Jump to content
Dogomania

Zuzu, Raven, Hunter i koty plus inne potwory. Zapraszamy

Recommended Posts

Posted

[quote name='omry'][B]Następna![/B] :mdleje:
Nie no, śmieję się, ale wiem, o co Wam chodzi :)

Ja właśnie naskrobałam i pooooszło :D Żałuję, że jutro mnie nie będzie w domu. Jestem ciekawa, czy kontakt się rozwinie :)[/QUOTE]

Noo, wspieramy się z evel w wysiłkach :lol: A Tobie życze powodzenia :)

[quote name='Karolina.']Hodowców czasami ciężko jest zrozumieć ;) Też miałam rożne przeboje ;) Za to fajnie mi się pisało z zagranicznymi hodowcami :) Ale na szczęście (chyba) udało mi się znaleźć fajnego hodowcę w pl, okaże się za jakiś czas ;)
No nic evel, powodzenia w szukaniu czegoś odpowiedniego, na pewno się uda :)[/QUOTE]

Ja, jeśli nie uda się znaleźć nic w Polsce, będę pisała do zagranicznych hodowli - ale mam nadzieję, żę jednak da radę w obrębie kraju ;)

[quote name='a_niusia']ja tam w obu przypadkach mialam bardzo mily kontakt z hodowcami. za pierwszym razem nie bawilam sie w pisanie maili, ale zadzwonilam. za drugim napisalam, bo maila nie bylo na stronie. w drugim przypadku nikt mi nie robil nadziei, bo na szczenie bylo po 30 chetnych z calego swiata...szczegolnie, ze chcialam suke. ale jakos sie udalo.
za pierwszym razem zadzwonilam, kiedy suka byla juz w potwierdzonej ciazy, za drugim napisalam kilka miesiecy wczesniej.

troche bez napiny.
[B]w polsce nie ma az tak duzo chetnych na rasowe szczenieta, zeby rozsadny czlowiek nie dostal psa.[/B][/QUOTE]

Chyba, że hodowca uważa rasę za "nadpsy" :diabloti:

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='catie']tak z ciekawości, pisałaś do hodowcy z Polski, czy zza granicy ?

Podziwiam, że tak długiego maila napisałaś ;p. Ja złapałam kontakt z hodowczynią przez facebook'a, miałam problem jak w ogóle zacząć, a potem poszło ;)[/QUOTE]

Z PL. Rozważam także zagraniczne hodowle, ale pożyjemy zobaczymy. A co planujesz, jeśli można wiedzieć (może być na pw)? ;)

Posted

Ja pisałem kiedyś z hodowczynią Dobków i bardzo miłe mam wrażenia.Niestety wyszło jak wyszło i mam ten Owczarkowy szajs ,ale jak w końcu zdechnie to podbijam znów do tej hodowli ,bo i psy wydają mi sie sensowne i hodowca sam w sobie też.

Posted

A ja pisałam tylko do jednego hodowcy, bo od lat hodowla była upatrzona - "jedyna właściwa" :D
Na odpowiedź czekałam długo, bo hodowczyni zabiegana, ale warto było :)
A najbardziej podoba mi się to, że nie ukrywa, jeśli z pieskiem jest coś nie tak i nie wciska szczeniaka na siłę - Cresil ma np. lekko krzywy ogonek i zostałam o tym bezzwłocznie poinformowana, jak tylko wyszło to na jaw, z zapytaniem czy nadal chcę szczeniaka oraz z informacją jakie to może mieć konsekwencje w razie jakichś planów hodowlanych ;)

Posted

ja jak pisałam do hodowców yorków, to się dowiedziałam że nie moge mieć od nich psa bo:
nie mam porcelanowych miseczek dobranych kolorem do płci
nie mam zestawu ubranek na rozne pory roku
zostawiam swoje psy same w domu
chce wykastrowac peta! (a to marnowanie jego genów moi drodzy!)
jak chce krótkowłosego psa, to nie powinnam kupowac yorka (to a propo mojej wiecznie ostrzyżonej pierwszej yorczycy)

generalnie dla mnie hodowcy yorków, to idioci tak samo jak ich właściciele (oczywiście istnieją nieliczne wyyjątki, ale one jak to wyjątki - potwierdzają jedynie regułe)

Posted

Zastanawiam się czemu wszyscy robią z planowania psa teorię spiskową:razz: nie można po prostu poinformować że planuje się takiego czy innego psa a nie wysyłać sobie sekretne pw i robić inne tego typu dziwne rzeczy?:roflt:

Posted

[quote name='Hanako']tu wszyscy planują psy, tylko nikt nie chce powiedzieć jakie i kiedy. wątek Zu jest owiaaany tajemiiicą, a bu.[/QUOTE]

Bo w zasadzie - moge to chyba zdradzić - evel bierze pod uwagę dwie-trzy różne rasy. A kiedy - pisała, za minimum rok ;)

[quote name='chi23']Zastanawiam się czemu wszyscy robią z planowania psa teorię spiskową:razz: nie można po prostu poinformować że planuje się takiego czy innego psa a nie wysyłać sobie sekretne pw i robić inne tego typu dziwne rzeczy?:roflt:[/QUOTE]

Można, jak się wie, co się planuje. Poza tym, evel napisała wyżej, że woli nie pisać, bo na forum jest wielu "życzliwych" ;) Chyba można przetrawić taką niesubordynację z jej strony na jej własnym wątku :diabloti:

Posted

Tak ale poza tym że evel planuje psa to sporo innych osób też napisało tutaj że też coś tam planuje ale nie powie co i robią się takie sytuacje nie teges ;)

Posted

[quote name='a_niusia']bez kitu ja moge miec w chacie tylko idealne seterki i wszyscy to wiedza:))))[/QUOTE]

wiadomo że tu mamy sytuację jasną:diabloti:

Posted

[quote name='a_niusia']bez kitu ja moge miec w chacie tylko idealne seterki i wszyscy to wiedza:))))[/QUOTE]

no jak to! a najbrzydszy pies świata? :cool3: a karmelowy bullek? :cool3:

Posted

[quote name='Unbelievable']Pirania, kurde, nasza forumowa Estera sprzedałaby ci jorczka z radością i błogosławieństwem :diabloti:[/QUOTE]
wiesz co na razie limit na yorki w moim domu wyczerpany :-D ale Ajuś patrząc na swoje zdrowie i prognozy wetów nie pozyje długo, wiec jakby co będe uzupełniać braki i uderzać do niej.
[quote name='LadyS']Pirania teraz celuje w coś większego :diabloti:[/QUOTE]
nie teraz nie teraz, póki mieszkam w kawalerce nic co odrasta od trawy nie zmieści się juz;-)
[quote name='chi23']Zastanawiam się czemu wszyscy robią z planowania psa teorię spiskową:razz: nie można po prostu poinformować że planuje się takiego czy innego psa a nie wysyłać sobie sekretne pw i robić inne tego typu dziwne rzeczy?:roflt:[/QUOTE]
u mnie nie ma tajemnicy:-P ja chce czarnego pudla królewskiego!

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']u mnie nie ma tajemnicy:-P ja chce czarnego pudla królewskiego![/QUOTE]

i to rozumiem! co więcej - popieram wniosek!

Posted

[quote name='chi23']Tak ale poza tym że evel planuje psa to sporo innych osób też napisało tutaj że też coś tam planuje ale nie powie co i robią się takie sytuacje nie teges ;)[/QUOTE]

Ale co? :) Jak ktoś chce wiedzieć, to nie ma problemu, wystarczy zapytać na pw, na fb, myślę, że nie mam obowiązku publicznie pisać, co, gdzie, jak, kiedy - plany mają to do siebie, że są tylko jakimiś tam założeniami, a życie płata różne figle ;) Małe będzie małe, paskudne i popieprzone, mam nadzieję :evil_lol: Ewentualnie trochę mniej paskudne, ale reszta bez zmian :evil_lol:

Posted

[quote name='BBeta']:eviltong: :diabloti:[/QUOTE]

Ano. Rozważam jeszcze jedną ewentualność. I chyba mamy jasność, kto umie czytać ze zrozumieniem, a kto nie, hahahahha :diabloti:

Posted

[quote name='Karolina.']Chyba domyślam się jaka to ewentualność. I chyba wiem nawet jaki miot :diabloti:[/QUOTE]

Podpowiedź - nie, nie, nie jest to border :evil_lol:

Posted

[quote name='evel']Podpowiedź - nie, nie, nie jest to border :evil_lol:[/QUOTE]

Łe, a już myślałam że po takiej jednej czekoladzie się zastanawiasz ;)

Posted

[quote name='motyleqq']no jak to! a najbrzydszy pies świata? :cool3: a karmelowy bullek? :cool3:[/QUOTE]

najbrzydszy pies swiata bedzie jak tylko wyprowadzimy sie na wioche. i bedzie miec na imie fifi:))) a moze i nawet sprawie se dwa, bo fifi ma zawsze kolege mimi.

a bulllek musialby sie urodzic, a to jeszcze troche, bo przyszla mama jest na razie mlodzieza. a w dodatku nie ma pewnosci, ze sie urodzi. w przypadku umaszczenia bullkow to nie jest ruletka, ale zawsze moga wyjsc rozne kolory.
ja nie mam zamiaru szukac po hodowlach.
szczerze to nie wiem skad bym miala wziac bulla, gdybym chciala bulla. chyba szukalabym w czechach.
ale strasznie mi sie rude bullki podobaja i na bank o bedzie chlopak, bo dziewczyny bullki nie chce na pewno nigdy.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...