wiking042 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 mestudio napisał(a):A gdzie te biedaki koczują? Jakieś dokładniejsze namiary? Myślę, że wiem, o co chodzi. Pieski są prawdopodobnie w norze między płytami żelbetonowymi i kamieniami vis a vis Kolegium Nauczycielskiego. Najgorsze to te tiry. Ale poczekajmy na wątek Anhaty. Quote
tula Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 mestudio napisał(a):Rozmawiałam chwilkę z vena&vivi (jest na imprezie i umówiłam się, że zadzwonię jutro), ogólne wrażenie pozytywne i ona oddałaby psiaka do tego domku. Jutro zadzwonię i będę rozmawiała szczegółowo, ale już ta informacja jest super. Pani z Inowrocławia bardzo zależy na piesku, dziś po wizycie dzwoniła do mnie i była bardzo zadowolona i przejęta:-). Myślę, że historia malutkiej kluseczki może się zakończyć bardzo dobrze i to w najbliższym czasie. Świetne wiadomości:) to teraz trzeba będzie pewnie jakiś transport kombinować. Quote
mestudio Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Już wszystko wiem i wiem też, że piesek ma dom :-). Teraz kwestia transportu i coś kombinujemy z vena&vivi na ten weekend - nie wiem czy to się uda ale spróbujemy. Jak sie nie uda to będę Was prosiła o pomoc w poszukiwaniu transportu. Pozostała sprawa suni i mam nadzieję, że uda się i to załatwić. Quote
wiking042 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 mestudio napisał(a):Już wszystko wiem i wiem też, że piesek ma dom :-). Teraz kwestia transportu i coś kombinujemy z vena&vivi na ten weekend - nie wiem czy to się uda ale spróbujemy. Jak sie nie uda to będę Was prosiła o pomoc w poszukiwaniu transportu. Pozostała sprawa suni i mam nadzieję, że uda się i to załatwić. Wspaniała wiadomość! Gratulacje mestudio, ogromnie się cieszę! :lol::lol::lol::lol: Dziękuję także wszystkim, którzy Cię wspierali w tym trudnym zadaniu... :multi: Quote
anhata Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Przyłązcam się do gratulacji...kolejny sukces! :) Quote
mestudio Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Vena&vivi nie odezwała się więc myślę, że nic niestety. Trzeba organizować jakiś transport chociaż z Warszawy bo tam psa mogę dowieźć. Ale może jeszcze da znać, zobaczymy. Quote
Monday Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 Założyłam wątek na transportowym http://www.dogomania.pl/threads/185601-Warszawa-Inowrocław.-Poszukuję-transportu-dla-szczeniaka.Pociąg-samochód-cokolwiek?p=14678090#post14678090 i już zmieniam temat. Quote
vena&vivi Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Przepraszam za brak odzewu. Mój transport nie wypalił :( Quote
tula Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 wpisałam tez na ogólnym wątku transportowym że szukamy transportu. Quote
Monday Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 [quote name='Monday']Założyłam wątek na transportowym http://www.dogomania.pl/threads/185601-Warszawa-Inowrocław.-Poszukuję-transportu-dla-szczeniaka.Pociąg-samochód-cokolwiek?p=14678090#post14678090 i już zmieniam temat. tula - ja też Quote
Monday Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 A może transport za zwrot kosztów by wchodził w grę ??? Quote
Monday Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Mestudio, a co z mamą tych dziewczyn? Już podjęłaś jakąś decyzję? Tutaj padła konkretna odpowiedź...ktoś z red o tym rozmawiał. Chyba AnnaA. Quote
AnnaA Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Tak, rozmawiałam, red jest za, pozostaje do rozwiazania praktyczna strona problemu. Quote
Monday Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 AnnaA napisał(a):Tak, rozmawiałam, red jest za, pozostaje do rozwiazania praktyczna strona problemu. to już tylko od mestudio zależy ona musi jakoś podejść tego kogoś, żeby na tydzień wypożyczył nam sunię...jak się uda, to wszystko zorganizujemy - tylko mestudio MUSI stanąć na głowie, żeby pies był Quote
mestudio Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Psa trzeba zabrać, mogę spróbować to zrobić tylko w czasie weekendu lub urlopu bo wtedy dysponuję samochodem. W ciągu tygodnia jest to niemożliwe gdyż TŻ jeździ do pracy samochodem i wyjeżdża z domu o 5 rano. Quote
tula Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Monday napisał(a):tula - ja też Monday ale ja zrobiłam tylko wpis na tym ogólnym transportowym, a Ty założyłaś wątek, to znaczy że zapytanie jest w dwóch miejscach i dobrze:) Quote
anhata Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Spokojnie, wiadomo, ze jak Pani z Inowrocławia zależy, to zaczeka. Co nagle, to po diable. Quote
mestudio Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Nie chodzi o szczeniaka tylko o jego matkę, która wymaga sterylizacji. Quote
anhata Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 mestudio WIEM. Pisałam o szczeniaku, nie o matce. Quote
tula Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Na transportowym Doddy napisała że szukają tarnsportu z Bydgoszczy do Warszawy dla amstaffki, zaproponowałam więc że gdyby miały jakiś transport to może my byśmy sie dorzuciły i w drodze powrotnej zabrałyby Roxy do Inowrocławia. dzisiaj dostałam odpowiedź od Doddy że chyba będą same wiozły tą sunię do Warszawy i mogłyby potem zabrać naszą, całkowity koszt transportu w obie strony to 200 zł, Mestudio co Ty na to zeby dowieźć malutką do Warszawy i żeby dołożyć sie częściowo do transportu? Chyba jeszcze jakaś kasa na maluchy została? A jak nie to najwyżej jakąś zrzutkę zrobimy, chyba że nowi państwo chcieliby pokryć część transportu. Quote
mestudio Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Jak się zgodzą to trzeba skorzystać. Tylko nie dowiozę psa do Warszawy ani w niedzielę, ani w sobotę. Ze swojej strony zadałam pytanie osobie, która do mnie przywiezie do DT staruszka z Obornik Wlkp i w drodze powrotnej mogłaby zabrać małą. Czekam na odpowiedź. Quote
wiking042 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 mestudio napisał(a):Jak się zgodzą to trzeba skorzystać. Tylko nie dowiozę psa do Warszawy ani w niedzielę, ani w sobotę. Ze swojej strony zadałam pytanie osobie, która do mnie przywiezie do DT staruszka z Obornik Wlkp i w drodze powrotnej mogłaby zabrać małą. Czekam na odpowiedź. My też czekamy, mestudio, razem z Tobą i bardzo liczymy na pozytywne rozwiązanie! :lol: Quote
marta0731 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Wybaczcie offa ale szukamy wszędzie Piękny spaniel po przejściach zbiera na utrzymanie w dt, tylko i aż 100zł, które tak ciężko uzbierać, a zadłużenie zaczyna rosnąć, nie możemy tak zostawić dt z problemem http://www.dogomania.pl/threads/182368-Spanielek-uratowany-przed-igłą.Zbieramy-na-utrzymanie-w-DT.-Tylko-i-aż...-100-zł-mies Quote
Recommended Posts