Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='basia0607']Isadorko, jamniczka z Elbląga jest jeszcze na kwarantannie, poza tym musimy wziąść się za jej łapkę.
Mój Gucio w nocy odszedł, mial 3 ataki podaczki w ciągu dnia. 1 raz w zyciu porosiłam lekarza aby pomogł psu dejść za TM.[/QUOTE]
Odszedł? Ten stareńki jamnik? Oj, strasznie mi Basiu przykro.... :-(
Ściskam Cię, kochana!

Ja jakoś miałam szczęście do jamników, którym koty są obojętne, i Pelasia, i "matka z córką" , i Malinka jamnikopodobna z Ostrowi. Tylko ta Malinka dla Basi goniła koty.

Posted

co z ta babinka? nikt jej nie chce zabrac na dom tymczasowy? chyba nie wiele jej juz zostalo a ktos bezczelnie ja wywalil, okropni sa ludzie ktorzy tak postepuja ze starymi jamnikami...

Posted

Często ktoś umiera a rodzina chętnie przyjmuje spadek w postaci rzeczy martwych. Zwierzęta raczej nie są mile widziane w postaci spadku. To przecież obowiązek a nie korzyść.

Posted

Kobietka potrzebuje ludzkiego towarzystwa, wyraźnie odżywa w kontakcie z człowiekiem .. ale przypuszczam, że każda żywa istota byłaby dla niej szczęściem, bo obecnie samiutka spędza czas w boksie. Jej nieszczęsnego towarzysza odebrał właściciel i Nitka jest samotna.
nadal szukamy dla Niej lepszego miejsca ..

Posted

[quote name='DG32']Dostałam zaproszenie niestety mogę pomóc tylko w ogłoszeniach, ale do tego potrzebne mi dane do kontaktu: e-mail, telefon.

Proponuję podawać kontakt do Cajusa:

e-mail:: [email protected]
tel.kom:: 602378012

Wielkie dzięki za ogłoszenia

Posted

Jamnisia ma kocyk, miskę i jest w ciepłym pomieszczeniu gdzie przebywają szczeniaki. Pewnie dlatego Ilon ją zauważyła. Nie podoba nam się jedzenie, które gotują w schronisku. Ale nic nie jesteśmy w stanie poradzić. Taka receptura i już...

Posted

Nitka spędza czas pod kocykiem jak to w modzie u jamników. Dziś dołączyła do niej towarzyszka niedoli, więc ma psie towarzystwo.
Wpuściłam ją dziś do kociarni .. lekka reakcja na koty była, ale w jej wieku to już było dosyć groteskowe ;) poszczekiwała sporadycznie tym swoim ledwo-głosikiem i bardzo chciała obwąchiwać koteczki .. poza tym nic specjalnego do głowy jej nie przychodziło .. myślę, że spokojnie może dzielić kąt z kocią ekipą ..

Posted

Tekst:
Starość jest dla części psów jak wyrok w oczekiwaniu na karę śmierci – zakratowany boks, brak ciepła ludzkiego, zero zainteresowania. Tutaj, w boksach dla starszych psów, milknie nawet szczekanie – bo po co szczekać, skoro już nie ma nadziei…
W tych właśnie boksach od całkiem niedawna przebywa staruszka – jamniczka, mała, ruda Nitka. Nitka nie ma nawet siły szczekać – głos słabnie z braku nadziei i widoków na lepsze jutro. Nitka to jeden z tych psów, które kiedyś miały dom, były kochane, chodziły na spacery, spały w łóżku ze swoim państwem. Obecnie Nitka jest coraz bardziej przygaszona, już nie ma nadziei na to, że znów ktoś ją pokocha. Jest chudziutka, żebra sterczą jej spod skóry, gdy decyduje się wyjść spod ciepłego koca, jedynego źródła ciepła dla takiego psa. Bardzo tęskni za człowiekiem – na jego widok ożywia się, wstaje, podchodzi do krat i pyta niemym wzrokiem „Czy to Ty mnie zabierzesz? Czy to Ty dasz mi dom na resztę mojego życia?”
Jamniczka Nitka ma już około 13 lat. Dalszy pobyt w zimnym boksie to dla niej pewna śmierć – zbyt tęskni za człowiekiem i tą minimalną, poświęcaną jej uwagą. Codziennie jej depresja powiększa się, codziennie ma mniej nadziei na dobre życie.
Pozwól Nitce zrozumieć, że jeszcze coś dla kogoś znaczy. Przygarnij ją, daj jej szansę na godną starość. Jeśli chcesz pomóc Nitce, skontaktuj się: e-mail:: [email protected], tel.kom:: 602378012

Posted

Saphira napisał(a):
Jamnisia ma kocyk, miskę i jest w ciepłym pomieszczeniu gdzie przebywają szczeniaki. Pewnie dlatego Ilon ją zauważyła. Nie podoba nam się jedzenie, które gotują w schronisku. Ale nic nie jesteśmy w stanie poradzić. Taka receptura i już...

Dziewczyno, co jest z tobą? Znowu? Pracowałaś w schronisku w Toruniu? Mamy takie produkty jakie mamy. Częściej, niż kiedyś prosimy ludzi o lepszy, specjalistyczny pokarm. Psina jest emerytką i ma prawo czuć się gorzej, a raz lepiej, podobnie jak człowiek.
Każdy tekst zachęcający do adopcji psa jest dobry jeśli jest prawdziwy.
Pozdrawiam

Posted

Miałem telefon w sprawie Nitki. Pani jest bardzo zainteresowana. Ma już pieski ze schroniska. Mamy domek do sprawdzenia w Bielsku Białej. Adres podam na pw lub sms-em. Znacie kogoś?

Posted

Podtrzymuję - pilnie szukamy doświadczonej osoby w zasięgu Bielska-Białej do wizyty przedadopcyjnej.
Proszę o bezpośredni kontakt z Cajusem (602378012) lub ze mną (515778043).

Liczymy na szybkie rozstrzygnięcie dla Niteczki, ona niecierpliwie czeka być może na ten właśnie dom..