Iza!!! Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Moje dziecko tran pije taki w butelce, to kilka kropel dam dzisiaj maluchowi na próbę, jak nic się nie będzie działo to będę mu tak dodawać do karmy. Quote
LadyS Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Madallena napisał(a):o kurde. przyznam sie, ze pierwsze slysze. A ja wpakowalam w tego drugiego od Gameboy ryz z karma :) dlatego pytalam sie jak tam kupy po noclegu u mnie ; Tran z dorsza, nie wiem. Jako "olej" rybi jest ok ale czy szczeniaki moga, nie mam pojecia... Tamten nie miał problemów po ryżu, tylko ten mały :) Wet powiedział, że to możliwe, bo on słaby, najmniejszy, więc i z trawieniem może mieć problem - na szczęście, jest wiele rzeczy, które może jeść bez problemu ;) Quote
LadyS Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Iza, wysłałam Ci już zdjęcia na maila :) Quote
Iza!!! Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Mam, dzięki :) Nie wyobrażam sobie, jak te maluchy radziły sobie w schronie przy misce jakiegoś Chapi czy Pedigree... Quote
LadyS Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Iza!!! napisał(a):Mam, dzięki :) Nie wyobrażam sobie, jak te maluchy radziły sobie w schronie przy misce jakiegoś Chapi czy Pedigree... Nie radziły sobie - oba miały po kilka kleszczy, pchły, a mały, gdy do mnie trafił, prawie nie chodził. Quote
Litterka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Cieszę się, że mały ładnie się aklimatyzuje. Piękny jest, sama bym go najchętniej schrupała! :) Quote
sacred PIRANHA Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 no Charlie był bardzo opóźniony ruchowo...do mnie trafił już po kilku dniach czyli teoretycznie powinien być juz podkarmiony i w dużo lepszej formie...a praktycznie nie chodził, kilka kroczków i siadał, tylnymi łapami ciągnął...on w schronisku nie miał szans, na szczęście się udało:-) Quote
GameBoy Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 maly zyje ale przegryzl nam kabel od rutera i nie mialam netu ;) Quote
LadyS Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Tylko czekać, aż ciotka GameBoy wyśle nam małego w paczce z powrotem :evil_lol: Iza!!! - i jak tam psiak, wszystko ok? Paczka doszła? Quote
Iza!!! Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Tak, u nas wszystko w porządku. Mały głównie śpi, albo gryzie kapcie :) Ładnie je, pije i nie ma sensacji żołądkowych. Generalnie cichutki, przytulaśny :) Plastra z nogi nie zdejmuje, a od wczoraj chodzi w obroży i chyba się już przyzwyczaił. Czekamy jeszcze na przesyłkę. Quote
GameBoy Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Iza!!! napisał(a):Tak, u nas wszystko w porządku. Mały głównie śpi, albo gryzie kapcie :) Ładnie je, pije i nie ma sensacji żołądkowych. Generalni cichutki, przytulaśny :) Plastra z nogi nie zdejmuje, a od wczoraj chodzi wi obroży i chyba się już przyzwyczaił. Czekamy jeszcze na przesyłkę. o matko moj ciagle biega ale to non stop jego wielkim plusem jest to, ze ladnie spi w nocy i rano jak wstaje to zajmuje sie sam soba ;) lub demolowaniem domu jak kto woli ale nas nie budzi ale piorunek z niego niezmieski na branie na rece reaguje straszna zloscia - nie wiem dlaczego mam nadzieje, ze mu przejdzie ;) obrozke nosi od poczatku ale ona mu niszczy siersc, dzis powinny przyjsc szelki rogzowe Quote
Iza!!! Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Właśnie dotarła paczka:) Charlie od razu przyszedł zapytać co to, dostał lizaka i schował się z nim pod łóżkiem. Dziękujemy za prezenciki :) Dobre rady przeczytałam, zastosuję się - jeszcze dzisiaj albo jutro pewnie do weta podejdziemy, bo blisko mamy i niech już go ogląda. Umowę też dzisiaj odeślę. Co do obróżki/szelek, to Charlie też na spacery dostanie szelki, obróżkę kupiłam tak, do przyzwyczajania a resztę zakupów w internecie zrobię, bo u mnie w taki markecie zoologicznym to wybór kiepski a ceny z kosmosu... Najzwyklejsze szelki ponad 30 zł, najtańsze i najbrzydsze posłanko 50 :/ Więc pełna wyprawka jest w trakcie kompletowania. Quote
evel Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Fotki z misiami bombowe :) Rety jaki ten Charlie jest maleńtas :loveu: Quote
GameBoy Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 nasz kaban jest wielki ;) chociaz tam na fotce od Izy ten mis chyba tez jest slusznych rozmiarow ;) Quote
Iza!!! Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Miś ma ok 100 cm ;) A maluch waży 2 kg, według mojej wagi :) Quote
evel Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Przyznaj się Ciotka lepiej, że go pasiecie drożdżami a nie tak kręcisz i mówisz, że sam urósł :evil_lol: Quote
GameBoy Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 evl napisał(a):Przyznaj się Ciotka lepiej, że go pasiecie drożdżami a nie tak kręcisz i mówisz, że sam urósł :evil_lol: wlasnie niczym go nie pase nawet karme ma dla szczeniakow ras malych/srednich chociaz najchetniej wcina muminowa ... a nie, przepraszam, najchetniej wcina kupy kota ;) Quote
Iza!!! Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 GameBoy napisał(a):wlasnie niczym go nie pase nawet karme ma dla szczeniakow ras malych/srednich chociaz najchetniej wcina muminowa ... a nie, przepraszam, najchetniej wcina kupy kota ;) A to chyba coś w genach mają, bo Charlie zawsze musi sprawdzić jęzorkiem czy dobre siuśki właśnie zrobił :) Quote
Litterka Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Charlie jest nieziemski. Na dywanie wygląda, jakby się maskował:D A z misiami sama słodycz... :) Quote
Iza!!! Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Właśnie wróciliśmy od weta. Dzisiaj było tylko odrobaczanie, za 2-3 dni będzie szczepiony. Wszystko z nim ok, pazurek musiałby być usuwany pod narkozą, więc raczej usuniemy już przy kastracji. Wczoraj energia w niego weszła - brykał, skakał, uwielbia się szarpać sznurkiem no i oczywiście gryźć. Ale cała noc spokojna, śpi i nie rozrabia :) Quote
LadyS Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Iza!!! napisał(a):Właśnie wróciliśmy od weta. Dzisiaj było tylko odrobaczanie, za 2-3 dni będzie szczepiony. Wszystko z nim ok, pazurek musiałby być usuwany pod narkozą, więc raczej usuniemy już przy kastracji. Wczoraj energia w niego weszła - brykał, skakał, uwielbia się szarpać sznurkiem no i oczywiście gryźć. Ale cała noc spokojna, śpi i nie rozrabia :) No to cieszę się, że wszystko dobrze - wet mówił coś na temat jego tylnich nóżek? Boże, ogromnie się cieszę, że pies, którego weci oceniali jako tego w kiepskim stanie i z średnimi szansami na przeżycie teraz jest we własnym domu i ma się coraz lepiej! Quote
Iza!!! Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Powiedziała mu o tych nóżkach, mówiłam, że był bardzo słaby i nie chodził, ale wet go obejrzał, wymacał i nic złego nie widać :) Ja też nie widzę, żeby coś było nie tak - skacze, biega i bawi się jak zdrowy szczeniak. Tylko chudy jest strasznie, ale nad tym pracujemy :) Quote
Recommended Posts