wiking042 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 mestudio, skąd jesteś? W poniedziałek po pracy mógłbym może przywieźć psa od Ciebie do Radomia, jeśli to w czymś pomoże? Quote
mestudio Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Mieszkam w okolicy Kozienic, w poniedziałek będę w domu nie wiem o której bo jak nie mam samochodu to jak dojadę do Kozienic muszę zasuwać 5 km na piechotę. W Kozienicach jestem około 19. Wszystko pomoże, a najbardziej naprawiony w poniedziałek samochód :-). Quote
wiking042 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 mestudio napisał(a):Mieszkam w okolicy Kozienic, w poniedziałek będę w domu nie wiem o której bo jak nie mam samochodu to jak dojadę do Kozienic muszę zasuwać 5 km na piechotę. W Kozienicach jestem około 19. Wszystko pomoże, a najbardziej naprawiony w poniedziałek samochód :-). W porządku. Uzgodnijcie z tulą warunki przekazania (godzina, koszyk itd.), a mnie na PW przyślijcie, skąd, dokąd i o której mam odebrać i przekazać psa. Głowa do góry, wszystko będzie dobrze! :multi: Quote
mestudio Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 A czy będziesz jechał z Radomia specjalnie do Kozienic? Bo ja pracuję w Radomiu. Quote
wiking042 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 mestudio napisał(a):A czy będziesz jechał z Radomia specjalnie do Kozienic? Bo ja pracuję w Radomiu. Będę jechał specjalnie. Jeśli Ci pasuje możemy pojechać razem, po Twojej pracy. Quote
mestudio Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Jeszcze się pytasz czy mi pasuje:-). Pewnie, że mi pasuje i to jak. Poczekajmy jednak na wieści w sprawie wyjazdu i wtedy się dogadamy do końca. Super, naprawdę byłoby wspaniale gdyby maleństwo pojechało już do swojego domku. Quote
wiking042 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 mestudio napisał(a):Jeszcze się pytasz czy mi pasuje:-). Pewnie, że mi pasuje i to jak. Poczekajmy jednak na wieści w sprawie wyjazdu i wtedy się dogadamy do końca. Super, naprawdę byłoby wspaniale gdyby maleństwo pojechało już do swojego domku. Ja też chciałbym, żeby już to nastąpiło. Czekam na sygnał, kiedy i gdzie mam po Ciebie podjechać :multi: . Quote
mestudio Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Czy jutro w ciągu dnia będziesz tu zaglądał? bo za bardzo nie wiem jak moglibyśmy się porozumieć jak juz będzie wszystko na tak. Quote
wiking042 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='mestudio']Czy jutro w ciągu dnia będziesz tu zaglądał? bo za bardzo nie wiem jak moglibyśmy się porozumieć jak juz będzie wszystko na tak.[/QUOTE] Będę zaglądał. Na wszelki wypadek wysłałem Ci PW z moim telefonem. ;) Quote
tula Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Bardzo Was przepraszam ale niestety mój tz nie jedzie, we wtorek miał jechać do Kołobrzegu na prezentacje i dlatego własnie jechałby przez Toruń ale niestety dzisiaj okazało się że została ona odwołana. Bardzo mi przykro bo byłam pewna, że tym razem sie uda i że Roxy w końcu pojedzie do domku:( Quote
mestudio Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 W takim razie całkiem możliwe, że pojedzie we wtorek bo przyjeżdżają do mnie dwa staruszki na dożywocie z Obornik WLKP. Jutro zapytam telefonicznie czy zabiorą szczeniorka w drodze powrotnej. Będzie dobrze. Musi być. Jednak musimy sie dołożyć do kosztów. Quote
Monday Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 mestudio, co do kosztów to nie ma problemu - piszesz ile i wysyłam. Quote
mestudio Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Dziewczyny i chłopaki :-), transport ustaliłam sobie ostatecznie na środę. Do mnie na dożywotni dom tymczasowy przyjadą dwa staruszki, a nasz maluch zostanie zabrany przy okazji. Przemiła dziewczyna z dogo odezwie się jeszcze później w sprawie kosztów itp bo złapałam ją jak już wyszła z domciu. Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie super. Quote
tula Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 To super:) bo strasznie mi głupio ze ten nasz transport nie wypalił. Quote
mestudio Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Tu nie ma co się przejmować. Nam w sobotę zepsuł się samochód bardzo daleko od domu i nie dość, że trzeba było go holować to jeszcze nie naprawili nam go dziś. I też miałabym problem z odbiorem czy dowiezieniem piesków. Quote
wiking042 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Super, mestudio, bardzo się cieszę. Tula, nie przejmuj się, ważna jest inicjatywa, ale jak los chce inaczej - nie ma przeproś! Dobrze, że mestudio działa i, choć bez nas, piesek wreszcie dotrze do domu. Czekamy na dobre wieści! :multi: Quote
mestudio Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Uzgodniłam, że sunia pojedzie do domku w środę. Koszt transportu to 150 zł. Pani z nowego domku chce się dołożyć więc jutro zapytam ile dołoży. Przyznam się, że dziś zapomniałam z wrażenia kiedy rozmawiałyśmy. Quote
wiking042 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='mestudio']Uzgodniłam, że sunia pojedzie do domku w środę. Koszt transportu to 150 zł. Pani z nowego domku chce się dołożyć więc jutro zapytam ile dołoży. Przyznam się, że dziś zapomniałam z wrażenia kiedy rozmawiałyśmy.[/QUOTE] Mestudio, niech już ten piesek jedzie, dobrze, że jest okazja. Nie zamierzam się wtrącać, a tym bardziej namawiać do targowania. Mówi się trudno. Piszę tak, bo 150 zł za 20 km nadłożenia trasy, czy nawet trochę więcej ze względu na powódź, to tak na mój gust ciut, ciut przy dużo... Za 150 zł to można przejechać trasę w jedną stronę przy spalaniu 10l/100km. A gdybym jechał moim Matizem to zrobiłbym prawie całą trasę w obie strony... No, ale nie pojadę... Dobrze, że są pieniądze i że cel jest szczytny, można odżałować... Dobrze chociaż, że nowa właścicielka się dołoży. Sorry za te trzy krople dziegciu... Chyba, że czegoś nie wiem lub nie zrozumiałem, to cofam ten cały wywód... Quote
Monday Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 Różnie z tymi opłatami za transport bywa. Ale fakt...ja przejechałam za 200zł do Poznania i spowrotem + opłaty na bramkach na highway:) Ale nie marudźmy. Ja jechać nie mogę, wiking też nie, nikt inny też nie. Zaoszczędzimy czas - a czas to pieniądz !!! To ja czekam ile za transport mam wysłać i do kogo??? Do ciebie mestudio może być? Quote
wiking042 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Oczywiście, Monday, ja też jestem zdania, że najważniejszy jest piesek, a że trafia się okazja, trzeba to wykorzystać. Czekamy na dobre wieści, mestudio :lol: Quote
mestudio Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Ludzie, dziewczyna jedzie z Obornik Wlkp do Kozienic, a potem do Wrocławia i nijak jej po drodze z Wrocłąwia do Inowrocławia w drodze powrotnej do domu. Jedzie z tym psem specjalnie do Inowrocławia. Nawet gdyby miała go zabrać przy okazji to nie bardzo rozumiem dlaczego ludzie z innego wątku mieliby płacić całą sumę za swoje psiaki i za naszego. CZekam na transport juz bardzo długo i naprawdę nie sądzę aby pies musiał dalej czekać. Quote
wiking042 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 mestudio napisał(a):Ludzie, dziewczyna jedzie z Obornik Wlkp do Kozienic, a potem do Wrocławia i nijak jej po drodze z Wrocłąwia do Inowrocławia w drodze powrotnej do domu. Jedzie z tym psem specjalnie do Inowrocławia. Nawet gdyby miała go zabrać przy okazji to nie bardzo rozumiem dlaczego ludzie z innego wątku mieliby płacić całą sumę za swoje psiaki i za naszego. CZekam na transport juz bardzo długo i naprawdę nie sądzę aby pies musiał dalej czekać. W porządku, mestudio, i to są te szczegóły, o których nie miałem pojęcia. Działaj i nie przywiązuj wagi do tego, co napisałem wyżej. Powodzenia! Quote
wiking042 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Mestudio, czekamy na dobre wieści :multi: , ...niecierpliwie bardzo ;) Quote
Recommended Posts