Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='erka']Divia, a co z tym husky z Cz. G, odezwała sie ta kobieta?[/QUOTE]

Erka - ten husky nie nadaje się do adopcji...przynajmniej nie w tej chwili - jest agresywny, nie dał sie dziewczynom dotknąć, bo miał jechać do Krakowa...no i stary, głuchy, i ma problemy z łapami:(

Posted

Dziewczyny,
nie macie kogoś na miau.pl albo same nie macie konta? Ostatnio często jeżdżę z przystanku przy Krakowskiej Rogatce. Pod budką z kebabem siedzi kot - czarny z białym pyszczkiem i białymi skarpetkami. Jest bardzo wylękniony, ale chyba już mnie poznaje, bo czasem go podkarmiam. Strasznie płacze, jak się go woła po jedzenie. ;(

Posted

Ależ wilczka już dawno podjęłyśmy decyzję, chyba tego nie przeczytałaś:).
Przeznaczymy to na leczenie oczek biszkoptowej szczeniorki, ktora jest u DuDziaczka na dt.
Nie wiem tylko , czy ona ma konto, jak nie, to może jej przekażesz gotówkę.

Posted

WILCZKO, moze chciałabyś wesprzeć małą sunię szczeniaczka, której grozi ślepota :( Malutka będzie musiała przejść dwie, bardzo kosztowne, operacje oczu :(
[IMG]http://images35.fotosik.pl/208/2e49bfb773faf53a.jpg[/IMG]

Wsparcie potrzebują też sunie, które pojechały do Jaagi - nie maja na karmę ani na szczepienia..

Posted

ok,dudziaczku podaj prosze nr tel mi na pw,zebym mogla sie skontaktowac z toba jak tylko przyjda.odrazu mowie zeby nie bylo ze zarabiam na psach na przeliczniku walutowym,ja dostaje w zl na konto-bank sam mi przelicza po srednim kursie krajowym danego dnia.no to sunieczko masz wczesniejszego mikolaja:)
a mam kilka rzeczy po dzieciach ktore moge oddac na bazarek tylko czy dziecinne rzeczy na psim bazarku?ale jak sie przydadza to piszcie.no znowu musicie pokierowac ciemna masa komu to sie zanosi,czy tylko mam przeslac fotki a po odbior przyjada...?sory za moje zacofanie:)

Posted

jak DuDziaczek zajrzy, to na pewno poda nr. Tutaj watek malutkiej: [url]http://www.dogomania.pl/threads/196270-2-%C5%9Bliczne-szczeniaki-zabrane-z-ulicy.-SUNI-GROZI-%C5%9ALEPOTA-%28%28-Zbieramy-na-leczenie!?p=15716760#post15716760[/url]

Posted

Czy ktos mógłby poogłaszać tą sunię z działek - Nitkę, wcześniej wstawiałam zdjęcia i info o niej .
Sunieczka bardzo wycofana, boi się psów bardzo. Na razie ma bardzo tymczasowy tymczas, potem miała trafic do Jaagi na dt, ale ze względu na jej stan psychiczny lepiej by było, gdyby trafiła do domu, gdzie nie ma psów, chocby tymczasowego.

Niestety wraca z adopcji jamnisiowata córeczka Polly, któa była u Jaagi. rezydent doberman jej nie toleruje.Na razie może zostać tam, ale trzeba na nowo ogłaszać.

Posted

Agnieszko, na dwie sunie, które są wyciągniete ze schronu i jedna juz jest u Jaagi, a druga ma tam dojechać powinno sie odzyskac fundusze z TOZ lub STOZ, bo na ich konta były wpłaty na ratowanie psów ze schronu.
Myślę,ze również z tej puli powinna dostać pomoc ta szczeniorka z chorymi oczkami, bo ona przeceiz też jest wyciągnieta ze schronu!

Posted

[quote name='erka']Czy ktos mógłby poogłaszać tą sunię z działek - Nitkę, wcześniej wstawiałam zdjęcia i info o niej .
Sunieczka bardzo wycofana, boi się psów bardzo. Na razie ma bardzo tymczasowy tymczas, potem miała trafic do Jaagi na dt, ale ze względu na jej stan psychiczny lepiej by było, gdyby trafiła do domu, gdzie nie ma psów, chocby tymczasowego.

Niestety wraca z adopcji jamnisiowata córeczka Polly, któa była u Jaagi. rezydent doberman jej nie toleruje.Na razie może zostać tam, ale trzeba na nowo ogłaszać.[/QUOTE]

Ja oglosze Nitke, ale dopiero jutro.

Posted

[quote name='erka']
Myślę,ze również z tej puli powinna dostać pomoc ta szczeniorka z chorymi oczkami, bo ona przeceiz też jest wyciągnieta ze schronu![/QUOTE]
Własnie mnie to zastanawiało, czy nie mozna by częśc tej kwoty przeznaczyć na małą.
maluch jest w wielkiej potrzebie a jakby na to nie patrzeć to jednak była w schronie...

Edit: wilczka wysłałam pw ;)

Posted

[quote name='erka']Agnieszko, na dwie sunie, które są wyciągniete ze schronu i jedna juz jest u Jaagi, a druga ma tam dojechać powinno sie odzyskac fundusze z TOZ lub STOZ, bo na ich konta były wpłaty na ratowanie psów ze schronu.
Myślę,ze również z tej puli powinna dostać pomoc ta szczeniorka z chorymi oczkami, bo ona przeceiz też jest wyciągnieta ze schronu![/QUOTE]
Erko jak najbardziej choć trochę kasy jest przekazywane na te psiaki. Tych pieniędzy wpłynęło do "Zwierzaka" ok. 3 tys. PLN część już rozdysponowana, na operację trzeba będzie dozbierać.

Posted

[INDENT][B][COLOR=red][U]a ja proszę zajrzyjcie na bazarek dla KLARY i KALINY - beniowatej rodzinki mieszkającej w szczerym polu od roku[/U][/COLOR][/B] [INDENT][FONT=Calibri][URL="http://www.dogomania.pl/threads/196551-****-R%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-dla-dzieci-...-na-dwie-Starachowickie-suczki-w-potrzebie-do-30.11"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1965...zebie-do-30.11[/COLOR][/URL].[/FONT] [/INDENT][/INDENT]

Posted

Przypominam też dwa kieleckie psiaki na dt u Jaagi, Muszkę i Opieńka, którym też przydałoby się powtórzyc ogłoszenia, bo ani o szczeniaka, ani o mamuśkę zrobioną na sznaucera,żadnego zapytania nie było :(.

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/194838-Porzucona-przez-bezdomnych-sunia-ze-szczeniakiem!-Potrzebna-pomoc-na-utrzymanie-w-dt[/URL]

Inne kieleckie psiaki które czekają na dom , niektóre juz bardzo długo, to:
Górka, Albinka, Teri, Oskar, Gloria, Lord, Nitka, Strączek, Sofi, Tola, 4 szczeniaki,
Elza, Koni, Filip,Mozart, Chopin, Bafi.

Te wszystkie psiaki tez cały czas potrzebują odnawiania ogłoszeń.

Posted

Przekleję ze schroniskowego. Przyznam dziś zostaliśmy zaskoczeni informacją o zamknięciu schroniska.

Problem psów (zwierząt) kieleckich nie kończy się na wyadoptowaniu tej setki zwierząt znajdujących się aktualnie w schronisku. Co najmniej drugie tyle błąka się po kieleckich ulicach. Nadchodzi trudny czas dla zwierząt okres zimy. Wolontariusze nie poradzą sobie z pomocą dla tych zwierząt. Podobnie jak z pomocą dla zwierząt rannych, powypadkowych. Pozostawienie sytuacji "samej sobie" to ogromny krok wstecz w naszych działaniach.
Dlatego podczas jutrzejszych rozmów zaproponujemy miastu, aby Dyminy zostały przekazane nam pod opiekę jako przytulisko. Chcemy, aby miasto zapewniło miejsce, wyposażenie schroniska i samochód, środki na utrzymanie i leczenie zwierząt (przekazywane bezpośrednio na konto stowarzyszenia). Stowarzyszenie wraz z wolontariuszami zabezpieczy opiekę nad zwierzętami (w tym weterynaryjną). W jak najszybszym czasie miasto powinno przeznaczyć nowe tereny pod budowę schroniska i rozpocząć budowę. Musimy się bowiem liczyć z faktem, że w Dyminach schroniska już nie będzie.
Bardzo proszę osoby chętne do pomocy w schronisku o kontakt ze mną.

Zwierzęta w schronisku nie mogą zostać pod opieką ciągle tego samego personelu. Z każdym dniem jest coraz gorzej. Zwierzęta nie mają co jeść. Wet schroniskowy nie widzi problemy, twierdzi, że zwierzęta są w bdb kondycji.

Kot zabrany dziś ze schroniska jutro będzie operowany. Miejmy nadzieję, że mu się uda. Eneda składa właśnie doniesienie o znęcaniu się nad zwierzęciem.

Posted

[url]http://www.dogomania.pl/threads/196614-Pojemnik-waga-RC-gad%C5%BCety-ksi%C4%85%C5%BCki-hm-kartka-i-chrzciny-na-Kielce-do-1.XII-OTWARTE[/url]

a ja jeszcze po offuje bazarkiem :)

Został uaktualniony i ... moja bezowa sunieczka nie chce juz być bezimienna :lol:

Posted

[quote name='wilczka']moze ira?podslodzimy irlandczykom w ten sposob i moze znow wrzuca cos do skarbonki?[/QUOTE]

Wilczko Ira ładnie , [B]zapraszamy do licytowania możliwości nadania imienia na bazarku ;) [/B]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/196614-Pojemnik-waga-RC-gad%C5%BCety-ksi%C4%85%C5%BCki-hm-kartka-i-chrzciny-na-Kielce-do-1.XII-OTWARTE?p=15754514#post15754514[/url]