nie jest szczeniakiem. Mówimy o nim ogryzek. jest mały, chudy i wypłochowaty :evil_lol:. Skrzyzowanie psa z zającem :eviltong:. Do tego ma okropny charakter :diabloti:. Ciagle wszystkich obiega i obszczekuje, w zęby nie da zaglądnąc, bo chce ugryźć. ogólnie nie za bardzo jest spragniony bliskiego kontaktu. Ma zapędy dominacyjne i już pogryzł się z Szymkiem. Chciałam go od razu ogłaszać i wydać, ale gdyby znalazły się na niego pieniadze, to chciałabym go wykastrować, żeby złagodzić jego charakter. Tak naprawde nie wiem jakiego domu dla niego szukać. Chyba nie nadaje sie do dzieci, skoro reaguje na łapanie go czy podnoszenie na rekach kąsaniem. Zobaczymy za kilka dni.

Dzis juz kupiłam tabletki Aniprazol na odrobaczenie. zapłaciłam za 2 tabl. na 3 dni 16 zł + ksiażeczka zdrowia 2 zł=18 zł. Rachunek wstawię już jutro. Pierwsza dawka podana.
Mały nie jest w klatce, tylko dałam go do Lulki do kojca, żeby miał przestrzeń i towarzystwo.

Sunia:

Uploaded with ImageShack.us

Udało mi się zrobić jedno zdjęcie tylko na spacerze, zanim padła mi bateria. jak się udało, to wstawię.

Posted

Nikt juz nie odwiedza naszego Krasnala?
Dzis trochę uspokoił się. Jednak ma charakterek. Musiałam go wziąć do klatki, bo w kojcu zajął sam całą budę i nie wpuścił do niej Lulki. Siedziała biedulka na zewnątrz i trzęsła się. Do tego cały czas jest tak okropna pogoda. jest mokro i zimno, wszyscy troje kichaja i prychają.

Czy mogłabym prosić, żeby ktoś go poogłaszał?

Posted

wczoraj wieczorem nie miałam czasu na dogo, ale dziś już jestem :)
oczywiście ogłoszenia zrobię małemu psio-zajączkowi :)
hihi, jaki on jest słodki i jednocześnie zadziorny,kurcze skubany mały potworek :)
zdjęcia dam te z klatki do ogłoszeń, bo innych nie ma, prawda?
a tekścik? coś Jaaga ułożysz, czy coś napisać?

Posted

pisałam 4 posty wcześniej, że ogłoszenia zrobie, tylko czekam żeby Jaaga podała mi swojego maila i czy napisze jakiś tekścik, czy mam to zrobić sama.

Posted

Witam
Są nowe foteczki już u Jagi.
Akrum jak ogłaszasz to poczekam by się nie zdublować potem najwyżej pouzupełniam o inne strony na których ja jestem zalogowana.
Fakt tytuł można zmienić i kaske zbierać.