Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja wpadam na chwilkę z finansami ;). Na konto Paryska wpłynęło:
- od Ma6dy 20 zł.,
- od Wojtusia 10 zł.,
- od Dudson13 30 zł. / za trzy miesiace/,
- od Ankity 24 zł.,
- od Joli+Rani+Sari 10 zł.,
- od Agaty51 20 zł.
Razem: 114 zł. [B]Bardzo serdecznie dziękujemy za wpłaty!!!![/B]. Po przekazaniu 340 zł. za Hotelik / od 26.05.do 25.06./ dziś Parysek ma na koncie 261 zł.

Czy ma ktoś może pomysł jak znaleźć domek dla Paryska? Jak dotąd ogłoszenia nie bardzo się nam sprawdziły.......

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani zrobiłam bazarek dla Mikuni - proszę o podnoszenie [url]http://www.dogomania.pl/threads/210114-Ksi%C4%85%C5%BCkowo-kosmetyczny-bazarek-dla-Mikuni-do-14.07.11r.-do-22.00?p=17133887#post17133887[/url]

Posted

Od ostatniego rozliczenia na konto Paryska wpłynęło:
- od Ranias 10 zł.,
- od Nikusia 10 zł.,
- od Livki 10 zł.,
- od Figi33 30 zł.,
- od Polubek 5 zł.,
- od Kaji555 10 zł.,
- od Wojtusia 10 zł.,
- od Ma6dy 20 zł.,
- od Bjuty 24 zł. / za rok z góry/,
- od UBOCZA 72 zł. / za trzy miesiące/
Razem:201 zł. [B]Bardzo dziękujemy za wszystkie wpłaty!!!!!!!! [/B]. Po opłaceniu Hoteliku za okres 26.06.-25.07.2011r. Parysek ma na koncie 122 zł.

Paryskowi w tej chwili brakuje ok. 50 zł. deklaracji stałych - czy ktoś może pomóc???? Może bazarek, może choć 5 zł. deklaracji stałej????? Bardzo prosimy.....

Posted

[quote name='AlfaLS']
Paryskowi w tej chwili brakuje ok. 50 zł. deklaracji stałych - czy ktoś może pomóc???? Może bazarek, może choć 5 zł. deklaracji stałej????? Bardzo prosimy.....[/QUOTE]

A ja nic nie wpłacam na Paryska?!
Nie może być !!! ;)

Posted

[quote name='magda222']A ja nic nie wpłacam na Paryska?!
Nie może być !!! ;)[/QUOTE]
No patrz - sama nie wiem jak to się stało że się na deklaracje żadną nie załapałaś :evil_lol:. Ale jakbyś tylko chciała to my chętnie..........

Posted

[quote name='AlfaLS']No patrz - sama nie wiem jak to się stało że się na deklaracje żadną nie załapałaś :evil_lol:. Ale jakbyś tylko chciała to my chętnie..........[/QUOTE]

Pomyślę od lipca :)

Posted

Paryniu w sloneczne dni lubi spac na tarasie .... a w takie , jak mamy teraz, czyli deszczowe, woli na ganku na dywaniku pod drzwiami.
Nadasl dziarsko, choc juz nie tak jak jeszcze miesiac temu, przemierza krok w krok za mna ogrod.
Kochany dziadunio.

Posted

[quote name='zuziaM']Paryniu w sloneczne dni lubi spac na tarasie .... a w takie , jak mamy teraz, czyli deszczowe, woli na ganku na dywaniku pod drzwiami.
Nadasl dziarsko, choc juz nie tak jak jeszcze miesiac temu, przemierza krok w krok za mna ogrod.
Kochany dziadunio.[/QUOTE]
Parysku, lata lecą...ale to krzepiące, że spędzasz je teraz w takich dobrych warunkach i masz wspaniałą opiekę. ZuziaM, dziękujemy Ci za to:loveu:

Posted

Po Parysku najbardziej widac, jak psiaki bardzo szybko sie starzeja.
On niemal w oczach, bo od zimy robi sie coraz powolniejszy, coraz czesciej spi, mam wrazenie ze ogluchl tez jeszcze bardziej.
Kiedys moglam go dowolac, a teraz musze isc po niego prawie go dotykajac, zeby mnie dostrzegl.
Oczka ma nadal bystre za to.
Juz rzadziej za mna przemierza ogrod, a czesciej spi schowany pod wysokimi roslinami.
Ma czasami problemy z jedzeniem. Zjada, a potem potrafi zwrocic jedzonko. Przy tym to go oslabia i potrafi sie przewrocic i lezec chwilke, zanim wstanie, albo mu pomoge wstac.
Potem juz znow dziarsko maszeruje. Zdarzylo sie to w te ostatnie upaly i przed burzami, ktore dosc czesto nas nawiedzaja.
Ta pogoda nie wpywa na niego dobrze. Meczy sie szybciej i idzie wtedy sobie pospac.

Trudno Paryniowi zrobic zdjecie, ale przy okazji robienia Soni i Parysio sie zalapal.
Szedl wlasnie do wiaderka napic sie wody.

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/23814577220e9bb6.html"][IMG]http://images47.fotosik.pl/970/23814577220e9bb6gen.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Gosiu, myślisz że Paryska powinien obejrzeć weterynarz?
Może powinien brać coś na wzmocnienie?
Przeraziło mnie to, że się przewraca... Bardzo jest osłabiony...

Posted

[quote name='magda222']Gosiu, myślisz że Paryska powinien obejrzeć weterynarz?
Może powinien brać coś na wzmocnienie?
Przeraziło mnie to, że się przewraca... Bardzo jest osłabiony...[/QUOTE]
Niestety boję się, ze naszego Paryska starość dopada....... Smutne to ale takie jest życie... Jeśli jednak są jakieś sposoby czy środki na wzmocnienie go to ja jestem stanowczo za !!!!! Szczególnie, że lato przed nami i jak będą upały to nasz Parysek będzie miał naprawdę niefajnie...

Zuziu czy możesz podpytać swoją wetkę czy możemy jakoś wzmocnić Paryska? Bardzo prosimy.

Posted

Juz od dawna Paryniu dostaje sucha karme dla seniorkow firmy Animonda, drobna jest i latwo ja mu zjadac.
Dostaje tez witaminy do jedzenia, wiec mysle ze nic wiecej mu nie potrzeba. To dziadzio ....

Posted

No nie wiem , przeciez "dziadziom" tez można pomóc. Nie tylko witaminki czy karma ale choćby leki wspomagające serduszko.
Sa też preparaty na wzmocnienie mięsni i stawów ...
Czy nie ma kasy na zbadanie chłopaka? Morfologia , biochemia , może ekg? To przeciez nie majątek a przynajmniej bedziemy spokojni że to nie jakieś choróbsko sie przyplątało .
Tez mam staruszke w domu i takie badania ma robione obowiązkowo co rok i leków tez bierze niemało ale dzięki temu trzyma jakoś formę.
Ja wiem że to żadne porównanie domowy pies a hotelowy ale jakos trudno mi sie pogodzic z takim z góry wydanym wyrokiem, że skoro stary to juz tak musi byc i nic sie nie da zrobic
Jak ZuziaM nie ma czasu się tym zając to może ktoś zgodził by się tam podjechac i zająć tymi badaniami - są wakacje , może znajdzie się ktos taki?

AlfalS jakis czas temu przelałam dość sporo kasy bo hurtem za 3 mieś na Weteranki i za 4 mieś za Parysa ( w sumie 460 zł) - czy przelew dotarł bo nie widzę w aktualizacji i zaczynam sie poważnie martwić co się dzieje

Posted

[quote name='taks']No nie wiem , przeciez "dziadziom" tez można pomóc. Nie tylko witaminki czy karma ale choćby leki wspomagające serduszko.
Sa też preparaty na wzmocnienie mięsni i stawów ...
Czy nie ma kasy na zbadanie chłopaka? Morfologia , biochemia , może ekg? To przeciez nie majątek a przynajmniej bedziemy spokojni że to nie jakieś choróbsko sie przyplątało .
Tez mam staruszke w domu i takie badania ma robione obowiązkowo co rok i leków tez bierze niemało ale dzięki temu trzyma jakoś formę.
Ja wiem że to żadne porównanie domowy pies a hotelowy ale jakos trudno mi sie pogodzic z takim z góry wydanym wyrokiem, że skoro stary to juz tak musi byc i nic sie nie da zrobic
Jak ZuziaM nie ma czasu się tym zając to może ktoś zgodził by się tam podjechac i zająć tymi badaniami - są wakacje , może znajdzie się ktos taki?

AlfalS jakis czas temu przelałam dość sporo kasy bo hurtem za 3 mieś na Weteranki i za 4 mieś za Parysa ( w sumie 460 zł) - czy przelew dotarł bo nie widzę w aktualizacji i zaczynam sie poważnie martwić co się dzieje[/QUOTE]
Taks wysłałam PW.

Mnie się wydaję, że [B]taks[/B] ma rację - też jestem za wykonaniem badań Paryskowi. Ja wiem, ze on staruszek i na starość nie ma lekarstwa ale może jakieś środki ogólnie podnoszące jego wydolność możemy mu zaaplikować? Na stawy, czy na serduszko czy na co tam będzie trzeba. Badania nie będą kosztowały aż tak dużo żebyśmy na to nie uzbierali albo nie zrobili jakiegoś bazarku, to samo leki. Jeśli tylko możemy mu jakoś pomóc to jestem całym sercem za.
Zuziu czy mogłabyś podjechać z Paryskiem na te badania?