Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dość istotną kwestią przy szukaniu domku, będzie stan pieska. Jakiego rodzaju zabiegi pielęgnacyjne będą konieczne itd. Po pyszczku widać że to staruszek. Troszkę mnie to martwi, bo rekonwalescencja seniorów zawsze jest ciężka i znalezienie odpowiedniego domku może zając trochę czasu. Super, że na bieżąco piszecie o stanie pieska!!! To pozwala zorientować się w sytuacji i pytać o domek znając choćby część odpowiedzi na pytania, które większość ludzi zadaje.

Pozdrawiam!

Posted

Byłam dzis u psinki w odwiedzinach. Mały dreptał dzielnie, domagał się pieszczot od wszystkich obecnych.
Ten psiak jest niesamowity, dzielny:) Rana jest przerażająca. Skóra zerwana jest z 1/3-1/2 grzbietu. Pomimo tego maluch macha ogonkiem, doprasza się uwagi.

Łatek wygląda jak mieszanka miniaturowego jamniczka z pinczerem. Nóżki grubości patyczków, ogon cieńszy od małego palca, a doopeczka ma chyba z 5 cm szerokości. Ja bałam się go wziąć na ręce, bo bałam się, że mogę go za mocno ścisnąć, czy cuś;)

Długo by pisać, ale podsumuję krótko-małe cudeńko :)

Posted

NusiaiJa napisał(a):
Kochany Tulinku przekazuję grosik na Twoje leczenie,jesteś bardzo dzielny.
Będę tu zagladać, obiecuję.

prosze o powtórzenie nr.konta

Fundacja na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt NERO
ul. Kochanowskiego 37/12
96-500 Sochaczew
Numer konta : 75 1140 2004 0000 3102 5949 3364

Posted

dziękuję bardzo i przepraszam za kłopot
zobaczyłam że jest podane na pierwszej stronie... ale to wina mamy, ona w panice była jak to pisała

Na poniedziałek powinno od Nas "coś" być na koncie z dopiskiem dla [tylko czy dla: ] -> Łatka? czy -> Tulinka?:oops:

Posted

[quote name='NusiaiJa']

prosze o powtórzenie nr.konta
Natusia, napisz " dla Tulinka " dzisiaj przecież cioteczki go przechrzciły :cool3: :loveu:
Fundacja na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt NERO
ul. Kochanowskiego 37/12
96-500 Sochaczew
Numer konta : 75 1140 2004 0000 3102 5949 3364

Elmirko, wielkie dzięki za odwiedzinki :):):)
Mam nadzieję, że wymiziałaś maluszka od wszystkich cioteczek ;) ?

Posted

[quote name='zuzlikowa']Renatko...Tulinek pasuje piękniej do tego zucha! Prawda?...taki przystojniasty kłapouszek może reagować tylko na ...Tulinka!Intuicyjnie znalazłaś jego imię.

Fajnie,że się spodobało to imię,które w sumie imieniem nie było,a zostało:)Taki Tuliś z niego jest:loveu:
[quote name='elmira']Byłam dzis u psinki w odwiedzinach. Mały dreptał dzielnie, domagał się pieszczot od wszystkich obecnych.
Ten psiak jest niesamowity, dzielny:) Rana jest przerażająca. Skóra zerwana jest z 1/3-1/2 grzbietu. Pomimo tego maluch macha ogonkiem, doprasza się uwagi.

Łatek wygląda jak mieszanka miniaturowego jamniczka z pinczerem. Nóżki grubości patyczków, ogon cieńszy od małego palca, a doopeczka ma chyba z 5 cm szerokości.
Ja bałam się go wziąć na ręce, bo bałam się, że mogę go za mocno ścisnąć, czy cuś;)

Długo by pisać, ale podsumuję krótko-małe cudeńko :)
Matko jedyna toż On jest drobniejszy od mojej Niuni co ma 20cm wysokości,a ta rana...:-(
Domek musi być najlepszy pod słońcem

Posted

Wpadam choć chłopaczka odwiedzić...dobrze,że z daleka go ściskam- przy tej różnicy wagi( benie-Tulinek) też wpadłabym w panikę,gdybym miała osobiście...i jeszcze ta rana!
Dzielny dziadeczek...niezwykle dzielny!!!

Posted

Obawiam się jak to będzie kiedy bedzie trzeba zabrac staruszka z kliniki. Schronisko oznaczłoby dla niego raczej koniec. Po takich ranach pies dochodzi slugo do siebie no i jest starutki... :( Kurczę, oby dt się znalazł, albo raczej zeby udało się zebrać kasę na DT płatny, bo pewnie taki tylko będzie wchodził w gre.

Posted

amica napisał(a):
Obawiam się jak to będzie kiedy bedzie trzeba zabrac staruszka z kliniki. Schronisko oznaczłoby dla niego raczej koniec.

Łatuś nie wróci do schroniska!!!
Nie po to go wyciągałyśmy żeby tam wrócił...Nie ma opcji powrotu do schroniska!

Posted

Trzeba podświetlić banerek, potem prawym i "kopiuj", potem "ustawienia", po lewej stronie "edytuj sygnaturę", potem prawym i "wklej" w okienku. I wreszcie "zapisz". Miesci się 5 standardowych banerków.

Posted

malibo57 napisał(a):
Trzeba podświetlić banerek, potem prawym i "kopiuj", potem "ustawienia", po lewej stronie "edytuj sygnaturę", potem prawym i "wklej" w okienku. I wreszcie "zapisz". Miesci się 5 standardowych banerków.

To tylko działa w firefoxie...w operze trzeba wkleić wg kodu....

nie dam rady go wkleić tu bo wyświetla mi sie wtedy jako odnośnik do obrazka i nie widać kodu

mogę wysłać na maila

Posted

malibo57 napisał(a):
A co to za pomysły z tym schroniskiem? Po naszym wspólnym trupie!

zgadzam się z Wami w 100% i oczywiście dołoże kasy tyle ile będe mogła, zeby opłacić DT, napisałam tylko moja ogromną obawę związaną z późniejszym wyjściem Łatka-Tulinka z kliniki. Bardzo mnie cieszy, że cioteczki nie biora pod uwagę powrotu do schronu!!!! Mnie również bardzo zależy żeby uratować maluszka i mam nadzieje ze wspólnym wysyiłkiem uda nam się zapewnić dobry domek dla psiunki.
Pozdrawiam!!!

Posted

Byłam w odwiedzinach u Łatka. Nie miałam aparatu, a szkoda. Mały leżał otulony dwoma milutkimi kocykami w kolorze różowym. Na kocyku wierzchnim wyhaftowana świnka. Towarzystwa dotrzymywał mu fioletowy słoń:laugh2_2:. Słoń jest większy od psiny.:ylsuper:

Od Ziutki dostałam info, że zaopatrzyła małego w pewne rzeczy, ale mówiła, że są to po prostu dwa kocyki i maskotka.:shocked!:

Posted

Elmiro skoro byłaś u Łatka, to napisz prosze jak malutki się czuje:) Jest w miarę pogodny, czy nadal bardzo słaby? Czy wet coś mówił o jego aktualnym stanie ?
Super, że kochane cioteczki go odwiedzają.