marta0731 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 majku33krakow napisał(a):ja mysle cały czas ze ja mógł bym go sponsorowac,tylko sie boje bo to duzo kasy. Majku, naprawdę z całym szacunkiem, ale nie rozumiem... Mógłbyś, ale to dużo kasy... Czyli co mamy zrobić? Chciałbyś żeby ktoś cokolwiek dopłacał? Żeby kwota się zmniejszyła dla Ciebie? Czy w czym problem? Pisz śmiało, ciotki Brunerowe zdesperowane już są, bo zero zainteresowania "spanielowych"... :( Quote
kora78 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 majku33krakow napisał(a):ja mysle cały czas ze ja mógł bym go sponsorowac,tylko sie boje bo to duzo kasy. jak powiesz,ze dajesz co mesiac np 300=400-200 zl, reszte sie sprobuje uzbierac na dogo, albo mozesz powiedziec, ze placisz reszte, ktora sie nie uzbiera, co miesiac inaczej by bylo to i ja teraz wysle zaproszenie do jamora, niech sie tu wypowie widac,ze spanielowe towarzycho zgrane nie jest nie ma juz kizimizi. musimy zajac sie sami. ies nie moze wyladowac na ulicy, albo w schronie znow potrzeba tez ogloszen!! asia i ginger nie odpowiada, nie mozna 1 posta zmienic. moze do moda napisac o zmiane prowadzacego. ale ja am duzo watkow. marta? Quote
majku33krakow Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 kora78 napisał(a):jak powiesz,ze dajesz co mesiac np 300=400-200 zl, reszte sie sprobuje uzbierac na dogo, albo mozesz powiedziec, ze placisz reszte, ktora sie nie uzbiera, co miesiac inaczej by bylo to i ja teraz wysle zaproszenie do jamora, niech sie tu wypowie widac,ze spanielowe towarzycho zgrane nie jest nie ma juz kizimizi. musimy zajac sie sami. ies nie moze wyladowac na ulicy, albo w schronie znow potrzeba tez ogloszen!! asia i ginger nie odpowiada, nie mozna 1 posta zmienic. moze do moda napisac o zmiane prowadzacego. ale ja am duzo watkow. marta? chodzi mi oto ze jak cos sie zawali,bo to w zyciu ruznie bywa to pies na ulicy zostanie,a tak nie moze byc 450 zł za hotel,a szczepienia wszystkie? =600 zł za wszystko wyjdzie jak nic. Quote
kora78 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 majku33krakow napisał(a):chodzi mi oto ze jak cos sie zawali,bo to w zyciu ruznie bywa to pies na ulicy zostanie,a tak nie moze byc to tak samo, jak i teraz.... tez sie zawalilo i trzeba sie jakos ratowac... kazdy miesiac, chociaz 1-2 miesiace, jak powiesz,ze mozesz zaplacic za hotelowanie to juz masa czasu na szukanie mu domu przez ogloszenia jesli wplata na hotel brunera bylaby od 1-2 osob to ja sie nie pogubie i moge zbierac na swoje konto. ale jak zbiorka po 10zl od 20 osob to ja juz nie moge zbierac, b sie pogubie Quote
Borówka16 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Zaznaczam tak na szybko. Jutro poczytam... Quote
kora78 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Borówka16 napisał(a):Zaznaczam tak na szybko. Jutro poczytam... dzieki za odwiedziny!! zostan z nami, bo nas tu 3 osoby sa tylko!!! Quote
majku33krakow Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 a gdzie bruner teraz jest?daleko? Quote
kora78 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 na slasku, chorzow,czy katowice. ja sie juz pogubilam mam kontakt do tomka, u ktorego on mieszka, tzn pies mieszka :) Quote
monika083 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Shania napisał(a):a tam wizyta po będzie? gdzie ma byc wizyta ? w hotelu '? Quote
monika083 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 ja moge udostepnic swoje konto ,chociaz zbieram juz na dwa psy ...ale trzeba Brunera ratowac!! Majku,jesli boisz sie deklarowac duzych kwot ,to chociaz 10 ,20 zl ale stale ,tez bedzie ok ,byle jakies byly ,ja moge poki co do konca roku 20 zl , pirwszy post nie jest aktualizowany ,w jakim miescie przebywa pies? Wiem ,ze jest jakis wujaszek na dogo ,ktory chyba nawet nieodplatnie jezdzi ze slaska w strone wawy ...musze poszukac . Quote
kora78 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 monika083 napisał(a):ja moge udostepnic swoje konto ,chociaz zbieram juz na dwa psy ...ale trzeba Brunera ratowac!! Majku,jesli boisz sie deklarowac duzych kwot ,to chociaz 10 ,20 zl ale stale ,tez bedzie ok ,byle jakies byly ,ja moge poki co do konca roku 20 zl , pirwszy post nie jest aktualizowany ,w jakim miescie przebywa pies? Wiem ,ze jest jakis wujaszek na dogo ,ktory chyba nawet nieodplatnie jezdzi ze slaska w strone wawy ...musze poszukac . monika dziekujemy slicznie za konto, na pewno skozystamy :) wiec zbieramy oficjalnie juz na Twoje konto :) majku oferowal kwote o wiele wyzsza, niz sugerujesz zastanawial sie nad finasowaniem calosci kwoty hotelowej. to wieksza kasa, niz 10zl :) szukaj tego wujaszka :) jezdzi ze slaska Szczepon, ale t w pelni odplatnie Quote
monika083 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 ja wiem ,ze majku oferowal wieksze ,tylko chodzi o to ,zeby konkretnie podal ile minimalnie moze na miesiac wydac ,zeby bylo wiadomo ile bedzie napewno a ile dozbierac ,jesli bedzie mogl w danym miesiacu przeslac wiecej to wiadomo bedzie super ,ale niech beda kwoty stale tez , Quote
kora78 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 mam kontakt gg z tomkiem, u jakiego bruner mieszka w katowicach Quote
kora78 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 monika083 napisał(a):ja wiem ,ze majku oferowal wieksze ,tylko chodzi o to ,zeby konkretnie podal ile minimalnie moze na miesiac wydac ,zeby bylo wiadomo ile bedzie napewno a ile dozbierac ,jesli bedzie mogl w danym miesiacu przeslac wiecej to wiadomo bedzie super ,ale niech beda kwoty stale tez , moga byc tez jednorazowe, a wieksze ;) stalych oczywiscie tez szukamy. ogloszen.... pisze znow do jamora, bo odp dostalam a na watek nie zajrzal. trzeba przez pm Quote
monika083 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 wujek Nikus mieszka gdzies kolo Gliwic i to chyba on jezdzi na Wawe. zaraz napisze pw. Quote
kora78 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 szczerze powiem... ze ciagle zwroty z adopcji i z tymczasow, nie rokuja dla Brunera kolorowej przyszlosci i taki tryb zycia nie jest korzystny dla jego psychiki ja mam momenty, ze zastanawiam sie nad tym, przed czy chcialysmy go uratowac. z tego powodu mysle,ze najaktywniej teraz trzeba skupic sie nad ogloszeniami i szukaniem ds Quote
monika083 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 kora78 napisał(a):szczerze powiem... ze ciagle zwroty z adopcji i z tymczasow, nie rokuja dla Brunera kolorowej przyszlosci i taki tryb zycia nie jest korzystny dla jego psychiki ja mam momenty, ze zastanawiam sie nad tym, przed czy chcialysmy go uratowac. z tego powodu mysle,ze najaktywniej teraz trzeba skupic sie nad ogloszeniami i szukaniem ds wiadomo ,ze ds bylby najlepszy ,jednak jesli taki sie do tej polowy pazdziernika nie znajdzie to co ?? dlatego tez jest pomysl tego hotelu u jamora ... Quote
majku33krakow Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 monika083 napisał(a):wiadomo ,ze ds bylby najlepszy ,jednak jesli taki sie do tej polowy pazdziernika nie znajdzie to co ?? dlatego tez jest pomysl tego hotelu u jamora ... jesli sie nie znajdzie ds to pojedzie do jamora,ale tam chyba miejsce sie zwolni niedługo,bruner musi wczesniej jechac,bo potem co znim zrobimy?nic?,bruner jest sliczny,mordke ma cudną. Quote
kora78 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 majku33krakow napisał(a):jesli sie nie znajdzie ds to pojedzie do jamora,ale tam chyba miejsce sie zwolni niedługo,bruner musi wczesniej jechac,bo potem co znim zrobimy?nic?,bruner jest sliczny,mordke ma cudną. nie jestem za tym, by pies jechal przed czasem, bo kasa leci. a w dt ma za darmo. kasy nie mamy na te chwile prawie zadnej, wiec nie ma co myslec o terminach... czy ktos tu deklarowal juz cos? bo cos sie mi przewinelo chyba, ale moze myle z innego watku... na swoim watku jamor pisze, ze nie szkoli w cenie hotelu. czyli 450zl bez szkolenia. inne hotele bez szkolenia biora za takiego psa 350zl. stowa piechota nie chodzi Quote
majku33krakow Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 kora78 napisał(a):szczerze powiem... ze ciagle zwroty z adopcji i z tymczasow, nie rokuja dla Brunera kolorowej przyszlosci i taki tryb zycia nie jest korzystny dla jego psychiki ja mam momenty, ze zastanawiam sie nad tym, przed czy chcialysmy go uratowac. z tego powodu mysle,ze najaktywniej teraz trzeba skupic sie nad ogloszeniami i szukaniem ds mysle ze przed smiercią go uratowałyscie,a pozatym dla c.spaniela schronisko to jak obóz koncentracyjny i nawet gorzej. Quote
marta0731 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 majku33krakow napisał(a):mysle ze przed smiercią go uratowałyscie,a pozatym dla c.spaniela schronisko to jak obóz koncentracyjny i nawet gorzej. Jak dla każdego............. :( Majku ja myślę, że wątek w tej chwili obraca się wokół tego, co postanowisz w kwestii finansowej dla Brunera, ile możesz zadeklarować. Wtedy bedzie wiadomo dopiero ile trzeba dozbierać i co dalej robić Tak mi się wydaje, sorry.............. Quote
monika083 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 czy ktos tu deklarowal juz cos? bo cos sie mi przewinelo chyba, ale moze myle z innego watku... ja deklarowalam 20 zl /msc do konca roku , Quote
kora78 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 w poludnie dzis, zalogowalam sie na forum spanielowym i pociagnelam watek o brunerze, jaki zaczela kizimizi. 2 osoby tam deklarowaly mala pomoc finansowa, w tym asia i ginger. pisalam tez do asi pm kolejne, z zapytaniem o 1 post itp. cisza rozmawialam dzis na gg z tomkiem, z dt brunera. pozwolil mi skopiowac tutaj jego wypowiedzi dotyczace charateru brunera. a wiec: Bruner jest psem aktywnym i potrzebuje aktywnego przewodnika - sprawdzilby sie w Agillity czy Obedience ale nie jest to wymogiem. Rownie dobrze moze biegac z wlascicielem sobie, czy chodzic na aktywne spacery Bo Bruner wlasciwie ugryzl u mnie 3 krotnie, nie byly to schematowe ugryzienia w okreslonych sytuacjach, uwazam że Bruner w kazdym nowym domu gdzie bedzie spedzal z wlascicielami wiecej czasu niz wypuszczenie z Kojca na siku, to Bruner bedzie gryzl i nie bedzie ostrzegal przed tym. Przynajmniej przez pierwszy miesiac - poltorej, trzeba byc na to przygotowanym. Co do braku ostrzegania, wyglada mi to na typowy "zanik" - gdzies kiedys pies musial warczec zanim ugryzl i bylo to za kazdym razem calkowicie ignorowane - tak wiec Bruner uznal że trzeba gryzc odrazu by byl efekt... Powiem tak, że napewno lepsza dla niego byłaby eutanazja niż ciagłe przerzucanie z domu do domu - uwazam że albo trafi do domu ktory bedzie gotowy na to że pies ugryzie i w pelni to zaakceptuje, albo bedzie z kazdej adopcji wracal. Bruner nie gryzie schematowo i nie ma okreslonych sytuacji w ktorych ugryzc moze. Mysle że na zachodzie juz dawno przypieto by mu etykiete "nie adopcyjny" i poddano eutanazji. Uwazam że pies albo trafi do domu ktory przez pierwszy miesiac - dwa bedzie gotowy na ugryzienia, albo bedzie ciagle wracal. Mysle że kojec zimą go moze zabic - mimo wszystko. Dom z ogrodem jak najbardziej ale mieszkanie takze. Dzieci od 14-15 roku tak, takie ktorym mozna juz wytlumaczyc co wolno a czego nie. bo on oprocz tego jest calkowicie normalnym psem, Kochajacym ludzi - lgnącym do nich, chetnie wspolpracujacym z czlowiekiem, bawiacym sie zabawkami - aportujacym. Dogadujacym sie z innymi zwierzetami(Koty, psy - wykluczylbym ptactwo bo ostatnio w nim sie "spaniel" odzywa i ptaki sie goni - nad czym pracujemy Quote
kora78 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 i w mysl powyzszych wypowiedz tomka, ktory nie jest szkoleniowcem, ale naprawde ma wiedze. nie to, co ja.... szkoli swoje psy, przygotowuje do tych roznych poziomow.... ja sie nie znam w mysl ego- wyslanie go na hotel do kojca.... jemu trzeba dt domowego, platnego i ogloszen!! Quote
Recommended Posts