Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wszystkie wpłaty bazarkowe do mnie wpłynęły ale puściłam już przelew, nie będę musiała pamiętać w nowym Roku:)
Jak dotrze, to proszę o potwierdzenie tutaj

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/198515-Trochę-biżuterii-na-sterylkową-skarpetę-do-27.12[/URL]

A z nowym Roku wszystkim Ciotkom życzę mniej zmartwień za to spokoju i radości jak najwięcej:)

Posted

[INDENT][INDENT][COLOR=red][B]Niech w Nowym Roku - [/B][/COLOR]
[B][COLOR=red]świat będzie dla Ciebie, [/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]pełen ciepła... [/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]radości...i Przyjaciół... [/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]A w Twoim domu niech nigdy nie zabraknie: [/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]miłości...serdeczności... [/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]pogody ducha... [/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]i zrozumienia...oraz wszelkiego dobra![/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]Najwspanialszego... [/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]Pełnego uroku - [/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]Nowego Roku 2011!!! [/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]By miłość królowała! [/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]By radość panowała! [/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]By szczęście Ciebie szukało! [/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]I zdrowie dopisywało!”[/COLOR][/B]

[COLOR=red][B]Tego zyczy Pako, Bully , Borrego i ciotka Ala[/B][/COLOR]

Tak Pakus jezdzi w Kia Sorento na przednim siedzeniu

[URL="http://www.dogomania.pl/attachment.php?attachmentid=5763&d=1293743911"][IMG]http://www.dogomania.pl/attachment.php?attachmentid=5763&d=1293743911&thumb=1[/IMG][/URL]
[/INDENT][/INDENT]

Posted

Soema a mojego przelewu nie ma? Wprawdzie mój mąż się pomylił i przelał 15 zł ale ja jutro przeleję za styczeń 25 zł i wyrówna:) Można zgłosić sunię do sterylizacji? Malizna, jutro będę znała koszt; wątek ma.

Posted

[quote name='megii1']Soema a mojego przelewu nie ma? Wprawdzie mój mąż się pomylił i przelał 15 zł ale ja jutro przeleję za styczeń 25 zł i wyrówna:) Można zgłosić sunię do sterylizacji? Malizna, jutro będę znała koszt; wątek ma.[/QUOTE]
Doszedł, ja raz na jakiś czas uaktualniam, gdy się nazbiera więcej wpłat ;)
[quote name='Poker']a moja faktura już doszła?[/QUOTE]
Na chwilę obecną mam tylko dwie nowe faktury. Poproszę kogoś żeby podjechał do biura..

Iza124. muszę przeglądnąć wyciągi, bo nie mam Cię we wpłatach.

Posted

Wpłaty od 23 grudnia:
- 240zł - aniyae
- 60zł - Cajus JB (20zł jednorazowo w tym)
- 10zł - kasienka001 prezent gwiazdkowy :)
- 10zł - malawaszka
- 15zł - megii1
- 10zł - agusiazet
- 15zł - weszka
- 50zł - AniaB
- 15zł - Livka AniaB bazarek koszty wysyłki :)
- 10zł - Ludwa
- 30zł - ostatniaszansa
- 120zł - ludwa (bazarek?)
- 500zł - zwrot Ania z Poznania
- 20zł - wiq
- 20zł - Athlonea

wydatki:
- 346zł
- 300zł
- 751zł - Ania z poznania

Posted

Witam.

Czy mogę zgłosić do kolejki suczkę, która jest u mnie na DT? Zoe obecnie jest leczona, ale po leczeniu a przed adopcją chciałabym ją wysterylizować [url]http://www.dogomania.pl/threads/199128-Zoe-czekoladowa-labrado-staffka-w-BDT-z-chorob%C4%85-sk%C3%B3ry.-Potrzebne-na-leczenie!?p=16031562#post16031562[/url]

Jaki jest mniej więcej czas oczekiwania w kolejce?

Posted

Póki są pieniądze, się nie czeka. Zgłosić można. Tylko podaj cenę zabiegu.

Mam pytanie do stałych deklarowiczów. Czy zmienić dofinansowanie zabiegów suk zgłoszonych przez osoby spoza grona stałych deklarowiczów? Z 75% do 50%?
Przeważnie takie zabiegi są droższe, od tych które zgłaszają deklarowicze.

Posted

[QUOTE]- 120zł - ludwa (bazarek?)[/QUOTE]

Tak:), ludwa za bazarek z prośbą o potwierdzenie na bazarku:)

[INDENT][QUOTE] [INDENT]Nie wszystkie wpłaty bazarkowe do mnie wpłynęły ale puściłam już przelew, nie będę musiała pamiętać w nowym Roku:smile:
Jak dotrze, to proszę o potwierdzenie tutaj

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/198515-Trochę-biżuterii-na-sterylkową-skarpetę-do-27.12"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1985...petę-do-27.12[/COLOR][/URL]

A z nowym Roku wszystkim Ciotkom życzę mniej zmartwień za to spokoju i radości jak najwięcej:smile: [/INDENT][/QUOTE]

i prośbą o adres do przesłania fancika;)
[/INDENT]

Posted

[quote name='Soema']
Mam pytanie do stałych deklarowiczów. Czy zmienić dofinansowanie zabiegów suk zgłoszonych przez osoby spoza grona stałych deklarowiczów? Z 75% do 50%?
Przeważnie takie zabiegi są droższe, od tych które zgłaszają deklarowicze.[/QUOTE]

może to by skłoniło większą liczbę użytkowników do zadeklarowania stałych wpłat - byłoby to w porządku myślę

Posted

[quote name='ludwa']Tak:), ludwa za bazarek z prośbą o potwierdzenie na bazarku:)

[INDENT]
i prośbą o adres do przesłania fancika;)
[/INDENT][/QUOTE]
Hehe, wysłałam w tytule przelewu, ten sam co na pierwszej stronie akcji :)
[quote name='malawaszka']może to by skłoniło większą liczbę użytkowników do zadeklarowania stałych wpłat - byłoby to w porządku myślę[/QUOTE]
Właśnie o tym myślę.

Posted

Myślę podobnie, jak Malawaszka. Może zaznaczyć, że gdyby zabieg był do jakiejśc kwoty, np. 200 zł, to 75 %, powyżej 50%?

Soema, czy moja faktura z Mikołowa dotarła, bo mąż jednak nie wysłał jej priorytetem.

Posted

Jaaga, dostałam do dzisiaj te dwie faktury o których pisałam. Ale listonoszka czasem zostawia w pracy mamy faktury, żebym ja nie musiała latać na pocztę po priorytety itd. Więc może doszła dzisiaj.

Posted

z uwagi na to, iż mój kolejny deklarowicz poszedł do nowego domku, mogę zadeklarować 10 zł miesięcznie na skarpetę sterylkową - wiem, że to nie jest dużo, ale więcej póki co nie mogę... konto z pierwszej strony aktualne, tak?

Posted

[quote name='Akrum']z uwagi na to, iż mój kolejny deklarowicz poszedł do nowego domku, mogę zadeklarować 10 zł miesięcznie na skarpetę sterylkową - wiem, że to nie jest dużo, ale więcej póki co nie mogę... konto z pierwszej strony aktualne, tak?[/QUOTE]
Tak, bardzo dziękuję! Jakby chociaż część osób aktywnych z pwp zadeklarowała 5zł, to byśmy mogli wszystkie suki z tego funduszu ciachać.
Dopisuję :)

Posted

[quote name='Soema']Tak, bardzo dziękuję! Jakby chociaż część osób aktywnych z pwp zadeklarowała 5zł, to byśmy mogli wszystkie suki z tego funduszu ciachać.
Dopisuję :)[/QUOTE]

wszystkie nieobjęte opieka innych fundacji czy stowarzyszeń?
czy bierzecie pod uwage w/w suki?
spora czesc osob jest zwiazana z konkretnymi fundacjami/stowarzyszeniami i moze dlatego nie zgłaszaja sie do skarbonki

wiem, ze nie jestem stałym deklarowiczem
ale zmniejszenie dofinansowania ma sens jesli faktycznie zaobserwowalas ze te sterylizacje od niedeklarowiczów sa droższe :roll:
albo porobić "widełki" dla niedeklarowiczów
jak pisala Jaaga, że jak zabieg w przedziale 150-200 zł dofinasowanie tylu i tylu %
jak zabieg 200-250 zł - dofinansowanie ilestam %
itd

Posted

[quote name='3 x']wszystkie nieobjęte opieka innych fundacji czy stowarzyszeń?
czy bierzecie pod uwage w/w suki?
spora czesc osob jest zwiazana z konkretnymi fundacjami/stowarzyszeniami i moze dlatego nie zgłaszaja sie do skarbonki[/QUOTE]
Bo mają masę możliwości na pozyskanie pieniędzy. Ale jest też bardzo dużo osób, które działają solo, czy tez z pomocą dogo.

Posted

[quote name='Soema']Bo mają masę możliwości na pozyskanie pieniędzy. Ale jest też bardzo dużo osób, które działają solo, czy tez z pomocą dogo.[/QUOTE]

wiem ze fundacje mają inaczej
tylko chodziło mi o to, ze osoba zwiazana z jakąś organizacją która nie moze skorzystac z dofinasowania skarbonki może nie widzieć potrzeby dołączenia do skarbonki sterylizacji

Posted

Witam w Nowym Roku i życzę dużo pieniążków i dużo wysterylizowanych suczek :-)
Przelałam przed chwilą 40 zł na konto skarbonki; 30 zł to moja deklaracja za pół roku z góry i dyszka w prezencie na dobry początek Nowego Roku.

Posted

Z tymi fundacjami to też jest różnie. Ja też jestem od niedawna podczepiona pod Vivę. Oznacza to, że mamy tam subkonto ale wszystkie zebrane tam pieniądze zbieramy same, głównie na bazarkach...No i jest biednie, dlatego nie mamy możliwości brania wielu psów. A tak właściwie, czy z racji tego, że jesteśmy teraz podczepione pod fundację, to czy możemy korzystać ze skarbonki?

Posted

[quote name='3 x']wiem ze fundacje mają inaczej
tylko chodziło mi o to, ze osoba zwiazana z jakąś organizacją która nie moze skorzystac z dofinasowania skarbonki może nie widzieć potrzeby dołączenia do skarbonki sterylizacji[/QUOTE]
No jak ktoś nie widzi potrzeby dołączenia poza uzyskaniem większej kwoty dofinansowania, to i tak pożytku dla tej idei z niego nie będzie.

Posted

Ja chciałam zgłosić Moją sunię na BDT Tinkę, koszt 200 zł, termin - w tym tygodniu ale sprecyzuję wieczorem dokładnie, miejsce strylizacji Serock, ul. Zielona (dokładnie napiszę wieczorem), wątek Tinki: [url]http://www.dogomania.pl/threads/198727-Tinka-czyli-drobinka-szuka-super-domu-[/url])

Posted

[quote name='ludwa']Z tymi fundacjami to też jest różnie. Ja też jestem od niedawna podczepiona pod Vivę. Oznacza to, że mamy tam subkonto ale wszystkie zebrane tam pieniądze zbieramy same, głównie na bazarkach...No i jest biednie, dlatego nie mamy możliwości brania wielu psów. A tak właściwie, czy z racji tego, że jesteśmy teraz podczepione pod fundację, to czy możemy korzystać ze skarbonki?[/QUOTE]

pewnie Soema sie wypowie
ale wydaje mi się, ze chodzi o psy pod opieką fundacji
a u was psy są pod waszą opieką a fundacja użycza tylko konta?
bo tak to rozumiem, ze jej pomoc ogranicza się do użyczenia konta ?

[quote name='zerduszko']
No jak ktoś nie widzi potrzeby dołączenia poza uzyskaniem większej kwoty dofinansowania, to i tak pożytku dla tej idei z niego nie będzie.[/quote]
sporo osób dołaczyło do akcji dopiero w momencie lub po zgłoszeniu suki przez siebie
więc śmiem twierdzić że część osob biorących w akcji dołaczyła tylko ze względu na własne korzyści
nie zamierzam się tutaj z nikim kłócić jakie kto mial przesłanki i z jakich pobudek i kiedy dołaczył do akcji
ludzie są rózni i na pewno część osób nie widąc korzyści nie przyłaczy sie do akcji