Monia-Fionia Posted June 12, 2006 Author Posted June 12, 2006 Jasne, że ogląda i bardzo się cieszę, że będzie tyle pamiatek po tej wystawie, która mam nadzieję, wypadła db. A te borderki to mozna by na borderowe forum wstawić, a ten uroczy rudy border to Bowie, któremu to udało się zaliczyć PIPa. Ja też coś wstawię, ale musze ochłonąć. Quote
natasza Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Ja też ogladam i czekałam na fotki -są bardzo fajne:loveu: Quote
puli Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Puliki tez oglądają! Nie mieliśmy aparatu,a rasę wygrał przystojny konkurent,ale wystawa była i tak bardzo udana.Sędzia super,miejsce na wystawę w sam raz,organizacja na piątkę.Psy miały nawet mineralna do picia! (w domu tak dobrze nie mają;) )Przyjedziemy znowu. Dziękuję za zdjęcia!:lol: Quote
Monia-Fionia Posted June 12, 2006 Author Posted June 12, 2006 A to małe cudo, to śliczny baby beauceronek, który wygral BISa babików. Quote
Monia-Fionia Posted June 12, 2006 Author Posted June 12, 2006 I jeszcze dodam dla ciekawości, że te 2 takie wieksze psy z broda, gdzie jeden jest płowy, a drugi czarny, to przyprowadzone dodatkowo czarne teriery rosyjskie, a ten płowy to ewenement. Bodajże jedyny płowy w Europie, a mieszka sobie we Wroclawiu, a że sędzia hoduje i ocenia teriery, więc przyprowadzono ciekawostkę. Quote
natasza Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 No prosze a ja te CTRy pewnie bym ochrzciła jako bouviery:) A skoro już się tak ożywilo to może udałoby sie wam podać nazwy piesków na fotkach?Chętnie zidentyfikowałabym i podpisała kilka zwierzaków. Puliki,moze sie przedstawicie:lol: No i collie miałam obiecane... Bo pewnie elektronicznej wersji katalogu nikt nie ma? Quote
jovi Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Ja też chciałam powiedzieć, że wystawa bardzo mi się podobała! Fajne miejsce no i ta kameralna atmosfera, nie było takiego hałasu, tłumów, było gdzie się z psem przejść, dużo ciena. Quote
Diana14 Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Podpisuję się pod tym co pisze jovi. Super miejsce (choć oznakowanie dojazdu na teren wysawy pozostawię bez komentarza:roll: ), cicho i spokojnie, dużo miejsca dla psów i duze ringi. Super PIP! Jestem pod ogromnym wrażeniem. Bardzo mi się podobało. Mam nadzieję, ze za rok tez będzie wystawka pastuchów we Wrocławiu;) Quote
puli Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 [quote name='natasza'] A skoro już się tak ożywilo to może udałoby sie wam podać nazwy piesków na fotkach?Chętnie zidentyfikowałabym i podpisała kilka zwierzaków. Puliki,moze sie przedstawicie:lol: Oczywiście!To z zielona smyczką to Huncut Tunderkerti -kl champ. niżej Ilma Koroscenko - kl młodz. Quote
puli Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 a tu siedzi Garazs Koroscenko (BOB i drugi na BIS),obok siedzi Huncut Tunderkerti,dalej lezy jej bliźniaczka Heydi Tunderkerti i roczna Ilma Koroscenko.W tle zwyciężczyni BISa juniorów Philemon Moonlight "Sammy" Quote
Monia-Fionia Posted June 12, 2006 Author Posted June 12, 2006 No pewnie, że Wrocław bardzo by chciał zorganizować coś takiego. Ja bym na pewno przyłożyła do tego swoją łapkę. Ale na przyszły rok, jesli szanowne władze by się zgodziły, głównoorganizujący chcieliby rozszerzyć zakres aktywności sportowych i zrobić coś 2-dniowego, ale na razie nie zapeszamy. Mnie urzekło pasienie, zwłaszcza, że moja, nasza rodzinna Primka-szeltik spisała się wspaniale na PIPie i dostała wyróżnienie. ale tez trzeba przynac, że tych wszystkich spraw pasterskich nie byłoby w ogolei we Wrocławiu i w Polsce, gdyby nie pan Tomasz Pecold. To, co on robi z borderami to jest poezja. Quote
alqua Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Łeee ale ja mam spóźniony refleks... nie ma co. :/. I już po wystawie. A ja zaczynam dopiero wystawiać swoją psine... Na 2 fotkach widziałam Bobtaile :). Jeden z tyłu za Puli a drugi to cału bobek na głównym planie... kminie ,kto to może byc.. może Ludwiczek Kudłaty Tramp... Czy mógłby ktoś podać stawkę Owczarków Staroangielskich Bobtaili z tej wystawy ? Ogromne plizzzzzzzz:modla: :modla: :modla: :modla: Quote
Monia-Fionia Posted June 12, 2006 Author Posted June 12, 2006 Hmmm. Tu nie ma co się rozpisywac. Byl tylko Ludwik Kudłaty Tramp, i chyba przyszedł w trakcie wystawy jeszcze jeden w odwiedziny. Ale może w przyszłym roku bedzie więcej. Liczymy na puchacze. Quote
DużyCP Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 a wie ktoś dlaczego Briardy nie miały PIP?? słyszałem że związek zawodowy owiec odmowil;) Quote
alqua Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 O baardzo dziękuję :D:D . Czyli Ludwiczek był :). A w odwiedzinach myślę ,że Napis. W przyszłym roku,jeżeli zdrówko dopisze Nicole to i ona się pokaże na ringu na pewno :D. No na razie planujemy międzynarodówkę we wrześniu we Wrocławiu. Eh oby jeszcze cieczki nie miała.... Quote
Monia-Fionia Posted June 12, 2006 Author Posted June 12, 2006 Nie dopuszczono briardów, beauceronów i jużaków. Mozna to uzasadnić paroma argumentami, choć oczywiście najlepiej wypowiedziliby się tutaj organizatorzy PIPa. Chodzi o to, iz wszystkie te rasy, plus pare innych, należą do grupy psów stróżujących, a nie zaganiających. Poza tym owce przeznaczone do tego PIPa należą do małej rasy, wrzosówki i sa niższe od podanych wyżej ras. Chodziło też o bezpieczeństwo owiec. Myślę, że na przyszły rok powinna być lista kokretnych ras, które zostaną dopuszczone. Tak samo nie można by dopuścić ACT. Quote
shangri_la Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 [quote name='Lara']Czy moge to male cudo bose wstawic na swoja strone beauceronowa? :p Jestesmy dumni jak czasem nasze niekudlate psiaki sedziowe zauwazaja :multi: jasne :) a tu jeszcze ten ewenement: i pare borderkow: Quote
Rauni Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Lara napisał(a):zapraszam na wycieczke do Pana Tomka Pecolda, kolo Katowic, aby sobie zdac PIP :p tam owieczki nie maja nic przeciwko aby spotkac sie oko w oko z wielko-psami ;) a to chyba te same owce :evil_lol: To nie te same owce, te owce były wrocławskie :) należą do Piotra Polewskiego, który we Wrocku zajmuje się pasieniem. (osobiście bardzo mnie ucieszyło, że to były takie miłe, małe owieczki, bo musiałam do nich wleźć :evil_lol:) Quote
Diana14 Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Lara napisał(a):zapraszam na wycieczke do Pana Tomka Pecolda, kolo Katowic, aby sobie zdac PIP :p tam owieczki nie maja nic przeciwko aby spotkac sie oko w oko z wielko-psami ;) a to chyba te same owce :evil_lol: A moze na nasza Klubowke bysmy Pan Tomka zaprosili i francuzy pozdawaly by testy, w koncu jest to jednak rasa pasterska :eviltong: a do tego umieja takie sierotki-owieczki obronic :eviltong: Ja bym chętnie z psem poćwiczyła pasienie owiec bo to fajna zabawa, ale z Łodzi do Katowic to troche za daleko jednak...:roll: Nie wiecie czy ktoś jeszcze się tym zajmuje w okolicach Łodzi? Quote
edelwejs Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 shangri_la napisał(a):i jeszcze pare ( ktos to oglada wogole ? :roll: ) takie male cudo:loveu: Wow mója sunia:loveu: !!!! A czy ja moge wykorzystać te śliczne zdjęcia na mojej stronie w do użytku prywatnego??? Quote
BOŻENA Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Kochani wystawa bardzo udana !!!!!!! I nie tylko że moja sunia wzieła BOB-a i tym samym zakończyła Championat Polski ,ale atmosfera ,pogoda i wiele innych spraw na PLUS !!!!! NATASZA : OPISUJĘ BRIARDY : 3 fotka od góry BEST JUNIOR HAIKE BRIKASTA 4 fotka INDI WADAPI -pośrednia CWC 5 fotka to moja sunia GEAN BRIKASTA CWC,NSWR,BOB 6 fotka porównanie otwartej suk od lewej ASH TEDAGA ,GEAN BRIKASTA,ROXA 1 LIGA 7 forka wiadomo 8 fotak ASH TEDAGA w ruchu 9 fotka ROXA 1 LIGA Quote
Monia-Fionia Posted June 12, 2006 Author Posted June 12, 2006 Taka była decyzja właścicieli owiec, a owce nie należą tylko do Piotra Polewskiego. A poza tym Tomasz Pecold ma nie tylko wrzosówki, ma parę innych ras. Quote
natasza Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Dzięki wszystkim za opisy zdjęć,wrzuciłam na stronę ,mam nadzieję ze nie zamieszałam. To ten bobtail był w odwiedzinach tylko? Quote
edelwejs Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 natasza napisał(a):Dzięki wszystkim za opisy zdjęć,wrzuciłam na stronę ,mam nadzieję ze nie zamieszałam. Beauceronka- Bellatrix-Mengo Astra Canina:lol: Quote
Godelaine Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Czy ja mogę prosić stawkę belgow? Wszystkich odmian? Nie powinno być ich wiele :) Quote
Recommended Posts