jostel5 Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 Syla napisał(a):Słuchaj jostel5.Ile mamy z tych dodatkowych?Coś tam też poszło pewnie na weta.Można poprosić Kundelkową Skarbonkę o dofinansowanie.Mam w sygnaturce.Już tam linka dam....wejdź i podaj konkrety.Zobaczymy ile będzie i wtedy można myśleć. W tej chwili z dodatkowych mamy ok.140 zł..Na "Kundelkową skarbonkę" weszłam zaraz po Tobie,napisałam...Czekać aż się odezwą? Czy jak to jest? Quote
elmira Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Szefową kundelkowej skarbonki jest obraczus, ona nie ma wstępu na dogo do poniedziałku. To fajna kobitka, ale musimy poczekać na decyzję. Jeśli nasz Fifek nada się do pomocy, to ją mamy. Musimy się liczyć, że pomocy nie uzyskamy. Ot, życie. Czekamy na decyzję obraczus. Quote
elmira Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 majku33krakow napisał(a):musi miec dobry hotelik,zeby o niego dbano. majku, a nie dasz się naciągnąć chociaż na 5 złotych? Nooo proszę. Zobacz jaki ten Fifi biedny. Quote
majku33krakow Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 elmira napisał(a):majku, a nie dasz się naciągnąć chociaż na 5 złotych? Nooo proszę. Zobacz jaki ten Fifi biedny. pamietam o fifusiu Quote
majku33krakow Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Szarotka napisał(a):Znacznie lepsze, zeby tylko Renata sie zgodzila ............ to by było super. Quote
majku33krakow Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 jostel5 napisał(a):Fifi do końca życia będzie musiał przyjmować leki-Arthroscan,Karsivan,Rimadyl ,Awgastrin...-wet powiedział,że nie są one tanie,ale zdecydowanie podniosą komfort życia psiaka.Poza tym -dieta-ryż ,chude mięsko,odżywki.Został dzisiaj odrobaczony,ale musi być też wykąpany (gdzie i jak???) i odpchlony... Fifi jest bardzo biedny,ale urody mu nie brak i ma wielką wolę życia...Pomóżmy mu ,bo naprawdę na to zasługuje!!! Do schronu trafił ok. 5 lat temu ,bo PAN już go nie chciał-"za stary i łapy ciąga"- tak podobno ten "dobry człowiek" uzasadnił swoją decyzję o pozbyciu się psiaka...Kurczę,jak my mu nie pomożemy ,to Fifi naprawdę umrze na łańcuchu i nigdy nie dowie się,że istnieje coś jeszcze oprócz twardych desek w budzie i ciężkiego łańcucha...:(. Pod obrożą ma pas łysej skóry-ze starymi strupkami... a nie artroflex? Quote
jostel5 Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 majku33krakow napisał(a):a nie artroflex? Nie.Nazwy leków przepisałam z kartki,którą dostałam od weta,ponieważ takie są jego sugestie co do dalszego leczenia Fifiego.Wet z Obornik,gdy mu to przeczytałam ,potwierdził...Chyba się znają na rzeczy,co? Quote
majku33krakow Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 jostel5 napisał(a):Nie.Nazwy leków przepisałam z kartki,którą dostałam od weta,ponieważ takie są jego sugestie co do dalszego leczenia Fifiego.Wet z Obornik,gdy mu to przeczytałam ,potwierdził...Chyba się znają na rzeczy,co? arthroflex kosztuje160zł buteleczka 600ml a to drugie chyba14zł Quote
elmira Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 majku33krakow napisał(a):arthroflex kosztuje160zł buteleczka 600ml a to drugie chyba14zł Pewnie i cenę brał lekarz pod uwagę. Tych leków, które są podobne w działaniu i składzie jest wiele. Ja dla mojego staruszka kupowałam jeszcze coś innego. Quote
Lionees Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 elmira napisał(a):Mam przyjemność znać Renatke osobiście. Z reszta zagląda ona do Fifiego:) U niej zapchane po sam dach. Ten hotelik, do którego jedzie Fifi jest bardzo ok. Fifi będzie miał tam opiekę weterynaryjną. W tym hotelu jest Staszek, który został zwrócony z adopcji. Z hotelikiem tym mają kontakt osoby z dogomanii, które są godne zaufania. Ketunia, TERESA BORCZ. A ja mam przyjemność Ciebie Elmirko znac osobiście:loveu: Ale masz rację,u mnie psiaków pod sam sufit,także do domu to nawet nie ma mowy,żeby wziąć Fifulca:-( Quote
obraczus87 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Zapisuje sobie...... Pani Teresa Borcz ma miejsce u Astaroth a sunieczka która miała iść na to miejsce ma inny Hotelik - w związku z tym podpytałam Astaroth czy przyjmie pieska do siebie. U Niej sa naprawdę fajne warunki, super opieka. A przede wszystkim odległość to jakieś 160-170km, więc luzik. Czekam na odpowiedź. Quote
obraczus87 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Acha, jednorazowo ze Skarbonki Kundelkowej na transport FIFI otrzyma 100zł i ode mnie jednorazowo 20 zł ;) Poprosze o numer konta na PW. Quote
elmira Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 obraczus87 napisał(a):Zapisuje sobie...... Pani Teresa Borcz ma miejsce u Astaroth a sunieczka która miała iść na to miejsce ma inny Hotelik - w związku z tym podpytałam Astaroth czy przyjmie pieska do siebie. U Niej sa naprawdę fajne warunki, super opieka. A przede wszystkim odległość to jakieś 160-170km, więc luzik. Czekam na odpowiedź. Obraczus, pytaj proszę. Hotelik u Astaroth jest w Halinowie, więc to na dobrą sprawę po drodze z Białej do Warszawy. Quote
obraczus87 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 elmira napisał(a):Obraczus, pytaj proszę. Hotelik u Astaroth jest w Halinowie, więc to na dobrą sprawę po drodze z Białej do Warszawy. Juz się zapytałam, czekam na odpowiedź :) Mam nadzieję, że Astaroth wyrazi zgodę. Cena za psiaka do 10kg to 8zł za dobę już z karma, więc koszty to 248zł lub 240zł. No nic, musze cierpliwie poczekac. Quote
elmira Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 obraczus87 napisał(a):Acha, jednorazowo ze Skarbonki Kundelkowej na transport FIFI otrzyma 100zł i ode mnie jednorazowo 20 zł ;) Poprosze o numer konta na PW. :loveu::Rose: Dzięki wielkie. Quote
obraczus87 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Niestety ASTAROTH nie może przyjąc kolejnego staruszka, gdyż ma u siebie już 4, a jest miejsce w boksie, tylko ze dla Suni, bo psiak obok nienawidzi innych samców.... Tak mi przykro :( Ciesze się, że sa inne miejsca, szkoda, że tak daleko.... ale bedzie trzeba jeszcze więcej osób zawołać aby dorzuciły cokolwiek do transportu... Quote
elmira Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 obraczus87 napisał(a):Niestety ASTAROTH nie może przyjąc kolejnego staruszka, gdyż ma u siebie już 4, a jest miejsce w boksie, tylko ze dla Suni, bo psiak obok nienawidzi innych samców.... Tak mi przykro :( Ciesze się, że sa inne miejsca, szkoda, że tak daleko.... ale bedzie trzeba jeszcze więcej osób zawołać aby dorzuciły cokolwiek do transportu... Szkoda, bo to blisko i cena fajna. Ale faktycznie są jeszcze inne opcje. Quote
obraczus87 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 elmira napisał(a):Szkoda, bo to blisko i cena fajna. Ale faktycznie są jeszcze inne opcje. No szkoda wielka :( :( :( Quote
elmira Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 obraczus87 napisał(a):No szkoda wielka :( :( :( Obraczus, bardzo Ci dziękujemy:) Quote
obraczus87 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 elmira napisał(a):Obraczus, bardzo Ci dziękujemy:) Nie ma za co dziekowac, bo nic nie wyszło z tego miejsca... :( ehhh Quote
elmira Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 obraczus87 napisał(a):Nie ma za co dziekowac, bo nic nie wyszło z tego miejsca... :( ehhh Proszę się nie spierać;) Jest za co, ponieważ zapytałaś i wykazałaś chęć pomocy dla malucha. Przecież nigdy nie mamy pewności, że zawsze nam coś wypali. My się bardzo ucieszyłyśmy z Jostel opcją hoteliku w Halinowie. Na całe szczęście są jeszcze inne miejsca, wydaje mi się, że także dobre, tyle, że położone dalej. Quote
obraczus87 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Staruszkami zajmuje się też KIKOU. Zadzwońcie i zapytajcie, wydaje mi się, że ma miejsce. http://www.dogomania.pl/threads/175373-Domowy-hotelik-tylko-dla-staruszków Zreszta tutaj juz tyle fajnych Hoteli padło, że naprawde jest w czym wybierać. Quote
obraczus87 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 a tutaj jeszcze coś takiego ;) http://www.dogomania.pl/threads/183911-Wolne-miejsce-w-kojcu-dla-niewielkiego-psa-Katowice Quote
jostel5 Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Jestem,niestety zaraz znowu będę musiała wyjść :( Obraczus87-mogę napisać tylko to ,co już napisała Elmira-bardzo,bardzo dziękuję!Za serce dla Fifiego,wsparcie dla nas,pieniądze na transport malucha... Szkoda,że nie ma tego miejsca w hoteliku w Halinowie,ale myślę,że w końcu któraś z naszych bid i tak tam trafi...;) Przejrzę jeszcze raz na spokojnie wszystkie te miejsca,które mogą przyjąć naszego dziadunia,policzę kilometry i coś zdecydujemy! Wspólnie,bardzo proszę,bo Wy mądre kobitki jesteście,a ja SIĘ DOPIERO UCZĘ! I jeszcze coś-Renata5 też ma miejsce w kojcu...Nieśmiało o tym napomykam,bo gdzie indziej również są kojce,ale nie ma Renaty,która -zdaje się-zawsze miała takie starowiny niewidzące i te kocha najbardziej...:) No i lokalizacja (w sensie: odległość od Białej) też jest w jej przypadku bardzo dla nas kusząca... Quote
Recommended Posts