Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fifi w rączkach weta, o ile się nie myle, to zaraz miało nastąpić sprawdzanie oczek
zdjęcie z tej samej chwili,
pierwsza chwila w gabinecie pana doktora
tak, jestem ciekawskim pieskiem, obwąchuje nowe dotąd mi nie znane, ach ta wolność !
królewskie wyjście na rączkach Jostel po cierpliwej jeździe samochodem

za chwilę dodam następne :)

Posted

jostel5 napisał(a):
Te pieniądze,które były,pozostały nienaruszone,bo niczego jeszcze Kindze nie przelewałam-opłata za weta to na razie taki mój mały wkład w ratowanie malucha...Ketunia,a co ja mam powiedzieć?Mnie serce pokroiło się w plasterki-najpierw siedział mi na kolanach - taki przytulony i ufny,a później-znowu łańcuch :(
Alina S to nick na dogo,jak do niej trafić?

to czemu odrazu do chotelu nie poszedł?

Posted

majku33krakow napisał(a):
to czemu odrazu do chotelu nie poszedł?

Bo była obawa,że nie przeżyje tak długiej podróży-musiał obejrzeć go wet ,który zrobił to dzisiaj...Hotel Fifi ma od 5 maja...

Posted

No i chyba już ostatnie na dzisiaj zdjęcia Fifiego, przedstawiją go ZNÓW NA ŁAŃCUCHU W SCHRONISKU, nie był z tego zadowolony, ale nic, mam nadzieję, że za te kilka dni będzie miał o niebo lepsze warunki ! :)

Posted

Biedny psiaczek.
Szkoda że tyle musi czekać na to miejsce w dt/hoteliku. Czasami jak psiaki poczują bliskość człowieka i wolność to potem trudno im się znowu przyzwyczaić do schroniskowego żywota. Zwłaszcza jak już są starsze.

Posted

elmira napisał(a):
Faktycznie, średnio mu się podobało obcinanie pazurków Ale i tak był bardzo dzielny:)

W ogóle mu się nie podobało! Warczał,wyrywał się,rzęził...Życie weta było zagrożone :evil_lol:!

Posted

Nawet nie wiecie, jaka jestem Wam wdzięczna, że mu pomagacie. Jak go zobaczyłam, jak spał w takim grajdołku, to serce mi się ścisnęło, a jak potem się zerwał...Ech.

Te fotki na których on jest na wolności, to może sobie wmawiam, ale on na nich wygląda zupełnie inaczej. Zmiana jest też w wyrazie pyszczka. :) Bardzo się cieszę, że on reaguje, bo często psy po takich długim pobycie w schronisku zamykają się w sobie, stają się wycofane.

Posted

Ufff dotarłam w końcu do Fifiego. Jostel dopisałam te informacje, które podałaś, a macie może jakiegoś maila kontaktowego do osoby, która odpowiada za adopcję Fifiego? Wstawiłabym na stronę.

Posted

Witam.Znowu tu siedzę i ryczę....jakbym swojego Lejka widziała, choć z moim dziadziem śleputkiem- klekutkiem jest znacznie gorzej.Mam już tych deklaracji tak dużo, ale wpiszcie ode mnie (oprócz tej jednorazowej) 20 zł deklaracji miesięcznej.Po 10 każdego miesiąca robię wszystkie przelewy.Rozliczenia na pierwszej też by się przydały.Deklarowane i jednorazowe.Jak jest jasno i czytelnie, to ludzie chętniej się deklarują, a jak nic ne wiadomo, to często rezygnują.To tylko tak od siebie piszę.Pieniążki od ketuni będą na pierwszy miesiąc, a to powinno wystarczyć, żeby zebrać deklaracje stałe.Bazarkami też można jakieś dziury załatać.Pozdrawiam Fifiaczka niedzielnie i słonecznie.

Posted

Syla,jak to dobrze,że tak do tego podchodzisz...Też mam nadzieję ,że sobie poradzimy,ale boję się,bo to pierwszy nasz psiak,którego chcemy wyciągnąć ze schronu i robimy to pewnie trochę nieudolnie...Każda osoba tutaj to dla mnie pewność,że kiedy minie miesiąc opłacony przez Ketunię,Fifi nie będzie musiał wracać do schronu...Brutalna prawda jest taka,że to już bardzo stary,schorowany psiak,który jest coraz bliżej TM..:(.Ale niech choć na koniec nie będzie sam,niech sobie pochodzi bez łańcucha,nawącha trawy ,niech ma ciepło i bezpiecznie...
Ciągle jeszcze szukam dla niego miejsca bliżej Białej,tak ,by można go było odwiedzić...
Dzięki za sugestie związane z pieniędzmi dla Fifiego,to bardzo ważne!

Posted

Jostel, nie ma opcji, żeby Fifi wrócił do schronu. Kurcze, no nie wiem, co zrobię, ale na pewno on nie wróci na łańcuch.

Deklaruje na razie grosik-10,00pln miesięcznie, od maja.

Posted

Słuchajcie znalazłam taki hotelik w Białej,ceny jakie są,to są,ale na miejscu,oceńcie sami

Hotel dla zwierząt oferuje kojce na zewnątrz 5 m2 każdy oraz klatki wewnątrz domu. 3 x dziennie spacery po okolicy oraz zabawy w ogrodzie. Cennik:
-kot 20 zł
-pies: mały 20 zł
średni 30 zł
duży 40 zł
W cenę pobytu wliczone jest wyżywienie.
W czasie pobytu zwierzęcia można skorzystać za dodatkową opłatą ze strzyżenia oraz kąpieli. Termin pobytu do ustalenia telefonicznie: 0 501- 723- 890

Posted

Kinga_kinia7, to jest 600 pln. Za te kwote mamy dwa psy w hotelikach dogomaniackich.

20 pln, to i tak nie duzo, jak na komercyjne hoteliki, ale dla nas masa kasy, tym bardziej, że psów mamy do ogarnięcia 320.