Jump to content
Dogomania

Charlie w DS w Gdyni, Fircyk vel Bolek w DS w Gorzowie :) Dziękujemy!

Recommended Posts

• Replies 623
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

więc witam Was Ciotki i Wujkowie, oficjalnie melduje sie na wątku, jako oficjalnie zainteresowana ;-)
Mieszkamy w Gorzowie, do niedawna bylismy ludzko-psią sforą 2 na 2, niestety zupełnie niedawno musielismy pożegnać jednego z naszych członków, Szczęściarza, kt. widnieje w moim awatarze, z powodu nowotworu nerek. Szczesciarza mieliśmy dzięki Dogomanii i miał być młodszym pieskiem niż w rzeczywistosci byl, co nie zniemia niczego oprócz tego, że był z nami bardzo krótko, bo neicałe dwa lata. Bardzo go kochaliśmy. Możecie prześledzić moją historię na dogo i zobaczyć jak to wygladało.
Piesek, kt. jest z nami teraz, nazywa sie Bas i jego zdjecie tez jest w moim profilu, jest kundelkiem, z kt. troche zakpił sobie los, bo łapki ma naprawde krótkie w porónaniu do swojej masywnej budowy. Bas zgodzi sie z każdym psem ze względu na swój pacyfistyczny charakter, a także dlatego, że jest wykastrowany. Bolka tez byśmy wykaxstrowali po osiągnięciu dorosłości.
Rozmawiałam już z Kasią, wiem o Bolku wszystko ;-) ustaliłam też z moim Niemężem, że możemy go osobiście odebrać z Warszawy w ten weekend! Jesteśmy z Gorzowa, więc czeka nas kawał drogi, ale cel szczytny!

Posted

Tak myślę, że skoro był u Was pies z dogo, to niech Bolek jedzie do Was, podpiszcie umowę adopcyjną, a po prostu już na spokojnie znajdziemy kogoś do wizyty poadopcyjnej, bo raczej nikt nie znajdzie się tak szybko, a szkoda, żeby pies stracił szansę na dom.

Posted

yuhu! to bedziemy juz w sobote! bo na dlugi weekend wyjezdzamy do Jeleniej, wezmiemy Bolka ze sobą! GameBoy potrzebuję od Ciebie też dokładne wytyczne jak dojechać. Dodam też, że jak żyje te swoje prawie 30 lat nigdy nie byłam w stolicy. tyle wrażen, że zaraz padnę!

Posted

Da się zrobić! Ja miałam po prostu Weronikę na nk, tam były dodawane bieżące zdjęcia Szczesciarza, a tamtym wątkiem się po prostu nikt nie interesował już potem i nie wymagał żadnych informacji, oprócz jego założycielki..

Posted

Witamy :)
Cieszę się, że Fircyk tez znalazł domek i trzymamy kciuki :)
Dzisiaj doszła do nas paczka z wyprawką i mamy frajdę :)
Nowe spanko i wędzona kostka :)

Spanko jak duże by nie było, to tyłek się często nie mieści ;)

Posted

pazurka nie zaklejamy, bo dywan zwinięty i o nic nie haczy. A dzisiaj w paczce przyszła też obcinaczka do pazurków, to wszystkie ciachniemy troszeczkę.

Biały pies:

Czarny pies:

En face:

Posted

Dzisiaj było poranne ważenie i oczom nie wierzyłam, bo Charlie waży już ponad 3 kg :) Ważyłam go z 10 razy, bo nie mogłam uwierzyć... A coś mi sie tak wydawało, że rośnie bo chudziutki nadal jest :)

Posted

piekny jest też! Ja już sie nie moge doczekać naszego tygryska. :multi:Już zostało tez postanowione, że zostanie Bolkiem.
Jestem cała nakręcona wyjazdem, wyjedziemy w nocy, zeby byc tak na rano, z 12 godzin nam zejdzie w dwie strony.
W ogole na jutro mamy bilety na koncert Hey, ale gwiazdą jutrzejszego wieczoru jest Bolek, wiec Hey chyba zrozumie ;-) dziś muszę je rozdać w 'dobre ręce'

ps. jak sie wstawia samemu zdjęcia? bo jak pisze teraz ten post, jest tylko 'wstaw grafikę' poprzez podanie adresu url, to musze gdzies foto wczesniej umiescic na jakims serwerze?

Posted

[quote name='Iza!!!']Dzisiaj było poranne ważenie i oczom nie wierzyłam, bo Charlie waży już ponad 3 kg :) Ważyłam go z 10 razy, bo nie mogłam uwierzyć... A coś mi sie tak wydawało, że rośnie bo chudziutki nadal jest :)

O matko,nie wierzę, u mnie kruszynka ważyła 1 kg zaledwie! No zaraz się popłaczę z sentymentu... :oops:

[quote name='kaczadupka']ps. jak sie wstawia samemu zdjęcia? bo jak pisze teraz ten post, jest tylko 'wstaw grafikę' poprzez podanie adresu url, to musze gdzies foto wczesniej umiescic na jakims serwerze?

Wchodzisz np. na www.tinypic.com - tam dodajesz zdjęcie, a potem kopiujesz link bezpośredni url, wchodzisz na dogo, klikasz ten obrazek w górnym menu, czyli Dodaj grafikę, wklejasz w okno ten skopiowany link i klikasz ok :)

Posted

GameBoy napisał(a):
my bedziemy czekac ;)
Paulina podesłała umowe, takze bedzie po Bożemu ;)

Bolesław waży ok 7 kilo:evil_lol:

Żartujesz chyba :mdleje: