Monday Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 mestudio wysyłam ci pieniądze Wszyscy wpłacą za bazarki to powiem ile zostało Quote
Monday Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 Czy była wizyta? mestudio, czemu nic nie piszesz? Quote
mestudio Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Bo nie mam czasu Monday, zwyczajnie. A czasami i ochoty na opisywanie dnia. Mam bardzo dużo obowiązków i muszę im podołać, a internet to dodatek, który czasami musi poczekać. Wizyta była i wypadła dobrze, chociaż jak to ujęła Sbd nie jest to wymarzony dogomaniacki domek. Sunia pojechała dziś do Warszawy i zobaczymy jak będzie dalej bo dom sterylny i wyjątkowo zadbany. Szczeniak może bardzo zaburzyć tą sterylność. Jak coś będę wiedziała około południa to dam znać. Monday, dziękuję za zwrot pieniążków za szczepienia piesków:-), bardzo dziękuję. Quote
Monday Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 [quote name='mestudio']Sunia pojechała dziś do Warszawy i zobaczymy jak będzie dalej bo dom sterylny i wyjątkowo zadbany. Szczeniak może bardzo zaburzyć tą sterylność. Jak coś będę wiedziała około południa to dam znać. [/QUOTE] No to zobaczymy. Rozmawiałam z panią na temat ew. zniszczeń....pani mówiła, że zdaje sobie sprawę. A wysterylizuje małą? Quote
wiking042 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Ja też kibicuję maluchowi! A co z drugim pieskiem, sorry, może coś przeoczyłem? Quote
mestudio Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 O drugiego wczoraj pytał jakis pan, ale zadzwonił o 11 w nocy i jak poinformowałam, o naszych zasadach delikatnie na wstępie to odłożył słuchawkę zwyczajnie. Przyjdzie czas i na druga małą dziewczynkę i znajdzie się dobry domek. Pani dostanie do podpisania umowę adopcyjną, na którą się zgodziła, na sterylizację podobno także. Zobaczymy. Próbować trzeba. Quote
AnnaA Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Miałam przed chwila zapytanie o drugiego pieska. Pani ma dzwonic po 19-tej do mestudio bo chciałaby wiecej wiedziec o piesku a ja nie mogłam udzielic jej informacji. Podam na PW numer telefonu do pani. Minus - pani jest z Inowrocławia ale nie takie odległosci są do pokonania. Quote
mestudio Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Rozmawiałam z panią z Inowrocławia. Jest chętna do opłacenia lub dopłacenia do transportu suni. Zgadza się na wizytę. Proszę kogoś polecić i podac mi namiary. Obiecałam, że jutro ktoś taki sie do niej odezwie - juz konkretna osoba na wizytę. Druga malutka sunia już jest w domku. Pani i jej córka są zakochane w pieseczku. TŻ mówi, że to będzie porządny domek. Dość długo rozmawiał z panią. Pani podpisała umowę bez problemu, zgadza się na wszystko włącznie ze sterylizacją. Otrzymaliśmy od Pani 50 zł - mimo, że TZ nie chciał tych pieniędzy - pani chciała się dołożyć do psiego stada jakie mamy i transportu pieska. Pani ugotowała suni rosołek z piersi kurczaka.... Quote
AnnaA Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Znalezienie kogoś na wizytę przedadopcyjna na dodatek w Inowrocławiu to nie takie proste. My z red ostatnio szukałyśmu kogoś w Tarnowie i w końcu pojechałyśmy same. Inowrocław to Wielkopolska ale jakie wojew. to nie mam pojęcia. Ja szukałam wchodząc na dogo w odpowiednim woj i wysyłałam Pw z prośbą o pomoc w zorganizowaniu wizyty. Koniecznie natomiast trzeba w tytule wątku napisac, że szukamy kogoś na wizytę przedadopcyjną w Inowrocławiu. Napisz może też na pw do bardziej aktywnych dogomaniaczek to Ci może coś podpowiedzą ew. można też szukac na mapie dogo. Quote
AnnaA Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Poprosiłam o pomoc w znalezieniu kogoś z Inowrocławia zuzlikową. Zuzlikowa jest z Poznania i zajmuje się bernardynami male jak tylko bhedzie wiedziała o kimś z Inowrocławia to napewno da cynk. Ponieważ to Wielkopolskie to można jeszcze wejśc na wątki z Wielkopolski i szukac kogoś z Inowrocławia. Quote
Monday Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 Ale super, że tamta sunia ma cudny dom :) Zaraz zmienię tytuł. Quote
mestudio Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Aniu ja nie mam czasu na takie poszukiwania, nawet sobota i niedziela to dla mnie dni mocno pracujące na terenie posesji bo zajmujemy się w sezonie sprzedażą roślin ozdobnych. Tu niewiele osób zagląda, a wątek trzeba pokazywać aby ktoś go wypatrzył. Tak samo jest z ta sunią, która została, chyba wszyscy liczą na to, że ją wezmę sama, wysterylizuję i jeszcze przetrzymam w poszukiwaniu domku. Trudne to wszystko niestety. Quote
Monday Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 mestudio napisał(a): Tak samo jest z ta sunią, która została, chyba wszyscy liczą na to, że ją wezmę sama, wysterylizuję i jeszcze przetrzymam w poszukiwaniu domku. Trudne to wszystko niestety. Mestudio nikt na to nie liczy...ale od ciebie wszystko zależy. Tylko ty wiesz gdzie ona jest, tylko ty wiesz kiedy będziesz mogła ją "zdobyć". Ty musisz to zrobić. Trzeba się umówić. Podasz przybliżony termin, my wypytamy czy będzie można tąsterylkę zrobić i wtedy ją zabierzesz/przywieziesz tutaj/przekażesz komuś. Jakoś się umówimy. Ja inaczej tego nie widzę.... Quote
Monday Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 Gość pomyśli, że sunia gdzieś mu uciekła - żeby w tym czasie nie wziął sobie nowego psa. No i że jak wróci, żeby nie uznał, ze to jakiś niewierny pies czy coś i won. A na pewno nie zgodzi się oddać jej na sterylkę/? Quote
anhata Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 No właśnie ....może po dobroci pojechać i pogadać??????????bo albo po dobroci albo wykraść....nie ma innej możliwości przecież.... mestudio tylko Ty znasz faceta...On sam mieszka ? Quote
mestudio Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Skontaktowałam się z vena&vivi w sprawie wizyty przedadopcyjnej. Jak coś odpowie to napiszę. Quote
vena&vivi Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 jUż jestem, jutro dzwonie do Pani się umówie. Jak cuś będe wiedziała to się odezwe. Quote
mestudio Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Problem w tym, że facet, który ma psy tylko pilnuje posesji bo sam jest bezdomny. Właścicielem posesji jest ktoś inny i ten ktoś ostatnio często tu bywa niestety. A ja im zalazłam za skórę bo kiedyś wezwałam Straż dla Zwierząt do nich z Warszawy i mam przerąbane. Co do tej suni to liczę, że nadarzy sie odpowiedni moment i okazja. Niedługo planuję jakiś urlop i coś podziałam. Mała sunia, którą oddaliśmy wczoraj czuje się super. Dużo wcina u nowej pani, pięknie przespała noc. Zresztą tu też spała bez problemu. Dziś rozmawiał z panią TZ i wszystko jest ok. Ten domek wygląda na bardzo powazny i odpowiedzialny i jestem optymistką co do pieska w tym miejscu. Vena&vivi - bardzo Ci dziękuję za pomoc. Ten domek inowrocławski trzeba dobrze sprawdzić. Oni bardzo chcą tego pieska, ale wiele rzeczy trzeba im uświadomić i o wiele zapytać. Tam jest 10 letnia córka, która marzy o tym konkretnie maluchu i to ona go znalazła. Myślę, że warto spróbować bo oni szukaja takiego mniejszego pieska od dłuższego czasu. Quote
vena&vivi Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Postaram się dobrze "prześietlić" domek. zobacze jakie mają podejście wiedze a w razie co jak reagują na sugestie i rady. Quote
Monday Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 10 letnia dziewczynka może być już dość odpowiedzialną osobą. mestudio - kombinuj z tą sunią, wszystko jest do dogadania. Termin niestety nieznany. Jak będziesz wiedziała już coś to kontaktuj się najlepiej z red...my i tak wszystkie sprawy z tym związane będziemy do niej kierować, więc lepiej bezpośrednio :) Quote
mestudio Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 10 letnia dziewczynka nie stanowi problemu, problemem jest drugie 3 letnie dziecko, a piesek jest zadziorny. Uprzedzałam panią o tym bo potem jest tak, że dziecko zaczepia psa, pies używa zębów do zabawy i mamy problem - pies pogryzł dziecko itp. Quote
Monday Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 mestudio napisał(a):10 letnia dziewczynka nie stanowi problemu, problemem jest drugie 3 letnie dziecko, a piesek jest zadziorny. Uprzedzałam panią o tym bo potem jest tak, że dziecko zaczepia psa, pies używa zębów do zabawy i mamy problem - pies pogryzł dziecko itp. Całkowita racja. Tutaj liczy sie podejscie rodziców, nie mogą dawać 3 letniemu dziecku psa jako zabawkę, nie mogą ich samych zostawiać - jeżeli dziecko będzie chciało "miziać" pieska cały czas. Jak rodzice w porządku, to mała może iść...to rodzice tych dzieci biorą psa, przyjmują go do rodziny - nie biorą go dla dziecka.... Quote
Monday Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Zapraszam na bazarek dla Malty i Grety http://www.dogomania.pl/threads/185111-OKAZJA-!!!-NOWE-SPODNIE-MĘSKIE-DIESEL.-JAK-ZA-DARMO-!!!Do-18-maja.-Dla-Malty-i-Grety. Takiej okazji jeszcze nie było !!! Spodniachy jak za darmo. Quote
Recommended Posts