kizimizi Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 [quote name='marta0731']Co z Brunerem???:???::???::???::helo: Ano pies sie lansuje np. tu: http://katowice.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=224725889&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_ALREADY_ACTIVEMXAdIdMZ224725889 http://www.krakusik.pl/50570_uratowany_przed_smiercia_spaniel_cz.html http://zwierzeta.azbazar.pl/ogloszenia/16991/ http://www.adopcjepsow.org/animalinfoakt.php?email=on&kodid=ym1uh7lbussid9c0pdt0zwkh11x39f2 http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,19125,Lw==.html http://www.adopcjepsow.org//animalinfoakt.php?aktyw=on&kodid=ym1uh7lbussid9c0pdt0zwkh11x39f2&kod=44fc1f263e16af83e83720eb18ee801a http://aukcjezwierzat.pl/?page=auction_view&id=10787 I mam tradycyjnie prosbe do Asi aby uaktywniła 1 post bo mało pomocny on jest. W poście wyżej ejst nowy tekst, można go an 1 stronę wrzycić a wywalić już tamte fotki faktur. No i jakiś tytuł, że peis w dt i wciąż szuka domu i pomoc w ogłaszaniu potrzebna. TEKST: Bruner to młody, około 3 letni pies w typie cocker spaniela. Z powodu dwóch nieudanych adopcji i powrotów do schroniska miał być uśpiony. Wolontariuszkom zostawiono tylko tydzień na jego ratunek! Na szczęście udało sie! Obecnie psiak przebywa w domu tymczasowym gdzie przeszedł kastracje i czeka na adopcję do swojego nowego domu tymczasowego Bruner szuka przede3 wszystkim domu lubiącego aktywny wypoczynek. Pies jest bardzo aktywny, lubi pracować, łatwo się uczy i współpracuje z człowiekiem jednak wymaga konsekwencji i cierpliwości od nowych właścicieli. Nie nadaje sie do domu z dziećmi w wieku poniżej młodzieńczego - 12-13 lat. Bruner jest dosc wylewnym psem, uwielbia sie przytulać, swoją uwagę skupia na wszystkich domownikach. Pies bardzo lubi aportować i nosic w pysku rożne przedmioty które mu sie pozwoli nosić jak gazeta, pilka, klapek, czy klucze. W domu zachowuje czystość. Nie ma problemów w podróżowaniu komunikacja miejska - jednak woli podróżować samochodem. Pies jest wykastrowany i posiada komplet szczepień. Warunkiem jego adopcji będzie przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej oraz podpisanie umowy adopcyjnej. KONTAKT: 500847837 [email protected] a gdzie sa zdjecia psa? Na jakich stronach bo ja tylko te znalazłam: http://www.dogomania.pl/threads/182368-Spanielek-uratowany-przed-ig%C5%82%C4%85.-Wkr%C3%B3tce-wizyta-przedadopcyjna.?p=15003863&viewfull=1#post15003863 no i te ca sa w 1 poście. A reszta? Quote
marta0731 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 A masz Kizimizi jeszcze kontakt z Kasiafioną lub obecnym dt Brunka? Quote
marta0731 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 I tytuł trzeba zmienić, bo nikt nie zajrzy, jak widzi że czeka na wizytę przedadopcyjną... Czyli już prawie w domu niby... Quote
kizimizi Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 marta0731 napisał(a):A masz Kizimizi jeszcze kontakt z Kasiafioną lub obecnym dt Brunka? caly czas mam kontakt z obecnym dt. Natomiast kasiafiona odezwie sie jesli wyslecie jej meila lub pm. Quote
kora78 Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Asia Ginger, prosimy o zmiany w 1 poscie i tytule ten pies juz przez tyle rak przeszedl, chwilowo0 2 adopcje schroniskowe, 3 dt od nas... przydalby mu sie wreszcie dom staly... Quote
kasiafiona Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Dziewczyny cały czas śledzę losy psiaka. Mam kontakt z psiakiem nawet strzygłam go przed moimi wakacjami - w pierwszych dniach sierpnia. Tomek ma dobry wpływ na psa a pies chętnie nas odwiedził. Nie odzywałam się bo mnie nie było i nie miałam dostępu do neta. Jeśli coś potrzeba to piszcie na pw. JA również liczę, że psiak znajdzie dobry dom dla siebie. Quote
kora78 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Czy Bruner jest gdzies oglaszany? czy ten dt ma mozliwosc zostac ds? i nie chce sie czepiac, ale on mial nie byc juz strzyzony, bo Asia pisala,ze to jest zle dla siersci spaniela i nienaturalne Quote
marta0731 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Ja tez nie chcę się czepiać, naprawdę, bo nie chodzi o to by robić zamieszanie na wątku... Ale tak rzadkie wiadomości na dogo... Zagorzałe długie dogomanki by ten wątek "zjadły"... Pies na dt z tak rzadkimi wiadomościami o nim? Tu jest za duża cisza Bruner to "ciężki" przypadek, ale musi w końcu znaleźć ds. Jego obecnemu dt na tym nie zależy? Quote
kizimizi Posted September 4, 2010 Author Posted September 4, 2010 ja ostatnio rozmawialam z P. Tomkiem u ktorego jest pies. Jesli ktos ma ochote to moge dac do niego gg i sam sie popyta, wypyta i dowie co i jak. Pies ma te ogloszenia, ktore ja mu wkleilam kilka postow wczesniej i czy ktos jeszcze sie pofatygował i porobił? Nie wiem. Quote
marta0731 Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 [quote name='kizimizi']ja ostatnio rozmawialam z P. Tomkiem u ktorego jest pies. Jesli ktos ma ochote to moge dac do niego gg i sam sie popyta, wypyta i dowie co i jak. Pies ma te ogloszenia, ktore ja mu wkleilam kilka postow wczesniej i czy ktos jeszcze sie pofatygował i porobił? Nie wiem.[/QUOTE] Kizimizi to jak masz kontakt, to pisz co tam się dowiadujesz, żeby się ciotki nie martwiły Czy chociaż jakieś odzewy są z tych ogłoszeń itp... Quote
kasiafiona Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Dziewczyny dziś do psa przyjedzie facet, który jest zainteresowany adopcją. Jeśli wszystko będzie ok to nasz spaniel znajdzie dom stały. Rozmawiałam z Tomkiem i jak dziś będzie ok to pojedziemy zobaczyć potencjalny dom i psiak może będzie miał już stały kąt. W dalszym ciągu nie mamy dokumentów psa a potrzebne jest przynajmniej zaświadczenie o szczepieniu. Tomek próbował się kontaktować z Faflok ale jego tez olała i nie odpisała do niego. Kizi Tomkowi skasowała się lista kontaktów na gg jak możesz to odezwij się do niego,będziesz miała informacje z pierwszej ręki.. Quote
marta0731 Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 I jak wizyta?:-o Kurcze, co z tą Faflok, po co tak utrudnia...:shake: Quote
kizimizi Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 [quote name='kasiafiona']Dziewczyny dziś do psa przyjedzie facet, który jest zainteresowany adopcją. Jeśli wszystko będzie ok to nasz spaniel znajdzie dom stały. Rozmawiałam z Tomkiem i jak dziś będzie ok to pojedziemy zobaczyć potencjalny dom i psiak może będzie miał już stały kąt. W dalszym ciągu nie mamy dokumentów psa a potrzebne jest przynajmniej zaświadczenie o szczepieniu. Tomek próbował się kontaktować z Faflok ale jego tez olała i nie odpisała do niego. Kizi Tomkowi skasowała się lista kontaktów na gg jak możesz to odezwij się do niego,będziesz miała informacje z pierwszej ręki..[/QUOTE] kasiufiona Ula tych dokumentow nei wyslala no i nie ma.pewnie tego nei zrobi W schronisku tez juz nic nei zrobia. Jesli dla potencjalnego domu to taki problem, z epies byl szczepiony p/wsciekliznie ale nie ma tego w papierach to neich go zaszczepi na nowo. jesli to az tak wielki koszt to mu oddam. Przykro mi ale nic inego w tej sytuacji nei zdzialam. Dobrze, odezwe sie do domka bo skoro takei wissci macie. A to moze ktos z moich ogloszen? duzy byl ogolnie odzew? Quote
marta0731 Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Kizimizi a mi się coś kojarzy, że jak wiozłam Brunera do Świdnicy, a Tomek (brat Ingrid) go wiózł dalej, to jakieś dokumenty miały zostać u Tomka... Co to było? Udało się od niego to odebrać? Quote
kizimizi Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 marta0731 napisał(a):Kizimizi a mi się coś kojarzy, że jak wiozłam Brunera do Świdnicy, a Tomek (brat Ingrid) go wiózł dalej, to jakieś dokumenty miały zostać u Tomka... Co to było? Udało się od niego to odebrać? ja nei wiedziałam o tym. Marta ty masz do neigo kontakt czy Kora? Quote
kizimizi Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 kora78 napisał(a):jaj mam nr kom Wielkiego Brata to dzwon do wielkiego brata i pytaj sie czy on jakeis papiery ma co nie przekazal. Quote
kora78 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 wieczorem, wb pracuje. moj tz tel tez w pracy Quote
kora78 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 dzis zapomnialam. przepraszam. za duzo mam na glowie Quote
kizimizi Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 dziewczyny mamy problem dwojakiego rodzaju: 1. Bruner byl ledwie 1 dzien w swoim nowym ds i ugryzl opiekuna. Efekt jets taki, ze zostal zwrocony a ds chce zobaczyc szczepienie p/wsciekliznie, ktorego nikt nie ma. 2. Bruner moze zostać tam gdzie jest do polowy październik. Pozniej musi sobie znalesc nowe miejsce. Jakis pomysl? ZALAMKA :( Poddaje sie :( Quote
kizimizi Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Asiu kolejna prosba o zmiane 1 postu. Mozna jzu spokojnie pousuwac te faktury bo teraz Bruner potrzebuje dt. Tytul o wizycie tez jest juz raczej nieaktualny bo koljeny ds sie wycofal. Powtarzam Bruner musi opuscic dotychczasowy dt do polowy pazdziernika. Nie mam zielonego pojecia co my z nim zrobimy. Na adopcje do ds nie wierze :-( Quote
marta0731 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Ja nie wiem co powiedzieć... Czy "jednodniowy ds" nie wiedział, że to pies z określonymi problemami??? Tak szybko to się stało, że ugryzł (czyli powstała jakaś sytuacja, że to zrobił, której powinni unikać) i poza tym, że tak szybko się poddali??? Nie wiedzieli????????????????????? Ja nie wiem co teraz... Jutro zadzwonię do Wielkiego Brata, też mam numer, jakie papiery ma i czy je ma... Ale dokumenty od Faflok o szczepieniu trzeba wyegzekwować. To już nie jest "przepychanka" bo się nie lubią z Kasiafioną, tylko poważna sprawa Quote
kora78 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 dodzwonilam sie do WB. on odsylal na jakis walbrzyski adres jedynie umowe podpisana przez faflok,czy jej meza, czy jakiegos faceta. papiery psa zostaly w rekach tego faceta nic nie wymyslimy. faflok ma oddac papiery i tyle prosze do niej dzwonic i rozmawiac, ew upublicznic tutaj jej dane wysylam pm do asii i ginger o 1 post Quote
marta0731 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Myślę, że z Faflok trzeba normalnie porozmawiać, nie z fochem... Myślę, mam nadzieję, że zrozumie i da te papiery... Dajcie mi numer do Faflok Quote
Asia & Ginger Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Już jestem, zmieniłam tytuł i pierwszy post. Przepraszam za nieobecność, miałam ostatnio masakryczne urwanie głowy, ale już wracam na dogo. Quote
Recommended Posts