mysza 1 Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Pojechałam dzisiaj do Urwisa, który w Wielką Środę znalazł wycieńczoną sunię z sześcioma szczeniakami. W drodze powrotnej, w okolicach Nasielska, w lasach, zauważyłam biegającego psa. Biegł wzdłuż drogi, reagował na zatrzymujące się samochody. Wg mnie ktoś go zostawił w lesie albo wyrzucił i odjechał. Tak czy inaczej, złapaliśmy go z moim mężem wręcz ( jesteśmy coraz lepsi :evil_lol:) Pax, bo takie imię dostał miał na sobie dziesiątki kleszczy zabrałam go więc do lecznicy gdzie odkryliśmy, że pod futrem ma niesamowite, krwawiące rany i oczywiście masę paskudnych kleszczy. Pobrano krew ( jakaś podejrzanie jasna i rzadka :( ), badanie ogólne i babeszja. Wyniki wieczorem. Wykąpaliśmy biedaka, żeby przynieść ulgę, bo rany i skóra swędziały go niemiłosniernie. Został na noc w lecznicy. Jutro, o ile wyniki nie potwierdzą babeszji, pojedzie do hotelu w Konstancinie. Cena za miesiąc 500 zł. Do tego leczenie... Bardzo proszę o pomoc, sama nie dam rady :( Pax w dniu znalezienia, w czasie kąpieli: Od 2.05. Paxik jest w hotelu u Gajowej i jest szczęśliwy :loveu: Wpłaty na Paxa: 50 zł- Ewa Marta 76zł- (prowizja banku 11,99)-Em_ 20 zł- LAZY 30 zł- Ewanka 15 zł- 3 x 20 zł- Bjuta 150zł- Lulka 228zł- bazarek książkowy http://www.dogomania.pl/threads/183657-Zako%C5%84czony-Ksi%C4%85%C5%BCki-nowe-bestsellery-w-bardzo-atrakcyjnych-cenach-na-Paxa?p=14483329#post14483329 10 zł- Anonim 100zł Pani Laura za pośrednictwem Ewy Marty 75zł- od Saby 40zł- Berkano 20zł- bazarek 3x 26zł- moj bazarek http://www.dogomania.pl/threads/1850...7.05.-do-20-00 22zł mój bazarek http://www.dogomania.pl/threads/185031-Nowe-p%C5%82yty-Kayah-unplugged-muzyka-filmowa-Jehro-zako%C5%84czony?p=14623861#post14623861 Razem: 860:loveu: Wydatki: 353 zł- leczenie i badania 310 zł- hotel Konstancin (10.04-3.05) 80 zł- wizyta u weterynarza 4.05 37 zł- leki 68 zł- wizyta u weterynarza 6.05 80 zł- wizyta u weterynarza 8.05 (w tym Kiltix) 41 zł- wizyta u weterynarza 15.05 54 zł-chip 270 zł- hotel Razem: 1315 zł Saldo: -455 zł Nowe zdjęcia strona 31. Bazarek dla Paxa http://www.dogomania.pl/threads/183657-Ksi%C4%85%C5%BCki-nowe-bestsellery-w-bardzo-atrakcyjnych-cenach-na-Paxa-do-22.04-do-20-00 http://www.dogomania.pl/threads/184832-Ksi%C4%85%C5%BCki-nowe-doskona%C5%82y-prezent-na-Dzie%C5%84-Mamy-do-16.05-do-20-00-na-kilka-ps%C3%B3w#post14605599 http://www.dogomania.pl/threads/185016-Bi%C5%BCuteria-sweterek-Simple-buty-koc-co%C5%9B-dla-pieska-na-kilka-ps%C3%B3w-do-17.05.-do-20-00 http://www.dogomania.pl/threads/185031-Nowe-p%C5%82yty-Kayah-unplugged-muzyka-filmowa-do-17.05.-do-20-00-na-kilka-ps%C3%B3w?p=14623870#post14623870 Quote
Ewa Marta Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Koszmarnie drogi ten hotel.... Czy będą jakieś zdjęcia psiaka Mysza? Jutro jadę do Ellig i juz prosiłam ją o karmę dla niego. Jutro po południu będzie do odebrania ode mnie z Ursynowa. MOże własna karma troszkę obniży cenę hotelowania psa? Gdzie on będzie mieszkał? Na kanapie? Quote
mysza 1 Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 Ewa Marta napisał(a):Koszmarnie drogi ten hotel.... Czy będą jakieś zdjęcia psiaka Mysza? Jutro jadę do Ellig i juz prosiłam ją o karmę dla niego. Jutro po południu będzie do odebrania ode mnie z Ursynowa. MOże własna karma troszkę obniży cenę hotelowania psa? Gdzie on będzie mieszkał? Na kanapie? No niestety to cena za miejsce w kojcu. Nie miałam kompletnie żadnej innej opcji obdzwoniłam pól Warszawy. Bardzo dziękuję za karmę, jutro będę do niego jechać to podjadę do Ciebie. Czy ok 13 Ci pasuje? Quote
mysza 1 Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 [quote name='Greven']Jak on wygląda? Zdjęcia masz? Moment, nie wyrabiam się. Jest duży, na zdjęciu stoi z Piotrkiem (wysoki) i sięga znacznie powyżej kolana. Trochę przypomina berneńskiego psa pasterskiego ale tylko trochę. I ma taki śmieszny, kreci pyszczek, podłużny:eviltong: Kleszcze obrzydliwe, czasami 5-6 jeden wbity w drugiego, wiele wielkości fasoli, okropne. Quote
Ewa Marta Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 mysza 1 napisał(a):No niestety to cena za miejsce w kojcu. Nie miałam kompletnie żadnej innej opcji obdzwoniłam pól Warszawy. Bardzo dziękuję za karmę, jutro będę do niego jechać to podjadę do Ciebie. Czy ok 13 Ci pasuje? Mysza, jeszcze mnie nie będzie:-( Będę pewnie koło 14, bo jade na 12 do Eli, a mam trochę do spakowania i omówienia. Ostatecznie weź może karmę, która czeka dla Amigo u Gusi (20 kg), a ja dostarczę potem tą kolejną dla Amigo. To będzie inna karma, ale też dobra. Quote
mysza 1 Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 Ewa Marta napisał(a):Mysza, jeszcze mnie nie będzie:-( Będę pewnie koło 14, bo jade na 12 do Eli, a mam trochę do spakowania i omówienia. Ostatecznie weź może karmę, która czeka dla Amigo u Gusi (20 kg), a ja dostarczę potem tą kolejną dla Amigo. To będzie inna karma, ale też dobra. Tak strzeliłam tą godzinę, zadzwonię jutro ale hotel prosił, zeby do 15 go przywieźć, stąd taka pora. Quote
Ewa Marta Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 mysza 1 napisał(a):Tak strzeliłam tą godzinę, zadzwonię jutro ale hotel prosił, zeby do 15 go przywieźć, stąd taka pora. Bądźmy w kontakcie. Jak będziesz wiedziała, o której będziesz , puśc smsa, postaram się szybko przejechać... MOże podjade chwilę wcześniej do Eluni. To będzie cud, jeśli nie złapał babeszjozy. Ale przy takiej ilości kleszczy, może mieć anemię:-( Quote
Ellig Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Ewa Marta napisał(a):Bądźmy w kontakcie. Jak będziesz wiedziała, o której będziesz , puśc smsa, postaram się szybko przejechać... MOże podjade chwilę wcześniej do Eluni. To będzie cud, jeśli nie złapał babeszjozy. Ale przy takiej ilości kleszczy, może mieć anemię:-( Ewa mozesz wpasc o ktorej chcesz , karma czeka:) Mysza a nie ma miejsc w hoteliku w Serocku albo w Rajszewie, jeszcze jest jakis w Jabllonej niestety nie mam namiarow. Quote
mysza 1 Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 Ellig napisał(a):Ewa mozesz wpasc o ktorej chcesz , karma czeka:) Mysza a nie ma miejsc w hoteliku w Serocku albo w Rajszewie, jeszcze jest jakis w Jabllonej niestety nie mam namiarow. Nie ma, wszystkie znam ale niestety. Wynik babeszji ujemny na razie:multi: , nie ma jeszcze wyników ogólnych krwi. Rano się dowiem i zobaczymy Quote
Ellig Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 mysza 1 napisał(a):Nie ma, wszystkie znam ale niestety. Wynik babeszji ujemny na razie:multi: , nie ma jeszcze wyników ogólnych krwi. Rano się dowiem i zobaczymy Jedna dobra wiadomosc.Za hotel w Konstancinie placi sie mniej jezeli daje sie karme.Jezeli chodzi o hotel u Magdy...? Quote
mysza 1 Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 Ellig napisał(a):Jedna dobra wiadomosc.Za hotel w Konstancinie placi sie mniej jezeli daje sie karme.Jezeli chodzi o hotel u Magdy...? W Konstancinie u Beaty. Malibo57 dała mi namiar, bo ja nie znam tego hotelu. Quote
Bjuta Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Może jednak gdzieś dalej poszukać? Pod Krakowem np 350.Tyle, że daleko... :roll: Zupełnie nie znam hotelików na północy Polski, ale 500 to kosmos :crazyeye: Quote
Ellig Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 mysza 1 napisał(a):W Konstancinie u Beaty. Malibo57 dała mi namiar, bo ja nie znam tego hotelu. Wiem, to z karma liczyla oststnio 450 zl:(Ja nie wiem dlaczego tak drogo i zawsze ma miejsca.. Quote
mysza 1 Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 Ellig napisał(a):Wiem, to z karma liczyla oststnio 450 zl:(Ja nie wiem dlaczego tak drogo i zawsze ma miejsca.. Może dlatego, że mnie nie zna i nie bardzo mam wyjście... Nigdzie nie było miejsca dla samca, gdyby suczka to co innego. A co ja poradzę, że chłopak biegał ;) Może gdzieś się zwolni za kilka dni to go przeniosę. Quote
Ellig Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 mysza 1 napisał(a):Może dlatego, że mnie nie zna i nie bardzo mam wyjście... Nigdzie nie było miejsca dla samca, gdyby suczka to co innego. A co ja poradzę, że chłopak biegał ;) Może gdzieś się zwolni za kilka dni to go przeniosę. Tak na szybko to bardzo trudno znalezc, masz racje.... Quote
mala_czarna Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 mysza 1 napisał(a):Może dlatego, że mnie nie zna i nie bardzo mam wyjście... Nigdzie nie było miejsca dla samca, gdyby suczka to co innego. A co ja poradzę, że chłopak biegał ;) Może gdzieś się zwolni za kilka dni to go przeniosę. Mysza, ja ma Kostę w hoteliku w Konstancinie. Cena jest jaka jest, to hotel nie dogomaniacki, a raczej po prostu taki dla "normalnych" piesków, którzy mają właścicieli. Quote
Greven Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Mysza, Ty jesteś niemożliwa... Czasem brak słów na Ciebie :loveu: [quote name='mysza 1'] na tym zdjęciu on mi bardzo jakąś rasę przypomina, chyba coś myśliwskiego kurde, nie mogę skojarzyć... Quote
kkanarekk Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 U ALinyS w Jaktorowie jest chyba jedno wolne miejsce i hotel kosztuje 300 zł a psiak mieszka w domu Quote
kkanarekk Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 tu wątek ALinyS http://www.dogomania.pl/threads/148872-2-wolne-miejsca-DOMOWY-Hotelik-dla-psA-w-RA-wnieA-chwilowe-interwencyjne-przechowanie Quote
Ellig Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 "Jeżeli psiak nie potrzebuje specjalistycznej karmy to kosztowałoby 300 zł miesięcznie w tym moje wyżywienie Warunki są raczej skromne" kontakt tel 604 877 990 Quote
Dada M Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 W hoteliku w Jabłonnie u pani Iwony ceny też niestety są wysokie - 15-20 zł za dobę (15 jeśli zostanie przywieziona własna karma - tylko nie wiem, czy to jest oficjalna cena, ja kiedyś o taką poprosiłam, gdy szukałam miejsca dla Lennona). Ale pani Iwona jest bardzo miła, myślę, że udałoby się coś ustalić. Istotne jest to, że w tym hoteliku są tylko ocieplane boksy wewnątrz budynku, ale o tej porze roku to już nie ma takiego znaczenia. Pani Beata z Konstancina też jest bardzo dobrą osobą, wszystkie psiaki u niej są zadbane i zadowolone. Ladyswallow zajęła jakiś czas temu miejsce w hoteliku u Astaroth - teraz przypada jej kolej, do jutra wieczorem mają ustalić, czy wysyłają jakiegoś psiaka na to miejsce. Jeśli nie - można poprosić, aby odstąpiła Wam swoje miejsce w kolejce. Baaaaaardzo polecam ten hotelik, przebywa tam "mój" Tytus. Cena (z wyżywieniem) dla psa ważącego do 30 kg to 400 zł, dla większego - 450 zł. Quote
A.R.S. Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 [quote name='Greven'] na tym zdjęciu on mi bardzo jakąś rasę przypomina, chyba coś myśliwskiego kurde, nie mogę skojarzyć... Może tą: Manchester Terrier http://topdog-breeds.blogspot.com/2009/04/manchester-terrier-smooth-hair-terrier.html tylko Pax to włochaty jest.. Quote
Greven Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Nie, inną rasę - podobnie owłosioną i ta mordka... no kurde nie wiem. Mysza, jak pies? Gdzie go teraz masz? Quote
Recommended Posts