Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj już zasypałam panią Marzene mailami...więc jutro napiszę i zapytam o te ewentualne podjęcie się przez nich kompleksowej "obsługi" Kluski i kosztów z tym związanych.

Fajnie by było jakby makulka i Agnieszka i rebelia pojechały do maleńkiej w sobotę, poprzytulały, pomiziały i takie tam....

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem w koncu ,sunia jest wysterylizowana :loveu:
w schronisku usuniecie guza jest za darmo ,zapisana jest u takiego wysokiego szczupłego lekarza niewiem jak ma na nazwisko ,bo nie korzystam z ich usług ,Korenia powinna wiedziec,aczkolwiek słyszałam o Raku same dobre opinie , ale on jest chyba grubszy?
Jesli zapadnie decyzja ze robimy w schronie zabieg moge sunią sie zajac w tym czasie tzn na tyle zeby ja zawiesc na zabieg i odebrac , niestety nie moze zostac u mnie , wiec zawiozłabym ja do hoteliku i tam musieliby sie nia zając...

Posted

nie bylo mnie chwile i znowu same dobre wiadomosci...
sunia wysterylizowana. zostal wie guz.
no i ta mozliwosc operowankia go za darmo w schronisku...wy je znacie ja nie...wiec podporzadkowuje sie decyzji ogolu.
ale czy przed tym zabiegiem nie trzeba rtg by sprawdzic ew przerzuty? badanie krwi? gdzi , kiedy za pieniadze???

Posted

Właśnie. Nie trzeba najpierw badań zrobić?
Dziewczyny, które znacie ten schron, wypowiedzcie się na temat zabiegu tam i ewentualnie tego szczupłego lekarza. Jeśli to dobry wet i dziewczyny ocenią, że w schronie zrobią to dobrze, pewnie nie będzie powodów, żeby przepłacać... Ale jeśli byłyby jakieś wątpliwości...

Posted

Poczekamy na Age I Korenie one bedą wiedziały o tych lekarzach wiecej , ni i dobrze by było gdyby suczka do tego wtorku była wykąpana ,bo niby jest juz u włascicieli wiec nie moze capic ...

Posted

Skoro nikt nie ma nic złego do powiedzenia o lekarzu to chyba warto się na niego decydować. W hotelu na pewno zrozumieją, że to duże zmniejszenie kosztów.
Makulka ma rację z kąpielą. Powinno być widać, że suczka jest "doprowadzana do kultury" ;) Oni w hotelu mogą to zrobić? A jak nie to może podczas odwiedzin by się dało?

A tak swoją drogą to ciekawe ilu chętnych na bycie studentem weterynarii by zrezygnowało po rozmowie z takim schroniskowym wetem, który nie jeden pewnie raz dostawał polecenie uśpienia jakiegoś pieska czy kotka...:roll:

Posted

No więc ok jesli sie nic nie zmieni to we wtorek o 12 ma zabieg ,poradzcie mi o co pytac bo ja po raz pierwszy mam do czynienia z taką operacją ,co musi miec zrobione przed ,to ze ma byc na czczo to wiem ...

Posted

wiadomości od Kluski

"Witam! Tatuaż i ewentualną blizne po sterylizacji sprawdzimy jutro w czasie kąpieli.To nawet nie jest agresja,to głównie straszy lęk.Ona jest bardzo nieufna do wszystkich zwierząt,niezależnie od płci,po prostu panicznie sie ich boi! Dla niej idealna byłoby jakieś starsze,zrónoważone małzeństwo albo osoba samotna,do dzieci nie jest agresywna,ale nie przepada za spoufalaniem się.To tyle na razie,o reszcie spostrzeżeń doniesiemy po kąpieli.Pozdrawiam-Marzena"

dziewczyny a co z zalecanymi badaniami przed zabiegiem RTG, krew, ....chcecie ryzykowac?.....

Jedziecie w sobotę do małej...to wtedy można by ustalić zabranie jej we wtorek i przywiezienie po zabiegu....nie wszystko zręcznie jest omawiać drogą mailową....

Posted

..ja mogę tylko powtórzyć za panią Marzeną...." zeby to miało ręce i nogi to nalężałoby jej najpierw zrobić RTG płuc,czy nie ma tam jakichś przerzutów,badania krwi,czy jej nerki i wątroba są w ogóle w stanie udżwignąć narkozę,a potem sensownie operować...."

Niestety nie każdy psiak może mieć podaną narkozę (wiem to po swoich staruszkach)....owszem można tego nie robić, ale to już jest ryzyko...."na dwoje babka wrózyła"

..co do kąpieli jak widzicie sprawa będzie rozwiązana.....chyba telepatycznie się porozumiewamy z panią Marzeną (no chyba, że znalazła chwilkę i zajrzała do naszego wątku ;)) ..

Posted

...no jakoś dziewczyny nic nie wspomniały na temat tych badań w schronisku...dlatego nieśmiało spytałam...bo jednak one tam na miejscu troszkę mają większe pole do popisu....

Posted

[quote name='Aga_Mazury']...no jakoś dziewczyny nic nie wspomniały na temat tych badań w schronisku...dlatego nieśmiało spytałam...bo jednak one tam na miejscu troszkę mają większe pole do popisu....

1) robic zabieg u dr Raka, jestem za...
2) zapytac dr Raka jakie badanie przed bylyby wskazane,
ustalic z nim ktore moze zrobic schronisko, a ktore nie
a te co nie w schronisku , niech powie gdzie nalezy zrobic...
pisze gdzie, gdyz jesli np wchodziloby w gre usg
powinien doradzic u kogo
[tu mala niezbedna dygresja:
w wwie opis usg zrobiony przez dr marcinkiewicza jest glejtem, nikt go nie podwazy, nawet weci kt maja aparature u siebie, czesto, znam to z dosw. mowia by zrobic u marcinkiewicza, bo nikt lepiej nie dojrzy i nie opisze, on ma specjalny ZMYSL USG...niepodwazalny..a cena u innych podobna...moze jest taki drugi marcinkiewicz we wroclawiu]

no i wejdziemy wtedy w temat jesli jest cos do zrobienia ( piatek i poniedzialek) to kto tam sunie zawiezie, jesli to w pon w schronie, to zawiezc do schronu i zostawic do wtorku i odbior we wtorek...czy wtedy za nocleg w schronie a nie w Kubusiu nam odejma z kosztow?????

3) co do organizacji transportu do schroniska, czy to w pon czy to we wtorek, na marginesie ile jest to kilometrow????z kubusia do schronu???i czy jesli nie transportem prywatnym( edi100 wolala na forum, i ktos wozil swojego psa i przy okazji przewozil akse...) czy miejskim ( jesli jest taka mozliwosc, i czas...kto ma czas??
- ile to jest km
- trasport z Kubusia i z powrotem
a)Kubusiowym transportem koszt
b)znajomym, jesli jest, transportem koszt paliwa...
c)miejskim, klopotliwy czy nie, czy jest w ogole, nie mam pojecia o odloglosciach i transporcie u was
d) taksowka, o najtanszej taryfie...bo u nas jest szeroki wachlarz za km...

Pytan duzo, czasu malo,
kto zadzwoni do dr raka i znim porozmawia, ktos z Wroclawia, makula?...ustalcie to a potem po odpowiedzi od Raka ( nie wiem do ktorej dzis jest i czy jest?) nastepne pytania i odpowiedzi

dzwonic do dr Raka to pierwszy krok ,

Posted

Dziewczyny o transport sie nie martwcie ja załatwie , zabiore ją w poniedziałek wieczorem przenocuje u mnie a zawioze w e wtorek tez wieczorem.Moze jutro pojde so schroniska lub zadzwonie i zapytam sie jak sprawa stoi z badaniami ,dzis juz nie zdąze bo ide do pracy.

Posted

makulka napisał(a):
Dziewczyny o transport sie nie martwcie ja załatwie , zabiore ją w poniedziałek wieczorem przenocuje u mnie a zawioze w e wtorek tez wieczorem.Moze jutro pojde so schroniska lub zadzwonie i zapytam sie jak sprawa stoi z badaniami ,dzis juz nie zdąze bo ide do pracy.

ze chcesz z nim porozmawiac na temat Kasi...czy on tam jest codziennie???

dobrze ze mozesz ja przenocowac...dzieki to juz b.duzo

Posted

Wpadłabym też w sobotę, ale ostatnio borykam się z dość dużymi problemami finansowymi i nie sądzę, żeby rodzice zechcieli mnie zasponsorować :shake:. Na szczęście suńkę odwiedzi Markulka, powie co tam u niej.. i będę spokojna.A Kasia zapewne szczęśliwa z odwiedzin :loveu:

Tak jak już mówiłam dr. Rak jest wspaniałym, doświadocznym weterynarzem i ciesze się, że zdecydowaliście się mu zaufać.Teraz pozostaje tylko operacja guza.. oby przebiegła pomyślnie...

Posted

No i oczywiście domku trzeba szukać.. ale zaczniemy chyba dopiero po zabiegu, bo wcześniej nie sądzę, żeby ktoś zdecydował się na psa z guzem :shake: tym bardziej, że Kaśka ma już 9 lat i sam wiek jest jej wrogiem..a tak to dodatkowy minus..

Posted

...ale nad plakatami jakimiś, ogłoszeniami w prasie....itp...można już myśleć na poważnie....słuchajcie...KASA SIĘ NIE ROZMNAŻA....nie stać nas na trzymanie Kaśki w tym hotelu zbyt długo..........jak narazie mamy opłacony hotel do tej niedzieli i więcej kasy nie ma............LUDZIEEEEE.....HELP....i myślcie, myslcie............