kora78 Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Asiu zmien jakos tytul i 1 post :) kasy nie zbieramy przecie dawno :) a czasem tytul z kasa moze odstreczac od razu. choc w sumie nie sa niezbedni nowi dogomaniacy na watku, w obecnej sytuacji Quote
marta0731 Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Jak Bruńcio w nowym domu? Czy kolega pojawi się na wątku? Quote
zuza911 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Zapraszam na bazarek ogłoszeniowy: http://www.dogomania.pl/threads/188148-BAZAREK-OGŁOSZENIOWY!-70-stron-jedyne-10zł-na-Fundację-AST?p=14937473#post14937473 ! 70 stron jedynie 10zł! Cały dochód na Fundację AST :) Quote
kasiafiona Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 to nasz pupil na spacerze w nowym miejscu. Wizyty przed adopcyjnej nie będzie bo dziewczyna z Gliwic juz się nie odezwała. Sporo osób jeszcze dzwoni ale większość ma dzieci. Quote
kizimizi Posted July 8, 2010 Author Posted July 8, 2010 podaj namiary na twojego znajomego a sama poszukam an wizyte. Milo spaniela "w locie" zobaczyc ;) Quote
kasiafiona Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 wizyta miała być u dziewczyny z |Gliwic, ,która deklarowała się na adopcje - ale mimo wielu zapewnień, że to ten pies nie odezwała się aby dać namiary. Quote
kizimizi Posted July 11, 2010 Author Posted July 11, 2010 ok dziewczyny juz sie po mału ogarniam po obronie i przeprowadzce i nadrabiam zaleglosci. Pies jest rozumiem u tego twojego znajomego, tak? No to musimy z nim jakąs umowe spisac. Quote
marta0731 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Czy Bruners ok w nowym dt? Dają radę?;) Co z ogłoszeniami dalej? Quote
kasiafiona Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Psiak super sprawuje się w nowym domu. Jeśli chodzi o ogłoszenia - to chyba czas pomyśleć o kolejnych... Quote
kizimizi Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 kasiafiona napisał(a):Psiak super sprawuje się w nowym domu. Jeśli chodzi o ogłoszenia - to chyba czas pomyśleć o kolejnych... A czy ja moglabym dostac na pm namiary na te osobe u ktorej jest pies? Quote
kora78 Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 nie moze byc tak, ze nie wiemy u kogo jest pies, nie znamy jego danych. nie znamy miejsca pobytu psa, nie wiemy komu zostal wydany. kizimizi psa koordynuje medialnie, ja sie podpisalam na papierach, wlascicielka prawnie jest Faflok wypadaloby, aby nowy dt Brunera zalogowal sie na dogomanii i osobiscie na biezaco zdawal relacje z zycia psa u niego Quote
kora78 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 niepokojaca ta cisza...... kasiafiona daj namiary na osobe, ktorej oddalas psa Quote
marta0731 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 kora78 napisał(a):niepokojaca ta cisza...... Dosłownie wczoraj wieczorem o tym samym myślałam......................:roll: Quote
kora78 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 nie ma tej odpowiedzi od dlugiego czasu. czyli pies przepadl... samowola na maxa tak sie nie robi! Quote
kizimizi Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 [FONT=Arial]Boshe dziewczyny nie przepadl!!! Co wy tu z herezje opowiadacie?!:mad::mad: Pies jest w miesjscu o ktorym pisala KAsia. Niedawno rozmawialam z tym Panem na gg ale nie mialam juz pozniej zcasu wejsc na watek. Oto co sie dowiedzialam: Bruner nie ma najmniejszych problemów w kontaktach z psami, nie zależnie czy to będzie Molos czy pies mniejszy od niego, obecnie mieszka razem z moją ONkowatą suka, nie jest skory do zabaw z psami, za to z ludzmi jak najbardziej obojętne mu czy pracuje na smakołyki czy zabawke - na obie sprawy jest rownie nakrecony. Odkąd u mnie jest tylko dwa razy(Na poczatku wykazał agresje - choc to chyba zbyt mocne slowa) raz gdy zaraz po przebudzeniu zauwazyl moja noge obok siebie chwycił zebami, oczywiscie zaraz ją puszczając - wygladało mi to na takie 'nie do konca przebudzenie' nastepnym razem warknął gdy dostał kosc - w chwili obecnej nie mam problemow z odebraniem mu kosci czy mieszaniem reką w misce. W stosunku do dzieci - raczej obojętny, jeśli dzieci za nim nie biegaja, potrafia dobrze sie ustawic do glaskania i nie są nachalne nie wykazuje żadnej agresji, choc osobiscie nie wyadoptowywalbym go do domu z dziecmi ponizej 10-11 roku życia. Pies potrzebuje prostych zasad, twardo respektowanych. Jako że moja suka ma wstep na łóżka i fotele - Spaniel także ma, nie ma najmniejszych problemow z sciagnieciem go komenda z łóżka, w nocy spi pod łóżkiem na podlodze Bruner zna podstawowe komendy, jak siad, waruj(tutaj uparcie walczymy o wytrzymywanie dluzsze w tej pozycji jako że pies sie szybko nakreca i zrywa - obecnie jest to okolo 30 sekund)). Po spuszczeniu ze smyczy Bruner ma tendencje do 1-2 minutowej "głuchoty" robiac duże kolka i cieszac że jest spuszczony, zawsze mamy przy sobie smakolyki badz pilke i po tej minucie pies robi sie calkowicie odwolywalny. Bruner troche ze mna cwiczyl jakiegos chodzenia przy nodze itp aczkolwiek nie chce go zabardzo nakrecac [/FONT] n[FONT=Arial]a prace z czlowiekiem biorac pod uwage że o dom ktory bedzie z psem wybitnie pracowal jest trudno, na smyczy chodzi luźnej, w domu potrafi pozostawac sam - nie niszczy - aczkolwiek po przyjsciu ludzi bierze w pysk najblizszy klapek/but i przynosi osobie ktora przyszla(nie podgryza, nie gryzie, trzyma poprostu) nie ma problemow z zachowaniem czystosci(u mnie wychodzi na 3-4 spacery dziennie). [/FONT] [FONT=Arial]Ponadto jest ogromnym pieszczochem, uwielbiajacym bliski kontakt z czlowiekiem, jest dosc aktywny - może towarzyszyc przy dlugich spacerach/biegach itp... agresja o której mowila mi Kasia wyglada mi na typową genetyczna dla spanieli bez rodowodow. pies nie ma problemow z hukami, burzami itp - nie jest lekliwy, jest ciekawski.[/FONT] [FONT=Arial]tak prosze [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] Quote
kora78 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 ooo no to fajnie :) a namiary masz dokladne? przepisanie umowy o tymczas? trzeba szukac kogos do ogloszen? calej serii dla spanielka, do domu bez dzieci Quote
kizimizi Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 [quote name='kora78']ooo no to fajnie :) a namiary masz dokladne? przepisanie umowy o tymczas? trzeba szukac kogos do ogloszen? calej serii dla spanielka, do domu bez dzieci Tak rozmawialismy o umowie. Stanelo na tym ze moze do konca miesiaca sprobujemy z ogloszeniami i jak sie nic nie uda to wtedy bedziemy spisywac z Panem umowe na dt. Tylko ze faflok nie przeslala dokumentow. edit: [SIZE=2]straszne mi bledy na dogo wyskakuja -nie wiem skad. A wiec cioteczki poprosze o pomoc w oglaszaniu psa! Poprosilam tego Pana aby mi opisal jak on to widzi i aby sklecil taki tekst. Dodam to na watek. Prosze o pomoc w oglaszaniu. Gingerko zrobisz allegro? Quote
kora78 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 no to juz teraz na koniec mca sie scignie faflok o przepisanie z siebie prosto na pana z dt. z pominieciem kasiafiony, b juz u niej pies nie jest a kim jest ten pan? moze sie zalogowac i nam pisac na biezaco? skoro ma gg to neta ma chyba. jakie warunki ma u niego pies? tak tylko informacyjnie pytam, wielkosc domu, stan rodziny, czynnosc zawodowa czy uczelaniania, wiek Quote
marta0731 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Bruner po raz kolejny w dobrych konkretnych rękach...........:) Tylko się zastanawiam, czy znajdzie amatora dla tych swoich zachowawczych "wybryków"... Oby się okazało, że jest wielu zwolenników spanieli, którzy znają je od tej "gorszej" strony, bo ja osobiście pamiętam mojego spaniela jako "normalnego" psa, w stosunku do którego mogłam być również normalna i się nie bać jego reakcji......... Quote
kizimizi Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 To jest Brunerowy nowy tekst: Bruner to młody, około 3 letni pies w typie cocker spaniela. Z powodu dwóch nieudanych adopcji i powrotów do schroniska miał być uśpiony. Wolontariuszkom zostawiono tylko tydzień na jego ratunek! :shake: Na szczęście udało sie! Obecnie psiak przebywa w domu tymczasowym gdzie przeszedł kastracje i czeka na adopcję do swojego nowego domu tymczasowego :) Bruner szuka przede3 wszystkim domu lubiącego aktywny wypoczynek. Pies jest bardzo aktywny, lubi pracować, łatwo się uczy i współpracuje z człowiekiem jednak wymaga konsekwencji i cierpliwości od nowych właścicieli. Nie nadaje sie do domu z dziećmi w wieku poniżej młodzieńczego - 12-13 lat. Bruner jest dosc wylewnym psem, uwielbia sie przytulać, swoją uwagę skupia na wszystkich domownikach. Pies bardzo lubi aportować i nosic w pysku rożne przedmioty które mu sie pozwoli nosić jak gazeta, pilka, klapek, czy klucze. W domu zachowuje czystość. Nie ma problemów w podróżowaniu komunikacja miejska - jednak woli podróżować samochodem. Pies jest wykastrowany i posiada komplet szczepień. Warunkiem jego adopcji będzie przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej oraz podpisanie umowy adopcyjnej. KONTAKT: 500847837 [email protected] Quote
kora78 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 dalabym wiecej wymogow do dziecka, bo on do schronu wracal, bo pogryzl dzieci. pamietajmy, zeby brac pod uwage typowa polska rodzine, a nie psich specjalistow, ktorzy psa ulozyc potrafia kazdego. dalabym dziecko od 14-15 lat on poszarpal reke 10ciolatkowi. takie dzieci rzadko potrafia sie odpowiednio zachowac wobec nowego, doroslego psa z przeszloscia nieciekawa Quote
Asia & Ginger Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 [quote name='kizimizi']Tak rozmawialismy o umowie. Stanelo na tym ze moze do konca miesiaca sprobujemy z ogloszeniami i jak sie nic nie uda to wtedy bedziemy spisywac z Panem umowe na dt. Tylko ze faflok nie przeslala dokumentow. edit: [SIZE=2]straszne mi bledy na dogo wyskakuja -nie wiem skad. A wiec cioteczki poprosze o pomoc w oglaszaniu psa! Poprosilam tego Pana aby mi opisal jak on to widzi i aby sklecil taki tekst. Dodam to na watek. Prosze o pomoc w oglaszaniu. Gingerko zrobisz allegro? Jasne, mogę zrobić Allegro (właśnie jakoś przedwczoraj skończyła się aukcja Brunerka) i Gumtree, jeśli mi pozwoli, bo ostatnio coś nie chciało mi zaakceptować ogłoszenia, nie wiem dlaczego. Quote
Recommended Posts