Jump to content
Dogomania

Charlie w DS w Gdyni, Fircyk vel Bolek w DS w Gorzowie :) Dziękujemy!

Recommended Posts

• Replies 623
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

evl napisał(a):
Aaaa dobcio :loveu: Przepraszam, ale mam zboczenie na punkcie dobermanów :oops: :evil_lol:

O tak, cudowny pies, takie 40 kg wiecznego szczeniaka... Aż mi serce ściskało, jak patrzyłam jak on tęskni za swoimi właścicielami, a nie było ich tylko 2 dni...

Posted

Jakie faajne zdjęcia :) Dobrze, że mały sam ciągnie do załatwiania się na dworze. Co do karmy - może Brit? U mnie też któryś pies jadł Acanę i też była średnia - już lepiej nawet na Purinę szły.

Posted

Iza!!! napisał(a):
mam jeszcze kupioną mała torebkę Orijen i 1 kg Brit, więc będziemy próbować:)

Haha, czasem mam wrażenie, że dogomaniackie psy i mój własny mysz jedzą lepiej niż ja. :evil_lol:

Posted

Witamy,
dzisiaj nie mamy dobrych wieści... Charliemu dzisiaj spuchł fafel (zaraz zdjęcia). Byliśmy u weta, to raczej jakieś ugryzienie i się zaczyna ropa zbierać. Maluch dostał już dzisiaj zastrzyk i jutro znowu idziemy ;/ Ogólnie czuje się super, chyba nawet nie czuje, że coś nie tak, tylko przy dotykaniu tej opuchlizny zapiszczy. Się biedak w życiu nacierpi...

Posted

Iza!!! napisał(a):
Witamy,
dzisiaj nie mamy dobrych wieści... Charliemu dzisiaj spuchł fafel (zaraz zdjęcia). Byliśmy u weta, to raczej jakieś ugryzienie i się zaczyna ropa zbierać. Maluch dostał już dzisiaj zastrzyk i jutro znowu idziemy ;/ Ogólnie czuje się super, chyba nawet nie czuje, że coś nie tak, tylko przy dotykaniu tej opuchlizny zapiszczy. Się biedak w życiu nacierpi...

O matko, a ugryzienie czego? Jakiś owad typu osa itd, czy zupełnie coś innego?

Posted

Przepiękny doberman, a mały - nooo, rozpływam się cała! :loveu:
mam nadzieję że zdjęcia będą też potem w miarę regularnie, bo strasznie jestem ciekawa jak ten słodziak będzie wyglądać jak podrośnie :razz:

Posted

Byliśmy dzisiaj u weta, Charlie dostał już tylko 2 leki (wczoraj aż 3) i jutro ostatni raz idziemy. Wet dzisiaj był inny i powiedział, że to mogło być ugryzienie pająka.
Charlie ma się dobrze (jak na załączonym obrazku ) :)

Uploaded with ImageShack.us

Jak do nas trafił, to krzesełko służyło do gryzienia, ale się wycwanił i teraz na nim siada :) Tylko rośnie w zastraszającym tempie i już niedługo się nie zmieści :)

Posted

nasz Bolutek z kolei wczoraj byl na spacerze, kt. absolutnie wyczerpał jego pokłady energii (oczywiscie na jakąś chwilę) i padł po powrocie..
Informuje tez, ze o lęku przed schodami nei ma juz mowy, smiga w tę i wewtę! niedługo potrzebował. podobnie jeset z naszym łóżkiem. najpierw pi pi pi w nocy (on tak piszczy jak dzidzia takie "pi pi pi pi" to jest) ze na kanape, bo nie umie, a teraz zdobywa ja szturmem, pare dni i patent opracowany, robi to dwuetapowo, bo dosc wysoka jest- najpeirw sie zaczepia przedmimi lapami a a potem sam sobie podnosi reszte i tak sie wdrapuje. robie mu ciagle zdjecia i kurna mam nadzieje, ze dzis uda mi sie siasc wieczorem do kompa i uaktualnic moj albumik. pozdrawiam wszystkie cioteczki!

Posted

Charlie widzę, że znacznie urósł oO Ile on waży, jakiej on wielkości teraz?
Noo, Bolek to w ogóle sprytny jest, u mnie opatentował sobie wchodzenie na wszystko, ale najczęściej po bracie, który w tym czasie darł się jak syrena alarmowa, więc miałam czas na reakcję :evil_lol:

Posted

Byliśmy wczoraj na zastrzyku, gulka już malutka jest, więc działa.
Charlie dostał od kilku dni malutkiego łupieżu i się drapie, pytałam się weta, to mówił, że może to być przebiałczenie, więc na razie odstawiam mu twarożek i zobaczę, czy będzie poprawa. Wet też powiedział, że ta sierść nie jest taka, jak powinna być u szczeniaka i powiedział, że warto go jeszcze raz odrobaczyć i tu się zwracam z prośbą o poradę do Was - czy za dużo odrobaczania mu nie zaszkodzi? Może można zrobić jakieś badania kału czy krwi i jakieś wnioski z tego wyjdą? Bo ostatnio zaczął też linieć i to też mi się nie podoba - bo niby u psów teraz taki okres zmieniania sierści, ale to jest szczeniak i chyba za szybko? Jutro idziemy na kontrolę i ewentualnie na to odrobaczanie, ale chciałam się Was poradzić, co o tym myślicie.
Może to też wina zmieniania karmy? Bo kupiłam mu Acanę i Orijena po 400 g i Brita 1 kg. Acana od razu mi się nie spodobała, co do Orijena to nie wiem, bo dla niego mała paczka to za mało, bo zmieniam mu karmę stopniowo i zanim skończy się poprzednia to mieszam nowej, potem 1-2 dni na tej nowej i już się woreczek kończy... Teraz zaczynamy Brita i jak się nie sprawdzi, to jeszcze raz tego Orijena spróbuję.
Mam nadzieję, że jakoś zrozumiale to napisałam, bo już sama nie wiem co myśleć i robić.

Posted

łupież i linienie napewno coś oznacza...
kiedy on był ostatnio odrobalany? u cebie był? z reguły nie stosuje się częstszego odrobaczania niż co 2 tyg
co do karmy to ciągłe zmienianie karmy nie jest dla psa dobre...jego łupież i linienie może być i z ciągłych zmian karmy i z przebiałczenia i z np jakiegoś szamponu? ponadto żeby naprawde ocenić jak pies reaguje na dana karme trzeba go troche tą karmą pokarmic tak ze 2 tyg przynajmniej....ja na twoim miejscu zostałabym juz na tym bricie junior to dobra karma jak małemu smakuje to potrzymaj go dłuższy czas na tym, może nie dawaj mu nic poza suchą karmą (żadnych twarożków ani innych nabiałów) przez dłuższy czas- dobra sucha karma ma wystarczającą ilośc wszelkich składnikóq i dokarmianie regularne psa czyms moze rzeczywiscie spowodowac przedobrzenie...poza tym ty mu dajesz jeszcze te witaminy? może dajesz mu za dużo? plus ciągłe zmiany karmy i twarożek i masz swój łupiez i drapanko:-)
ja wiem jedno jak karmisz psa dobrą karmą to naprawde bardzo łatwo przedobrzyć z witaminami a szczegolnie na malutkich psach bo nam sie wydaje ze to malutko a to sie w przeliczeniu na kilogramy za duzo okazuje:-)

Posted

Odrobaczany był u mnie 15 kwietnia, to te 2 tygodnie minęły.
Z tymi karmami to tak czuję, że przedobrzyłam, teraz mamy 1 kg brita to myślę, że na 2 tyg wystarczy. Twarożek odstawiam, a te gotowane mięsko tez odstawić? Nie kąpałam go jeszcze, bo po szczepieniu nie chciałam a teraz po antybiotyku tez ryzykować nie będę, ale szampon kupiłam dla szczeniaków. Te witaminki mu daję, teraz 1/3 łyżeczki na dzienną porcję karny - odstawić?

Posted

Iza jezeli masz mozliwosc to lepiej zrob mu najpierw badania, tabletka na robale to jednak trucizna
czasami warto odrobaczyc psa czyms lepszym niz pratel, tak zeby wybilo wszystkie robaki

szczeniakom, ktore mialy problemy zdrowotne warto zrobic badania krwi i kalu - to nie kosztuje duzo a wszystko jest jasne bez zabawy w zgadywanie ;)