Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 311
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Nutka czuje się bardzo dobrze, zaakceptowała już kołnierz i bryka w nim bardzo sprawnie. Fajnie by było jakby się dla niej znalazł domek. Ona ma tylko jedną wadę: czasem posikuje ze strachu :) i panikarzem jest, z byle powodu (np. nagłe złapanie za obrożę) piszczy że ja słychać w całym hoteliku :)

Posted

Murka napisał(a):
Nutka czuje się bardzo dobrze, zaakceptowała już kołnierz i bryka w nim bardzo sprawnie. Fajnie by było jakby się dla niej znalazł domek. Ona ma tylko jedną wadę: czasem posikuje ze strachu :) i panikarzem jest, z byle powodu (np. nagłe złapanie za obrożę) piszczy że ja słychać w całym hoteliku :)

Mniej stresujące od kołnierza jest ubranko pooperacyjne.Jeszcze nie zdarzyło,żeby jakś suczka je sobie zdarła.

Posted

zadra napisał(a):
Mniej stresujące od kołnierza jest ubranko pooperacyjne.Jeszcze nie zdarzyło,żeby jakś suczka je sobie zdarła.

U nas się zdarzyło i to nieraz :lol:
Jeśli suczka jest spokojna to ok, ale jak zechce dobrać się do brzucha to ubranko jej nie powstrzyma. A kołnierz owszem.
Poza tym ubranko jest o tyle niewygodne dla nas, że trzeba przed każdym spacerem je ściągać conajmniej z zadku i podwiązywać na brzuchu, aby sunia go nie podsikała.
Mamy ubranka i używamy ich, ale rzadziej. Zdarzają się sunie, które np. drapią się w brzuch tylną łapą :roll: wtedy trzeba zabezpieczyć brzuch ubrankiem.

Posted

Murka napisał(a):
U nas się zdarzyło i to nieraz :lol:
Jeśli suczka jest spokojna to ok, ale jak zechce dobrać się do brzucha to ubranko jej nie powstrzyma. A kołnierz owszem.
Poza tym ubranko jest o tyle niewygodne dla nas, że trzeba przed każdym spacerem je ściągać conajmniej z zadku i podwiązywać na brzuchu, aby sunia go nie podsikała.
Mamy ubranka i używamy ich, ale rzadziej. Zdarzają się sunie, które np. drapią się w brzuch tylną łapą :roll: wtedy trzeba zabezpieczyć brzuch ubrankiem.

Najważniejsze,żeby się nie rozdarła szwów.

Posted

U nas w domu jest teraz 8 psów, więc trudno by było dopilnować, zwłaszcza, że np. na noc Nutka zostaje bez nadzoru w kuchni.
Także musi się Nucia przemęczyć, już niedługo ;) Na razie wszystko jest ok.

Dostałam dziś obiecującego SMSka w sprawie Nutki. Nie lubię SMSów, bo prawie nigdy z nich domku nie ma, świadczą o małym zaangażowaniu, ale może w tym przypadku to z powodu dzisiejszych i jutrzejszych wydarzeń :roll: bo SMS jest sensowny. Odpisałam z prośbą o kontakt telefoniczny lub mailowy.

Posted

Ta osoba z SMSa się nie odezwała, ale miałam dziś fajny telefon w sprawie suni z opolskiego (Nutka wypatrzona na allegro). Wypytali się mnie o wszystko i mają podjąć ostateczną decyzję. Ale tak 90% są zdecydowani.

Posted

Do mnie tez dzwonila Pani z Krakowa w sprawie Nutki, zcekam na decyzję.
Mam tez dobra wiadomosc, ze Nutka, dzięki pomocy IVV , zostaje u Murki, a na wolne miejsce u malagos pojedzie inna sunia z Zamoscia ze schroniska, tylko za jakis czas:lol:
IVV - jeszcze raz dziekuję:loveu:

Posted

JEST DOM DLA NUTKI :multi::multi::multi:

Odezwali się Ci Państwo co dzwonili wczoraj, są zdecydowani na 100%.
Jest to mieszkanie w bloku, jest już tam jeden psiaczek rozrabiaczek :lol:
Potrzebna wizyta przedadopcyjna -> NAMYSŁÓW - między Wrocławiem a Opolem!

A potem oczywiście transport... choćby do Krakowa :)

Posted

[quote name='karolciasz28']:multi::multi::multi::multi: czyli szukamy kogoś do wizyty.:multi:

[FONT=Times New Roman]Szukamy, szukamy.[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman]Kojarzycie kogos z tamtych stron?[/FONT]