jotpeg Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 no coś wspaniałego :loveu: - brawa za Myszowatego!!!! :multi: [COLOR=#006400][I][B]:tree1:[SIZE=3] Dobrych Świąt Wam życzę serdecznie!!! [/SIZE]:tree1:[/B][/I][/COLOR] Quote
Dana i Muszkieterowie Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 Brawo :multi: . Cudny zwierzyniec :lol:. Zdrowych i radosnych Świąt dla całej rodzinki :tree1:. Quote
filodendron Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 To Ci konik dostał prawdziwą gwiazdkę z nieba na Święta :) Super, bo konikom w dwóch będzie milej, weselej, normalniej niż w pojedynkę ;) Wszystkiego dobrego na święta. Quote
zaginiona sara Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 Cudowna historia. Bardzo lubię konie ale poza tym, że mieszkam w miasteczku to bym się obawiała, że nie poradzę sobie z opieką nad takim stworem. Wesołych i zdrowych Świąt, co 2 konie to nie jeden :) Quote
panbazyl Posted December 25, 2013 Author Posted December 25, 2013 dzięki Wam! I wzajemnie! Wiecie, to moje pierwsze konie jakie mam, do tej pory miałam ciut mniejsze zwierzaki :) ale z końmi nie jest ciężko - spokojnie da radę :) Jest nawet bardzo fajnie, bo nie ma piękniejszego widoku jak koń. a tu dzisiejsze poranne leniuchowanie w sadzie. [IMG]https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/1525766_635372573170809_637113114_n.jpg[/IMG] Quote
filodendron Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Ale super! No matko! ale ten kucyś to się rozłożył jak pies :D I pomyśleć, że "dziesiąt" lat temu gospodarze takich mizernych klubików pozbawionych pastwisk i wyposażonych jedynie w stanowiska a nie prawdziwe boksy, potrafili utrzymywać, że koniowi leżenie to w ogóle do niczego nie jest potrzebne :roll: Quote
panbazyl Posted January 2, 2014 Author Posted January 2, 2014 moje są luzem puszczone :) jak one się cieszą :) a leżą sobie zazwyczaj w sadzie - w nocy też tam są, stajnia to jedynie dla nich miejsce gdzie są darmowe marchewki :) Quote
panbazyl Posted January 5, 2014 Author Posted January 5, 2014 witamy się noworocznie :) Chłopaki koniaki są na zimowym wypasie u sąsiadów - u nas już pożarli cały trawnik a skoro sąsiedzi ich zaprosili to żal nie wyslac tam koniastych :) zaraz po nich idę. Zima jest cudowona dla mnie i zwierzyńca :) konaste mają co jeśc (bo z sianem mam bardzo krucho), psy chodzą częściej na spacery, bo ładna pogoda :) ja nie musze odśnieżać :) pieknie jest! poszukuje ogłowia dla polaka - może komuś zbywa i jest w dobrym stanie - chętnie podejmę się "adopcji". Konik polski można powiedzieć, ze już ujeżdżony, tzn jeżdżony, ale na oklep na razie - spokojny jest. Gryzoń kocha konie bo można im ukraść marchew, wszystkie psy kochają konie za dostawy ciepłych pączków :P a ja ich lubię ogólnie za wszystko. Quote
zaginiona sara Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Z tymi pączkami najlepsze :D. Muszę konie zobaczyć kiedyś na żywo. Quote
panbazyl Posted January 5, 2014 Author Posted January 5, 2014 Sara - adres już znasz :) zapraszamy :) (na pączki tez chcesz?) Quote
andegawenka Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Magda pytałaś na forach końskich? [url]http://www.forum.ulani.pl/viewtopic.php?f=10&t=591&start=30[/url] Quote
zaginiona sara Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Podobno świetny nawóz hehehe. Moje chyba też by pączki lubiły :D Quote
anorektyczna.nerka Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Ale się pozmieniało przez dwa lata! Super stado wygląda, a Gryzoń jak wyrósł! Kariera wystawowa w toku? Quote
panbazyl Posted January 12, 2014 Author Posted January 12, 2014 Gryzoń pewnie za sekundę zakonczy championat Pl - wnioskow ma kilka razy za dużo an championa, ale wedle praw ZKwP istnieje jeszcze przerwa czasowa - więc teraz po pół roku od pierwszego wniosku spokojnie skończymy ten championat - też jesteśmy na półmetku do interchampiona, ale mam coraz mniej ochoty na wystawy :eviltong: Osprzęt dla koniastych powoli się juz klaruje - siodło dla polaka już w stajni (używane ale ok no i rozmiar dobry). Wczoraj zrobilam im paskudny numer i pobudowalam tymczasową zagrodę przy stajni - nie mogą chwilowo wychodzić na ogród :evil_lol: bo juz nie ma na nim co jeść.... więc biedulki siano musza jeśc a do tej pory w paszczę sianko parzyło :eviltong: (ale marchewki w każdej ilości i o każdej porze - marchewki sa pyszne!) a psy za to mało nóg nie pogubią jak daję konim trawokulki (siano w postaci psich chrupek) - to dla psów baaaardzo pyszne - wyżerają koniom ze żłoba a Gryzoń zawsze dodatkowo kradnie marchewki i pożera. Quote
filodendron Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 [quote name='panbazyl'] a psy za to mało nóg nie pogubią jak daję konim trawokulki (siano w postaci psich chrupek) - to dla psów baaaardzo pyszne - wyżerają koniom ze żłoba a Gryzoń zawsze dodatkowo kradnie marchewki i pożera.[/QUOTE] No i proszę, do czego ten barf doprowadza porządnego mięsożercę :cool3: ;) ;) Quote
panbazyl Posted January 13, 2014 Author Posted January 13, 2014 [quote name='filodendron']No i proszę, do czego ten barf doprowadza porządnego mięsożercę :cool3: ;) ;)[/QUOTE] ano - pogłupialy mi psy a te chrupki z siana dla koni to przysmak stulecia :cool3: (choc fakt - pieknie pachni ziolami, sianem i kwiatami). dziś ze 3 albo i 4 godziny rano robilam koniom zagrodę - bo wcześniejszy prototyp uległ zniszczeniu - teraz jest ok, sam robilam, więc porządne :evil_lol: (baliki i deski po jakiejś starej chałupie ) muszę aż fotę pyknąć, bo dumna jestem z siebie - moze do jutra nie wytrzyma czy co :diabloti: (na razie koniaste u sąsiadów na wypasie, u mnie pozarły do ziemi juz wszystko). Quote
panbazyl Posted January 13, 2014 Author Posted January 13, 2014 [quote name='filodendron']No i proszę, do czego ten barf doprowadza porządnego mięsożercę :cool3: ;) ;)[/QUOTE] ano - pogłupialy mi psy a te chrupki z siana dla koni to przysmak stulecia :cool3: (choc fakt - pieknie pachni ziolami, sianem i kwiatami). dziś ze 3 albo i 4 godziny rano robilam koniom zagrodę - bo wcześniejszy prototyp uległ zniszczeniu - teraz jest ok, sam robilam, więc porządne :evil_lol: (baliki i deski po jakiejś starej chałupie ) muszę aż fotę pyknąć, bo dumna jestem z siebie - moze do jutra nie wytrzyma czy co :diabloti: (na razie koniaste u sąsiadów na wypasie, u mnie pozarły do ziemi juz wszystko). Quote
panbazyl Posted January 13, 2014 Author Posted January 13, 2014 a to moja dzisiejsza robota [IMG]https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1/61473_644382265603173_1840757733_n.jpg[/IMG] Quote
panbazyl Posted January 13, 2014 Author Posted January 13, 2014 ojtam - to była chwila (wlaściwie 3 albo 4 godziny, na szczęście sama robiłam to mi szybko poszło) Quote
zaginiona sara Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Utalentowana kobieta, sąsiedzi potrzebują na pewno kosiarki :), ciekawe czy latem równie dobrze wykoszą. Quote
jotpeg Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 zdolniacha! :multi: jestem pod wrażeniem! a te kostki dla koni jako przysmak dla psów - to dopiero hit!!! Quote
panbazyl Posted January 14, 2014 Author Posted January 14, 2014 e, mialam wczoraj nerwa i musiałam coś z tym zrobić :cool3: Quote
Recommended Posts