Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ufffff... Kamień z serca ;) Cały dzień znów w nowej sytuacji bez konfliktów... Może Brego dzieciątka w domu potrzebuje?:evil_lol: Taki mały żarcik:evil_lol:

Chciałabym nadmienić przy okazji, że nikt mi nie wpłacił obiecanej kasy dla Brego, bym mogła ją w połowie października wysłać Tomkowi...
Ciocie czy Wujki się przypadkiem nie rozmyśliły? Asia, Monika, Majku...???

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super się podziało odwiedziłam wątek dawno...wybaczcie, ale jakby było coś na cito to wiem, że było, ale na pw zawsze liczę , bo ehh za duzo tych wątków

Posted

Tomek zabrał dziś Brega do siebie. Pobyt psa u nas bez zastrzeżeń. Mała cała i zdrowa. Bardzo żywo reagowała na Brega a on lizał ją po rączkach lub trzymał się w bezpiecznej odległości. Myślę, że pies znając nas wiedział, że nie musi u nas walczyć o miejsce w stadzie - bo je już zna. Mając autorytet u psa mogliśmy dbać o to aby nie próbował dominować dziecka.

Posted

[quote name='kasiafiona']Tomek zabrał dziś Brega do siebie. Pobyt psa u nas bez zastrzeżeń. Mała cała i zdrowa. Bardzo żywo reagowała na Brega a on lizał ją po rączkach lub trzymał się w bezpiecznej odległości. Myślę, że pies znając nas wiedział, że nie musi u nas walczyć o miejsce w stadzie - bo je już zna. Mając autorytet u psa mogliśmy dbać o to aby nie próbował dominować dziecka.[/QUOTE]

Wyjątkowo skąpa wypowiedź jak na Kasiafionę ;)
Ale dobrze że wszystko ok było
A Brego cieszył się bardzo jak zobaczył znów Tomka?

Posted

[quote name='marta0731']Wyjątkowo skąpa wypowiedź jak na Kasiafionę ;)
Ale dobrze że wszystko ok było
A Brego cieszył się bardzo jak zobaczył znów Tomka?[/QUOTE]

Tak cieszył się. Brego cieszy się z każdego kto wejdzie do domu. Jednak widać różnicę w reakcjach Brega na osoby, które zna i te, które są dla niego obce. Do obcych jest bardziej czujny - choć merda ogonem i chce być głaskany. Widać więź między Tomkiem a psiakiem - Brego od razu zerwał się do wyjścia jak tylko Tomek zaczął się zbierać.
A co do zwięzłości wypowiedzi - no cóż nie ma o czym pisać. Pies sprawował się super, mnie jest ciężko, że nie ma go z nami - jednak nie mamy na to warunków. Brego jest wspaniałym psem i chciałabym aby trafił na mądrych przewodników stada.

Posted

[quote name='kasiafiona']Tak cieszył się. Brego cieszy się z każdego kto wejdzie do domu. Jednak widać różnicę w reakcjach Brega na osoby, które zna i te, które są dla niego obce. Do obcych jest bardziej czujny - choć merda ogonem i chce być głaskany. Widać więź między Tomkiem a psiakiem - Brego od razu zerwał się do wyjścia jak tylko Tomek zaczął się zbierać.
A co do zwięzłości wypowiedzi - no cóż nie ma o czym pisać. Pies sprawował się super, mnie jest ciężko, że nie ma go z nami - jednak nie mamy na to warunków. Brego jest wspaniałym psem i chciałabym aby trafił na mądrych przewodników stada.[/QUOTE]

Amen ;)
Oby tak było... O to ciocie na wątku się starają jak mogą...

Posted

ja w ogole podziwiam, bo nie zdecydowalabym sie na przetrzymanie u siebie, gdy mam dwulatka, takiego Brego, jakie mam o nim wyobrazenie....

teraz bardzo wazne- trzeba go mocno oglaszac! kupione te ogloszenia kilka dni temu sie ukazaly, monika robi allegro, ale moze jakas zrzuta na wyrozneinie tego allegra????????
szeroko go oglaszac trzeba, ale odpadaja ogloszenia- plakaciki wg mnie. musismy szukac kogos, kto ma internet, gdzie bedzie mogl wiedze o takich psach poglebiac. ze slupow beda sie zglaszac... nieodpowiedni ludzie. tak sadze
gazeta? prawdopodobnie tak samo.. zreszta ja znam kilka i to platne ogloszenia

mozna sprobowac ew w wyborczej, ale tam staram sie inne psiaki umiescic i bez echa

Posted

[quote name='monika083']poszlo 20zl na mlodego.[/QUOTE]

dziekujemy :)

monika, jak stoimy z allegro? ile obejrzen? jakis obserwator?

a moglabys jakies inne ogloszenia tez porobic? na innych stronach?

Posted

wyswietlen 309 ,
obserwatorow -0
nie mam w tej chwili czasu na ogloszenia bo obiecalam kilku innym psom i musze sie z tym najpierw uporac...
a Ty Kora chyba jakis pakiet mu ostatnio zamawialas?

Posted

tak, ale to bylo malo, 30 ogloszen tych najpopularniejszych

tylko on musi trafic w czlowieka doswiadczonego, ogladalnosc ma wielka, chetnych sporo, ale trzeba na znawce rasy trafic
na forum cockerspaniele sie na Brego wypieli tylkiem
na foru spaniele tez
spanielary nieliczne na dogo- tez

moze plakat by powiesic na jakiejs wystawie psow rasowych- spanieli??????
wie ktos, kiedy jakas wystawa bedzie i gdzie? albo jakies zawody ze spanielami?

Posted

[quote name='monika083']poszlo 20zl na mlodego.[/QUOTE]

Już doszły, dzięki :)

Kora a do kiedy mam kasę Tomkowi wysłać? Coś mi się tylko kojarzy, że to miało być w połowie października...?
Bo nie wiem czy już się zacząć na pm znów przypominać Asi i Majku

Posted

Hmmmmmmmm, 2 dni temu napisałam tu długiego posta, a teraz go nie ma. Dziwne. :-o
Pisałam o tym, ze Majku wyslał do mnie smsa i prosi o przekazanie, że wpłacił pieniążki i że ma bana do kwietnia.
Pisałam też, że zapłacę do konca tego tygodnia, bo nie mam nic na koncie i muszę specjalnie jechac do miasta do banku. Ale zaraz jadę, to wpłacę. ;)
I bede wpłacac tak długo, jak długo będzie trzeba.
Ja tu co jakiś czas zagladam do Bregusia, ale tylko czytam szybciutko i lecę dalej.

Aha, pisałam jeszcze odnosnie tego pomysłu z wystawą. Najblizsza wystawa bedzie w Poznaniu na początku listopada (2-dniowa miedzynarodówka). Prawdopodobnie się na niej pojawię. Moja ulubiona Fundacja Animalia bedzie miała tam stoisko i tak sobie pomyslałam, że może zrobię jakiś plakat dla Bregusia i umieszcze gdzieś na ich stoisku, jesli sie zgodzą. Znajoma z dogo, która adoptowała spanielkę od Animalii bedzie prawdopodobnie pomagała tam na stanowisku, to poprosze ją o rozgłaszanie Bregusia.

I teraz pytanie, czy Tomek byłby w stanie zrobić jakąś ładną fotę głowy Brego? Chodzi mi o uchwycenie spanielowego spojrzenia, mam pewien pomysł jak mógłby wygladac taki plakat.

Posted

Asiu ta wzstawa to supeR pomysl! Moze rzeczywiscie warto zrobic Bergowi plakacik i nawet jakies ulotki porozdawac. Przeciez na taka wystawe to psiarze przychodza, a noz któremus w oko wpadnie Bergo!!!
Znam kogoś z dogo (nie pamietam nicku) kto robi piekne plakaty ale moze tez zrobic ulotki -takie z prawdziwego zdarzenia, nie w Wordzie.

A powiedz Aska, ty startujesz na pokazie ze swoimi siersciuchami czy tylko ogladac bedziesz?

Posted

Asia & Ginger napisał(a):

Pisałam o tym, ze Majku wyslał do mnie smsa i prosi o przekazanie, że wpłacił pieniążki i że ma bana do kwietnia.
Pisałam też, że zapłacę do konca tego tygodnia, bo nie mam nic na koncie i muszę specjalnie jechac do miasta do banku. Ale zaraz jadę, to wpłacę. ;)

Asia na Twoją wpłatę spokojnie poczekamy, dobrze że zaglądasz :)

A Majku ma bana aż do kwietnia???:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: