Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kinga_kinga7']Na konto FIFCIA wpłynęło mi 100 zł z forum bassety,ponieważ tam trochę pomagam:)

Kinga,co za wiadomość!!! Super! Super! Super! Fifi robi się bogaty nie na żarty!:)

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jostel5'] Kinga,co za wiadomość!!! Super! Super! Super! Fifi robi się bogaty nie na żarty!:)

Za to mały jest nażarty;) Wyjada z miski jedynie mięso, a ryż ma w wielkim poważaniu:)

Posted

[quote name='majku33krakow']moze ciocia elmirka by za 300 zł miesiecznie go przyjeła?zawsze lepszy dom niz kojec.Pozatym tak glupio go wyzucac do kojca.[/QUOTE]

Tak,Majku,mądre słowa! Ciocia Elmirka pokochała Fifcia,a Fifcio pokochał ciocię Elmirkę...:) Żeby jeszcze tylko TZ Elmiry pojął magię tego uczucia...!

Posted

A co Wy tu knujecie?;)

To nie tylko kwestia Tz-ta. Tak, jak mówiłam mam duże, żywiołowe psy, które w ferworze zabawy mogą zrobić Fifiemu krzywdę. Fifi waży 7kg, a moje cielaki po 30. U Renaty będzie miał lepiej. Ona ma stonowane stadko, podobne gabarytowo.

Posted

[quote name='elmira']A co Wy tu knujecie?;)

To nie tylko kwestia Tz-ta. Tak, jak mówiłam mam duże, żywiołowe psy, które w ferworze zabawy mogą zrobić Fifiemu krzywdę. Fifi waży 7kg, a moje cielaki po 30. U Renaty będzie miał lepiej. Ona ma stonowane stadko, podobne gabarytowo.[/QUOTE]

no to fakt,uniej sa same staruszki,to ja to wymysliłem.ale dom to dom,a tak jak go sie wyzuci.moze go to bolec.

Posted

A poza tym do Ciebie już się przywiązał.....:( :) (nie mogę się zdecydować,więc wstawiam obie buźki).
Fifiś tak bardzo lgnie do zabawy z młodymi? Eeee...? Młode są dobrze wychowane i potrafią chyba uszanować zaawansowany stopień stetryczenia nowego lokatora ;)

Posted

[quote name='majku33krakow']ciocia elmirko zostaw fifusia u siebie,prosze cie na kolankach
Witajcie,wreszcie jestem
Majku,ja już pierwszego dnia jak Fifek przyjechał do Elmirki,pytałam się,czy może u niej zostać na tymczasie,bo tam ma zdecydowanie lepiej.
Jeżeli mój Rambo nie zeżre Fifka na dzień dobry,to Fifek i u mnie bedzie w domu(jak wazy 7 kilo,to sie jednak zmieści;)),ale jeżeli od pierwszego wejrzenia Rambo jego /on Ramba nie zaakceptuje,to niestety będzie musiał byc w boksie:-(

Posted

Oooooooooooo,Renatka przyszła nareszcie:Cool!: i Danka zajrzała do Fifcia:buzi:....Cudnie,bo Fifulec lubi gości:lol:W kupie zawsze raźniej!

Posted

[quote name='ogonek2']Ja też kibicuję Fifciowi i że w gości z pustymi rękami nie wypada proszę mi wysłać konto na pw :laugh2_2:[/QUOTE]

Ale się wzruszyłam!:) Dziękujemy bardzo! :)

Posted

[quote name='jostel5']
Mam dwie stałe deklaracje na Fifcia i obie spoza dogomanii:
Moja koleżanka,Dorotka- 10 zł
i jakaś Pani,która rano do mnie zadzwoniła i wyraziła wolę pomagania Fifciowi.Nie jest zarejestrowana,ale śledzi wątek i wzrusza ją ten nasz dzielny staruszek.Wieczorem albo jutro da mi znać,jaką kwotę będzie przelewać na konto psiaka.

Sama siebie cytuję,ale...:)
Dzisiaj ponownie zadzwoniła Pani (Małgorzata G.),o której napisałam w cytowanym wyżej poście i zadeklarowała na naszego Fifulca 40 zł miesięcznie.!

Niebawem zbiorę wszystkie deklaracje i pewnie zadziwimy się bardzo,gdy zobaczymy,jaki Fifi jest bogaty):)

Posted

Stan finansów Fifiego na dzisiaj,czyli 6 maja 2010.

deklaracja Ketuni-pełna opłata za pierwszy miesiąc pobytu dziadzia w hoteliku-300 zł
Deklaracje stałe:
Syla -deklaracja stała 20 zł,
Jostel5-deklaracja stała 20 zł.
Elmira-deklaracja stała od maja-10 zł
Mama Elmiry -deklaracja stała-10 zł
Wasabi81-deklaracja stała 40 +20 zł -do końca 2010 r.
Koleżanka Dorota-deklaracja stała-10 zł
Pani Małgorzata G.-deklaracja stała-40 zł
Kamila P.-deklaracja stała-20 zł
Razem deklaracje stałe:190 zł (jeszcze z Elmirą i Jej Mamą-być może jednak nie należy brać ich pod uwagę...;):))

Wpłaty jednorazowe:
Obraczus-Kundelkowa skarbonka-100 zł
Ketunia-100 zł,
Forum bassetów-100 zł
Syla-20 zł
Jostel5-30 zł
Obraczus87-20 zł
Majku33krakow-50 zł
Ktoś "od bassetów"-30 zł
Ogonek2- 25 zł

Razem wpłaty jednorazowe:475 zł

Wydatki-wizyta u weterynarza-28 złotych
-na leki dla Fifka-100 zł

475-128=347 zł-tyle Fifi ma "w skarpecie" z wpłat jednorazowych.:)

No i jeszcze coś:Transport Fifiego z Białej Podl. do Elmiry i od Elmiry do Renatki+utrzymanie Fifiego na "tymczasowym tymczasie":)-za darmo! Sponsor-Elmirka i jej TZ.

Tyle...O ile czegoś nie pochrzaniłam...

Znowu edytuję ,żeby uzupełnić księgowość :)

Posted

[quote name='jostel5']Stan finansów Fifiego na dzisiaj,czyli 6 maja 2010.

deklaracja Ketuni-pełna opłata za pierwszy miesiąc pobytu dziadzia w hoteliku
Deklaracje stałe:
Syla -deklaracja stała 20 zł,
Jostel5-deklaracja stała 20 zł.
Elmira-deklaracja stała od maja-10 zł
Mama Elmiry -deklaracja stała-10 zł
Wasabi81-deklaracja stała 40 +20 zł -do końca 2010 r.
Koleżanka Dorota-deklaracja stała-10 zł
Pani Małgorzata G.-deklaracja stała-40 zł

Razem deklaracje stałe:170 zł (jeszcze z Elmirą i Jej Mamą-być może jednak nie należy brać ich pod uwagę...;):))

Wpłaty jednorazowe:
Ketunia-100 zł,
Forum bassetów-100 zł
Syla-20 zł
Jostel5-30 zł
Obraczus87-20 zł
Majku33krakow-50 zł
Ktoś "od bassetów"-30 zł
Ogonek2- ????

Razem wpłaty jednorazowe:-350 zł

Wydatki-wizyta u weterynarza-28 złotych
-na leki dla Fifka-100 zł od Obraczus

O ile czegoś nie pochrzaniłam...

musisz wstawic w pierwszym poscie rozliczenia.

Posted

[quote name='majku33krakow']musisz wstawic w pierwszym poscie rozliczenia.[/QUOTE]

Wstawiłam od razu!:smile: Ale dobrze ,Majku,że czuwasz...:buzi:

Posted

Chyba jednak nie zostawi...:( Mały trochę się rozbisurmanił,Elmirka boi się,że któryś z jej psiaków może niechcący zrobić Fifiemu w czasie zabawy krzywdę...