Macia Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Leszno już wie i na pewno nie wyda żadnego psa. Poprosiłam też o przekazanie informacji do Gostynia. Quote
Basieńka1997 Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 [quote name='Yorija']Rawicz, woj. wielkopolskie kobieta w piątek straciła psa - zostawiła go pod sklepem luzem biegajaceg (bo zawsze tak robiła) - pies wpadł pod aut - nie był kastrowany, w tym samym dostała 6tyg szczeniaka - miała z nim nie wychodzić, zaszczepić, pilnować. Na drugi dzień łaziła z nim po osiedlu a wieczorem zostawiła przywiązanego pod sklepem. Psiak został odebrany ale ona planowała pojechać do schroniska - najbliżej ma Gostyń, Leszno, Śrem, Głogów. Ona lub jeden z jej trzech synów - naziwsko mogę wysłać na PW[/QUOTE] Bardzo proszę o przesłanie dokładnych danych ma PW. Quote
natalia.aleksandrov Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 506-524-47* - kobieta i mężczyzna korzystający z 1 telefonu, mieszkają w Plewiskach obok Poznania. chcą być domem tymczasowym, wolontariuszami, czasem chcą adoptować psa. rozmnażają swoją sunię pinczerka, a ich rodzina rozmnaża m.in. rottweilery. "zbierają" rasowe psy do oddania za darmo z internetu, ode mnie chcieli kiedyś adoptować foksterierkę, ale się rozmyślili, bo nie mogliby jej rozmnażać, później chcieli być moim domem tymczasowym (nie wiedzieli, że zachowałam ich nr), niedawno zgarnęli seterkę niby z ulicy i oddali ją do nas pod opiekę (prawdopodobnie koszty ich przerosly - twierdzili, ze byla agresywna wobec dzieci). wciąż i wciąż szukają, ciągle im mało psów. uwaga na nich!!! Quote
Drzagodha Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='Yorija']Rawicz, woj. wielkopolskie kobieta w piątek straciła psa - zostawiła go pod sklepem luzem biegajaceg (bo zawsze tak robiła) - pies wpadł pod aut - nie był kastrowany, w tym samym dostała 6tyg szczeniaka - miała z nim nie wychodzić, zaszczepić, pilnować. Na drugi dzień łaziła z nim po osiedlu a wieczorem zostawiła przywiązanego pod sklepem. Psiak został odebrany ale ona planowała pojechać do schroniska - najbliżej ma Gostyń, Leszno, Śrem, Głogów. Ona lub jeden z jej trzech synów - naziwsko mogę wysłać na PW[/QUOTE] Yorija - podaj dane, co byśmy wiedzieli jakby się pojawili. Quote
BeaBono Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Popisówa z ankiety przedadopcyjnej - na pytanie o sterylizację suczki, padła taka oto odpowiedź: [QUOTE]mieszkamy na wsi, mamy przestronny ogródek więc gdyby zwierzak miał spodziewać się potomstwa możemy pozwolić sobie na zatrzymanie ich, mamy też dużą rodzinę która lubi zwierzaki więc możemy oddać w dobre ręce psiaki które by się urodziły [/QUOTE] 669-164-xxx [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Wągrowiec, wielkopolskie Quote
Yorija Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='Drzagodha']Yorija - podaj dane, co byśmy wiedzieli jakby się pojawili.[/QUOTE] posłałam na maila bo masz skrzynkę zatkaną :-) Quote
agaga21 Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [CENTER][COLOR=#0000cd][SIZE=4][B][SIZE=5]UWAGA![/SIZE] PEŁNA MOBILIZACJA!!![/B][/SIZE][/COLOR] [B][COLOR=#ff0000][SIZE=7]PRZEGRYWAMY! [/SIZE][/COLOR][/B] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-JryF_F4urnA/UP0hhxpuaYI/AAAAAAAAIJA/SaWTx0TroNM/s512/kim_jestesmy.jpg[/IMG] [B][B]Dwa lata temu wygraliśmy karmę dla zwierząt za ponad 10 tys.pln. Znowu mamy szansę. Startujemy po dwuletniej karencji.[/B] [B]Tym razem w koalicji z Fundacją Pomocy Podhalanom "Bono"[/B] [B]W ciągu tych dwóch lat pula , za którą można dostać karmę mocno sie zwiększyła, ostatnio było to ponad 16 tys. pln. Wszyscy potrzebujemy pomocy... ale kwota jest taka,że można się podzielić.[/B] [B]W razie wygranej a innej opcji mimo falstartu nie przewiduję, 2/3 idzie na schronisko a 1/3 na fundację "Bono"[/B] [B]JaK głosowac ? Zmieniły się zasady , forum jest zamknięte, można tylko dodawać głosy.[/B] [B]JAK ODDAĆ GŁOS? BARDZO PROSTO![/B] [B]1. Wejdź na:[/B] [URL="http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.krakvet.pl%2Fforum%2Findex.php&h=VAQFIIYpR&s=1"]http://www.krakvet.pl/ forum/index.php[/URL] [B]2. [URL="http://www.dogomania.pl/forum/#"]Zarejestruj[/URL] się i podaj prawdziwy adres e-mail.[/B] [B]3. Wejdź na swoja pocztę podaną przy rejestracji i aktywuj rejestrację na forum.[/B] [B]4. Zaloguj się na forum.[/B] [B]5. Napisz jakiś post na:[/B] [URL="http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14611"]http://www.krakvet.pl/ forum/viewtopic.php?f=18&t=14611[/URL] [B]6. Wejdź na[/B] [URL]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16166[/URL] [B]i oddaj głos na pozycję nr 7 NA SCHRONISKO SZCZECINEK W KOALICJI Z FUNDACJĄ NA POMOC PODHALANOM "BONO" klikasz pod ankietą „wyślij” [/B] [B] 7. Przy oddawaniu głosu zostaniesz poproszony o podanie numeru telefonu, podaj go i poczekaj na kod weryfikacyjny.[/B] [B] 8. Wpisz kod w ramkę.[/B] [B] DZIĘKUJEMY!!! :smile:[/B] Jedna osoba ma prawo do oddania 1 głosu. Z jednego komputera (1 adresu IP) może zostać oddany tylko 1 głos. Aby mieć możliwość oddania głosu należy podać w systemie głosowania numer telefonu komórkowego w systemie 9 cyfrowym. Na wprowadzony numer zostanie przesłany kod sms w celu autoryzacji poprawności głosowania. Każda osoba identyfikowana jako numer telefonu może oddać głos tylko jeden raz. [B]DLA CIEBIE TYLKO CHWILA DLA ZWIERZĄT SZANSA NA LEPSZE ŻYCIE!!!![/B] J[B]eśli kiedyś już głosowałeś i jesteś zarejestrowany w KRAKVECIE i pamiętasz nick oraz hasło zaczynasz od punktu nr 4![/B] [B] UWAGA! [/B] [B] W przypadku trudności z zagłosowaniem ( np informacji "Oddano już głos z Twojego komputera") NIE PODDAWAJ SIĘ ! Spróbuj głosowania przez przeglądarkę Internet Explorer lub Opera.[/B] [B]GŁOSOWANIE TRWA DO 31 STYCZNIA[/B] [B]RAZEM MOŻEMY POMÓC, TO TYLKO 5-10 MINUT A ILE RADOSCI BĘDĄ MIAŁY NASZE ZWIERZAKI...[/B] [B]BEZCENNE!!!![/B] [/B] [/CENTER] Quote
Wiola&Miłosz Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Wpisuje małzenstwo z okolic Bielska. Mozliwe ze beda chcieli adoptowac psa- niestety poki co wiekszych danych nie posiadamy wiec do uzupelnienia. Kopiuje z FPR złoty pies [QUOTE] [COLOR=#444444][FONT=Verdana]Straszne, ale że niektórzy ludzie są nie do końca normalni to prawda. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#444444][FONT=Verdana]Właściciele tej podhalnki po półtora roku stwierdzili, że ich dziecko ma alergię na sierść. Ale to ich piąty pies. Po pozbyciu się podhalanki wzięli szóstego psa innej rasy , bo testują na jaką rasę ich dziecko nie będzie uczulone [/FONT][/COLOR][IMG]http://www.zlotypies.org/forum/images/smiles/nerwus.gif[/IMG] [/QUOTE] Quote
zuzlikowa Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 (edited) Uwaga...[B] BERNARDYN[/B]! Małżeństwo z Lublina( przy ruchliwej trasie wyjazdowej)... szuka młodego bernardyna, a [B]ich ostatni pies( nie wiem, czy bernardyn) zginął w wyniku wypadku[/B] pod kołami samochodu, bo "dziecko i pies zostali sami na podwórku i dziecko otworzyło furtkę"... Po mojej reakcji mogą nie przekazywać informacji o okoliczności śmierci psiaka... W domu małe dziecko(może i więcej niż jedno)... mały yorczek... bernardyn ma być do budy, czy też kojca... gospodarstwo. Czemu wpisuję na CK? Uznał za naturalne, że dziecko zostaje samo z tak duzym psem i że nic dziwnego nie ma w tym, że pies ma możliwość niekontrolowanego wyjścia poza teren posesji... Nie jest bezpiecznym domem dla adoptowanego psa. [B]Będzie szukał nadal bernardyna.[/B] Telefon: 8803...58 Edited January 22, 2013 by zuzlikowa Quote
Asia & Ginger Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Dzisiaj dzwoniła do mnie babka z miejscowości Luzino koło Wejherowa. Dzwoniła w sprawie spanielki, szuka koniecznie niewysterylizowanej. Niewykluczone, że szuka też innych ras. Może zatajać informację o planowianiu rozmnażania. tel: 506 657 8%# Quote
doris66 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Ostrzegam przed ludźmi z Torunia. Młode małżeństwo, dzieci 10 i 4 lata, babcia ( jak się okazało mieszka obok , ale w rozmowie twierdzili ze razem z nimi ). W pierwszych kontaktach całkiem normalni, zgadzają się na wizytę , umowę, w zasadzie na wszystko. Szukają psa ( głównie suczki ) z terenu całej Polski ale za darmo, aby nie ponosić kosztów transportu. Po odebraniu psa i nacieszeniu się pierwszymi kontaktami z psem zaczynaja wymyślać , że pies sprawia kłopoty, ze załatwia się w domu, że niszczy, wyje, itp. Potrafią w jednej rozmowie zapewniać, ze jest ok a następnego dnia już jest źle. Szczególnie facet jest krętaczem. W końcu chcą psa oddać, ale mówią "prosze zabierać na swój koszt" . W momencie przekazywania psa z powrotem nie chcą wogóle rozmawiać, wystawiają psa za uchylone drzwi jak śmiecia. Telefony i adres ludzi moge podać na pw. Quote
Nutusia Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Cholerka, nie sądziłam, że ludzie potrafią mieć aż tak niebanalne "hobby" :( Quote
xxxx52 Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 (edited) Doris -a odbyla sie kontrola przedadopcjana? Czemu zawozicie psy za darmo? Czy bierzecie oplaty adopcyjne. Jak ktos pragnie psa i sie w nim zakocha to pojedzie setki km zeby zabrac nowego czworonoznego czlonka rodziny.ja przypuszczam ze chcieli psa za darmo z dowozka do domu zeby sluzyl jako zabawka dla dzieci ,ktora sie znudzila po krotkim czasie Edited January 27, 2013 by xxxx52 Quote
agaga21 Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 [quote name='xxxx52']Doris -a odbyla sie kontrola przedadopcjana? Czemu zawozicie psy za darmo? Czy biezecie oplaty adopcyjne. Jak ktos pragnie psa i sie w nim zakocha to pojedzie setki km zeby zabrac nowego czworonoznego czlonka rodziny.ja przypuszczam ze chcieli psa za darmo z dowozka do domu zeby sluzyl jako zabawka dla dzieci ,ktora sie znudzila po krotkim czasie[/QUOTE] w dużej mierze się zgadzam... Quote
juli88 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='natalia.aleksandrov']506-524-47* - kobieta i mężczyzna korzystający z 1 telefonu, mieszkają w Plewiskach obok Poznania. chcą być domem tymczasowym, wolontariuszami, czasem chcą adoptować psa. rozmnażają swoją sunię pinczerka, a ich rodzina rozmnaża m.in. rottweilery. "zbierają" rasowe psy do oddania za darmo z internetu, ode mnie chcieli kiedyś adoptować foksterierkę, ale się rozmyślili, bo nie mogliby jej rozmnażać, później chcieli być moim domem tymczasowym (nie wiedzieli, że zachowałam ich nr), niedawno zgarnęli seterkę niby z ulicy i oddali ją do nas pod opiekę (prawdopodobnie koszty ich przerosly - twierdzili, ze byla agresywna wobec dzieci). wciąż i wciąż szukają, ciągle im mało psów. uwaga na nich!!![/QUOTE] nadal szukają, dziś dzwonili do mnie :(, zgodzili się na wszystkie warunki... ehhh Dzięki za info Quote
MTD Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 (edited) to dziewuszysko szuka kolejnego psa, dopytywała się o moja owczarke [URL]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=133451890127263&set=pb.100003873577030.-2207520000.1359390612&type=3&theater[/URL] mail szalonaczarnulka19..... tel 12 283 95 XX Edited January 28, 2013 by MTD Quote
Cockermaniaczka Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 patrzac po fotach...Ile ona ma tych psow :shake: Quote
Wiola&Miłosz Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 babeczka Krakow 603***851 szuka psa dzwonila na ogloszenie mojego Jagera goldena/podhalanca. Zapytana o Kastracje odpowiada "pani mu robi krzywde" Owszem robie swiadomie... Kazalam jej sie zglosic na skarge do Otoz Animals;) Bedzie szukac dalej..Amen Quote
Wiola&Miłosz Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 [quote name='MTD']to dziewuszysko szuka kolejnego psa, dopytywała się o moja owczarke [URL]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=133451890127263&set=pb.100003873577030.-2207520000.1359390612&type=3&theater[/URL] mail szalonaczarnulka19..... tel 12 283 95 XX[/QUOTE] No ale to ze ma to jeszcze nic nie znaczy.Nie jedna z nas ma tutaj po 5-10 Wiec? Quote
MTD Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [quote name='Wiola&Miłosz']No ale to ze ma to jeszcze nic nie znaczy.Nie jedna z nas ma tutaj po 5-10 Wiec?[/QUOTE] i każda ma bernardyna na łancuchu? Quote
MollyMolly Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 z mojej strony ostrzeżenie co do weterynarza z Częstochowy z ulicy Warszawskiej nazwisko PROKOP leczy zwierzęta HOMEOPATIĄ czyt. lekami homeopatycznymi (o czym nie informuje właścicieli zwierzaków) ...zawsze twierdzi że najpierw musi sie pogorszyć żeby było lepiej....rozmawiałam z ludźmi którzy leczyli u niego szczeniaka husky (niestety piesek był z pseudo hodowli) miał potworne zmiany genetyczne był nie do uratowania po jego pseudoleczeniu :( a ten pseudoweterynarz wyciągnął od nich 1000pln ....piesek cierpiał potwornie nie było wykonane żadne usg żaden rentgen ...nic tylko badanie palpacyjne :( mnie prawie uśmiercił kota :( ...najgorsze w tym wszystkim jest to że ten człowiek wykłada w technikum weterynaryjnym i jest uznawanym "specjalistą weterynarii" ostrzegajcie przed nim ludzi którzy adoptują u was pieski, a mieszkają w Częstochowie.... Quote
sleepingbyday Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [FONT=arial][SIZE=2][quote name='Wiola&Miłosz']Sorry nie zauwazylam...[/QUOTE][/SIZE] [SIZE=2]hehehe, na tym zdjęciu jest głównie bernardyn ;-)[/SIZE] [SIZE=2][quote name='MollyMolly']z mojej strony ostrzeżenie co do weterynarza z Częstochowy z ulicy Warszawskiej nazwisko PROKOP leczy zwierzęta HOMEOPATIĄ czyt. lekami homeopatycznymi (o czym nie informuje właścicieli zwierzaków) ...zawsze twierdzi że najpierw musi sie pogorszyć żeby było lepiej....rozmawiałam z ludźmi którzy leczyli u niego szczeniaka husky (niestety piesek był z pseudo hodowli) miał potworne zmiany genetyczne był nie do uratowania po jego pseudoleczeniu :( a ten pseudoweterynarz wyciągnął od nich 1000pln ....piesek cierpiał potwornie nie było wykonane żadne usg żaden rentgen ...nic tylko badanie palpacyjne :( mnie prawie uśmiercił kota :( ...najgorsze w tym wszystkim jest to że ten człowiek wykłada w technikum weterynaryjnym i jest uznawanym "specjalistą weterynarii" ostrzegajcie przed nim ludzi którzy adoptują u was pieski, a mieszkają w Częstochowie....[/QUOTE][/SIZE] [SIZE=2]no cóż, jeśli UOKiK określa negatywną ocenę Krajowej Izby Lekarskiej o stosowaniu homeopatii i pokrewnych nienaukowych metod w leczeniu, jako ograniczenie w dostępu do leków homeo na receptę, [/SIZE]to czego się spodziewacie? [/FONT] Quote
malibo57 Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Nie "wylewajcie z kąpielą" homeopatii, tylko tego wspomnianego weta. Quote
Recommended Posts