Jump to content
Dogomania

Dramat - Laszczyny - Podkarpacie - potrzebne wsparcie w akcji ratunkowej chorych psów

Recommended Posts

Posted

A może jest jakaś stronka tego typu gdzie można "pochwalić" wetów??
Obiło mi sie o usyszy, że wet z Leżajska uczestniczący w sprawie tych psiaków szczyci sie w swoich kręgach i chwali jak to " wygrał z Emirem"...pożałowania godne....:shake:...jakie on to szkoły pokończył, że nie widział w jakim stanie psy były tylko twierdzi, że to nie o psy chodziło a cała sprawa to była "polityczna".
i taka kanalia dostaje kasę z podatków które płacimy:shake:...obyś był człowieku w przyszłym wcieleniu takim psem przykutym w ciemnej obórce bez wody i jedzenia do ściany na metrowym łańcuchu i żeby cię pchły żywcem jadły..długo!!

• Replies 680
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

majuska napisał(a):
A może jest jakaś stronka tego typu gdzie można "pochwalić" wetów??
Obiło mi sie o usyszy, że wet z Leżajska uczestniczący w sprawie tych psiaków szczyci sie w swoich kręgach i chwali jak to " wygrał z Emirem"...pożałowania godne....:shake:...jakie on to szkoły pokończył, że nie widział w jakim stanie psy były tylko twierdzi, że to nie o psy chodziło a cała sprawa to była "polityczna".
i taka kanalia dostaje kasę z podatków które płacimy:shake:...obyś był człowieku w przyszłym wcieleniu takim psem przykutym w ciemnej obórce bez wody i jedzenia do ściany na metrowym łańcuchu i żeby cię pchły żywcem jadły..długo!!

podaj mi jego nazwisko to napluję mu w twarz.debil jeden

Posted

UBOCZE napisał(a):
Jest info wyżej. W linku z mojego postu...;)

on nadaje sie tylko do sprzedaży paszy.ale inni nie lepsi rozmawiałam kiedyś z wetem własnie na temat Laszczyn i ten mi powiedział ,ze narobiło sie szumu i teraz każdy wójt musi sie określic gdzie idą bezdomne psy z jego okręgu.a przecież wójtom to nie na rekę.w naszej okolicy nie ma dobrego weta ja z swoimi jeżdze do Rzeszowa.Majuska czy to ty byłaś u mnie na przedadopcyjnej dla amstafki AJRY.ponad rok temu?

Posted

baster i lusi napisał(a):
on nadaje sie tylko do sprzedaży paszy.ale inni nie lepsi rozmawiałam kiedyś z wetem własnie na temat Laszczyn i ten mi powiedział ,ze narobiło sie szumu i teraz każdy wójt musi sie określic gdzie idą bezdomne psy z jego okręgu.a przecież wójtom to nie na rekę.w naszej okolicy nie ma dobrego weta ja z swoimi jeżdze do Rzeszowa.Majuska czy to ty byłaś u mnie na przedadopcyjnej dla amstafki AJRY.ponad rok temu?

Chyba tak, ja trochę starsza i młodsza Neczka , tak ??

Posted

majuska napisał(a):
Chyba tak, ja trochę starsza i młodsza Neczka , tak ??

To była wieś koło leżajska powitał was mój bullik baster.a o Antonim K. nie mam dobrego zdania.Mało jest wetów zwierzolubnych co mnie bardzo boli.

Posted

Ja mieszkam w Rzeszowie, więc sytuacja u nas jest trochę inna, wetów jest troche i jest konkurencja, taki który wykazywałby postawę "niezwierzęcolubną", gburowatą, nieprofesjonalną nie miałby po prostu pacjentów i spapranoby mu opinię, większość ma świadomość konieczności sterylizacji i kastracji i propaguje to wśród swoich klientów, wielu pomaga walczyć z bezdomnością i bezinteresownie leczy chore lub powypadkowe zwierzęta, potem szukając im domów, ale oczywiście są weci i weci, "błędy w sztuce " też się zdarzają, myślę, że jednak w przypadku bardzo poważnych wad i schorzeń u swojego zwierzaka często trzeba się jednak wybrać do jakiegoś super specjalisty do innego miasta ( Wawa, Lublin itp. )

Posted

Spotkałam na swojej drodze weta w Dubiecku, to pewnie ewenement , powiedzial mi, że nie sterylizuje i nie bedzie sterylizował ale usypia. Chciałam pokrys koszty sterylki kotki , bo u jednej starszej pani tak sie namnozyło,ze trudno bylo opanować ale niestety niektórzy mało że nie propaguja to jeszcze morduja niewinne zwierzaki.

Posted

Weroniko, ja w Dubiecku znalazłam na drodze potrąconą kociczkę ( to, że to kociczka i to w dodatku w ciąży wyszło potem ) była w stanie ciężkim, właściwie nie myślałm, że przeżyje, w pierwszej chwili pomyślałam,że jak najszybciej musze jej pomóc czyli poszukac weta na miejscu, potem jednak stwerdziłam, że nie ufam taki "wsiowym " i pognałam na sygnale do "swojej" Justynki z Boguchwały....widzę, że podjęłam dobrą decyzję :) Kociczka została uratowana, dzięki Justynce i lecznicy Azor w Rzeszowie ( poskładali ją i pośrubowali ) przeżyła i w tej chwili "rządzi " u mnie w domu ( została u mnie na zawsze :) ) ...gdybym szukała pomocy u tego dubieckiego weta pewnie dziś nie byłoby jej z nami:-(

Posted

Gratuluję, Panie Wójcie, jedyny kandydacie - następnej kadencji...
2665 głosów za,652 głosów przeciw - w sumie80.34% wyborców za...

Jednocześnie składam szczere kondolencje psiakom żyjącym na terenie gminy Grodzisko Dolne...:-(:-(:-(

Posted

UBOCZE napisał(a):
Gratuluję, Panie Wójcie, jedyny kandydacie - następnej kadencji...
2665 głosów za,652 głosów przeciw - w sumie80.34% wyborców za...

Jednocześnie składam szczere kondolencje psiakom żyjącym na terenie gminy Grodzisko Dolne...:-(:-(:-(

Szkoda że jak widać nie trafia do ludzi ta stara prawda, ze jak ktoś potrafi skrzywdzić zwierzę to człowieka też skrzywdzi...........:-(. Miejmy nadzieję, że w gminie pana wójta nigdy nie będzie żadnej katastrofy......

• 2 weeks later...
  • 1 year later...