Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W Rudej Jance każdy TZ zakocha się od pierwszego wejrzenia:iloveyou:
Dziewczyna jest zgrabna,niechuda (40 kg),UCZUCIOWA ruda przylepa.:eviltong:

A Barney jako bonus:evil_lol:

Dasz jakieś nowe zdjęcia Fifulca,kiedy już chłopak się obudzi i będzie go można obfocić? Może być w kocykach...

Posted

[quote name='wasabi81']Witaj Fifi!!
Zagladam do Ciebie i widze ze wszystko ok:-)

Oczywiscie niecierpliwie czekam na fotki... nie moge sie napatrzec na [B]szczesliwego [/B]Fifulka:loveu:[/QUOTE]

Wasabi, Fifcio ,oprócz tego ,że czuje się pewnie bardzo szczęśliwy,to ma też poczucie pełnego,bezwarunkowego bezpieczeństwa-i śpi,śpi,śpi... W życiu nie myślałam,że dziadunio tak będzie ciągnął do domu i w kocyki :)

Posted

[quote name='jostel5']Wasabi, Fifcio ,oprócz tego ,że czuje się pewnie bardzo szczęśliwy,to ma też poczucie pełnego,bezwarunkowego bezpieczeństwa-i śpi,śpi,śpi... W życiu nie myślałam,że dziadunio tak będzie ciągnął do domu i w kocyki :)[/QUOTE]
No wlasnie, Fifcio odpoczywa na calego ;-). On wogole na mnie robi wrazenie, jakby u Elmiry czul sie bezpieczny i u SIEBIE:-) Widac to na zdjeciach i po jego zachowaniu!!

Posted

[quote name='wasabi81']No wlasnie, Fifcio odpoczywa na calego ;-). On wogole na mnie robi wrazenie, jakby u Elmiry czul sie bezpieczny i u SIEBIE:-) Widac to na zdjeciach i po jego zachowaniu!![/QUOTE]

Fifi czuje się jak u siebie. On jest bardzo rezolutnym i inteligentnym psiakiem.
Ale ma swoje humory. Jak mu się coś nie podoba, to na mnie warczy;) Jest fajny, bo można go nosić bez wysiłku na rękach. Normalnie, jak jorczasek. Hehe. Głupotki piszę, ale cieszę się, że pomimo tych wszystkich dolegliwości Fifi jest taki dzielny. Uwielbiam patrzeć, jak kokosi się na posłaniu.

Dzisiaj rano wypuściłam psy do ogródka. Potem chciałam wyjść po niego, a on wszedł po schodach i czekał pod drzwiami.
Kiedy otworzyłam drzwi, to wpadł do środka, bo się o nie opierał:D Oczywiście nic sobie nie zrobił, ale śmiesznie to wyglądało.

Posted

[B]Elmirka[/B],a co Ty mu robisz właściwie,że się chłopakowi nie podoba? ;) Ty się nad psiaczkiem nie znęcaj ;) i pozwól mu spać 14 godzin na dobę,a nie na przykład -12...;)
I może jeszcze jeden kocyk mu dołóż,bo ten na czworo złożony to za mało przecież...
Małe szybko -jak widzę- połapało się ,jak pięknie można żyć i korzysta bez umiaru :)
Merda już na Twój widok ogonkiem?

Posted

On merda. Ale nie lubi wycierania ręcznikiem po spacerze. U nas deszcz kropi, więc go wycieram, żeby nie był mokry. Pamiętam jak Chaplin mi się przeziębił i jaki był biedny. Nie lubi, kiedy go podnoszę, a on ma co innego do roboty;)
Denerwuje się, kiedy opatulam go w koc:) Wredota mała.

On śmiesznie się zachowuje, dosłownie jak kot. Tarmosi mordkę łapkami, a potem liże te łapki. Zupełnie, jakby mył mordkę:)

Posted

[quote name='elmira']On merda. Ale nie lubi wycierania ręcznikiem po spacerze. U nas deszcz kropi, więc go wycieram, żeby nie był mokry. Pamiętam jak Chaplin mi się przeziębił i jaki był biedny. [B]Nie lubi, kiedy go podnoszę, a on ma co innego do roboty;)[/B]
Denerwuje się, kiedy opatulam go w koc:) Wredota mała.

On śmiesznie się zachowuje, dosłownie jak kot. Tarmosi mordkę łapkami, a potem liże te łapki. Zupełnie, jakby mył mordkę:)[/QUOTE]

Cały Fifek,takiego go znam! Ma charakterek,w końcu to chłopak z jajami :evil_lol:

Posted

[quote name='izzie1983']No, wróciłam w końcu i widzę, że o Fifulcu same dobre wieści. Strasznie się cieszę. Potrzebujesz jakiejś pomocy Elmira? Może się na coś przydam? :)[/QUOTE]

Hej:) Mam nadzieję, że wyjazd się udał. Oczywiście, że sie przydasz;):) zaglądaj do nas codziennie i jak byś spotkała jakiegoś hojnego milionera, to też daj znać;) Tyle dziadków czeka w schroniskach, że milioner most wanted:)

Posted

[quote name='jostel5']Cały Fifek,takiego go znam! Ma charakterek,w końcu to chłopak z jajami :evil_lol:[/QUOTE]

Oj, żebyś wiedziała:) Najbardziej mi się podoba, kiedy się naspaceruje, to przychodzi pod drzwi, wchodzi i maszeruje na swoje posłanie.
A z tymi jajkami, to tez niezły patent. Kąpie go i nagle na "coś" trafiłam;) Kurcze, ja na prawdę zapomniałam, że pies coś takiego posiada:) U mnie wszytko odjajczone i pociachane i zapomniałam:D

Posted

Nununu, nie wolno wyciągać z kocyka, bo Fifi będzie zły;)

My tez jeszcze na chwileczkę i uciekamy spać. Jutro znów pobudka o 5 (jak ja nie lubię wstawać rano, bo muszę).

Posted

[quote name='elmira']Nununu, nie wolno wyciągać z kocyka, bo Fifi będzie zły;)

My tez jeszcze na chwileczkę i uciekamy spać. Jutro znów pobudka o 5 (jak ja nie lubię wstawać rano, bo muszę).[/QUOTE]

ciocia elmirko wstaw zdjecia jakie robi miny rano jak go z kocyka zabierasz na spacer.plliss

Posted

Wstawię, wstawię:) Niestety po szaleństwach weekendowych padły mi baterie w aparacie i muszę naładować.

Jak tylko zrobię, to wstawię, żeby nie robić zawodu fanom:) Fifiego.

Posted

U nas wszytko ok. Mały został dzisiaj sam w domu. Mam nadzieję, że:
a. nie zje kotów;)
b. koty nie zjedzą Fifuszka maluniego.

Fifi jest tylko nie wiele większy od mojego kota. Zastanawiam się jeszcze nad tym, ze skoro on przejawia pewne kocie zachowania, to mogą się we trójkę z moimi kotami, wspinać po firankach, drapać meble, czy sikać do kuwety:lol:

Ciesze się, że ktoś chce wpłacać na Fifiego. Żebym, kurcze, miała wejść na drogę konfliktu z prawem(rabowanie banków, drobne i grubsze kradzieże;)) to Fifi nie wróci do schroniska.

Posted

[quote name='elmira']U nas wszytko ok. Mały został dzisiaj sam w domu. Mam nadzieję, że:
a. nie zje kotów;)
b. koty nie zjedzą Fifuszka maluniego.

Fifi jest tylko nie wiele większy od mojego kota. Zastanawiam się jeszcze nad tym, ze skoro on przejawia pewne kocie zachowania, to mogą się we trójkę z moimi kotami, wspinać po firankach, drapać meble, czy sikać do kuwety:lol:

Ciesze się, że ktoś chce wpłacać na Fifiego. Żebym, kurcze, miała wejść na drogę konfliktu z prawem(rabowanie banków, drobne i grubsze kradzieże;)) to Fifi nie wróci do schroniska.[/QUOTE]

fajnie,że u Was wszystko ok,kurcze..zazdroszcze Ci,że masz u siebie Fifcia:)

Posted

[quote name='kinga_kinga7']fajnie,że u Was wszystko ok,kurcze..zazdroszcze Ci,że masz u siebie Fifcia:)[/QUOTE]

[B]Kinga[/B]- u Ciebie może rezydować np.Stefanek...albo Mopik...też słodziaki:lol:

[B]Elmirka[/B]-jak tam? Chałupa stoi? Zwierzyna domowa nie zasikała parkietów?:lol: Wszystkie futra żyją? Myślę,że Fifol nie nadużył Twojego zaufania ,bo też wreszcie miał okazję PORZĄDNIE się wyspać...;)

Posted

Wczoraj mi odpowiedź już nie weszła na forum, ale w sumie dziś znów moge napisać to samo:

Wszystko w porządku. Fifi nie brudzi, nie zjada się z kotami. Parkiet niezasikany, bo ja nie mam parkietu;) Ale to co mam na podłodze tez nie zasikane:D Maluszek ładnie zjada swoje jedzonko i jest w ogóle super grzeczny.
Fifi się ślicznie dzisiaj ucieszył na mój widok, czym sprawił mi bardzo dużą frajdę.

Posted

[quote name='elmira']Wczoraj mi odpowiedź już nie weszła na forum, ale w sumie dziś znów moge napisać to samo:

Wszystko w porządku. Fifi nie brudzi, nie zjada się z kotami. Parkiet niezasikany, bo ja nie mam parkietu;) Ale to co mam na podłodze tez nie zasikane:D Maluszek ładnie zjada swoje jedzonko i jest w ogóle super grzeczny.
[B]Fifi się ślicznie dzisiaj ucieszył na mój widok, czym sprawił mi bardzo dużą frajdę[/B].[/QUOTE]

Wreszcie mi się udało,bo od wczoraj :comp26: ,no i męki sakramenckie przeżywałam ,jak chyba wielu dogomaniaków..

[B]Elmirku[/B],Fifi ma u Ciebie- po tym schroniskowym życiu- siódme niebo ,więc czyj widok ma go cieszyć?:razz: Dla niego jesteś teraz najważniejszą,najlepszą,najmądrzejsza istotą na calutkiej planecie Ziemi!

[B]Mam dwie stałe deklaracje na Fifcia i obie spoza dogomanii[/B]:
Moja koleżanka,Dorotka- 10 zł
i jakaś Pani,która rano do mnie zadzwoniła i wyraziła wolę pomagania Fifciowi.Nie jest zarejestrowana,ale śledzi wątek i wzrusza ją ten nasz dzielny staruszek.Wieczorem albo jutro da mi znać,jaką kwotę będzie przelewać na konto psiaka.

[B]Kinga[/B]-wyślij mi na pw dane do przelewu,dobrze?