LadyS Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Iza!!! napisał(a):Powiedziała mu o tych nóżkach, mówiłam, że był bardzo słaby i nie chodził, ale wet go obejrzał, wymacał i nic złego nie widać :) Ja też nie widzę, żeby coś było nie tak - skacze, biega i bawi się jak zdrowy szczeniak. Tylko chudy jest strasznie, ale nad tym pracujemy :) No to dobrze, że nóżki ok. Co do utycia - i tak jest większy, bo u mnie ważył 1 kg, a u Ciebie już 2 kg - ale pewnie rośnie "w górę", dlatego jest taki chudy. Quote
sacred PIRANHA Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 pewnie mu to podkradanie zarcia mojej yorczce pomogło hihihi od razu złapał jej wage czyli 2kg:-) a tak na poważnie mam troszkę fotek jego, z ostatnich dni u mnie, pozniej wkleje Quote
Iza!!! Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Charlie ma się dobrze, chyba czuje się coraz bardzo eu siebie, bo nie śledzi juz mnie krok w krok. Przeczyściło go wczoraj po tym odrobaczeniu (wet uprzedzał), więc chwilowo mam z nim "kupę roboty". Mały złodziejaszek, kradnie każdą skarpetkę czy kapcia i ucieka :D Czarne ucho chyba powoli staje, drugie się jeszcze zastawiania. Zdjęcia powstawiam w weekend, bo to zdobienia zdjęć innych niż podczas spania potrzeba przy nim dwóch osób :) Quote
LadyS Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 GB, a brzuchol widzę dalej wielki ;) Tak myślałam, że będą mu uszasy stawać, pewnie witaminki wspomagają chrząstkę - co do robienia zdjęć, widziałaś, że większość tych moich jest we śnie... Quote
Iza!!! Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Oto obiecane zdjęcia :) Taki kochany jestem (jak nie gryzę ;) ) Czasami coś mnie zaciekawi Ukradnę ziemniaczka, pochwalę się nim I się w nim zakocham... A jak mi zabiorą, to idę spać :) Charlie ma swoje wieczorne godziny szaleństwa, wtedy lata, bawi się i nawet warczy i poszczekuje w zabawie na nas :) Quote
pinkmoon Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Ojejku, jaki on przecudny! :o wygląda jak futrzany misio-zabawka! jeden z najpiękniejszych szczeniaków jakie ostatnio widziałam :) WIĘCEJ ZDJĘC!! Quote
LadyS Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 Cudaczek jest z niego. Widzę, że czekoladkowe plamy wychodzą już całkiem na światło dziennie - a jak trafił do mnie, to był czarno-biały z podpalanymi łapkami :lol: Iza!!!, a jak tam rodzinka na niego? Quote
evel Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Czterokolorowy cudaczek :loveu: a Bolo już taki wielki... Pewnie Ciocia GB go pasie drożdżami, tylko idzie w zaparte, że nie :evil_lol: Quote
Iza!!! Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 ladySwallow napisał(a):Cudaczek jest z niego. Widzę, że czekoladkowe plamy wychodzą już całkiem na światło dziennie - a jak trafił do mnie, to był czarno-biały z podpalanymi łapkami :lol: Iza!!!, a jak tam rodzinka na niego? On to zależy jaką stroną się do mnie odwróci, to inaczej te kolorki wyglądają. Mój mąz niby taki twardy, ale zawsze malucha wymizia i jak wróci z pracy to go pyta co tam nowego ;) tylko sprzątania po nim konsekwentnie odmawia :D Córcia zakochana, chce byś przy każdym karmieniu, wymyśla mu nowe zabawy (i tu mały błąd, bo bawiła się z nim w szarpanko sznurkiem, ale potem radośnie dała mu swoje rajstopy do szarpania i teraz mały rzuca się jej na nogi ;p) No i dywan już zwinięty, bo Charliemu świetnie się na niego sikało... Quote
Litterka Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Jejku, jejku, Charlie robi się coraz piękniejszy. Naprawdę, nie mogę się doczekać wizyty po... Ale to jeszcze nie czas - niech się maluszek oswaja. Quote
LadyS Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Poszukujemy dla Fircyka DS. Fircyk to psiak o ubarwieniu blue merle, będzie wielkości mniej więcej aussika. Jest idealny dla osób, które będą chciały uprawiać sporty, np. agility - jest aktywny, lubi aporty. Nie ma choroby lokomocyjnej, nie boi się hałasów i nowych dźwięków. Jest bardzo otwarty na kontakt z ludźmi i psami, do każdego podbiega - na to musi zwrócić uwagę właściciel. Jest dosyć cwaną bestią, na pewno nie jest słodkim szczeniaczkiem - ma teraz ok. 2,5 miesiąca, już umie kilka komend. Nie nadaje się do domu z małymi dziećmi, bo podgryza; nie nadaje się do domu z kotem, bo koty goni i gryzie. Idealny byłby dla niego wlaściciel, który okiełzna jego charakterek i skieruje jego aktywność na sporty - zmęczony pies=spokojny pies. Jedynym minusem Bolka jest fakt, że piszczy, gdy zostaje sam - jednak bardziej za innym psem, niż za człowiekiem. Bolek jest odrobaczony i raz zaszczepiony, więc póki co odpadają dłuższe spacery po psich terenach, żeby nie złapał jakiegoś paskudztwa. Krótko mówiąc: szukamy domku dla mixa aussika blue merle; domku aktywnego, który będzie z psem uprawiał sporty, którego nie zrazi jego aktywność oraz fakt, że póki co nieco piszczy - to jeszcze szczeniak. Domku mądrego, cierpliwego. Oczywiście kastracja wymagana :) Jacyś chętni? Quote
LadyS Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Młody ma juz allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1004959244 tak na szybko. Quote
Panca Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 cudneto zdjecie jak siedza w misce z sucha karma:)) Quote
Iza!!! Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Wczoraj byliśmy z Charliem na pierwszym szczepieniu, nie miał po nim żdnych sensacji, nawet nie zauważył, że jakieś pik było :) W lecznicy na każdego psa się cieszył, ale trzymałam go cały czas na rękach. Po odrobaczaniu nie było żadnych robali. W domku szaleje, ma masę zabawek, ale i tak ciągle gryzie nas po rekach, nogach, szarpie za nogawki - poczytałam już troche jak go tego oduczyć i walczymy :) Zachowuje się już całkiem jak u siebie, więc powolutku uczymy się siadać:) Bardzo ładnie mu to wychodzi :D Na weekend jedziemy do moich rodziców opiekować się ich zwierzyńcem, więc Charlie pozna nowych kolegów - psa i kota :) Relacje zdjęciowe będą więc po weekendzie. Quote
LadyS Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 Iza!!! napisał(a):Wczoraj byliśmy z Charliem na pierwszym szczepieniu, nie miał po nim żdnych sensacji, nawet nie zauważył, że jakieś pik było :) W lecznicy na każdego psa się cieszył, ale trzymałam go cały czas na rękach. Po odrobaczaniu nie było żadnych robali. W domku szaleje, ma masę zabawek, ale i tak ciągle gryzie nas po rekach, nogach, szarpie za nogawki - poczytałam już troche jak go tego oduczyć i walczymy :) Zachowuje się już całkiem jak u siebie, więc powolutku uczymy się siadać:) Bardzo ładnie mu to wychodzi :D Na weekend jedziemy do moich rodziców opiekować się ich zwierzyńcem, więc Charlie pozna nowych kolegów - psa i kota :) Relacje zdjęciowe będą więc po weekendzie. Cieszę się, że wszystko jest dobrze :) Czekamy więc na zdjęcia! :) A, doszła umowa - tylko mój M. nosi ją ze sobą drugi dzień, zamiast mi oddać, bo na jego adres przychodzi korespondencja :evil_lol: Quote
Iza!!! Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 A właśnie, Charlie dorwał się do tej umowy u mnie - pewnie usłyszał, że na papierze jest, że che go pewnych części ciała pozbawić :) ale na szczęście była w koszulce, więc strat nie ma :) Quote
LadyS Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 Chciałam powiedzieć, że Bolek podbija Facebook i jest maskotką tej firmy: http://zoohoryzonty.pl/Stronag%C5%82%C3%B3wna/Maskotki/tabid/185/Default.aspx Miejmy nadzieję, że przyniesie mu to adopcję. Quote
nuleczka Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Uwielbiam merlaczki. Zgłaszam się jako fanka Fircyka, ach ale marzy mi się taki psiak....BUziaki xxx i mizianko dla chłopaka Quote
Litterka Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 GameBoy napisał(a):http://img340.imageshack.us/i/201004202355.jpg Cudo! Cudo! Cudo! Quote
kaczadupka Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 sluchajcie, nie jestem wstanie przebrnac przez calyw atek, tym bardizej,z e tam sie jezscze jakeis inne imiona psiakow przewijaja, prosze powiedzcie mi, czy na Bolka jest chętny i gdzie on przebywa? czy on bedzie jszcze rósł, bo jest maleńki.. trochę wiekszy bedzie choc? ;-) Quote
GameBoy Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Bolek jest u mnie w Warszawie, jako dorosły będzie mniej wiecej wielkosci aussie stad Paulina wpisala ta rase w tytul - taki sredniaczek, plecami pod kolano Quote
Recommended Posts