Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny i chłopaki:). Nie mogę Fifka zatrzymać. Nie mogę. Ostatnio odszedł od nas Chaplin, co przeżyliśmy to bardzo. Moje dziecko ma 6 lat. Pochowałam brata. Nie chcę narażać tej małej małpki na kolejną śmierć. Przepraszam.

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

elmira napisał(a):
Dziewczyny i chłopaki:). Nie mogę Fifka zatrzymać. Nie mogę. Ostatnio odszedł od nas Chaplin, co przeżyliśmy to bardzo. Moje dziecko ma 6 lat. Pochowałam brata. Nie chcę narażać tej małej małpki na kolejną śmierć. Przepraszam.

Elmira, naprawde nie masz za co przepraszac... nam sie tylko tak marzy;), bo zauwazylismy, ze Ci bardzo na Fifim zalezy... A to, co dla niego zrobilas, jest naprawde bezcenne.
Fifi u Renaty tez bedzie mial bardzo dobrze, chyba kazdy z nas to wie, wiec nie martw sie, nikt sie nie obrazi;-)

Posted

Nareszcie wróciłam.Nareszcie-bo nie miałam dostępu do Internetu.
Mam znakomitą wiadomość: Znajomi z Krasnegostawu (tak będzie napisane na każdym przelewie) zadeklarowali na naszego dziadka 100 zł miesięcznie + ewentualną pomoc finansową,gdyby Fifi potrzebował leczenia:bigcool::bigcool::sweetCyb:

I w ten sposób nasz Fifulek ma 290 zł deklaracji stałych,a jutro będzie jeszcze jedna...:multi: Mały na pewno już nigdy nie wróci do schronu!

Posted

[quote name='jostel5']Nareszcie wróciłam.Nareszcie-bo nie miałam dostępu do Internetu.
Mam znakomitą wiadomość: Znajomi z Krasnegostawu (tak będzie napisane na każdym przelewie zadeklarowali na naszego dziadka 100 zł miesięcznie + ewentualną pomoc finansową,gdyby Fifi potrzebował leczenia:bigcool::bigcool::sweetCyb:

I w ten sposób nasz Fifulek ma 290 zł deklaracji stałych,a jutro będzie jeszcze jedna...:multi: Mały na pewno już nigdy nie wróci do schronu!
Cudownie, że tak się wspaniale udało. Brawa dal Was!!! :lol::lol::lol::multi::multi::multi:

Posted

[quote name='jostel5']Nareszcie wróciłam.Nareszcie-bo nie miałam dostępu do Internetu.
Mam znakomitą wiadomość: Znajomi z Krasnegostawu (tak będzie napisane na każdym przelewie) zadeklarowali na naszego dziadka 100 zł miesięcznie + ewentualną pomoc finansową,gdyby Fifi potrzebował leczenia:bigcool::bigcool::sweetCyb:

Wow!!!:crazyeye::crazyeye: Nie moge w to uwierzyc!!! Ale super wiadomosci... teraz to juz naprawde wszystko bedzie dobrze!:Cool!::Cool!:

Posted

póki ja dobrze zarabiam to itak by do schronu nie wrocił.deklaracje moga sie wykruszyc,ale spoko.

Posted

[quote name='majku33krakow']póki ja dobrze zarabiam to itak by do schronu nie wrocił.deklaracje moga sie wykruszyc,ale spoko.

No,Majku,to jest jakieś pocieszenie i też deklaracja ;) Zarabiaj zatem duuuuuuuuuużo i zaglądaj do Fifiego jak najczęściej :)

Posted

jostel5 napisał(a):
No,Majku,to jest jakieś pocieszenie i też deklaracja ;) Zarabiaj zatem duuuuuuuuuużo i zaglądaj do Fifiego jak najczęściej :)

bo to jest nasz pupilek,zreszta renatka5 tez moze go pokocha.

Posted

O to,czy Renatka go pokocha jakoś się nie martwię...Jeśli Fifi i Rambuś Renatki się polubią,dziadzio będzie spał z Renatką w jednym łóżku ! Trzymaj kciuki :kciuki:!

Posted

elmira napisał(a):
A my jedziemy do weterynarza. Fifi ma koszmarne rozwolnienie. To, co zje przelatuje przez niego. Ech. Martwię się. I nie wiem, co źle robię.

Będzie dobrze,to stary psiak,a u staruszków żołądeczki są wrażliwe.Dostanie trochę więcej niż potrzebuje i rozwolnienie,trochę tłuściejsze jedzonko i rozwolnienie.Ja juz sie nauczyłam gotować dla starych psów,ale wcześniej jak jeszcze nie miałam wyczucia jak karmić,to tez czasem rozwolnienie któregoś łapało.Przyjedziecie od weta to sie odezwij,musimy się umówić na odbiór Fifka:)

Posted

Mały dostał zastrzyk. Najważniejsze, że humor mu dopisuje. Renia, jak możesz to zadzwoń do mnie.

Ustaliłyśmy z Renatą, ze Fifi jedzie do Sochaczewa w środę. Odwieziemy go po południu.

Posted

elmira napisał(a):
Mały dostał zastrzyk. Najważniejsze, że humor mu dopisuje. Renia, jak możesz to zadzwoń do mnie.

Już jesteśmy po słowie:)Fifek przyjeżdża do mnie w środę;)

Posted

Na razie zjedzony ryż i mięso zostają w brzuszku. Fifi pije, więc to tez pozytyw. Jest jednak bardzo wymęczony, pewnie żołądek go bolał. Kilka razy wynosiłam go na dwór, ale mały uparciuch wraca, jak tylko drzwi się otwierają.
Mam nadzieje, ze będzie lepiej. Nie ukrywam, że się zmartwiłam tym rozwolnieniem. To bardzo niebezpieczne dla takich starych psiaków.
godz. 18.00
U nas leje, burza straszna. Fifi zaczął szczekać i wstał. Oho, myślę sobie, czas na dwór. Fifiego za fraczki-lecimy. Fifi, jak zobaczył, co się na dworze to dostał takiego pałera, ze szok. Każda kropla, która na niego spadała, to przynajmniej tak, jak by ktoś kijem okładał;) Zakręcił się i z powrotem do domu:lol: On jest naprawdę jak kot.

Posted

No to ma psiuras przerąbane- jak nie sr....a,to grzmoty!:roll:

Dobrze,że przynajmniej to pierwsze minęło-pewnie zjadł coś z nie swojej miski,łakomczuch jeden!
Trzymam mocno kciukasy za środę i mam nadzieję ,że JAKOŚ tę zmianę w życiu Fifcia wszyscy przeżyjemy :razz:!

Kinga-zrobiłam dzisiaj przelew na malucha na zasadzie "trzy w jednym"- ode mnie 42 zł (deklaracja za dwa miesiące),od Kamili P.-20 zł,
od Doroty Ł.-10 zł.

Posted

[quote name='jostel5']No to ma psiuras przerąbane- jak nie sr....a,to grzmoty!:roll:

Dobrze,że przynajmniej to pierwsze minęło-pewnie zjadł coś z nie swojej miski,łakomczuch jeden!
Trzymam mocno kciukasy za środę i mam nadzieję ,że JAKOŚ tę zmianę w życiu Fifcia wszyscy przeżyjemy :razz:!

Kinga-zrobiłam dzisiaj przelew na malucha na zasadzie "trzy w jednym"- ode mnie 42 zł (deklaracja za dwa miesiące),od Kamili P.-20 zł,
od Doroty Ł.-10 zł.

Dobrze jostel:) też trzymam kciuki za Fifulca za środę

Posted

Trzymajcie, trzymajcie:) Za mnie też, żebym była dzielna;)
Humor mi się poprawia, bo Fifi znów napił się wody, poczłapał po trawce i nic z niego niekontrolowanie nie wypływało;)

Posted

Cześć Rela:)

To ja jeszcze na wieczór zamelduję, że u nas wszytko ok. Maluch po ostatnim spacerku. Legowisko cały czas czyste, Fifi z resztą też.
Fifi to jest mały, bezczelny typek. Wyszłam z nim, było ok, dopóki nie stwierdził, że mu się nudzi. Usiadł na schodach i szczekał. Wniosłam Królewicza do domu i przestał. No wziął mnie ochrzanił, że zbyt wolno spełniam jego zachcianki;)
[SIZE="4"]Link do głosowania na kandydata na maj http://www.dogomania.pl/threads/185270-KrakVet-ankieta-na-maj-wybierzmy-kandydata-razem!!

Posted

[quote name='elmira']Cześć Rela:)

To ja jeszcze na wieczór zamelduję, że u nas wszytko ok. Maluch po ostatnim spacerku. Legowisko cały czas czyste, Fifi z resztą też.
Fifi to jest mały, bezczelny typek. Wyszłam z nim, było ok, dopóki nie stwierdził, że mu się nudzi. Usiadł na schodach i szczekał. Wniosłam Królewicza do domu i przestał. No wziął mnie ochrzanił, że zbyt wolno spełniam jego zachcianki;)
Link do głosowania na kandydata na maj http://www.dogomania.pl/threads/185270-KrakVet-ankieta-na-maj-wybierzmy-kandydata-razem!!
No tak,następny Królewicz mi się trafia:)No nic,dam radę,mam wprawę w usługiwaniu i spełnianiu zachcianek moim staruszkom:cool3:
Zagłosowałam na Białą,w krakvecie tez oddam głos i moi znajomi tez.Zawsze im mówie na kogo głosować i zawsze sie mnie słuchają;).No ale znajomi sa spoza dogo,więc im wsio rybo:)
Emi nie przyzwyczajaj się do Fifka,mój Ci on niedługo:loveu:
Ketunia-doszło już 300zł dla Fifka,dziękuję:loveu:

Posted

RENIU:lol::multi::multi:Żyjesz:lol::lol: Jak milo znow Cię widzieć między nami i zwierzakami, ktore marzą o Twokej kanapie.
Ale rozpuściłaś Edusia:evil_lol::evil_lol: Krolewicz wygląda jak pies, który nigdy nie widział schronu. Chwala Ci za to:multi::multi:

Posted

[quote name='Renata5']No tak,następny Królewicz mi się trafia:)No nic,dam radę,mam wprawę w usługiwaniu i spełnianiu zachcianek moim staruszkom:cool3:
Zagłosowałam na Białą,w krakvecie tez oddam głos i moi znajomi tez.Zawsze im mówie na kogo głosować i zawsze sie mnie słuchają;).No ale znajomi sa spoza dogo,więc im wsio rybo:)
Emi nie przyzwyczajaj się do Fifka,mój Ci on niedługo:loveu:
Ketunia-doszło już 300zł dla Fifka,dziękuję:loveu:

Dziękuję Ci Renatko.
Dziękuję Ketuniu.
:):):)