Jump to content
Dogomania

Charlie w DS w Gdyni, Fircyk vel Bolek w DS w Gorzowie :) Dziękujemy!

Recommended Posts

Posted

Iza!!! napisał(a):
Powiedziała mu o tych nóżkach, mówiłam, że był bardzo słaby i nie chodził, ale wet go obejrzał, wymacał i nic złego nie widać :) Ja też nie widzę, żeby coś było nie tak - skacze, biega i bawi się jak zdrowy szczeniak. Tylko chudy jest strasznie, ale nad tym pracujemy :)

No to dobrze, że nóżki ok. Co do utycia - i tak jest większy, bo u mnie ważył 1 kg, a u Ciebie już 2 kg - ale pewnie rośnie "w górę", dlatego jest taki chudy.

• Replies 623
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Charlie ma się dobrze, chyba czuje się coraz bardzo eu siebie, bo nie śledzi juz mnie krok w krok. Przeczyściło go wczoraj po tym odrobaczeniu (wet uprzedzał), więc chwilowo mam z nim "kupę roboty". Mały złodziejaszek, kradnie każdą skarpetkę czy kapcia i ucieka :D Czarne ucho chyba powoli staje, drugie się jeszcze zastawiania. Zdjęcia powstawiam w weekend, bo to zdobienia zdjęć innych niż podczas spania potrzeba przy nim dwóch osób :)

Posted

GB, a brzuchol widzę dalej wielki ;)

Tak myślałam, że będą mu uszasy stawać, pewnie witaminki wspomagają chrząstkę - co do robienia zdjęć, widziałaś, że większość tych moich jest we śnie...

Posted

Oto obiecane zdjęcia :)
Taki kochany jestem (jak nie gryzę ;) )

Czasami coś mnie zaciekawi

Ukradnę ziemniaczka, pochwalę się nim

I się w nim zakocham...

A jak mi zabiorą, to idę spać :)

Charlie ma swoje wieczorne godziny szaleństwa, wtedy lata, bawi się i nawet warczy i poszczekuje w zabawie na nas :)

Posted

Cudaczek jest z niego. Widzę, że czekoladkowe plamy wychodzą już całkiem na światło dziennie - a jak trafił do mnie, to był czarno-biały z podpalanymi łapkami :lol: Iza!!!, a jak tam rodzinka na niego?

Posted

Czterokolorowy cudaczek :loveu: a Bolo już taki wielki... Pewnie Ciocia GB go pasie drożdżami, tylko idzie w zaparte, że nie :evil_lol:

Posted

ladySwallow napisał(a):
Cudaczek jest z niego. Widzę, że czekoladkowe plamy wychodzą już całkiem na światło dziennie - a jak trafił do mnie, to był czarno-biały z podpalanymi łapkami :lol: Iza!!!, a jak tam rodzinka na niego?

On to zależy jaką stroną się do mnie odwróci, to inaczej te kolorki wyglądają. Mój mąz niby taki twardy, ale zawsze malucha wymizia i jak wróci z pracy to go pyta co tam nowego ;) tylko sprzątania po nim konsekwentnie odmawia :D
Córcia zakochana, chce byś przy każdym karmieniu, wymyśla mu nowe zabawy (i tu mały błąd, bo bawiła się z nim w szarpanko sznurkiem, ale potem radośnie dała mu swoje rajstopy do szarpania i teraz mały rzuca się jej na nogi ;p)

No i dywan już zwinięty, bo Charliemu świetnie się na niego sikało...

Posted

Poszukujemy dla Fircyka DS. Fircyk to psiak o ubarwieniu blue merle, będzie wielkości mniej więcej aussika. Jest idealny dla osób, które będą chciały uprawiać sporty, np. agility - jest aktywny, lubi aporty. Nie ma choroby lokomocyjnej, nie boi się hałasów i nowych dźwięków. Jest bardzo otwarty na kontakt z ludźmi i psami, do każdego podbiega - na to musi zwrócić uwagę właściciel. Jest dosyć cwaną bestią, na pewno nie jest słodkim szczeniaczkiem - ma teraz ok. 2,5 miesiąca, już umie kilka komend. Nie nadaje się do domu z małymi dziećmi, bo podgryza; nie nadaje się do domu z kotem, bo koty goni i gryzie. Idealny byłby dla niego wlaściciel, który okiełzna jego charakterek i skieruje jego aktywność na sporty - zmęczony pies=spokojny pies. Jedynym minusem Bolka jest fakt, że piszczy, gdy zostaje sam - jednak bardziej za innym psem, niż za człowiekiem. Bolek jest odrobaczony i raz zaszczepiony, więc póki co odpadają dłuższe spacery po psich terenach, żeby nie złapał jakiegoś paskudztwa.

Krótko mówiąc: szukamy domku dla mixa aussika blue merle; domku aktywnego, który będzie z psem uprawiał sporty, którego nie zrazi jego aktywność oraz fakt, że póki co nieco piszczy - to jeszcze szczeniak. Domku mądrego, cierpliwego. Oczywiście kastracja wymagana :) Jacyś chętni?

Posted

Wczoraj byliśmy z Charliem na pierwszym szczepieniu, nie miał po nim żdnych sensacji, nawet nie zauważył, że jakieś pik było :) W lecznicy na każdego psa się cieszył, ale trzymałam go cały czas na rękach. Po odrobaczaniu nie było żadnych robali. W domku szaleje, ma masę zabawek, ale i tak ciągle gryzie nas po rekach, nogach, szarpie za nogawki - poczytałam już troche jak go tego oduczyć i walczymy :) Zachowuje się już całkiem jak u siebie, więc powolutku uczymy się siadać:) Bardzo ładnie mu to wychodzi :D Na weekend jedziemy do moich rodziców opiekować się ich zwierzyńcem, więc Charlie pozna nowych kolegów - psa i kota :) Relacje zdjęciowe będą więc po weekendzie.

Posted

Iza!!! napisał(a):
Wczoraj byliśmy z Charliem na pierwszym szczepieniu, nie miał po nim żdnych sensacji, nawet nie zauważył, że jakieś pik było :) W lecznicy na każdego psa się cieszył, ale trzymałam go cały czas na rękach. Po odrobaczaniu nie było żadnych robali. W domku szaleje, ma masę zabawek, ale i tak ciągle gryzie nas po rekach, nogach, szarpie za nogawki - poczytałam już troche jak go tego oduczyć i walczymy :) Zachowuje się już całkiem jak u siebie, więc powolutku uczymy się siadać:) Bardzo ładnie mu to wychodzi :D Na weekend jedziemy do moich rodziców opiekować się ich zwierzyńcem, więc Charlie pozna nowych kolegów - psa i kota :) Relacje zdjęciowe będą więc po weekendzie.

Cieszę się, że wszystko jest dobrze :) Czekamy więc na zdjęcia! :) A, doszła umowa - tylko mój M. nosi ją ze sobą drugi dzień, zamiast mi oddać, bo na jego adres przychodzi korespondencja :evil_lol:

Posted

A właśnie, Charlie dorwał się do tej umowy u mnie - pewnie usłyszał, że na papierze jest, że che go pewnych części ciała pozbawić :) ale na szczęście była w koszulce, więc strat nie ma :)

Posted

sluchajcie, nie jestem wstanie przebrnac przez calyw atek, tym bardizej,z e tam sie jezscze jakeis inne imiona psiakow przewijaja, prosze powiedzcie mi, czy na Bolka jest chętny i gdzie on przebywa? czy on bedzie jszcze rósł, bo jest maleńki.. trochę wiekszy bedzie choc? ;-)