malawaszka Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 nie mam pojęcia co to jest zatropie, z której to strony... a kocyki są ok bo jak będzie znajomy zapach to może będzie się trzymał blisko, chociaż obawiam się, że jego już dawno tam nie ma bo za długo to wszystko trwa :( Quote
Romka Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Naprawdę nie wiemy gdzie szukać...zostały tylko ogłoszenia w lokalnej gazecie,która ukazuje się aż w miejscowości Głowno pod Łodzią...może ktoś widział psinę... Quote
Donata Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 malawaszka napisał(a):dalej nic?????? Zamówiłam dzisiaj ogłoszenie w lokalnej prasie, które ukaże się w czwartek. Poza tym chcę dodać, że rozmawiałam dzisiaj z osobą z ŁSPZ ; która poszukuje potrąconego psiaka z nogą w gipsie ( niedżwiedziowaty), który nawiał z weterynarii. Na moją informację O Elmo, Pani powiedziała, że jakies 3- 4 dni temu widziała w Łowiczu psiaka w kolorze jak to okresliła "pieprz z solą". Nie wiem jak to przyjąc do wiadomości, czy to możliwe ? ale na wszelki wypadek my które mieszkamy w Łowiczu musimy też mieć większe baczenie na samotnie wałęsające się psiaki . Quote
malawaszka Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 w zasadzie po tym wątku widać, że dopóki nie zobaczy go ktoś, kto zna go osobiście to nie będzie pewności czy to ten pies był widziany... zresztą nawet sylwiaso pomyliła go z innym psem :mdleje: wtęc tamta osoba też mofła widzieć któregoś z tych ostatnio odwiezionych do schroniska Quote
Romka Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Donata napisał(a):Zamówiłam dzisiaj ogłoszenie w lokalnej prasie, które ukaże się w czwartek. Poza tym chcę dodać, że rozmawiałam dzisiaj z osobą z ŁSPZ ; która poszukuje potrąconego psiaka z nogą w gipsie ( niedżwiedziowaty), który nawiał z weterynarii. Na moją informację O Elmo, Pani powiedziała, że jakies 3- 4 dni temu widziała w Łowiczu psiaka w kolorze jak to okresliła "pieprz z solą". Nie wiem jak to przyjąc do wiadomości, czy to możliwe ? ale na wszelki wypadek my które mieszkamy w Łowiczu musimy też mieć większe baczenie na samotnie wałęsające się psiaki . Donato,super,że zamówiłaś...jakoś liczę,że ktoś odezwie się po tym ogłoszeniu... Quote
sylwiaso Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Cioteczki.........wybaczcie i dzień smutny i te wszystkie dni do dupy!!!Ręce mi opadają.............................Elmuniu:-(:-(:-( Quote
Javena Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Weszłam z nadzieja ,że już sie znalazł. Kurcze,aż dziw bierze. Tyle podobnych i żaden z nich. Quote
Romka Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Sylwia dostała kolejny telefon i już jest w drodze... Quote
Javena Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Miejmy nadzieję ,że własciwy pies ,nie sobowtór Quote
Jolusia Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Romka napisał(a):Sylwia dostała kolejny telefon i już jest w drodze... Czy wiadomo już co to za piesek? Oby to był Elmuś, trzymam kciuki... Quote
sylwiaso Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 cioteczki byłam rano,ale to nie Elmuś:shake::-(:-(w południe kolejny tel.jadę znów pomyłka:-(dzwoniłam do Gminy w sprawie Elmusia P.Kasia mówi,że przybłąkał się piesek do gospodarstwa w ŚwieryżuII jadę okazało sie,że to znów nie Elmuś,ale stary owczarek niemiecki,który będzie czekał u tych ludzi na miejsce w schronisku,ręce mi już całkowicie opadły.... Quote
plina Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 No nie :(:( Już tyle dni go nie ma, może być wszędzie!! Okoliczne wsie porozwieszane ogłoszeniami? Quote
Javena Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Ja myslę ,że trzeba jeszcze raz zacząc od lasu. Tam gdzie zniknął. Quote
Jolusia Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Javena napisał(a):Ja myslę ,że trzeba jeszcze raz zacząc od lasu. Tam gdzie zniknął. Też tak myślę. Wszystko może się zdarzyć, ale od początku nie bardzo byłam przekonana o tym, że zawędrowałby aż do Łowicza. Gdybym była w tamtej okolicy, to bym "przeczesywała" las. Może w lesie coś mu się stało np. mógł wpaść do jakiegoś wykopu, mógł go zaatakować jakiś większy bezpański pies. Tfu, tfu, żeby się wreszcie znalazł cały i zdrowy! Quote
sylwiaso Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 To w takim razie trzeba zaczynać od lasu!!!zbiorę grupę osób jeszcze raz!Dziękuję cioteczki,bo naprawdę ręce opadają nie wiemy gdzie go już szukać!!! Quote
malawaszka Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 czemu nie jest zmieniony tytuł wątku? Quote
Romka Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Jest już ogłoszenie w Nowym Łowiczaninie...dzwonił do mnie wczoraj p.leśniczy,przeczesywali las w Otolicach,bez rezultatu.Wszyscy pracujący w lesie robotnicy wiedzą o zaginięciu psiaka.Powiedział też,że myśliwi z lokalnego koła nie strzelają do psiaków(zna ich osobiście) i możemy być pewni,że z ich strony nie grozi Elmo niebezpieczeństwo. Quote
Donata Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Elmuś proszę wróć bo zimno idzie; dla mnie to też niewiarygodne żeby się tak psiak zabłąkał. Quote
sylwiaso Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Wczoraj z samego rana pojechaliśmy szukać Elmusia po drugiej stronie trasy na Poznań i znależliśmy tą tragedię http://www.dogomania.pl/threads/217202-Bezgraniczne-CIERPIENIE-bezdenna-oboj%C4%99tno%C5%9B%C4%87!-ODARTY-ZE-SK%C3%93RY-MIKU%C5%9A-NA-POMOC!!!Elmuniu to Dzięki Tobie!!! Quote
Romka Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 [quote name='sylwiaso']Wczoraj z samego rana pojechaliśmy szukać Elmusia po drugiej stronie trasy na Poznań i znależliśmy tą tragedię http://www.dogomania.pl/threads/217202-Bezgraniczne-CIERPIENIE-bezdenna-oboj%C4%99tno%C5%9B%C4%87!-ODARTY-ZE-SK%C3%93RY-MIKU%C5%9A-NA-POMOC!!!Elmuniu to Dzięki Tobie!!! Byłam widziałam,Boże,jak ta psina musi cierpieć... Quote
Romka Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 [quote name='Romka']Jest już ogłoszenie w Nowym Łowiczaninie...dzwonił do mnie wczoraj p.leśniczy,przeczesywali las w Otolicach,bez rezultatu.Wszyscy pracujący w lesie robotnicy wiedzą o zaginięciu psiaka.Powiedział też,że myśliwi z lokalnego koła nie strzelają do psiaków(zna ich osobiście) i możemy być pewni,że z ich strony nie grozi Elmo niebezpieczeństwo. Ogłoszenie w Nowym Łowiczaninie; Powiesiłam też informację w sklepie motoryzacyjnym obok mnie,to bardzo znany sklep motoryzacyjny w naszym mieście,dużo ludzi tam kupuje. . Quote
Recommended Posts