Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Andzia69, jaki brzydal, przecież to pięknotek jest , a tyle juz bidulek przecierpiał. W jakim wieku może być?

[IMG]http://img812.imageshack.us/img812/1425/aaaa210311007.jpg[/IMG]

A kobieta , u której jest ON-ka będzie ją ogłaszać, bo z ogłoszeniami u nas krucho ?
Może Linssi mogłabyś jej zrobic Allegro, piękna sunia,widać ,że mądra, szkoda jej.

Jaaga oczywiście przekaż chetnych , jakby się zgłaszali do Ciebie, tylko może nie na tel tej kobiety, tylko mój, bo jak ona nie ma doświadczenia, to wyda ja gdzieś na łańcuch pewnie , albo do kojca.

Posted

[quote name='Olena84']Zapisuje sie na watek, wspomoge was 1%.[/QUOTE]

ślicznie dziękujemy!:loveu::loveu::loveu:

Erka - Gizmo vel Tito ma ok. 2 lat...

Onkę ogłaszałabym już...w razie co w schronie mamy pełno suniek w typie onków, niektóre już po sterylce

Posted

Dzięki dziewczyny za zainteresowanie onką :) Najwięcej o niej może powiedzieć p.Aneta, u której sunia aktualnie przebywa, trzeba by było zadzwonić i dopytać o szczegóły. Suczka prawdopodobnie była psem podwórkowym, nie miała na sobie obroży ani nawet śladu po niej. Nie wiadomo jak zachowa się w domu i czy kiedykolwiek mieszkała w nim. Można chwilę zaczekać z ogłoszeniami, a nuż ktoś będzie jej szukał... Myślę, że nie było by krzywdą dla suni gdyby trafiła do kojca. Nie krzyczcie, ale przez pracę w schronisku mam obniżony próg wymagań. Byle by znalazł się dobry, kochający i odpowiedzialny dom, to byłaby zadowolona.

Dzisiaj przyjęłam kolejne 3 zgłoszenia o owczarkach do oddania.

Jeden ok.2-3 letni przyszedł w kawalerkę do suczki w cieczce. Siedzi na razie u tego faceta na podwórzu na Baranówku -a on szuka jego właściciela, ale jak dotąd bez skutecznie. Czekam na fotki, to zrobiłoby się jakiś plakat i porozwieszało.

Jedna kobita chce oddać swojego onka - bo jest agresywny i sobie z nim nie radzi...

Posted

Jak taki był zaniedbany, to raczej tak.

Dzisiaj chyba po raz pierwszy Gloria ucieszyła się na mój widok, zaczęła podskakiwać i zachowywać wreszcie , jak normalny pies. Ale potem poszłyśmy na spacer, no i znowu była spięta, bo była bez ukochanej pani Ani, ale jak wróciła do domu, to była tak zdowolona,ze bawiłą się ze mną, zaczepiała łapą i podgryzała.
Ona tak bardzo przyzwycziła sie do pani Ani,że zupełnie nie wiem, jak to bedzie, jak w końcu znajdzie dom, bo mam nadzieję,że w końcu jednak to się stanie.

Posted

Gosia /divia_g/ dla Ciebie z pozdrowieniami ze Szczecinka:loveu::loveu: - Pani do mnie dzwoni regularnie co miesiąc i wysyła zdjęcia Lili. Kiciunia trafiła jak do raju

[IMG]http://img851.imageshack.us/img851/2415/liliq.jpg[/IMG]

zdjęcia zawsZe są z komórki, ale ważne że jest kontakt tak długo.
ps.
dziewczyny co wy tam macie w tym świętokrzyskim, to po prostu ręce opadają :-(:-(

Posted

[quote name='Basia1968']
dziewczyny co wy tam macie w tym świętokrzyskim, to po prostu ręce opadają :-(:-([/QUOTE]

ja mam dosć....poddaję się...to ponad moje siły:(:(

dzisiaj saldo jak zwykle tylko na plus:(

- dziadzio 100letni:

[IMG]http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/196638_200123306674997_100000319884097_618877_2120788_n.jpg[/IMG]

[IMG]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/195999_200121066675221_100000319884097_618872_1515808_n.jpg[/IMG]

2 husky/malamuty
labrador

nie mam sił...nie ma już gdzie WPyCHAĆ i UPYCHAĆ zwierzaków...

Posted

[quote name='wilczka']andziu a tego 100latka nie wcisniesz tam co zabrali te saruszki nieadopcyjne z dymin?[/QUOTE]

nie ma szans...chyba, ze dopłacę im z parę tys. na to, by mogli oprócz naszych wykarmić i oporządzic wet. 300 psów...

Posted

Czy ktoś da radę pomóc w zrobieniu wizyty przed adopcyjnej? Ja w tym tygodniu się nie wyrobię..

[quote name='malawaszka']

szukam pomocy w zrobieniu wizyty przed adopcyjnej dla szczeniaka z mordowni w olkuszu który jest u missieek - w kielcach ul. Jagiellońska - może mmogłabyś pomóc albo znasz kogoś kto mógłby?
[/QUOTE]

Posted

Dziadzio prześliczny, taki szpicowaty i jaka ma piekną kryzę.

Erko, wczoraj chyba od Ciebie dzwoniła kobieta w sprawie Muszki. Jednak mieszkanie w bloku na osiedlu, aktywny 5-letni chłopczyk w domu i nie chciała psa o charakterze Muszki. Zaproponowałam podobną Roksi, ma dzis przyjechać zobaczyć ją. Wydaje mi się, że dom dobry, ale na "prostego w obsłudze" psa. Zresztą nie mają samochodu, a Muszki w podróży autobusami nie wyobrazam sobie.

Czy moge prosic o ogłoszenia dla Muszki? Ona tak jak Gloria bardzo przeżyje adopcję. Potrzebuje spokojnego, cierpliwego domu. Zrobiłam jej wyróznionego Moruska na 2 tyg., ale bez odzewu.

Muki na razie nie wstawiam do ogłaszania. Została odrobaczona, zaszczepiona, a za dwa tyg. bedzie miała usuwaną listwę mleczną.

Posted

Ja tez mam cały czas Muszkę u siebie na Allegro i tez ja wczoraj odnowiłam. czyli mam jej więcej nie robić?
Robię też Alegratkę.
Bardziej zależałoby mi na innych serwisach, bo ludzie też tam szukają, a ja nie mam już kiedy jej robic, bo ogłaszam moje towarzystwo.

Posted

Dziewczyny, wiem ze to nie Kielce, [B][COLOR=blue]na Ślasku zagineła suczka stafficzka, rozglądajcie się[/COLOR][/B] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/204391-Stafficzka-11-mczna-Śląsk-zaginela"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2043...ląsk-zaginela[/COLOR][/URL]

Posted

Dziadunio 100 -letni został wywalony z samochodu i potrącił go inny samochód, bo psiunio nie widzi, ma zaćmę i niedosłyszy. Ale był u weta i nic poważnego się nie stało, został tylko odwszony, bo zaniedbany strasznie.
Przydałby się jakis domek dla niego, taki na dożycie, bo b.fajny psiulek, kontaktowy mimo wszystko.
Czy jest jeszcze jakis wątek staruszków na dogo?

Jaaga, a jest jakis tekst do ogłoszeń Muszki na jej wątku, to może wykupie ogłoszenia,bo teraz Savahna jest bez netu, a Agata P nie wyrobi sie ze wszystkimi ogłoszeniami.

Posted

[quote name='erka']
Jaaga, a jest jakis tekst do ogłoszeń Muszki na jej wątku, to może wykupie ogłoszenia,bo teraz Savahna jest bez netu, a Agata P nie wyrobi sie ze wszystkimi ogłoszeniami.[/QUOTE]

mam jeszcze na dzisiaj zaplanowaną do ogłaszania Koni ,to mogę wziąć Muszkę bo chyba po Koni już nic nie było??:roll: (oprócz naszej kochanej Lizuni ale nie ma jeszcze żadnego tekstu do ogłoszeń) chyba że mi coś umknęło to się upominać:oops:
bo już powoli dostaję mętlika :evil_lol:
Ja pilnuję(czyli odświeżam,aktualizuję na bieżąco ogłoszenia i ponawiam allegro) na razie tych piesków
Albinka (ma na dwa województwa )
Aza
Czarek
Elza (ma na dwa województwa)
Gabi
Gabrysia
Lena(też na dwa woj.)
Mela i Mimi
Pigi
Róża
Rudolf
Tosia
no i był jeszcze Bary , Sisa i Blanka no właśnie co z Blaneczką gdzieś chyba mi mignęło że grzeje już dupkę w DS czy to prawda??? bo nie wiem co z nią czy ją aktualizować??? a może jeszcze któryś grzeje dupkę w DS a ja nie wiem:roll:;)

Posted

Dzisiaj w Echu ukazłało się ogłoszenie o Fuksiku i Glorii. O Fuksika nikt nie zapytał, o Glorie był jeden telefon. Ale niestety to dom nie dla niej. Dom z ogrodem, gdzie pies mógłby spać w domu, ale w dzień, kiedy domowników nie ma cały dzień byłby w ogrodzie. Niby ok, ale.... pies nie ma wstępu w domu na kanapę, to nie wchodzi w grę, po drugie teren jest bardzo duzy i niestety z tułu nie do końca dobrze ogrodzony. Czyli Gloria zupełnie sie nie nadaje, bo po pierwsze ona niestety mocno kanapowa, p.Ania narzeka,ze czasami nie chce jej ustapić ulubionego miejsca na kanapie i musi ja siłą spychać, a ta ledwo się przesunie:evil_lol:. Pobyt w nowym domu , to i tak bedzie olbrzymi stres dla niej, a jeszcze jakby ktoś chciał wyegzekwowac nowe zachowania, to byłoby juz za dużo. A juz nie mówie o tym,ze zostawiona w ogrodzie niezbyt dobrze ogrodzonym pewnie by zwiała.

Myślałam o Lenie, ona nie tak rozpieszczona, ale pewnie tez by uciekła, bo ma takie tendencje.

Wyślę pani fotki Elzy, może tej ON-ki z Kostomłotów, starsze, bardziej zrównoważone sunie może mogłby tam iść.

Posted

[quote name='erka']
Wyślę pani fotki Elzy, może tej ON-ki z Kostomłotów, starsze, bardziej zrównoważone sunie może mogłby tam iść.[/QUOTE]

Ewcia - pokaz pani Elzunię:) a o jakiej once myślisz z Kaczowej?:cool3: