marta0731 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 kora78 napisał(a):asia ginger i monika083 A ułatwisz mi życie i podasz kwoty? ;) To PM z kontem wyślę :) Quote
Asia & Ginger Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 marta0731 napisał(a):A ułatwisz mi życie i podasz kwoty? ;) To PM z kontem wyślę :) Ja 30 zł/miesięcznie deklarowałam. Czekam na numer konta do wysyłki. ;) Kiedy wpłacać? Można już, czy czekać do połowy października? Quote
kora78 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 marta na stronie wczesniejszej wypisalam te deklaracje. nie jestes na biezaco. nu nu monika 20 asia 30 mozesz konto wysylac. a chcecie to wplacajcie ludziska z gory, potem bedzie wplata dopiero w listopadzie. przypomnimy sie na pewno jak pies szybciej ds znajdzie to kase zwrocimy jakby kto nie wiedzial, to marta0731 jest moja siostra. wspolnie sie bierzemy za bregoska Quote
marta0731 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Rzeczywiście Kora... Chyba jednym okiem to przeczytałam ;) Zaraz wyślę PM i myślę, że można wpłacać od razu jak ktoś może, żeby potem nie umknęło... Tylko bardzo proszę wpisać, że na Brego i nicka... żeby mi się nie mieszało na koncie ;) I proszę o konto Tomka, ja z nim nie mam kontaktu Quote
kora78 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 jeszcze nie mam konta tomka marta jemu nie wplacamy jeszcze przeciez. nie rozpedzaj sie. dam znac, jak przyjdzie czas wazne,ze mamy... ja wyslalam Brego do ogloszen od ladySwallow, ale tam sa wielkie problemy ze zmnniejszaniemzdjec i mnie szlag trafia, bo juz w niedziele powinien miec robione. on i inne psy ,jakie wyslalam. Quote
kizimizi Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Widze ze bruner zmienia swoje imie zaby miec nowa, wieksza ogladalnosc? ;) Hehe tylko nie pomińcie faktu, ze z brunera, tzn. z berga, jest czasem bardzo niegrzeczny pies. A powiedz kora czy wyszło cos z tych deklaracji z forum spanieli? Mozesz podzrucic tu wogole jego watek bo mi zostal link na domowym komputerze ... Quote
kora78 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 www.spaniele.pl/viewtopic.php?t=5077 a po moim wpisie tam zero odzewu. dobry tydzien temu. zero, nul imie. Brego, nie Bergo ;) niewazne, jesli reaguje i jest mu ok. ze 3 str w tyl jest tekst, jaki wyslalam do ogloszen. jest tam sporo o jego= incydentach Quote
kasiafiona Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Dostałam dziś link do fajnej lektury. Fajnie się czegoś nowego dowiedzieć o sobie - poczytajcie kto nie zna tematu lub nie czytał. http://www.cockerspaniel.webd.pl/viewtopic.php?t=446&postdays=0&postorder=asc&start=0 Quote
kora78 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='kasiafiona']Dostałam dziś link do fajnej lektury. Fajnie się czegoś nowego dowiedzieć o sobie - poczytajcie kto nie zna tematu lub nie czytał. http://www.cockerspaniel.webd.pl/viewtopic.php?t=446&postdays=0&postorder=asc&start=0 forum wymaga zalogowania. ja sie nie bede logowac o co chodzi? Quote
kora78 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='monika083']odnowilam mu znow allegro.[/QUOTE] dziekuje bardzo! Quote
kizimizi Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 [quote name='kasiafiona']Dostałam dziś link do fajnej lektury. Fajnie się czegoś nowego dowiedzieć o sobie - poczytajcie kto nie zna tematu lub nie czytał. http://www.cockerspaniel.webd.pl/viewtopic.php?t=446&postdays=0&postorder=asc&start=0 wklej link z konkretnym watkiem bo ten odsyla na rejestracje. Quote
kasiafiona Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 można tam doczytać jak fantastyczna jest Faflok w opiece nad psem i domem tymczasowym - opisała swoją opinię na mój temat, do której ma prawo oczywiście. Faflok napisała jak z jej strony wygląda sytuacja psa i jak to było jak pies był u niej a potem jak trafił do mnie /oczywiście własna jej wersja/ zresztą kolejna - bo troszkę nie zgadza się z tym co pisała wcześniej na dogo. Więc sama sobie przeczy. Według niej nie próbowałam się z nią skontaktować, no bo przecież nie miała nieodebranych telefonów ani maili. Zresztą nikt z nas nie próbował się z nią skontaktować. Powiem, że ja stworzyłam profil specjalnie po to aby to przeczytać i uważam, że warto. Quote
marta0731 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='monika083']odnowilam mu znow allegro.[/QUOTE] Monika a ta fundacja niemiecka się odezwała? Quote
kizimizi Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 dopiszcie prosze w 1 poscie, ze na stronie 49 sa zdjecia psa. Quote
monika083 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='marta0731']Monika a ta fundacja niemiecka się odezwała?[/QUOTE] niestety nie :shake: Quote
kora78 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 no to sie kizi wczoraj wkurzyla i rozpisala na forum z linka kasiafiony. w calym necie krazy sprawa brunera..... szkoda, ze nie przeklada sie to na efekty w szukania stalego domu Quote
kora78 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='monika083']niestety nie :shake:[/QUOTE] slyszalam sady, ze za granica agresywne psy od razu sie usypia i nie patyczkuje Quote
kasiafiona Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='kora78']no to sie kizi wczoraj wkurzyla i rozpisala na forum z linka kasiafiony. w calym necie krazy sprawa brunera..... szkoda, ze nie przeklada sie to na efekty w szukania stalego domu[/QUOTE] :) no cóż ja się już nie zaloguje na tamtym forum - Faflok napisała mi prywatne wiadomości - wymieniłyśmy poglądy gdzie stwierdziła, że nie będę się panoszyć na jej forum i mnie zbanowała :) cóż nawet na pw nie potrafiła poradzić sobie z prawdą - nie wiem co zostało napisane na forum ale chętnie się dowiem. W każdym razie jeden pozytyw tej całej sytuacji jest - wiemy, że Faflok żyje i ma nas w .... nosie. Psa również. Quote
kasiafiona Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 aaaaaaaa zapomniałam napisać - Tomek ma wyjazd na zawody i nie ma co zrobić z Bregiem. Ustaliliśmy, że pies mnie zna i lepszy jest pobyt psa u mnie niż hotel lub osoba, która nie wie co i jak - na 3 dni pies będzie u mnie. Zobaczymy jak będzie wyglądał kontakt z moją córą. Quote
kora78 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='kasiafiona']aaaaaaaa zapomniałam napisać - Tomek ma wyjazd na zawody i nie ma co zrobić z Bregiem. Ustaliliśmy, że pies mnie zna i lepszy jest pobyt psa u mnie niż hotel lub osoba, która nie wie co i jak - na 3 dni pies będzie u mnie. Zobaczymy jak będzie wyglądał kontakt z moją córą.[/QUOTE] denerwuje mnie od samego poczatku przekazywanie sobie psa z reki do reki, bez zapytania, tylko stwierdzenia. tak, jak przekazanie faflok do kasiafiony z poinformowaniem po fakcie. jesli ktos sie ma za jedynego prawowitego wlasciciela, to niech bierze losy psa na swoja glowe i nie zajmuje tym innych. w takich sprawach wydaje mi sie, ze glos mam takze ja, kizimizi oraz marta0731 i wypadaloby `pytac nas o zdanie, a nie stawiac przed faktem dokonanym. nie, nie mam nic przeciwko, aby Brego trafil na 3 dni od Tomka do ciebie kasiafiono. macie moje blogoslawienstwo :) to bedzie najlepsze dla psa, bo Ciebie zna i najlepsze dla nas na dogo, bo nie mamy kasy na hotel na 3dni. i tak wypadalo zapytac, a nie oswiadczac. p.s. ile dziecko ma lat- miesiecy? nigdy nie pisalas Quote
marta0731 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='kasiafiona']aaaaaaaa zapomniałam napisać - Tomek ma wyjazd na zawody i nie ma co zrobić z Bregiem. Ustaliliśmy, że pies mnie zna i lepszy jest pobyt psa u mnie niż hotel lub osoba, która nie wie co i jak - na 3 dni pies będzie u mnie. Zobaczymy jak będzie wyglądał kontakt z moją córą.[/QUOTE] Dobrze że jesteś Kasiafiona w pobliżu i się na dodatek zgodziłaś...... :) Swoją drogą ciekawe jak będzie, Ciebie już zna, i miejsce zna, ciekawe jak się bedzie zachowywał po takiej przerwie i pobycie w innym miejscu... A Ty Kora się ciesz z tego, że Brego ma gdzie te kilka dni spędzić, a nie..... Quote
kasiafiona Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Dziewczyny świadomie zdecydowałam się zabrać Brega do siebie bo Tomek zastanawiał się nad tym czy dać go do hotelu lub może do kogoś - wiemy jednak wszyscy, że nasz podopieczny jest jaki jest i nie jest to najlepsze rozwiązanie. Mogliśmy z Tomkiem o tym nie wspominać - oboje jednak stwierdziliśmy, że nie warto robić z tego tajemnicy. Jeśli chodzi o przejście psa od Faflok do mnie to napiszę ponownie - ona chciała aby pies u mnie był ze względu na to, że sama nie dała sobie z nim rady a nie chciała o tym pisać /dla tego dowiedzieliście się o tym po fakcie, o imieniu też prosiła aby nie pisać/ - to, że w tej chwili wypisuje coś zupełnie innego dla mnie nie ma wartości. Brego od czasu jak był u mnie na tymczasie miał ze mną kontakt i bez problemu wszedł w ponowny kontakt - mam nadzieję więc, że nie będzie problemu. Jeśli chodzi o moją córcie to ma teraz 7 miesięcy - więc raczej mu nie podokucza :) Zresztą w roli ścisłości tego co pisała Faflok na spanielowym forum - Brego zmienił dt ze względu na moją adopcję - i Faflok dobrze o tym wiedziała więc nie musi spekulować na temat powodów oddania psa /rzekomo sobie nie dałam z nim rady/. Wszyscy zdecydowaliśmy, że pies nie nadaje się do dzieci więc to, że Tomek zgodził się go zabrać na 3 dni przed tym jak mała z nami zamieszkała to dla mnie ma wielkie znaczenie i wydaje się naturalne, że pies zmienił dom. Quote
kizimizi Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 mam tylko nadzieje, ze Bruner nie przysporzy wiekszych kłopotów ani Tobie ani dziecku. Quote
kasiafiona Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='kizimizi']mam tylko nadzieje, ze Bruner nie przysporzy wiekszych kłopotów ani Tobie ani dziecku.[/QUOTE] Pierwszy dzień za nami. Brego jest ciekawy dziecka ale tylko wącha - oczywiście nie zostawiam ich samych. Brego ciągnął Tomka do naszego domu od chwili gdy się zorientował się gdzie idzie :) Pies chętnie się bawi, garnie się na kolana, chce być głaskany. Wykonuje wszystkie polecenia /miejsce, zejdź, wyjdź, zostaw/ nie muszę wspominać tych pt"masz, chodź" bo to na pierwszym miejscu. Dzisiejszy dzień bez problemu - nawet spacer z wózkiem i dwoma psami skończył się dobrze - choć musiałam się nakombinować w wynoszeniu małej i wyprowadzeniu psa no i kwestia powrotu. Musiałam skorzystać z samochodu :D jako atrakcyjnej budy dla psów, aby wnieść małą do domu. Dzień ogólnie pozytywny. Jutro kolejny dzień i kolejne wrażenia. Quote
Recommended Posts