Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapraszamy na Krajowa Wystawe Psów Pasterskich i Zaganiających, 10.06.206.r.(sobota), Wrocław
Dodatkowo PIP- Próba Instynktu Psa Pasterskiego tylko dla psów zaganiających-
Tym razem reedycja tegotypu wystawy we Wroclawiu połączona z PIPem.
Wszystki einformacje na stronie www.zkwp-wroclaw.org.pl
SĘDZIOWIE:

Ildiko Muzslai (Węgry): bearded collie, owczarek staroangielski bobtail, owczarek szkocki długo- i krótkowłosy, owczarek szetlandzki,
Sándor Szabó (Węgry): owczarek francuski briard i beauceron, border collie, owczarki belgijskie, owczarek australijski, rasy węgierskie,welsh cordi cardigan i pembroke
Ewa Bukład
polski owczarek nizinny,owczarek podhalański, australian cattle dog, československý vlčak, bouvier des Flandres, biały owczarek szwajcarski, pozostałe rasy
Tomasz Pecold (Polska): Próba Instynktu Psa Pasterskiego (PIP).

Organizator zastrzega sobie prawo zmiany obsady sędziowskiej.

PRÓBA INSTYNKTU PSA PASTERSKIEGFO (PIP):

Podczas Wystawy organizowana będzie Próba Instynktu Psa Pasterskiego (PIP) dla psów i suk z grupy psów zaganiających w wieku powyżej 9 miesięcy</STRONG>. Sędzia: Tomasz Pecold (Polska).

OPŁATY ZA ZGŁOSZENIA:

za pierwszego psa (z katalogiem) – 60,00 ZŁ (w dniu Wystawy - 90,00 ZŁ),
za każdego następnego (bez katalogu) – 50,00 ZŁ (w dniu Wystawy - 90,00 ZŁ),
za zgłoszenie do klasy szczeniąt – 30,00 ZŁ (w dniu Wystawy - 50,00 ZŁ),
zgłoszenia do klasy baby – 20,00 ZŁ (w dniu Wystawy - 30,00 ZŁ)
zgłoszenia do klasy weteranów – bezpłatne,
Próba Instynktu Psa Pasterskiego – 40,00 ZŁ (w dniu Wystawy – 50,00 ZŁ.

OPŁATY ZA ZGŁOSZENIA DLA WYSTAWCÓW ZAGRANICZNYCH:

za pierwszego psa (z katalogiem) – 20,00 EURO,
za każdego następnego (bez katalogu) – 20,00 EURO,
za zgłoszenie do klasy szczeniąt – 15,00 EURO,
zgłoszenia do klasy baby – 10,00 EURO,
zgłoszenia do klasy weteranów – bezpłatne,
Próba Instynktu Psa Pasterskiego – 15,00 EURO.
Wyższe opłaty w dniu Wystawy dotyczą tylko psów polskich wystawców zgłoszonych w terminie, przyjętych na Wystawę i ujętych w katalogu.
Każdy zgłoszony pies podlega opłacie bez względu na to, czy zostanie wystawiony czy nie.

OPŁATY ZA OGŁOSZENIA I REKLAMY:

hodowlane czarno-białe, 1 strona – 50,00 ZŁ,
hodowlane, czarno-białe, 1/2 strony – 30,00 ZŁ,
niehodowlane, czarno-białe, 1 strona – 100,00 PLN.

OPŁATY ZA OGŁOSZENIA I REKLAMY DLA WYSTAWCÓW ZAGRANICZNYCH:

hodowlane czarno-białe, 1 strona – 15,00 EURO,
hodowlane, czarno-białe, 1/2 strony – 10,00 EURO,
niehodowlane, czarno-białe, 1 strona – 30,00 EURO.

TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ:
Zgłoszenia, ogłoszenia i reklamy prosimy przesyłać do dnia 20.05.2006.
Wszelkie zmiany w zgłoszeniach, np. przesunięcia do innej klasy, są możliwe tylko w terminie przyjmowania zgłoszeń, tj. do 20.05.2006.
Nie gwarantujemy przyjęcia zgłoszeń nadsyłanych faksem oraz przez e-mail.

ADRES I KONTO ORGANIZATORA:

Związek Kynologiczny w Polsce, Oddział we Wrocławiu
ul. Leszczyńskiego 7, 50-078 Wrocław
tel./fax 071/343-25-22, 071/342-13-41
www.zkwp-wroclaw.org.pl; e-mail: [email protected]
Konto bankowe: PKO BP IV O/Wrocław, 34 1020 5242 0000 2602 0019 8408.

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Proszę napisz jak będzie wyglądała organizacja tzn. jesli bede wystawiac psa i jednoczesnie jest bedzie zgloszony na PIP.

Czy to nie bedzie w jednym czasie???
czy nie będzie ze sobą kolidowało??
Jak bedzie wygladał organizacja i rozpiska godzinowa tych dwoch imprez????

Posted

Już odpowiadam.
Pierwotnie wszystko mialo to trwac przez 2 dnji,a le z róznych względów musimy się zadowolić jednym, dla tego nie ma zawdoów w pasieniu.

Na potwierdzeniu będzie wszystko dokładnie napisane, ale po ocenie psa w ringu będzie można przystapić do PIPa, która odbywa się na tym samym terenie. Kolejnośc podejścia do PIPa jest dowolna, trzeba po prostu być zgłoszonym.

Posted

Moniu, ja tez mam pytanko.
W reklamowce, ktora dostalam jest mowa o "pokazie frisbee". Czy to bedzie "pokaz" czy zawody? Bo na kilku stronach pod data 10.06.2006 we Wroclawiu widnieja zawody frisbee :roll: .
Dla mnie jest o tyle to wazne, ze dokladnie w tym samym dniu w Czechach jest klubowka belgów i australijczykow :shake: , gdzie na pewno bedzie duzo wieksza stawka aussikow niz we Wroclawiu...

Posted

Wendka
własnie rozmawiałam z organizatorami i niestety podczas tej wystawy NIE BĘDZIE zawodów frisbee ( z uwagi na mały teren) tylko pokazy w celu urozmaicenia wystawy organizowanych przez tamtejszy klub. Zawody będą organizowane w przyszłym roku.

Dlatego myslę że teraz chyba pojedziesz do Czech :multi: tam szykuje się naprawde b. duzo aussików i niezła stawka Shallow Rivers wasen tepa, tepa Acra, Chupachups, wapik, Czukan tamtejsze młodziki i psy ostatnio sprowadzone jak Sooner or later.
Liczę na dużżżżżżo zdjęć i relację !!!!

Posted

Jest dokładnie tak, jak pisze Musiałek.
Teraz tylko będą pokazy w frisbee i małe zaganianie, a z oficjalnej części do wystawa i PIP.
Za rok, jak teraz db nam pójdzie i dopisze obsada, to na 100 będa zawody i teren, jaki nam się marzy.
a jeśli chodzi o zawody frisbee, to były bodajże w zeszłym roku we Wroclawiu gdzieś pod koniec listopada.

Posted

Czyli jeżeli zgłosze psa na wystawe, a chce także na PIP to moge iść w dowolnym momencie? No to super :lol: To moze mi się uda wziąść obie moje dziewuchy i zglosić je na PIP:evil_lol:

Posted

oczywiście.
Mozna zgłosić na samą wystawę lub naPIPa.
A może też warto sobie gdzies wczesniej znależc owce i sprawdzić reakcje naszego pieska, bo instynkt pasterski na owce to nie jest taka oczywiste sprawa. Jak mówił nasz znajomy czasami budzi się on u psa po pewnym czasie.

• 1 month later...
Posted

My jedziemy.Mamy sędziego,który się zna na rasie jak mało kto,więc jestem ciekawa co będzie miał do powiedzenia.
W Krakowie na pastuchach moja psica wzięła BISa.Szkoda że się nie wchodzi dwa razy do tej samej rzeki....

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Monia-Fionia']Właśnie.
Fajnie by było, gdyby przyjechało duzo wystawców, gdyż staralismy się o sędziów,

Co prawda to prawda :lol: :lol:

Posted

Monia-Fionia napisał(a):
Właśnie.
Fajnie by było, gdyby przyjechało duzo wystawców, gdyż staralismy się o sędziów, a poza tym warto popierać, wspierać pastuchy. To najwspanialsze rasy.

Tak jak pisałam juz wcześniej - niestety w tym czasie belgi mają klubówkę w Czechach. Na którą wybiera się od nas aż 11 psów (choć i tak mogłoby być ich więcej :) ). Szkoda że terminy się nałożyły :(

Ale sama innych belgomaniaków zachęcam, żeby do Was zajrzeli. Bo faktycznie sędzia fajny :)

Posted

Niestety wiemy o tym okupowanym terminie. Ale nie ja go wybierałam. Ja bym tylko chciała, aby impreza się udała.
Tez wiem, że w tym samym czasie tez w Czechach jets klubówka australianów.