giselle4 Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 [quote name='Poker']cieszę się ,że maleńka je i stoi na nóżkach.A jak ona do ludzi? Komu pokazywała zębusie przy misce?[/QUOTE] kotkowi ktory poczuł zapachy i wszedl na schody:) Quote
giselle4 Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 [quote name='ladySwallow']Wrzuciłam na NK i do grupy na Facebooku.[/QUOTE] to dzieki Tobie mam te telefony z zapytaniem jak pomoc i prosbe o wstawienie konta...hihihi a ja nawet nie wiedziałam ze tam ona jest..... Ludzie chcą pomagac nie tylko jej ale innym podobnym bidom tez..... wszystkich odsylam do Ciebie ..ale telefony miłe:) Quote
giselle4 Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 podniose bo zaraz wyruszam z Jasia do schronu:) Quote
andegawenka Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Miałam ją jao zdjęcie główne na NK, chyba to dobry sposób.....ale adopcja porzebna... Quote
giselle4 Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 [quote name='andegawenka']Miałam ją jao zdjęcie główne na NK, chyba to dobry sposób.....ale adopcja porzebna...[/QUOTE] ciesze sie nie tylko ze chcecie jej pomoc ale ze jest odzew ze strony spoleczenstwa.... tak mysle ze ja tez potrzebowałam wsparcia duchowego bo zbyt duzo na codzien widze krzywdy w swoim imieniu tez bardzo dziekuje:) Quote
Jages Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 O rety! Faktycznie swiat sie konczy! Za duzo jest juz tego cierpienia! :( Glukoze trzeba Dusi podawac! Quote
giselle4 Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 [quote name='lika1771']Giselle dobrze ze jestes[/QUOTE] Ty tez:)..............lika Quote
giselle4 Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 [quote name='Jages']O rety! Faktycznie swiat sie konczy! Za duzo jest juz tego cierpienia! :( Glukoze trzeba Dusi podawac![/QUOTE] dostaje,nakupilam glukozy jak dla słonia:) Quote
Jages Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [quote name='giselle4']dostaje,nakupilam glukozy jak dla słonia:)[/QUOTE] To teraz trzeba cierpliwie czekac na przybieranie DUSI na wadze i pobudzenie apetytu na zycie. POWODZENIA KOCHANA!!! 3MAM KCIUKASY!! Quote
Malwi Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 ciotki pamiętajcie o badaniach! krew przede wszystkim! Quote
Poker Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 ja tam się nie znam ,ale mądre ciotki nie pisały o glukozie. I ja też nie jestem za nią.Glukoza to puste kalorie, działają jak cukierek i mogą zabijać apetyt.Jeżeli dziewczynka zaczęła jeść , to lepiej podawać jej konkrety niż słodyczami paść. Quote
Malwi Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 a ta glukoza to chyba do chłeptania zamiast wody do picia.... no i chyba trzeba będzie małej też podawać elektrolity żeby siły nabrała... ale w tej chwili najważniejsze odwiedziny u weta i badanie krwi... i niech on zdecyduje czym ją karmić. Quote
TERESA BORCZ Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 no widzę jakoś to idzie, glukozy podaje sie bardzo niewiele i tylko w stadium wielkiego osłabienia. nie musi mieć podawanej stale, zwłaszcza że juz cos je i staje na łapulki. ponieważ nie wiemy jak wygląda watroba małej po odzywianiu się własnym białkiem dobrze byłoby podawać małe ilosci posiekanych daktyli, które wzmocnia i zregeneruja watrobę i w tym samym czasie dostarczą ogromna ilość skladników odżywczych a także nieco naturalych cukrów. Dają daktyle siłę a nie szkodzą, są osiągalne w dobrych warzywniakach po ok. 7.00 kg. nawet jeden dziennie posiekany z jedzonkiem już coś da. Quote
ilon_n Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Dusiaczku, sporo osób interesuje się Twoim losem .. masz dużą oglądalność.. u mnie od 6 maja już 330 odsłon Twojego anonsu na NK .. Trzymaj się Skarbiku, giselle Cię postawi na łapki i znajdziemy Ci domek! Quote
Nes2009 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Witam. No ja się nie znam ale glukoze podaje sie czy to człowiekowi czy to zwierzęciu jak nie może jeść i żeby regenerował siły przy leczeniu. Podaje się ją również aby poprawić smak potrawy. Dusia ma ochotę jeść więc ta glukoza może tylko osłabić apetyt. Tak to tłumaczą lekarze od dzieci:) Zagłodzone dzieci karmi się często w bardzo małych ilościach aby organizm przyzwyczaił się do jedzenia. Czasem jak jest to skrajny przypadek wspomagająco stosuje się kroplówki. Myślę więc że to tyczy się również zwierzęcia. Wierzę że maleńka wyjdzie z tego a nowy opiekun nie zepsuje tego nad czym tak ciężko pracujecie. Dusiu mam Cię już na NK. Może ktoś odpowiedzialny będzie Ciebie wart. Całuję w łapki Quote
giselle4 Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 Wczoraj jajo z twarozkiem dzisiaj pulpa z mięskiem ...i GERBEREK NA KOLACJE... TYLKO NIECH JE Quote
Akrum Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 witaj mała myszko :) widzę, że coraz więcej zaczynasz jeść - to dobry znak :) a kiedy wizyta u weta na pobranie krwi i ogólne oględziny?? Quote
Poker Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 to dobrze,że je , jak ogólnie się czuje i zachowuje? jakie koopencje? Quote
Javena Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Choć wiele pomóc nie moge,ale jestem z Tobą Dusiu całym sercem. Quote
zuzlikowa Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='Javena']Choć wiele pomóc nie moge,ale jestem z Tobą Dusiu całym sercem.[/QUOTE] ...i ja także...CAŁYM!...zdrowiej maleńka i jedz!!!! Quote
xmartix Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 super że je maleńka! Gisellko zrób maleńką wg szablonu to wstawimy ją na mikruski [LEFT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=magenta][B]Foto:[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=2] [/SIZE] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=magenta][B]Imię:[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=2] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#ff00ff]Plec:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=magenta][FONT=Comic Sans MS]Wiek: [/FONT][/COLOR][/FONT][/B] [/SIZE] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B][COLOR=magenta][FONT=Comic Sans MS]Waga: [/FONT][/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][SIZE=2] [/SIZE] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B][COLOR=magenta][FONT=Comic Sans MS]Miejsce:[/FONT][/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][SIZE=2] [/SIZE] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B][COLOR=magenta][FONT=Comic Sans MS]Sterylizacja: [/FONT][/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][SIZE=2] [/SIZE] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B][COLOR=magenta][FONT=Comic Sans MS]Stosunek do dzieci[/FONT][/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][SIZE=2] [/SIZE] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=magenta]Stosunek do innych psow[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][SIZE=2] [/SIZE] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=magenta]Stosunek do kotow:[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][SIZE=2] [/SIZE] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=magenta]Dodatkowe informacje [/COLOR][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][SIZE=2] [/SIZE] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B][COLOR=magenta][FONT=Comic Sans MS]Charakter: [/FONT][/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][SIZE=2] [/SIZE] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=magenta]Kontakt:[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2] [/SIZE] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=magenta]Wątek:[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][/LEFT] Quote
ilon_n Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Dzień dobry Dusiaczku, śniadanko pierwsze i drugie spałaszowane?? Quote
giselle4 Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 [quote name='xmartix']super że je maleńka! Gisellko zrób maleńką wg szablonu to wstawimy ją na mikruski [LEFT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=magenta][B]Foto:[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=magenta][B]Imię:D Dusia[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=2][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#ff00ff]Plec:suczka[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE] [SIZE=2][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=magenta][FONT=Comic Sans MS]Wiek: 1-2[/FONT][/COLOR][/FONT][/B][/SIZE] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B][COLOR=magenta][FONT=Comic Sans MS]Waga: 1kg[/FONT][/COLOR][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B][COLOR=magenta][FONT=Comic Sans MS]Miejsce:Dzierzoniow[/FONT][/COLOR][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B][COLOR=magenta][FONT=Comic Sans MS]Sterylizacja: nie[/FONT][/COLOR][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B][COLOR=magenta][FONT=Comic Sans MS]Stosunek do dzieci.spokojna[/FONT][/COLOR][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=magenta]Stosunek do innych psow ok[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=magenta]Stosunek do kotow:warczala na kota[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=magenta]Dodatkowe informacje potrzebuje duzo czsu i miłosci[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B][COLOR=magenta][FONT=Comic Sans MS]Charakter: sopokojna acz nie lubi szybkich ruchow i mocnego przytulania.....ostrzega[/FONT][/COLOR][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=magenta]Kontakt:664 315 852 [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=magenta]Wątek:[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][/LEFT] [/QUOTE] coz ,dzisiaj tyroszke gorzej mi jadła ale chciała pospacerowac.... zrobila kupe srednia....taka moze byc i poszla do szczeniaka sie pobawiac...powąchała i pozwoliła aby ja łapka zaczepiał Quote
Recommended Posts