majku33krakow Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 ketunia napisał(a):Myślę, że 300 zł. To maleńki psiak. ty go bierzesz? Quote
gremlinek Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Fifi w rączkach weta, o ile się nie myle, to zaraz miało nastąpić sprawdzanie oczek zdjęcie z tej samej chwili, pierwsza chwila w gabinecie pana doktora tak, jestem ciekawskim pieskiem, obwąchuje nowe dotąd mi nie znane, ach ta wolność ! królewskie wyjście na rączkach Jostel po cierpliwej jeździe samochodem za chwilę dodam następne :) Quote
majku33krakow Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 hotelik musi byc super,nie wolno fifka zgubic. Quote
majku33krakow Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 jostel5 napisał(a):Te pieniądze,które były,pozostały nienaruszone,bo niczego jeszcze Kindze nie przelewałam-opłata za weta to na razie taki mój mały wkład w ratowanie malucha...Ketunia,a co ja mam powiedzieć?Mnie serce pokroiło się w plasterki-najpierw siedział mi na kolanach - taki przytulony i ufny,a później-znowu łańcuch :( Alina S to nick na dogo,jak do niej trafić? to czemu odrazu do chotelu nie poszedł? Quote
jostel5 Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 majku33krakow napisał(a):to czemu odrazu do chotelu nie poszedł? Bo była obawa,że nie przeżyje tak długiej podróży-musiał obejrzeć go wet ,który zrobił to dzisiaj...Hotel Fifi ma od 5 maja... Quote
gremlinek Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 teraz wrzucę zdjęcia z momentu, w którym Fifi miał obcinane pazurki - nie zbyt mu się to podobało - ale wytrwał, nie miał wyjścia :) Quote
gremlinek Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 No i chyba już ostatnie na dzisiaj zdjęcia Fifiego, przedstawiją go ZNÓW NA ŁAŃCUCHU W SCHRONISKU, nie był z tego zadowolony, ale nic, mam nadzieję, że za te kilka dni będzie miał o niebo lepsze warunki ! :) Quote
jostel5 Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 Gremlinku,:) ...,a jutro wstawisz na wątek schroniska? Przeczytaj,co napisałam i też poopisuj,dobrze? Ja -w razie potrzeby-uzupełnię... Quote
Onaa Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Biedny psiaczek. Szkoda że tyle musi czekać na to miejsce w dt/hoteliku. Czasami jak psiaki poczują bliskość człowieka i wolność to potem trudno im się znowu przyzwyczaić do schroniskowego żywota. Zwłaszcza jak już są starsze. Quote
gremlinek Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Dobrze jutro to zrobię, bo dzisiaj nie mam wszystkich zdjęć, i od razu poopisuję. :) Quote
ketunia Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Fifi ma jechać do Obornik? Miejsce dopiero od 5 maja? Quote
majku33krakow Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 gremlinek napisał(a):teraz wrzucę zdjęcia z momentu, w którym Fifi miał obcinane pazurki - nie zbyt mu się to podobało - ale wytrwał, nie miał wyjścia :) straszne minki robi przytym pedikiur Quote
kinga_kinga7 Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Minki robił śmieszne..:) Biedny ten Fifcio:( Quote
elmira Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Faktycznie, średnio mu się podobało obcinanie pazurków Ale i tak był bardzo dzielny:) Quote
jostel5 Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 elmira napisał(a):Faktycznie, średnio mu się podobało obcinanie pazurków Ale i tak był bardzo dzielny:) W ogóle mu się nie podobało! Warczał,wyrywał się,rzęził...Życie weta było zagrożone :evil_lol:! Quote
elmira Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Nawet nie wiecie, jaka jestem Wam wdzięczna, że mu pomagacie. Jak go zobaczyłam, jak spał w takim grajdołku, to serce mi się ścisnęło, a jak potem się zerwał...Ech. Te fotki na których on jest na wolności, to może sobie wmawiam, ale on na nich wygląda zupełnie inaczej. Zmiana jest też w wyrazie pyszczka. :) Bardzo się cieszę, że on reaguje, bo często psy po takich długim pobycie w schronisku zamykają się w sobie, stają się wycofane. Quote
izzie1983 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Ufff dotarłam w końcu do Fifiego. Jostel dopisałam te informacje, które podałaś, a macie może jakiegoś maila kontaktowego do osoby, która odpowiada za adopcję Fifiego? Wstawiłabym na stronę. Quote
jostel5 Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 Podawaj mój: [email protected] Dzięki,kochana! Quote
Syla Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Witam.Znowu tu siedzę i ryczę....jakbym swojego Lejka widziała, choć z moim dziadziem śleputkiem- klekutkiem jest znacznie gorzej.Mam już tych deklaracji tak dużo, ale wpiszcie ode mnie (oprócz tej jednorazowej) 20 zł deklaracji miesięcznej.Po 10 każdego miesiąca robię wszystkie przelewy.Rozliczenia na pierwszej też by się przydały.Deklarowane i jednorazowe.Jak jest jasno i czytelnie, to ludzie chętniej się deklarują, a jak nic ne wiadomo, to często rezygnują.To tylko tak od siebie piszę.Pieniążki od ketuni będą na pierwszy miesiąc, a to powinno wystarczyć, żeby zebrać deklaracje stałe.Bazarkami też można jakieś dziury załatać.Pozdrawiam Fifiaczka niedzielnie i słonecznie. Quote
jostel5 Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 Syla,jak to dobrze,że tak do tego podchodzisz...Też mam nadzieję ,że sobie poradzimy,ale boję się,bo to pierwszy nasz psiak,którego chcemy wyciągnąć ze schronu i robimy to pewnie trochę nieudolnie...Każda osoba tutaj to dla mnie pewność,że kiedy minie miesiąc opłacony przez Ketunię,Fifi nie będzie musiał wracać do schronu...Brutalna prawda jest taka,że to już bardzo stary,schorowany psiak,który jest coraz bliżej TM..:(.Ale niech choć na koniec nie będzie sam,niech sobie pochodzi bez łańcucha,nawącha trawy ,niech ma ciepło i bezpiecznie... Ciągle jeszcze szukam dla niego miejsca bliżej Białej,tak ,by można go było odwiedzić... Dzięki za sugestie związane z pieniędzmi dla Fifiego,to bardzo ważne! Quote
elmira Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Jostel, nie ma opcji, żeby Fifi wrócił do schronu. Kurcze, no nie wiem, co zrobię, ale na pewno on nie wróci na łańcuch. Deklaruje na razie grosik-10,00pln miesięcznie, od maja. Quote
kinga_kinga7 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Słuchajcie znalazłam taki hotelik w Białej,ceny jakie są,to są,ale na miejscu,oceńcie sami Hotel dla zwierząt oferuje kojce na zewnątrz 5 m2 każdy oraz klatki wewnątrz domu. 3 x dziennie spacery po okolicy oraz zabawy w ogrodzie. Cennik: -kot 20 zł -pies: mały 20 zł średni 30 zł duży 40 zł W cenę pobytu wliczone jest wyżywienie. W czasie pobytu zwierzęcia można skorzystać za dodatkową opłatą ze strzyżenia oraz kąpieli. Termin pobytu do ustalenia telefonicznie: 0 501- 723- 890 Quote
jostel5 Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 Sprawdźcie uzupełniony (zgodnie z sugestiami Syli ) pierwszy post...Dobrze to zrobiłam? Quote
elmira Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Kinga_kinia7, to jest 600 pln. Za te kwote mamy dwa psy w hotelikach dogomaniackich. 20 pln, to i tak nie duzo, jak na komercyjne hoteliki, ale dla nas masa kasy, tym bardziej, że psów mamy do ogarnięcia 320. Quote
Recommended Posts