Monday Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 No to ja czekam jaka jest decyzja. Mam 146zł, które należą do Rexy. Quote
vena&vivi Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 W razie co mogą mi małą w Toruniu zostawić to ją zawioze do Inowrocławia. Quote
tula Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Doddy na transportowym napisała że koło wtorku jadą Wawa-Bydgoszcz... Quote
Monday Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 No to jakaś decyzja jest??? Mestudio, piszesz się na to?? Trzeba by jakoś sunię do Warszawy dostarczyć. Ma kto to zrobić? Jak nie to muszę coś wykombinować !!! Tula, a doddy jakieś pieniądze za zawiezienie małej weźmie? Czy w Bydgoszczy będzie miał kto małą przewieźć dalej???? Quote
Monday Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Czyli już wiem doddy odbiera Roxę z warszawy, zawozi do torunia i zostawia ją u vena&vivi vena&vivi zawozi małą do Inworocławia.... Pytanie, kto zawiezie małą do Warszawy we wtorek??? Mestudio dasz radę? - Jak nie, to czy możesz przywieźć małą w piątek po południu do radomia? Ja ją przetrzymam do wtorku u siebie, a we wtorek zawiozę do Warszawy (tylko czy to na pewno wtorek ??? ) Chyba, że Mestudio może zawieźć do warszawy - byłoby najprościej. Quote
mestudio Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Jeżeli będzie to dzień tygodnia, a nie weekend to piesek pojedzie z TŻ do Warszawy, nie ma problemu. Muszę tylko znać dokładny dzień odbioru pieska przynajmniej 1 dzień przed. Quote
tula Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Trzeba się dziewczynom dołożyć do transportu bo u nich tez sytuacja finansowa nieciekawa:( To kto ostatecznie będzie się kontaktował z doddy, chyba najlepeij jakby jej numer miała Mestudio? Quote
mestudio Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Do transportu dołoży się też nowa właścicielka. Dziś zadzwonię do niej i zapytam ile oferuje. Nawet 50 zł to już coś. Quote
Monday Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 I pamiętajcie, że 146zł mam ja. Jeżeli nie będzie potrzebna cała kwota, to zostawimy ją może Malcie i Grecie - albo komu tam chcecie. Ciekawa jestem tylko jak sytuacja będzie wyglądała w warszawie po nocy z piątku na sobotę. Quote
tula Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 I jak transport ustalony? Kontaktowałyście się z Doddy? Quote
mestudio Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Dziewczyny bardzo proszę abyście coś konkretnego ustaliły bo Pani dzwoni każdego dnia i pyta o pieska. W tej chwili pies powinien być ponownie zaszczepiony i szkoda abyśmy my ponosili te koszty. Quote
Tymonka Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Zapraszam na wątek dwóch psów które bez naszej pomocy zginą pod kołami samochodów . Bardzo proszę o pomysły !!! http://www.dogomania.pl/threads/186098-Dwa-psy-z-pod-stacji-benzynowej-przy-trasie-A8-(Warszawa-Katowice)-Potrzebują-pomocy?p=14721483#post14721483 Quote
Monday Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 mestudio, tula zadala konkretne pytanie. Chyba sama musisz skontaktować się z doddy....nie ma sensu, żeby ustalać termin jedna przez drugą... Chyba wszystko dograne. Musisz dostarczyć suńkę do warszawy jak będzie doddy. Trzeba też skontaktować się z vena&vivi, że dostanie sunię. Quote
tula Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Skontaktuję się z Doddy i poprosze aby dała mi swój nr kom a potem przekażę Ci go Mestudio na pW ok? Chyba Ty musisz sama dokładnie ustalić kiedy i skąd dziewczyny moga zabrac Roxy bo tak przez pośredników to może nic z tego nie wyjść. Quote
vena&vivi Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Łapcie mnie na telefon. Pracuje w schronie w Toruniu i raczej przez te powodzie tam będę spedzac najblizsze dnie. Ale oczywiscie wyrwe se co by małą dowieść. Quote
tula Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Niestety transport Doddy nieaktualny bo ktos juz im podwiózł sunię. Szukamy dalej. Quote
tula Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 bardzo możliwe że mój tz będzie na poczatku przyszłego tygodnia tzn najprawdopodobniej we wtorek jechał przez Toruń albo Inowrocław, ale dobrze byłoby żeby malutka była w transporterku, co o tym Mestudio myslisz? Quote
Monday Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 tula, spytaj BeatyM czy nie ma transporterka. Quote
tula Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Ok zapytam, w domu mam taki wiklinowy transporter Red dla kota ale ma uszkodzone drzwiczki i nie wiem czy nie byłby za mały, obejrzę go dokładnie, myslę że w razie co Red sie nie obrazi jak go sobie pożyczymy:) Teraz zależy wszystko tylko od pogody i od tego jaka będzie trasa i czy mój tz będzie mógł nią pojechać w delegację, bedę informowała na bieżąco. Quote
wiking042 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 tula napisał(a):bardzo możliwe że mój tz będzie na poczatku przyszłego tygodnia tzn najprawdopodobniej we wtorek jechał przez Toruń albo Inowrocław, ale dobrze byłoby żeby malutka była w transporterku, co o tym Mestudio myslisz? Bardzo bym chciał, żeby teraz już się udało... Powalające są te przeciwności. :placz: Quote
mestudio Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Nie posiadam transporterka, mam jedynie wiklinowy, zamykany kosz dla kotów, taki duży, ale on jest mi potrzebny często i wolałabym go jednak na dłużej nie oddawać. Quote
Monday Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Może nie na dłużej...to tylko na czas przejazdu, no albo dłużej...bo niewiadomo kiedy TZ tuli by wracał. Quote
tula Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Wracałby po 2-3 dniach ale narazie to czekamy jak będzie z drogami, zadzownię do Red i zapytam czy w razie co możemy wziąć jej transporterek, a jak sie zgodzi to podam jego wymiary na wątku i powiesz Mestudio czy Roxy sie zmieści. Quote
mestudio Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Powiem szczerze, że nie lubię takich mini klatek dla zwierząt na czas przewozu. Nasz kosz jest przynajmniej obszerny i zwierzak może swobodnie w nim się poruszać. Jeszcze jest inny problem, dziś rozwalił się nam samochód kawał drogi od domu i mamy bardzo duży problem. Nie wiem czy zostanie naprawiony na wtorek, a psa 5 km na piechotę i potem busem do Warszawy TZ nie zawiezie. Ja też go nie zawiozę do Radomia pod pachą ani w tym dużym koszu bo busy są strasznie małe i nijak tam nie da się tego przewieźć. Sytuacja jest okropna niestety nie tylko ze względu na psa, ale na odległości jakie tu mamy do miasta. Quote
Recommended Posts