wilczka Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 pisze na pw ale nie wiedziec czemu nie moge wyslac wiadomosci:( Quote
ewab Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Wczoraj do swojego domu pojechała czarnulka z Sfinksików, a dziś przyjechali ludzie po Dorę. Sunia trochę wystraszona, początkowo drżała, ale w samochodzie siedziała już zaciekawiona co się będzie działo. Bardzo się cieszę, że suczynka znalazła szybciutko swoich ludzi, którzy mają dla niej dużo czasu i domek z ogródkiem:). Teraz najpilniejsza potrzeba to dom dla Filipa, Mocci i Miszy. Quote
andzia69 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 jaka czarnulka z Sfinksików? kurde...jestem zacofana... Quote
erka Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Cieszę się bardzo z domku Dory, bo to taka śliczna sunia:). Quote
ewab Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 No, Dorcia ładna sunia i kochana, bardzo grzeczna suczynka. A Sfinksiki to dwie siostrzyce-kotki, jedna czarna, a druga biała z czarnym ogonkiem. Tak więc aktualny stan moich kocich tymczasów - mamuśka tricolorka jeszcze do sterylki, jej synek biały z burym i biała Sfinksica. Quote
DuDziaczek Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 a o mamusie nie ma telefonów? tri kolorki to takie cudeńka, kocham je prawie tak bardzo jak rudzielce:eviltong: Quote
malagos Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='erka']Nie andziu69, Kudłatka, którą złapalismy z wielkim trudem , oczywiście ma dom. A to chodzi o tą sunieczkę, która koczowała na działkach, co prawda raz dziennie karmił ja starszy pan, ale nie wiadomo, co by było w zimie. A on jej tylko nosił jeść i to chyba nie za wiele, bo bardzo chudziutka, nawet nie pogłaskał, sunieczka bardzo wycofana, boi się wszystkiego, innych psów, kota. To ta sunia [URL="http://img835.imageshack.us/i/101015suniazdziaek1.jpg/"][IMG]http://img835.imageshack.us/img835/2175/101015suniazdziaek1.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] Czy ona ma imię? Boi sie ludzi? ale do tego pana podchodzi, tak? Quote
divia_gg Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 A ja znow pisze z alarmem husky. tata dzwoni do mnie ze znow do niego sie "zglosil" husky, pies lagodny raczej niezabiedzony z obroza, mozliwe ze lancuchowa, bo z koleczkiem, ale niekoniecznie. Narazie siedzi u niego...Na obrozy nie ma oczywiscie nic. Mam podejrzenia ze ten husky w nocy byl na mojej wsi, bo psy ujadaly mega mocno ok 3 nad ranem, wyjrzalam i wlasnie huskiego obszczekiwaly z zajadliwoscia niebywala. Prawdopodobnie wlansie na Cz Gore sie przemiscil. Macie jakies kontakty z forum huskowym, miron h moze cos wiesz, moze wiesz gdzie pisac? ja w rasowcach to jezdem zielona... No 5 pies u taty zostac nie moze, poza tym niewiadomo czy sie nie przemisci, no cholera nic nie wiadomo... Quote
Jaaga Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Erko, co z sunią z działek? Może jeszcze być przetrzymana? Nikt nie chce sie zająć wyciągnięciem trzeciej sunieczki ze schronu, a tak to byłby opłacony transport dla obu. Quote
erka Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Divia_gg, ja tez juz dostałam cynk o nim. Niech go tam koniecznie zatrzymają. Na razie dałam znac do Echa Dnia, mają dzwonic do radia. Jeżeli nie znajdzie sie właściciel, coś dla niego wymyslimy. W ogłoszeniach nie mówimy, jakie umaszczenie i oczy, żeby rozpoznać właściciela. Ale z drugiej strony, jak mówisz,że on ma pasek i mógł byc na łańcuchu, to się zastanawiam, czy takiego właściciela wogóle szukać. Quote
divia_gg Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='erka']Divia_gg, ja tez juz dostałam cynk o nim. Niech go tam koniecznie zatrzymają. Na razie dałam znac do Echa Dnia, mają dzwonic do radia. Jeżeli nie znajdzie sie właściciel, coś dla niego wymyslimy. W ogłoszeniach nie mówimy, jakie umaszczenie i oczy, żeby rozpoznać właściciela. Ale z drugiej strony, jak mówisz,że on ma pasek i mógł byc na łańcuchu, to się zastanawiam, czy takiego właściciela wogóle szukać.[/QUOTE] erko ale gdzie go dac...znaczy narazie tam lezy i spi. jak latal cala noc, przeszedl kawalek to i chlopak zmeczony. Dostal wody i spi. tat nie ma tam pod reka narazie nic zeby go uwiazac, ale podobno narazie nie ma zamiaru nigdzie sie wybierac. Zmeczony spi. Tata zastanawia sie czy on w ogole slyszy bo podobno nie reagowal na nic, nawet strzal tam jakis byl i nic. Na wolanie tez nic. Moze tak zmeczony... Quote
andzia69 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='malagos']Czy ona ma imię? Boi sie ludzi? ale do tego pana podchodzi, tak?[/QUOTE] imienia to pewnie nie ma:( są jeszcze takie jej zdjecia: [IMG]http://img404.imageshack.us/img404/1636/101015suniazdziaek2.jpg[/IMG] [IMG]http://img696.imageshack.us/img696/2392/101015suniazdziaek.jpg[/IMG] do pana jak wiać podchodzi, więc myslę, że to jej wystraszenie to kwestia tego, że na działkach są różni :ludzie" i pewnie ją przeganiali... Quote
erka Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Malutka bardzo boi sie psów, w tej chwili jest u pani, której suka ja napada, więc tym bardziej zestresowana. Na spacerach jak zobaczy psa, to sie cała trzęsie i chce na rączki. Bidulka musiała swoje przejśc na tych działkach, bo przeceiz tam masa psów bezdomnych jest. Szukam dla niej transportu do Katowic. Jaaga chciałą też wziąc tą malutka sunieczkę ze schronu, ale nie ma jej kto wyciągnąc. Ostatecznie podobno zrobiłaby to eneda, ale nie przetrzyma jej ani troche do czasu transportu. A jeszce wcześneij trzeba zrobic test na nosówkę. Ja niestety nie przetrzymam, bo mój Feruś ze wzgledu na ciężką chorobę serca jest nie szczepiony. Dzisiaj zawiozłam ON-ka z Kaczyna do nowego domu, który cudem udało mi się znaleźć, bo poprzedni dom niestety sobie z nim nie radził. Mam nadzieję,że tym razem bedzie dobrze. A teraz lecę do p.Ani zabrac szczeniorka do Agnieszki24. Jeżeli ktoś by mógł pomóc z tą sunieczką ze schronu, to b.proszę. Quote
miron h Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 W razie czego dajcie znać co z tym husky, to poproszę dziewczyny z HA, żeby wstawiły go na stronę w znalezionych. Ostatnio to jest jakiś wysyp północniaków :( Co do łańcucha, czasami nie ma innej możliwości żeby opanować instynkt ucieczek tych psiaków. Jak nie jest zabiedzony to raczej źle mu nie było . Oby właściciel się znalazł, bo ostatnio strasznie trudno o domki nawet dla rasowców. Malamut u mnie na DT jest już 4 miesiąc i nie ma chętnych :( Quote
Jaaga Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Bardzo prosze o pomoc przy schroniskowej suni, o której wspominała Erka. Suczka ma szansę na życie, tylko nie ma jej kto przetrzymać chocby na kilka godzin. Ciężko to wszystko połapać, bo schron jest otwarty w okreslonych godzinach, potem potrzebny jest test na nosówkę, odpchlenie i odrobaczenie. Quote
andzia69 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Jaaga - kilka godzin to by się dało jeszcze jakoś wymyślić...tylko to trzeba by było mieć transport w tym samym dniu...Ze Śląska jadą dziewczyny na manifestacje - wiec moze zgodziłyby się zabrać psiaki...w sumie są małe... Quote
erka Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Sunia z działek jednak jutro nie pojedzie do Jaagi , choc był juz załatwiony transport. Te panie, ktore ja zabrały z działek jednak ją jeszcze przetrzymają przez tydzień, bo sunia bardzo sie boi wszystkiego, boi sie psów, a niestety u Jaagi jest ich sporo. Jutro tam pojadę, postaram się zrobic jakies nowe fotki, bedziemy ją ogłaszać , a może znajdzie sie jakis ds od razu. Najlepiej by było, jakby mogła trafic od razu do domu, gdzie by była jedynym psem . Nie ma się co dziwić sunieczce, bo została wyrzucona , jak miała kilka mies., od grudnia do teraz samiutka na działkach:(. Quote
ewab Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Zastanawiam się czy środę znowu czegoś w schronie nie wymyślą, byle nie wpuścić ludzi po manifestacji. Quote
Jaaga Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 [quote name='andzia69']Jaaga - kilka godzin to by się dało jeszcze jakoś wymyślić...tylko to trzeba by było mieć transport w tym samym dniu...Ze Śląska jadą dziewczyny na manifestacje - wiec moze zgodziłyby się zabrać psiaki...w sumie są małe...[/QUOTE] Niektóre osoby porezygnowały z jazdy na manifestację i trzeba dołozyć 100 zł do paliwa, żeby Shania jechała i je mogła wziąć. Napisałam do osoby, która oferowała schroniskowcom pomoc finansową, ale nie wiem, kiedy dostane odpowiedź, a psy trzeba byłoby wyciągnąć jutro rano. Quote
LadyS Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Wtrącę się w troszkę innej sprawie - Jaaga, te maluszki od Ciebie dalej nie mają DS? Te od tej suni jamnikowatej? Bo znalazłam ogłoszenie na allegro i mam kilka pomysłów, jak ułożyć tekst, żeby było większe zainteresowanie... Jak coś, to pisz na PW :) Quote
mshume Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 O LadySwallow, Ty masz dobrą rękę do adopcji maluszków. Twoja pomoc będzie nieoceniona :) Quote
Jaaga Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Dziekuję za propozycję pomocy, ale dziś oglądana będzie ostatnia sunia. Jesli wszystko pójdzie dobrze, to nie będzie kogo ogłaszać. Pani znalazła ją na wątku jamnikowym własnie, czyli warto tam wstawiać pieski. Quote
andzia69 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 [quote name='ladySwallow']Wtrącę się w troszkę innej sprawie - Jaaga, te maluszki od Ciebie dalej nie mają DS? Te od tej suni jamnikowatej? Bo znalazłam ogłoszenie na allegro i mam kilka pomysłów, jak ułożyć tekst, żeby było większe zainteresowanie... Jak coś, to pisz na PW :)[/QUOTE] jeśli mała poszlaby do domku to i tak mamy całkiem pokaźne stado maluchów...ale nie jamnisiowatych:( Quote
LadyS Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 [quote name='andzia69']jeśli mała poszlaby do domku to i tak mamy całkiem pokaźne stado maluchów...ale nie jamnisiowatych:([/QUOTE] Wszystkie są na wątku szczeniakowym? Mogę im napisać teksty, jeśli chcecie, albo troszkę podpowiedzieć, jak najlepiej je reklamować. Quote
andzia69 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 [quote name='Jaaga']Niektóre osoby porezygnowały z jazdy na manifestację i trzeba dołozyć 100 zł do paliwa, żeby Shania jechała i je mogła wziąć. Napisałam do osoby, która oferowała schroniskowcom pomoc finansową, ale nie wiem, kiedy dostane odpowiedź, a psy trzeba byłoby wyciągnąć jutro rano.[/QUOTE] kurcze...to niedobrze:( Quote
Recommended Posts