Rauni Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Też mam potwierdzenie tylko na wystawę, nie mam potwierdzenia na PIPa, w dodatku na potwierdzeniu na wystawę nie jest napisane ani o której, ani na którym ringu mój pies ma być oceniany :roll: Ja nawet nie jestem do końca pewna, do którego sędziego nas przydzielą, czy do Szabo, który sędziuje francuskie owczarki, czy do pani Bukład, która ma sędziować "Pozostałe rasy". Grrr. Quote
Musiałek Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 a ja nie dostałam jeszcze potwierdzenia :shake: ani na wystawę ani na PIP-a a zgłaszałam w marcu i płaciłam za wszystko razem :shake: Quote
joan2 Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Ja dostałam potwierdzenie przedwczoraj, ale nie mam pojęcia o której będziemy sędziowani, a mammałe szanse żeby dojechać na 9h do Wrocławia:roll: Quote
Rauni Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 No w ogóle jest pięknie. Poszłam dzisiaj do Związku, dowiedziałam się wprawdzie kto i o której sędziuje mojego psa :multi: (dla odmiany będzie pierwszy, tak jak w Głogowie był ostatni z całej wystawy :lol:), za to jeśli chodzi o PIP, to okazuje się, że tak naprawdę kto będzie mógł do niego przystąpić dowiemy się już w sobotę, bo nie wszystkie rasy będą mogły, ale pani w ZK się na tym nie zna, nie orientuje się, bo to kto inny organizuje i ona nic nie wie. Popatrzyła na jakąś kartkę, gdzie miała powstawiane ptaszki przy niektórych psach i powiedziała, że owczarek pirenejski chyba będzie mógł przystąpić. Pieniądze w razie czego zwrócą. Całe szczęście, że: a/ mieszkam we Wrocku b/ zgłosiłam jednak psa na wystawę, na co pierwotnie nie miałam ochoty, to nie pojadę na darmo. Quote
Diana14 Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Ale katalogu przedwystawowego dalej nie ma. Ja za to wiem, ze moja rasa tj. owczarek szkocki będzie mógł przystąpić do PIP. Jakby nie mógł to bym była z lekka zaskoczona:crazyeye: Quote
puli Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 To ja jeszcze raz zapytam: Czy ktoś z Krakowa mógłby zabrać 1 osobe z 1 grzeczną młoda psicą? Quote
Monia-Fionia Posted June 7, 2006 Author Posted June 7, 2006 Niestety katalogu przedwystawowego nie będzie, gdyż po opublikowaniu katalogu do wystawy jamników w Internecie bylo wiele skarg ze strony władz i niestety jest, jak jest. Dowiadywałam się, wszelkie zgloszenia do 4.06.2006 zostały przyjęte. Musiałku Twoje potwierdzenie musiało zostać wysłane, ale cos musiały być na poczcie. Ja wiem tyle, że i widziałam Twojego psa w katalogu i na liście PIPa. Co do potweirdzenia PIPa. Tyle mnie poinformowano, że te psy, które się zglosiły podchodza do PIPa, oprócz tych, ktore dostaną jutro lub w piątek wyjasnienie dotyczące odmowy. dotyczy beauceronów, briardów i jużaków. za wszelkie niedogodności przepraszamy. I prosimy o przychylność. Quote
Musiałek Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 oj dzięki, dzieki :multi: :multi: :multi: czyli nawet jerśli nie dostanę to jadę :multi: :multi: Quote
Blackbird Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [quote name='Monia-Fionia']Niestety katalogu przedwystawowego nie będzie, gdyż po opublikowaniu katalogu do wystawy jamników w Internecie bylo wiele skarg ze strony władz i niestety jest, jak jest. Dowiadywałam się, wszelkie zgloszenia do 4.06.2006 zostały przyjęte. Musiałku Twoje potwierdzenie musiało zostać wysłane, ale cos musiały być na poczcie. Ja wiem tyle, że i widziałam Twojego psa w katalogu i na liście PIPa. Co do potweirdzenia PIPa. Tyle mnie poinformowano, że te psy, które się zglosiły podchodza do PIPa, oprócz tych, ktore dostaną jutro lub w piątek wyjasnienie dotyczące odmowy. dotyczy beauceronów, briardów i jużaków. za wszelkie niedogodności przepraszamy. I prosimy o przychylność. Jak zwykle nasz "wspaniały" oddział jest psiarzom bardzo "przyjazny" i "pomocny" . Inne oddziały jakoś mogą publikować katalogi przedwystawowe i podawać w potwierdzeniach przybliżone godziny wystawiania psów. Dlaczego nie Wrocław ? Nie ma ochoty czy jest już jedną nogą na urlopie ? Z jednej strony rozumiem - ustawa o danych osobowych - o to chodzi chyba ( ? ) , ale do wczorajszego popołudnia przy wystawie jamników podane były dane psiesów i właścicieli . Z drugiej strony nie rozumiem dlaczego nie można podać chociaż kolejności ocenianych ras tak , aby można było się zorientować kiedy mniej więcej powinniśmy być na ringu i w ten sposób ułatwić innym , np. organizację czasu dojazdu . Uwaga ZK Wrocław ! Może nie zauważyliście , że nie wszyscy są z naszego miasta ! Wiele osób przyjeżdża z daleka i nie zawsze własnym samochodem . Może organizatorom chodzi o to , że sobota jest zazwyczaj dniem o mniejszej frekwencji na wystawie i gdy "spędzą" wszystkich uczestników na 9 ( miejmy nadzieję , że chociaż pogoda będzie dla nas przychylna i nie będziemy musieli koczować w deszczu ) to uzyskają efekt wielu ludzi odwiedzających imprezę . Co do Próby Instynktu Pasterskiego to przed następną należałoby podać jakie rasy mogą w niej uczestniczyć lub jakich organizatorzy z różnych powodów sobie nie życzą i informacje te oraz wyjaśnienia podać publicznie , np. na stronie oddziału. Niektórym zależało bardziej na próbie niż na samej wystawie a na dwa dni przed dowiadują się , że nic z tego. Mimo tych kilku niedogodności , nieporozumień i niedoróbek ze strony wrocławskiego ZK życzę Wam wszystkim i Waszym pastuchom udanej soboty i samych sukcesów ! Wrocławskiemu oddziałowi zaś miłego wypoczynku i braku podobnych historii na wrześniowej mięzynarodówce. Quote
Monia-Fionia Posted June 8, 2006 Author Posted June 8, 2006 No może i mam takie same odczucia, jak niektórzy. Jesli chodzi o sprawy od PIPow. Polega to na tym, ze za wszelkie formalności i wysyłanie potwierdzeń lub nie odpowiedzialni są ludzie od pasienia i mieli robić wszystko na własną rękę. Quote
Monia-Fionia Posted June 9, 2006 Author Posted June 9, 2006 Db, do tej pani z puli chyba, Joan. Puliki, jeśli nie będzie żadnych kataklizmów sa sędziowane po 30 inncyh psach. Quote
Musiałek Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Monia-Fionia napisał(a):Db, do tej pani z puli chyba, Joan. Puliki, jeśli nie będzie żadnych kataklizmów sa sędziowane po 30 inncyh psach. ja nie mam jednak tego potwierdzenia :shake: , jadę bez proszę :evil_lol: tylko napisz o której aussiki bo niechciałbyśmy z Ulą się spóźnić :lol: Quote
Monia-Fionia Posted June 9, 2006 Author Posted June 9, 2006 Iwono, musicie być na bardzo rano, gdyz aussie wchodza tuz po 2 szt. welsh corgi. Potem macie mnóstwo czasu na PIPa. W takim razie powinnaś wziąc potwierdzenie wpłaty i rodowód Blue i będzie db. Moja mama będzie w sekretariacie, więc na pewno Cię rozpozna. ale mam na wszystkich wykazach. Na liście PIPa jesteś i w katalogu jesteś, więc nie ma innej możliwości. Quote
Musiałek Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 wiem, i dowod wplaty za wszystko tez wezme, to wina mojego pana listonosza ktory w moja alejke wchodzi raz w tygodniu i w tym tygodniu byl juz w środę :lol: :lol: Niech żyje mój pan listonosz :lol: Quote
Aussie Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Iwonko, ja też nadal nie mam potwierdzenia z Wrocka. Więc będziemy razem ;-) (no, i tak będziemy :lol: ) A u mnie pan listonosz chodzi częściej, potwierdzenie z Lublina dostałam w poniedziałek, a tu ani widu ani słychu... No, jeszcze dziś z rana nie chodził, więc ma ostatnią szansę :evil_lol: Quote
Aussie Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Monia-Fionia, a mogłabyś sprawdzić czy Asti jest na liście PIP-a? Bo, że jest na wystawie to już wiem :-) Quote
Monia-Fionia Posted June 9, 2006 Author Posted June 9, 2006 Aussie, chciałabym Ci pomóc,a le ja niestety nie mam ze sobą listy PIPa. Musiałka to pamiętam i wiem, że jest Myriad i jeszcze jakiś 3 owczarek australijski, chyba taki, który nie jest zgłoszony na wystawę. A nie lepiej zadzwonić dzisiaj do związku. Niestey trochę głupio to rozwiązali, że potwierdzeń na PIPy nie wysyłali, ale na przyszły rok już chyba będą wiedzieli. Listy z PIPów są w związku i od organizatorów prób, ale do konkretnej pani nie mam namiarów od owiec, dlatego proponuję związek. Quote
Musiałek Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 z tego rozumiem że jeśli chodzi o aussie to na PIP-ie zobaczymy Blue Asti - Myriad Flesza :lol: Quote
joan2 Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Monia-Fionia napisał(a):Db, do tej pani z puli chyba, Joan. Puliki, jeśli nie będzie żadnych kataklizmów sa sędziowane po 30 inncyh psach. Pięknie dziękuję za radosną wiadomosć:multi: Quote
Aussie Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 No właśnie, toć Myriad (Y'All Right Smart) to moja Astuszka! :multi: Mam nadzieję, że od jutra będzie z niej oficjalna Astuszka-Pastuszka :lol: Quote
Monia-Fionia Posted June 9, 2006 Author Posted June 9, 2006 Tak jest na liście dopisana suczka, która ma bardzo długiie imię, ale przed wszystkim stoi Myriad, a właścicielka ma bodjaże na imię Urszula. Quote
natasza Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 Wystawa jeszcze trwa ale chciałam sie pochwalić,że zrobiłam kilka fotek.Wrzucę je wkrótce na www.hodowle.com.pl A na zachęte puliki grupowo Quote
massima Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 Witam Czy mógłby ktoś podać mi jak zostały posędziowane Owczarki francuskie Briard ?? Z góry dzięki Pozdrawiamy Dominika & Massima Quote
Recommended Posts