Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='elmira']Fifi nie jest psem absorbującym. Nie powiem ma charakterrrek;), ale nic złego z tego nie wynika.

No i jest tak, jak pisze Jostel.[/QUOTE]

zreszta itak dobrze ze go pani elmirko wzieła bo do tetraz by siedział tam,a tak to ma luzik juz.

Posted

Mam chwilkę wolna to napiszę na czym polega owo rozbisurmanienie.
Fifi rozszczekał się na całego. Głodny-szczeka, chce z powrotem do domu-szczeka, nudzi mu się-szczeka:) Robi to w bardzo zabawny sposób, jak nakręcana zabawka. Jak dostanie, czego chce, to jest spokój.

I reszta, bo mi się wysłało niechcący;)

Fifi ma zakusy, żeby pobiegać z moimi psami. Spróbuję nakręcić i wstawić filmik, to będzie można zobaczyć, jak mały Kwazimodo chodzi. Moje psy, jak zobaczą coś koło ogrodzenia, to startują z wielkim impetem i nie patrzą po czym. Tak samo, kiedy się bawią. Fifi podchodzi do nich, wchodzi między nie, bo jest ciekawy, co to za ruch w interesie. Te głąby skaczą, szamoczą się. Nie daj Boże, jak by któryś bryknął na Fifiego.

Fifi jest poza wszystkim bardzo ciekawski i sprawny. Dzisiaj wychodziłam na dwór przed wyjściem do pracy, Fifi był na powietrzu. Za chwile patrzę, a on przyczłapał do mnie.

Ciesze się, bo nie spodziewałam się, kiedy go zobaczyłam po raz pierwszy, że on jest w takim dobrym stanie.

Posted

I jak wszyscy widzimy- przysłowia są rzeczywiście mądrością narodu,bo Fifek jest stary,ale jary i ma jeszcze apetyt na życie,a przy okazji nadrabia zaległości ze zmarnowanych lat w schronisku!:evil_lol:

A ja mam nową deklarację stałą na naszego wesołego staruszka:

Kamila P.-20 zł-to też deklaracja spoza dogo...:lol:

W sumie mamy w tej chwili 190 zł deklaracji stałych i wiem na pewno,że od moich znajomych będą jeszcze dwie.Chyba nie jest najgorzej ?

Kinga-wysłałam Ogonkowi na priv nr konta.

Posted

Wiem, że u Ciebie Renatko będzie miał dobrze, ale i tak już mi smutno, że on pojedzie. Polubiłam go kurczę.

Fifi obgryza kosteczkę. Bardzo sprawnie mu to idzie.

Posted

Wiem,że będzie Ci smutno:glaszcze:.No to sobie wyobraź jak ja się czuję,bo jutro jedzie ode mnie Edzio nasza przytulanka,spał z nami w łóżku,był u nas pół roku:-( i Majka co była prawie rok:-(.Obydwa psiaki na szczęście jadą do ds do Syli(też udziela się na wątku Fifiaka:loveu:)

Posted

:) No własnie mnie tez pociesza to, że Ciebie znam i wiem, jak Ty traktujesz psiaki:)

Zobaczysz Reniu, jak Fifi zgrywa strasznego psa;) miny strzela nieziemskie. Jest w ogóle słodki. Dzisiaj go wytarmosilam po podwoziu, bardzo się cieszył. Jest cudowny.

Posted

[quote name='Renata5']Wiem,że będzie Ci smutno:glaszcze:.No to sobie wyobraź jak ja się czuję,bo jutro jedzie ode mnie Edzio nasza przytulanka,spał z nami w łóżku,był u nas pół roku:-( i Majka co była prawie rok:-(.Obydwa psiaki na szczęście jadą do ds do Syli(też udziela się na wątku Fifiaka:loveu:)

Renatko,proszę,Fifiego też weźcie do łóżka!!! Nadaje się! Proszę! :)

Posted

jostel5 napisał(a):
Renatko,proszę,Fifiego też weźcie do łóżka!!! Nadaje się! Proszę! :)

Jak się nie zeżre z moim Rambem,to go weźmiemy:)Elmi będzie świadkiem,jak chłopaki na siebie zareagują;)

Posted

To mnie bardzo zaskakuje. Ja rozumiem, żeby zdarzyła się jakaś wpadka, a tu nic. Fifi jest fajny, bo jest bardzo zgodny. Nowy pies-machanie ogonem, nowy człowiek, mały, czy duży, koty-to samo.

Jak porównuję Chaplina i Fifiego, to po prostu jestem w szoku. Chaplin był wyniszczony, apatyczny. Fifi to dusza towarzystwa. Kontaktowy, wesoły. Bardzo mi się podoba, że jest łagodny. Kąpiel, przenoszenie, zabieranie kości ( tak, tak-nawet na to go wypróbowałam), a on nic. Żadnej agresji, paniki. Przyznaję, że warczał na mnie w niektórych momentach, ale teraz już nie. On się autentycznie cieszy, że może połazić luzem, że psy z nim chodzą. Jest wdzieczny za każdy objaw zainteresowania. Zaglądałam mu do pyszczka, sprawdzałam łapki, uszy, brzuszek. Wszystko przyjmuje ze spokojem.

Posted

Hmmmm...chłopak walczy o wysoką stawkę -łóżko z Renatką to nie BELE CO :eviltong:
Weź mu,Elmirku,powiedz,żeby nie zjadł Rambiego na "dzień dobry" i zachowywał się tak,jak powinien się zachowywać przytulaśny,wesoły staruszek:evil_lol:

Posted

;)Śliczny, taki ufny pyszczek. ;)Pewnie już wie, że teraz będzie tylko BARDZO DOBRZE. Już tak jest i psina dlatego pozwala robić koło siebie tyle zabiegów. Kochaniutki dziaduleniek. Też gustuję w starszych panach.
Będziemy u Was bywać i domagać się filmików, które już profesjonalnie wykonuje Renia. Potrzeba czyni mistrza.:multi:

Posted

Fotek nie będzie, bo Fifi śpi. Mam za słaby aparat, żeby robić zdjęcia w mroku za fotelem. Musicie wierzyć mi na słowo, że mały śpi, otulony w kocyk. Najedzony i wyspacerowany.

Posted

Dwa dni mnie nie bylo na watku... musialam troche nadrobic;-) Jak cudownie czytac ostatnie pare stron!!! Nowe ciotki, nowe deklaracje(i do tego tez stale):multi:. Same dobre wiesci o Fifim i sliczne fotki!!!

A ja trzymam mocno kciuki, oby Rambo i Fifi zostali najepszymi kolegami;-)

Posted

Wierzymy Ci na słowo i dziękujemy za opiekę .Ja porobię fotki i nakręcę filmiki.Nie będzie to super hiper jakośc,ale coś tam zawsze zobaczycie...chyba

Posted

Patrzę na zdjęcia Fifiego i znowu się ,cholera jasna ,wzruszam...Jak takie psię małe,nieporadne,biedne wytrwało tak długo na tym ciężkim łańcuchu?...Fifi był już pogodzony z losem,ale -co musiał czuć ,kiedy dostawał tylko miskę,a tak bardzo potrzebował człowieka ?...Teraz to widać,jak bardzo potrzebował...!