Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oj tam zaraz....napiszcie....tak tylko se gadam pod nosem :eviltong:

//ale naprawdę Agnieszka (V) pisała, że nie ma dostępu do neta...a i tel.by się kontaktowy też przydał....

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Koszt hotelu u Pana Kalisza to 40 zł za dobę, przy pobycie powyżej tyg. 35, a powyżej 2 tyg - 30 zł. Dodatkowo pies ma mieć swoje jedzenie. Spróbuję w razie czego negocjować w końcu to nie jest psiak na którym powinno się zarabiać ;)

Posted

Marzenia napisał(a):
Koszt hotelu u Pana Kalisza to 40 zł za dobę, przy pobycie powyżej tyg. 35, a powyżej 2 tyg - 30 zł. Dodatkowo pies ma mieć swoje jedzenie. Spróbuję w razie czego negocjować w końcu to nie jest psiak na którym powinno się zarabiać ;)

pozwólcie, że nie skomentuję :diabloti:

Posted

Marzenia napisał(a):

Nonono... jak spusci do 25 i doda jedzonko, to w zamian laskawie oddamy mu Kluske na przechowanie :D

Pozdrawiam
GreenEvil

Posted

...a jednak skomentuję bo się nie mogę powstrzymać (ale długo wytrzymałam :evil_lol: )...toż to świetna rada na bezrobocie....trzymac psiaka za 40 zł na dobę bez wyżywienia...1200 zł miesięcznie....3 psy...i niezłe pobory...a ja tyle psów i w banku musze zapierdzielac...za 1000 zł....zabawne....no wiem, wiem...każdy ma prawo mieć ceny jakie chce i my nie musimy korzystać, ale...tak mi się nasunęło na myśl....ale ja zawsze myslę, że jak ktos taki sknerusik to nie ma serca dla psów....nas poprostu nie stać na takie wydatki bo nie wiemy jak długo Kasieńka będzie szukać domku.....ale dzięki Marzena za informację i zaangażowanie :loveu: ....mam nadzieję, że pomożesz nam szukać domku dla Kluski :oops:

Posted

Czyli za drogo :( A ile płacice obecnie? Czy mam tam jutro iść czy cena jest całkowicie nie do przyjęcia i nie ma sensu? Jeśli chodzi o jedzenie to coś by się wymysliło o ile Klusia nie jest wybredna ;)

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
oj tam zaraz....napiszcie....tak tylko se gadam pod nosem :eviltong:

//ale naprawdę Agnieszka (V) pisała, że nie ma dostępu do neta...a i tel.by się kontaktowy też przydał....

ona tak pieknie napisala o Uchatku...
ze az sciskalo serce...

a co do cen hoteliku..troszke niezwyczajne :angryy: ale i psy niezwyczajne przyjmuje on na jakies szkolenia...

a kaska bez szkolenia...( ..a co podpatrzy to jej ;) , pojetna szelma jak mowila makulka)

tylko jako maskotka do hoteliku pana kalisza
wiec tymbardziej powinno byc taniej

a jesli nie u niego to moze kogos poleci we wroclawiu, moze inne ukryte hoteliki sa?
a o tych ludziach z ogrodem nie mysleliscie?

Posted

Marzenia pytać można a nawet trzeba.nawet jak nie przyda nam się to dla Kluski to wiesz, ....może się przydać kolejnej bidzie....a decyzja należy do nas wszystkich tak naprawdę bo to NASZA KASIA.....

...właśnie pixie...teraz coś kojarzę, że gdzieś EDi coś chyba podawała z jeden namiar na kogoś prywatnego........warto by było spróbować....hmmm....

...Kaśka hotel ma do jutra opłacony...i chyba narazie będziemy płacić z dołu tak profilaktycznie gdyby zmieniała miejsce pobytu.....

GreenEvil nie jak napiszecie...tylko pisz....:eviltong:

Posted

Mam juz kontakt do Makulki - dzięki.
Jutro rano napisze tekst jesli mi cos do łba przyjdzie - zajrzę na ten z allegro, czasem wspólnymi siłami można jakąś jeszcze wersję wykombinować.
Co do hoteliku, jakby był bliżej i opieka dobra a cenę dałoby się negocjować, można pomyśleć. Tam boję się że nikt Klusi nie odiwedzi, a tu...czy jest większa szansa? Nie znam Wrocławia

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
GreenEvil nie jak napiszecie...tylko pisz....:eviltong:

Jak ja napisze, to bedzie gorzej niz teraz :diabloti: Ja Wam moge twierdzenia, dowody, definicje popisac a nie epopeje wyciskolzowe o psach ;)

Pozdrawiam
GreenEvil

Posted

marzenia czy moze zadzwonic do tych ludzi,

to bylo kiedys ogloszenie....ze zaopiekuja sie psem w czasie wyjazdu, domek z ogrodem...etc ( juz tak daleko mysle, a moze, moze...moze by ja potem adoptowali??? bo by sie kaska zachwycili...)

nie bylo adresu..wiec czy to wroclaw czy obrzeza...

warunki finansowe, i ew podjechala zobaczyc w jakich warunkach bylaby u nich...i czego oczekuja....pokazala zdjecie kaski ..i ew decydowala wraz Aga maz

czy jest to marzeniu mozliwe, moze edi wie gdzie to bylo

Posted

Uh, jestem w necie na chwilę.Chciałabym tylko powiedzieć, że niezmiernie ciesze się, że operacja sie udała :loveu: :loveu: :multi: :multi: Miałam przyjemność spotkać Kaśkę wczoraj- okazyjnie pojawiłam się w Schronisku.Jako, że wszystko się powiodło pozostaje jedynie szukanie domku dla małej.. a nie będzie to łatwe, bo tak jak już ktoś napisał, trzeba działać w tajemnicy przed Schroniskiem...

Jeśli były do mnie jakieś pytania, to przepraszam, mogłam przeoczyć..
Przejżałam ostatnie posty tak 5/10, bo niestety zaraz, a w zasadzie już.. muszę ustąpić komputer.

Jakby ktoś miał do mnie jakieś pytania, to numer tel. podałam wcześniej w tym wątku.

Pozdrawiam,
Visenna

Posted

pixie napisał(a):
marzenia czy moze zadzwonic do tych ludzi,

to bylo kiedys ogloszenie....ze zaopiekuja sie psem w czasie wyjazdu, domek z ogrodem...etc ( juz tak daleko mysle, a moze, moze...moze by ja potem adoptowali??? bo by sie kaska zachwycili...)

nie bylo adresu..wiec czy to wroclaw czy obrzeza...

warunki finansowe, i ew podjechala zobaczyc w jakich warunkach bylaby u nich...i czego oczekuja....pokazala zdjecie kaski ..i ew decydowala wraz Aga maz

czy jest to marzeniu mozliwe, moze edi wie gdzie to bylo

Oczywiście mogę zadzwonić, tylko muszę mieć nr...
Sprawdzić miejsce też bym mogła o ile jest to we Wrocławiu lub w innym miejscu gdzie można dojechać bezpośrednio komunkacją miejską, bo samochodu niestety nie posiadam.

Posted

Znalazłam namiary na hotele: Wrocław ul Hermanowska 26 tel 71 3736853
Opieka nad suczkami ul Piłsudskiego 12/3 tel-3253232- mysle że tu musicie najpierw zadzwonić.
Domaszczyn koło wrocławia ( gm Długołęka) 605171800
Katy Wr ul 1-go Maja 69 tel 3166378
Więcej namiarów nie mam:-(

to post edi100

chyba chodzi o ten na PIłsudzkiego ale cos z tym ogrodem tu nie pasuje bo to po numerze widać, że mieszkanie....

Posted

Imię i nazwisko: Radochna Iłłakowiczemail: napisztelefon: 698 705 463Miejscowość: WrocławRejon: całe miastoRodzaj oferowanej opieki:- opieka w domu właściciela zwierzęcia
- opieka w domu opiekuna
- spacery z psami
- pielęgnacja
- wychowanie
- inne... (wymień)
porady weterynaryjnePodejmę się opieki nad:- psem
- ptakami
- gryzoniami i innymi małymi zwierzętami
Uwagi: pies musi miec aktualne zaswiadczenie o szczepieniu p/wściekliźnie; psy agresywne - kaganiecReferencje: lek. wet. Joanna Katarzyna Dulik (605 554 154 ); lekarze z Kliniki Internistycznej na Akademii Rolniczej (dr Hildebrand, dr Jonkisz, lek. wet. Poświatowska); znajomi i właściciele podopiecznych psówDoświadczenie: studentka medycyny weterynaryjnej; wieloletni wolontariat w lecznicach dla zwierząt; opieka nad psami znajomychPosiadane zwierzęta: pies(6kg,10 lat,sunia), koszatniczki, szczur

i wiele innych podobnych.......a swoją drogą świetny ten link :)

Posted

i wtedy gdy dziewczyny do Aksy nie mialy nikogo to to znalazlam...'
ale juz zapomnialam gdzie to bylo...

to brzmi interesujaco...bardzo bym chciala by to bylo na nasza miare i dla kaski wypalilo!

Czy sa jakies wiesci z hoteliku?
Jak ona sie czuje?Kluseczka...kochana mordeczka...

Posted

Te ogłoszenia brzmią świetnie, tylko ciekawe jaki koszt byłby takiej opieki... Musimy pamiętać, że nie wiadomo jak długo Kasia będzie musiała przebywać w miejscu "tymczasowym"...
A nie ma co liczyć, że ktoś, przez kogo "ręce" przeszło czasowo wiele zwierząt i zarabia na opiece nad nimi, nagle się zakocha w Kasi i zechce ją zatrzymać dla siebie na zawsze... Jakoś tam to może możliwe jest, ale raczej mało prawdopodobne.
Dziewczyny z Wrocławia, podzwońcie jeśli możecie w te miejsca, a jak gdzieś się uda z ceną to dobrze by było, gdyby któraś podjechała i sprawdziła jak to wygląda ( nawet jak hotel prowadzi weterynarz,. to nie gwarantuje to dobrych warunków ).

Posted

Wiecie co, kiedys szukałam hotelu dla psiurków we Wrocławiu ( i istotnie jest tu w tym względzie posucha, i pewnie dlatego też ceny są takie) i natknęłam sie na takie ogłoszenie ( nie musiałam wtedy skorzystać z niego, więc nie mogę w żaden sposów się wypowiedzieć o jakości "usług"):
Opieka nad sukami. Barbara Ziemkiewicz, ul. Piłsudskiego 12/3, 51-152 Wrocław, tel. (071) 325 32 32
Tylko ja nie jestem rozeznana w temacie jeśli chodzi o zdrówko i opiekę nad Kaśką i nie umiem negocjować, więc nie b. bym chciała tam dzwonić. Może ktoś kto lepiej w sprawie jest rozeznany i ma dar przekonywania jesli np. cena byłaby za duża mógłby sie podjąc zadzwonienia tam??

Posted

Mam najnowsze wieści od KLuseczki naszej...nie wiem jak Wy, ale ja naprawdę odnoszę bardzo dobre wrażenie o tym hoteliku....i że ma tam naprawdę dobrą i fachową opiekę....

to list, który odebrałam przed chwilą"

"Witam! Kasia ma się całkiem nieżle,jak na tak poważną operację.Kryzys miała ok.4 nad ranem,bardzo wymiotowała,ale po czopku p/wymiotnym uspokoiła się .Piła już,zjadła troszkę ryżu z piersią kurczaka,myślę,że powinno być dobrze.Co do rozliczeń,wszystko jest w porządku,Kasia miała opłacone 8 dni od wtorku,1 dzień odliczamy,bo była u Państwa,więc wszystko jest opłacaone do dziś włącznie.A jak poszukiwania nowego domu dla niej? Pozdrawiam-Marzena"

gdyby jeszcze ta odległość....gdyby ktoś mógł ją odwiedzać...gdyby....

....